Şimdi Ara

Astra J 1.3 CDTI ile 1.6 Dizel rakipleriyle nasıl başediyor? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
1
Favori
22.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu video başka bir forumdan arkadaşın 1.3 astrasının hantallığı sebebiyle chip yaptırdıktan sonraki çektiği video

http://www.youtube.com/watch?v=rsN2vkmpBWg&feature=youtu.be

Buda chip tuning yapan firmanın kendi testi önce ve sonra videosu

http://www.youtube.com/watch?v=CzxxXLR4uGI

• quote:

Orijinalden alıntı: PewDiePie

Bu video başka bir forumdan arkadaşın 1.3 astrasının hantallığı sebebiyle chip yaptırdıktan sonraki çektiği video

http://www.youtube.com/watch?v=rsN2vkmpBWg&feature=youtu.be

Buda chip tuning yapan firmanın kendi testi önce ve sonra videosu

http://www.youtube.com/watch?v=CzxxXLR4uGI

hocam bu videoların güvenilirliği yok, eğim var mı yolda belli değil...

ayrıca 0-100 değil 20-100 testi yapılmış.

ve dediğim gibi kadran sapmasını hesaplamamışlar...

• http://www.youtube.com/watch?v=j0xUrXrYaIg

kadran sapmasını açık biçimde görüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Astra j 1.3 dizel benim aracın ruhsatında 1318 kg yazıyor. Fabrika verilerinde 14.7 sn 0-100 km hızlanması var aracın ancak bu kağıt üstünde böyle araç gerçekten bu değerden daha başarılı. Bunun için hemen altta kendi çektiğim videoyu paylaşıcam.

İstediğiniz kadar video paylaşın, fabrikadaki mühendisler salak, arabalarının 0-100 değerini düşük gösterip kötü performanslı gösterecek kadar beyinsizler, siz akıllısınız.
    Ayrıca passat ile astra benzer ağırlık / HP oranına sahipken, passatın 0-100 hızlanma verisi 12,5 sn civarında. burada passatın başarısından çok opelin aktarmadaki başarısızlığı söz konusu.

Senin tarzında yazayım sana daha iyi anlarsın o zaman.

Ben sadece kullanıcıyım yukarıda somut olarak sunduğum değerler var. Sen git kendi aracınla Aracının fabrika tüketim değerlerini yakala Son hızının fabrika verilerinde kaldığını bunun üzerine çıkmadığını anlat bende senin o yukarıda yazdığın ..... tabirde bir kullanıcı olmadığını anlayayım.

Yukarıda vermeye çalıştığın cevap gibi karalama olayına girme ben bu araç ile 55.000 km yaptım.Ve oraya yazdığım bilgiler tamamen şişirme olmaksızın yazılmış değerlerdir.

vw nin opelden gücü daha başarılı olarak aktardığı konusuna katılıyorum. Ancak o senin düşündüğün şekilde 1-2 saniye fark yaratacak bir durum değil. Burada en önemli etken şanzuman oranları ile alakalıdır. Astranın 0-100 hızlanması yavaş ancak 120 den sonra araç gayet tatminkar şekilde 180km hıza çıkmaktadır.

Yine Anlamadıysan Volvo S60 modelinin 1.6 115hp dizel motor ile 0-100 km hıza 10.9 sn çıkmasının ve bu kadar başarılı bir değer yakalamasının tek sebebi bu aktarma oranları ile alakalı. Gücü vw den daha iyi aktarması değil.

Yav he he.
    sen kendince fabrika verilerinden daha iyi hızlan ve bunu bana anlatmaya çalış herkes inansın. okey.
    İstersen kendi aracımla fabrika verisinden fazla yaptığım hızların videosunu göndereyim. Son hız bayır aşağı zorlarsanız artar. Aynı şekilde 0-100 verisini bayır aşağı yaparsanız daha kısa çıkar. Elinize terazi alıp yolun eğimine baktınız sanki.
    Kirpi yavrusuna güzeldir. Aracınız güzel arabadır ancak bunlar arabanızın yürümediği gerçeğini değiştirmez.
    Sizin aracınızdaki motoru ben yıllardır asıl sahibi olan Fiat marka aracımda kullanıyorum. Puntoyu bile zor kaldırırken astra komik oluyor yok 120'den 180'e akıcı çıkıyor falan. herelde şahinden falan indiniz.

Araban ne ? neye göre konuşuyorsun. Ben kullandığım araç hakkında yorum yapıyorum. Hemen hemen bütün araçların son hızları gerçekte fabrika verilerinden daha fazladır. Eğer bunun aksini idda ediyorsan diğer kullanıcılara sor. Şahin den inmedim önceki aracım megane 2 sedan 1.5dci 100 hp - Performansı şu an kullandığım araçtan biraz daha iyiydi.

Bu forumda genel olarak Astra J kasanın satışlarından rahatsız olanlar bol miktarda.

• Valla J kasayı bilmemde,arkadaşta var Astra Sedan Classic,araç gerçekten çok hantal ve imzamdaki araçtan daha fazla yakıyor.Ne yapayım ben o arabaya.Motora laf etmiyorum,Doblo-Fiorino-Punto gibi araçlarda çok iyi iş çıkarıyor,ama bunlara gerçekten olmuyor.Zorlama yapmanın alemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

,Doblo-Fiorino-Punto gibi araçlarda çok iyi iş çıkarıyor,ama bunlara gerçekten olmuyor.Zorlama yapmanın alemi yok.

Fiorinoda 75bglik kullanıyoruz, araba düşük devirlerde çok ölü bu yüzden gaza fazla yüklenmek gerekiyor haliylede bu seferde cok yakıyor

Çok aşırı performans beklentisi olmayan kişiler için ideal, tasarım görecelidir ben çok beğeniyorum tasarımını, o sınıfta bir araç alacak olsam düşünürdüm 1.3 motora rağmen
  • Iyıde bır allahın kulu 1.3 motor az yakmıyor dememiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3lt cdti motor fiat grubundan tanınan bir motor.Türkiyede satılma nedeni 1-vergi avantajı, 2-tüketim(1.6 dizellerle neredeyse aynı yakıyor), 3-Alternatifsizlik(opelin astrada kullandığı başka dizel yok)

Bu aracı alanlar öncelikle aracı görüyor beğeniyorlar.Sonrasında iş almaya gelince benzinliler göz korkutuyor ve sırf araç beğenildiği için araç alınıyor.

Bunun dışında bu motoru yerden yere vuranların altında 300hp lik makinalar var sanırım.Zira bu aracı alan adam düşük tüketim hedefliyor ve bu motor oldukça tutumlu.Yakın arkadaşımda ve her zaman kullandığım bir araç, gayet yeterli bir araç olduğunu belirtmek isterim.Ara hızlanmaları çok kötü değil ancak yeni kasa harika tasarımlı 1400kg ve 17 jantlı bir araca göre elbetteki iyide değil.Son hız konusunda 160 km hıza oldukça istekli çıksada 170km den sonra araç adeta duruyor ve maksimum 190 km civarı bir hız görebildim.Bu kasaya yaklaşık 120hp lik bir 1.6 dizel motor seçeneği gelse bambaşka bir araç olur ama opel yetkilileri sanırım benden daha az zeki.Bakın tekrar ediyorum "1.3cdti motorlu astra j gayet yeterli bir araç" gel gelelim ben bu motor seçeneğini asla almam.14 yaşındaki vectramdan inip 1.3cdti astraya binince aracın arkasından asılıyorlarmış gibi geliyor.Gel gelelim astra j nin mükemmel tepkileri ve üst düzey yol tutuşu beni mest ediyor.

• Yakıt tüketimine şöyle bir örnek vereyim. Kurban bayramında 4 arkadaş memlekete gittik araçta + valizlerimiz bagajda ortalama otobanda 130-140 onun haricinde double yollarda 110-120 km hızlarda seyrederek yolculuk yaptık. 1096 km sonra ışık yandı tekrar yakıt aldım. Araç şanuzman oranlarından dolayı yüksek hızlarda çok yüksek devirlerde seyretmiyor.

Örneğin , Araç 5.vites 3000 devirde 145km hıza ulaşıyor. Ancak şunu söylemeliyim 3.000 devirin üzerinde 150-160 seyrettiğinizde 900 km nin altına iniyor menzil. Onunla ilgili de bir örneğim Ankara ya gidip geldim. Benim evden 410 km gidiş dönüş 820 + 50 km de Ankara içi yaptım. Toplamda 870km Pendiğe geldiğimde ışık yanmak üzereydi.

Aracım şu an 54000 km de 2011 model. Haftanın 6 günü çalışıyorum. Kısacası araç ile biraz fazla geziyorum. Hiçbir zaman gideceğim yere arabam olmadan gitmem. Önceliğim kullanım maliyetlerinin düşük olması yönünde. Yoksa bu aracın 1.6 180 bg benzinlisi de aldığım araç ile aynı fiyattı.

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. 2.000 cc dizel motor konusunda BMW 1.6cc ve altında da Renault tan gerisi yalan.

Eğer aracımı motor konusunda yeniliyor olsam. Megane coupe 1.6 dci 130hp veya ikinci el bir 320d alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

quote:

Dun gittik arkadasa opel gercekten 1.3 dizel sport navigasyon geri gorus kamerasi sunroof (sunroofu sevmedim cucuk kadar) dvd li navigasyon dokunmatik panelli araci 52 700 + 1800+ 1800 tl ye aldik. Fiyat uygun yakitli az ozelliikler sahane. 56000 e akdik canavar gibi araba. Araba cok degerli. Ben 2007 modeli 34 bine almistim 5 sene sonra aldigim fiyata sattim. Yegenim j kasayi 44 bine Almisyi 43 bi.e satti 2 sene sonra. Yani cebini dusunen adam icin mukemmel araba

evet bende tam 2 yıl önce 45500e aldım şuan aynı rakama satabılıyorum.birazda fiyatların yukselmeside etkili tabi ama yine astra 2. eli çok guclu bir arac.

tam istenilen araç. çok ekonomk, geniş , konforlu, rhat, ikinci eli değerli. bir türk daha başka ne ister ki

sınıfının en konforsuz, en dar, en sorunlu, her tarafından iki ay sonra ses gelmeye başlayan, en randımansız aracı.

ama tipi iyi, donanımı iyi, az yakıyor ve alaman işte türkiye'de satmanız için gerekenler, otomobilden biraz anlayan hiç kimse opel astra almaz ama alınıyor işte

2.5 senedir kullanıyorum hiçbir yerinden en küçük ses gelmiyor dediğiniz gibi bir araç olsaydı emin olun 2.eli böyle sağlam olmazdı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dun gittik arkadasa opel gercekten 1.3 dizel sport navigasyon geri gorus kamerasi sunroof (sunroofu sevmedim cucuk kadar) dvd li navigasyon dokunmatik panelli araci 52 700 + 1800+ 1800 tl ye aldik. Fiyat uygun yakitli az ozelliikler sahane. 56000 e akdik canavar gibi araba. Araba cok degerli. Ben 2007 modeli 34 bine almistim 5 sene sonra aldigim fiyata sattim. Yegenim j kasayi 44 bine Almisyi 43 bi.e satti 2 sene sonra. Yani cebini dusunen adam icin mukemmel araba

evet bende tam 2 yıl önce 45500e aldım şuan aynı rakama satabılıyorum.birazda fiyatların yukselmeside etkili tabi ama yine astra 2. eli çok guclu bir arac.

tam istenilen araç. çok ekonomk, geniş , konforlu, rhat, ikinci eli değerli. bir türk daha başka ne ister ki

sınıfının en konforsuz, en dar, en sorunlu, her tarafından iki ay sonra ses gelmeye başlayan, en randımansız aracı.

ama tipi iyi, donanımı iyi, az yakıyor ve alaman işte türkiye'de satmanız için gerekenler, otomobilden biraz anlayan hiç kimse opel astra almaz ama alınıyor işte

2.5 senedir kullanıyorum hiçbir yerinden en küçük ses gelmiyor dediğiniz gibi bir araç olsaydı emin olun 2.eli böyle sağlam olmazdı.

valla ben astra başlığının ve test aracının yalancısıyım. test ederken konsoldan bayaa bir ses duydum. astra başlığında bolca şikayet var. internette bolca şikayet var, sizin başınıza gelmemiş ne mutlu.

randımansızlığı tartışmaya gerek yok sanırım. bence normal kullanıcı için performansı yeterli ama gerçekten performans gereken bir anda cidden tehlikeli olabilir o araç.

arka koltuk ve darlık kısmını tartışmıyorum bile. türkiye'de 2. elde dsg'li araç alan var arkadaşım bizim millet tuhaftır.

• şimdi aracı aldıktan 2-3 sene sonra, test aracındaki gibi takır tukur sesler gelse, orası burası oynasa, aldığınız fiyata satabilir misiniz? sattığınız adam "hadi len bunun heryerinden ses geliyor neresi 40-50 milyar eder" demez mi ? işte fransız araçları bu yuzden bu kadar değer kaybederken opel vw değer kaybetmiyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla ben astra başlığının ve test aracının yalancısıyım. test ederken konsoldan bayaa bir ses duydum. astra başlığında bolca şikayet var. internette bolca şikayet var, sizin başınıza gelmemiş ne mutlu.

randımansızlığı tartışmaya gerek yok sanırım. bence normal kullanıcı için performansı yeterli ama gerçekten performans gereken bir anda cidden tehlikeli olabilir o araç.

arka koltuk ve darlık kısmını tartışmıyorum bile. türkiye'de 2. elde dsg'li araç alan var arkadaşım bizim millet tuhaftır.

harbiden ilginçsiniz ha! beğenmediğiniz astra tüm versiyonlarıyla bu topraklarda o kadar çok satıldı ki,tutuldu ki satıldı.astra elbette ki kusursuz değil,performansı düşük,o bahsettiğiniz tıkırtılar benim arabada da var.ama o kadar olsun di mi?bence avantajları,dezavantajlarını katlıyor.hem ses gelmesin,hem 2.eli iyi olsun,hem az yaksın,hem ucuz olsun,hem tipi güzel olsun,hem çalsın,hem de oynasın vs vs...siz hangi aracı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama sonuç olarak astraya haksızlık etmişsiniz.

• 55.000 km de aracım var 2.5 sene oldu. Her türlü yolda da kullandım aracı karadeniz yaylaları da dahil. Aracın henüz hiçbiryerinden ses gelmiyor. Hani geliyor olsa kimden ne sebeple saklarım ki doğrudan yazarım. Arabada ses yapabilecek öğe süspansiyon. Araba biraz sert ve bozuk yollarda süspansiyonlar oldukça gürültülü.

Benim şahsi fikrim. D sınıfı 1500-1600 kg gelen araçlarda 1.6 dizel motorlar kullanılıyorsa. C segmenti bir araçta da ( 1318kg ) 1.3 dizel motorun olması normal dir.

Herkese hitap eder etmez orası alacak olan kişinin bileceği iş.

Ama Türkiyede Mazotun litresi 2 lira olsaydı kimse 1.3 1.6 dizellere binmezdi.Ama bırakın mazotun litresini 2.0 motor bir dizel araç anında 60.000 den 90.000 lere fırlıyor.

Öyle hallere düştük ki 1.3 95 hp motoru yerin dibine sokup - 1.6 105 hp dizeli uçak sandık. Mesele 1.3-1.6 muhabbeti değil , bizim sıkışmış olduğumuz motor aralığında.

• Bu forumu bayadır takip ediyorum astraya ciddi bir saldırı var sebebini de anlayabilmiş değilim :)

140 beygirlik astraya bile gitmiyor deniyor ki bu kişiler ne araba kullanıyor bilmiyorum. Ortalıkta yığınla 105 beygirlk passsatlar golfler gezerken astra şöle hantal böle hantal gerçekten baygınlık veriyor, adam rahat konforlu güvenli ekonomik 2. elde üzmeyecek bir araba istiyor e tasarım da güzel alıyor biniyor. Performans isterse gider başka bir araba alır, performans seviyorsun ışıklarda milletle yarışıyorsun diye adam da bunu yapmaya mecbur mu? Hala buna çamur atmanın anlamı nedir ? Bende de bu aracın benzinlisi var evet çok zenginim 39 bin liraya gidip 1000 kiloluk avuçiçi kadar araba almak varken bu bu ağır ve hantal arabayı aldım gaza basıyorum basıyorum bir tülü gitmiyor bazen kenara çekip otobüse biniyorum gitmiyor kardeşim ne yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krom7

Bu forumu bayadır takip ediyorum astraya ciddi bir saldırı var sebebini de anlayabilmiş değilim :)

140 beygirlik astraya bile gitmiyor deniyor ki bu kişiler ne araba kullanıyor bilmiyorum. Ortalıkta yığınla 105 beygirlk passsatlar golfler gezerken astra şöle hantal böle hantal gerçekten baygınlık veriyor, adam rahat konforlu güvenli ekonomik 2. elde üzmeyecek bir araba istiyor e tasarım da güzel alıyor biniyor. Performans isterse gider başka bir araba alır, performans seviyorsun ışıklarda milletle yarışıyorsun diye adam da bunu yapmaya mecbur mu? Hala buna çamur atmanın anlamı nedir ? Bende de bu aracın benzinlisi var evet çok zenginim 39 bin liraya gidip 1000 kiloluk avuçiçi kadar araba almak varken bu bu ağır ve hantal arabayı aldım gaza basıyorum basıyorum bir tülü gitmiyor bazen kenara çekip otobüse biniyorum gitmiyor kardeşim ne yapayım.

VW fanları var burada emin ol. Astra her koşulda çok daha alımlı ki zaten satış rakamları da bunu söylüyor. Golf 6 Astra ile başedemedi , 7 için henüz erken ancak sonuç benim tahminimce yine aynı olacak. Yeni focus u saymıyorum bile. Arabaya nereden bakarsan bak sevilecek göze güzel gelen bir yönü yok. İçine bindiğinde araba fiesta nın neredeyse büyümüş hali. Berbat ötesi bir el freni.

Astra nın en büyük avantajı , D segmenti bir aracın iç mekanını taşıyor olması. Kısaca insignia hatchback denilebilir. Fakat Focus un b segmentinden türemiş eski kullanıcılarının dahi beğenisini kazanamayacak kadar kötü. Zaten satışlarda da bu ortada.

Aslında golf çok kaliteli bir araç , Özellikle şanzuman sessizlik ve malzeme kalitesi yönünden çok iyi bir araç tsi motor benzinli araç kullanmadım ancak tüketim ve performans olarak takip ettiğim kadarı ile çok başarılı.

Fakat tam dolu bir golf almaya kalktığınızda fiyatlar vw nin sitesinde 70 - 80 lere çıkıyor ki bence fiyat çok uçuk. Başarısının satışa yansımamış olmasının tek sebebi bence fiyat politikasıdır.

• sırf bakın sırf bu konu yüzünden bu siteye üye oldum. bu site derken sakın ha sakın aşağılamış sanmayın. yıllarca bilgisayar teknisyenliği yap üye olmadım, sonra sistem yöneticiliğine yüksel yine üye olma ama Astra için üye ol bu da ayrı bir tezat...
    Opel Astra 2008 1,3 Cdti HB Cosmoya yakın ama ilk sahibi tarafından enjoy paketten eklemeler yapılarak yükseltilmiş otomatik bir araç kullanıyorum. Aracım çok güzel ve 2 kere el değiştirmiş ve 3. sahibiyim. Uzun zamandır j kasa sedan astraları kesiyorum gözüme. Daha doğrusu arabayı 6 ay önce alırken yaptırdığım ekspertiz hizmeti sırasında gördüğüm astra opc ve astra hb modellerininin iç tasarımı beni bitirmiştir. General motor Chevrolet camaro ne ise astrada direksiyon, koltuk namına aynısı yapmış...

aracı astra fanı olarak değerlendirmiyorum bakın objektif olacam. Kafama yattıki beğendim...

Kıyaslıyorum akranları ile. hatta insignia ile bilede... Full aksesuarda bu kadar uygun fiyat, kaliteli malzeme, 1,3 motorla hem yakıt avantajı hem vergi avantajı ki saçma sapan harbi bayılan 1,2 motor yada vergi meselesinde geçiren 1,4 motor yerine tam sınırdaki bir 1,3 motor...
    Arkadaşım Bu fiyattaki bir arabaya binip, bu kadar yüksek kononfor alıp bu kadar az yakıt harcayıp bu kadar az vergi ödeyip Vw, audi, bmw gibi yüksek servis ücretler yerine fiat, renault peugeout seviyesinde servis bedelleri ödeyerek aracınıza keyifle biniyorsunuz...

Beğenmeyen kendince geçerli sebepleri vardır saygı duyarım ama kimse boş konuşmasın. bu araba hem gidiyor, hem basıyor hemde uçuyor. bu motor lineada da astrada da hatta dobloda da gayet yeterli kalıyor. niyetiniz hızlı gitmek ve hiç bir şeyi umursamamaksa gidin zaten benzinli alın.

yavaş hızlanıyor denilen araba ki benim H kasa astra fabrika verisi 13,7'dir herhalde j kasa ile aynı sayılır demi, hiç bir kalkışta beni üzmedi. niyetiniz drag yarışlarına falan katılmaksa gidin pistlere kardeşim normal trafiğinde içine ediyorsunuz. yukuşu hızlı çıkacaksan vites düşür ne yapacan basıpta. o da kesmiyosa in koş... benim kasada maksimum hız 170 diyorda ben sport modda 190 gördüm...
    bunda 180 diyor 200 görenler var... ki bu hızlara gerek yok...

alamadığınız için arabayı suçluyorsanız bi yol alın :)
    ha eleştirilere gelince, uzunyolda 6. vites,
    neden hala otomatik yok,
    isteyene 1,6 motor seçeneğide sunsun ama bence sunmasın,
    rampada azcık hız kontrolü yapmazsan bayılıyor yenisini kullanmadım belki toparlanmıştır.

bu araç ekonomik yakıt maksimum konfor yani bu araba B sınıfı yakıt tüketip, D sınıfı konfor ve kalite veriyor... ve İnşallah j sınıfı astra sedan alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BABAJET

sırf bakın sırf bu konu yüzünden bu siteye üye oldum. bu site derken sakın ha sakın aşağılamış sanmayın. yıllarca bilgisayar teknisyenliği yap üye olmadım, sonra sistem yöneticiliğine yüksel yine üye olma ama Astra için üye ol bu da ayrı bir tezat...
    Opel Astra 2008 1,3 Cdti HB Cosmoya yakın ama ilk sahibi tarafından enjoy paketten eklemeler yapılarak yükseltilmiş otomatik bir araç kullanıyorum. Aracım çok güzel ve 2 kere el değiştirmiş ve 3. sahibiyim. Uzun zamandır j kasa sedan astraları kesiyorum gözüme. Daha doğrusu arabayı 6 ay önce alırken yaptırdığım ekspertiz hizmeti sırasında gördüğüm astra opc ve astra hb modellerininin iç tasarımı beni bitirmiştir. General motor Chevrolet camaro ne ise astrada direksiyon, koltuk namına aynısı yapmış...

aracı astra fanı olarak değerlendirmiyorum bakın objektif olacam. Kafama yattıki beğendim...

Kıyaslıyorum akranları ile. hatta insignia ile bilede... Full aksesuarda bu kadar uygun fiyat, kaliteli malzeme, 1,3 motorla hem yakıt avantajı hem vergi avantajı ki saçma sapan harbi bayılan 1,2 motor yada vergi meselesinde geçiren 1,4 motor yerine tam sınırdaki bir 1,3 motor...
    Arkadaşım Bu fiyattaki bir arabaya binip, bu kadar yüksek kononfor alıp bu kadar az yakıt harcayıp bu kadar az vergi ödeyip Vw, audi, bmw gibi yüksek servis ücretler yerine fiat, renault peugeout seviyesinde servis bedelleri ödeyerek aracınıza keyifle biniyorsunuz...

Beğenmeyen kendince geçerli sebepleri vardır saygı duyarım ama kimse boş konuşmasın. bu araba hem gidiyor, hem basıyor hemde uçuyor. bu motor lineada da astrada da hatta dobloda da gayet yeterli kalıyor. niyetiniz hızlı gitmek ve hiç bir şeyi umursamamaksa gidin zaten benzinli alın.

yavaş hızlanıyor denilen araba ki benim H kasa astra fabrika verisi 13,7'dir herhalde j kasa ile aynı sayılır demi, hiç bir kalkışta beni üzmedi. niyetiniz drag yarışlarına falan katılmaksa gidin pistlere kardeşim normal trafiğinde içine ediyorsunuz. yukuşu hızlı çıkacaksan vites düşür ne yapacan basıpta. o da kesmiyosa in koş... benim kasada maksimum hız 170 diyorda ben sport modda 190 gördüm...
    bunda 180 diyor 200 görenler var... ki bu hızlara gerek yok...

alamadığınız için arabayı suçluyorsanız bi yol alın :)
    ha eleştirilere gelince, uzunyolda 6. vites,
    neden hala otomatik yok,
    isteyene 1,6 motor seçeneğide sunsun ama bence sunmasın,
    rampada azcık hız kontrolü yapmazsan bayılıyor yenisini kullanmadım belki toparlanmıştır.

bu araç ekonomik yakıt maksimum konfor yani bu araba B sınıfı yakıt tüketip, D sınıfı konfor ve kalite veriyor... ve İnşallah j sınıfı astra sedan alacağım.

moralim bozuktu biraz simdi keyfim yerine geldi. allah da sizi guldursun e mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Opel sürüş keyfi konusunda bence önde, özellikle japon/kore araçlarına göre..
    bende 2008 corsa otomatik dizel var,
    yol hakimiyeti, direksiyon tepkileri bu sınıfta kullandığım çoğu araçtan daha iyi...
  • Başlık yanlış...Baş etme yok...Tam tersi almak isteyenler motor güçsüz deyip geri duruyorlardı...Opelin COE si bir hafta önce açıklama yaptı 1600 CC dizel motor ile geliyoruz...Pazar payımızı artıracağız...Diyor..HONDA - OPEL - TOYOTA 1600 CC dizel motor ile piyasaya girerlerse çok daha fazla dizel araba satılır..Dizel motorlu araba isteyen bir çoklarımız 105 - 125 HP dizel motora hayır demeyiz..Rekabet güzel şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Şubat 2013; 12:19:24 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.