Şimdi Ara

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.556
Cevap
45
Favori
505.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eflatoon

çok güzel ve kompakt bir çözüm olmuş. bedeli ne kadar?

Evet gayet iyi.
    1790 tlye aldık biz
  • Arkadaşlar geçtiğimiz ay İstanbul - Ankara - Giresun güzergahı yaptım.Gidişte depoyu doldurdum aracın bakımını yeni yaptırmıştım. Pendik shell den yakıt aldım İstanbul - Ankara otobanda ortakama 120-140 arası bir seyir hızım oldu.Daha sonra Ankara da bir akşam konakladım ve bu esnada kardeşim ve yeğenim rahat durmadı ve onlarda şehir içinde yaklaşık 1-1,5 saat kadar dolaştılar. Ertesi gün öğlen Ankara - Samsun yoluna devam ettik ve seyir hızımız ortalama 110km civarı olacak şekilde devam ettim. Yine Samsun dan sonra karadeniz sahil yolunda hızımız 110 km civarı. Yanlış hatırlamıyorsam ünye çıkış tarafından yakıt aldık. Işık yeni yanmıştı yok bilgisayarı geçilen mesafeyi 1155km olarak gösteriyordu. Bütün yılculuğumuz boyunca klima hep otomatikte açıktı 21-22 derece ayarlı. Ve ortalama tüketim 4.4 litre olarak gösteriyordu. Klimanadan max verim almak için mutlaka otm ayarında kullanmakta fayda var. Diğer türlü içerisi istediğiniz soğukluğa ulaşsa bile gereksiz yere fazladan üflemeye ve çalışmaya devam edecektir. Herkese keyifli sürüşler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar. Sağa sinyal verip direksiyonu sağa çevirdiğinizde "çıt-çıt" sesi geliyor mu? En sağda iken sola sinyal verip direksiyonu sola çevirdiğinizde. Önceden gelmiyordu veya ben dikkat etmiyordum ama artık o ses var. Bu sinyalin otomatik kapanması için olan bölümlerden geliyor ses.

• quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

Arkadaşlar geçtiğimiz ay İstanbul - Ankara - Giresun güzergahı yaptım.Gidişte depoyu doldurdum aracın bakımını yeni yaptırmıştım. Pendik shell den yakıt aldım İstanbul - Ankara otobanda ortakama 120-140 arası bir seyir hızım oldu.Daha sonra Ankara da bir akşam konakladım ve bu esnada kardeşim ve yeğenim rahat durmadı ve onlarda şehir içinde yaklaşık 1-1,5 saat kadar dolaştılar. Ertesi gün öğlen Ankara - Samsun yoluna devam ettik ve seyir hızımız ortalama 110km civarı olacak şekilde devam ettim. Yine Samsun dan sonra karadeniz sahil yolunda hızımız 110 km civarı. Yanlış hatırlamıyorsam ünye çıkış tarafından yakıt aldık. Işık yeni yanmıştı yok bilgisayarı geçilen mesafeyi 1155km olarak gösteriyordu. Bütün yılculuğumuz boyunca klima hep otomatikte açıktı 21-22 derece ayarlı. Ve ortalama tüketim 4.4 litre olarak gösteriyordu. Klimanadan max verim almak için mutlaka otm ayarında kullanmakta fayda var. Diğer türlü içerisi istediğiniz soğukluğa ulaşsa bile gereksiz yere fazladan üflemeye ve çalışmaya devam edecektir. Herkese keyifli sürüşler.

Yakıt tüketiminiz gayet iyi,bundan iyisi nasıl olur bilemiyorum hele de klima açıkken.Yaklaşık 5500km yaptım arabamla ve genelde Polatlı-Ankara arası ve Ankara içi kullandım,95km/h sabit hızla 3.8lt,klima sürekli açık ve hız yine 95km/h 4,1lt gibi tüketim değerlerine ulaştım.Geçen biraz hız yapıp Ankara'ya geldiğimde (150km/h çoğu zaman) ortalamam 90km'de 6.3lt'ydi.Çok keyifli bir araç,hıza dikkat edince de tüketim çok düşük değerlere ulaşıyor gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oddman

quote:

Arkadaşlar geçtiğimiz ay İstanbul - Ankara - Giresun güzergahı yaptım.Gidişte depoyu doldurdum aracın bakımını yeni yaptırmıştım. Pendik shell den yakıt aldım İstanbul - Ankara otobanda ortakama 120-140 arası bir seyir hızım oldu.Daha sonra Ankara da bir akşam konakladım ve bu esnada kardeşim ve yeğenim rahat durmadı ve onlarda şehir içinde yaklaşık 1-1,5 saat kadar dolaştılar. Ertesi gün öğlen Ankara - Samsun yoluna devam ettik ve seyir hızımız ortalama 110km civarı olacak şekilde devam ettim. Yine Samsun dan sonra karadeniz sahil yolunda hızımız 110 km civarı. Yanlış hatırlamıyorsam ünye çıkış tarafından yakıt aldık. Işık yeni yanmıştı yok bilgisayarı geçilen mesafeyi 1155km olarak gösteriyordu. Bütün yılculuğumuz boyunca klima hep otomatikte açıktı 21-22 derece ayarlı. Ve ortalama tüketim 4.4 litre olarak gösteriyordu. Klimanadan max verim almak için mutlaka otm ayarında kullanmakta fayda var. Diğer türlü içerisi istediğiniz soğukluğa ulaşsa bile gereksiz yere fazladan üflemeye ve çalışmaya devam edecektir. Herkese keyifli sürüşler.

Yakıt tüketiminiz gayet iyi,bundan iyisi nasıl olur bilemiyorum hele de klima açıkken.Yaklaşık 5500km yaptım arabamla ve genelde Polatlı-Ankara arası ve Ankara içi kullandım,95km/h sabit hızla 3.8lt,klima sürekli açık ve hız yine 95km/h 4,1lt gibi tüketim değerlerine ulaştım.Geçen biraz hız yapıp Ankara'ya geldiğimde (150km/h çoğu zaman) ortalamam 90km'de 6.3lt'ydi.Çok keyifli bir araç,hıza dikkat edince de tüketim çok düşük değerlere ulaşıyor gerçekten.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, yardımcı olursanız sevinirim:
    Astra J Sport arıyorum. araç çok yakışıklı diyecek yok. fakat motor seçeneğine karar veremedim. 1.3 dizel tavsiye etmiyorlar. bazı forumlarda arkadan yapılan selektörlerden şikayetçi olanlar var. kimi arkadaşlar çok memnun. performans olarak bariz bir sıkıntı hissediyor musunuz? çünkü yakıt verileri insanı cezbediyor. normalde 1.4t veya 1.6 benzinli alıp lpg uygulatacağım. araçları hiç test etme şansım da olmadı. etrafımda kullanan kimse yok. fikir verirseniz sevinirim. teşekkürler.

• zraporu kullanıcısına yanıt
    Merhabalar evet aynı ses bizim aractanda gelmeye başladı nedir bilmiyorum sağa ve sola sinyal verip direksiyonu çevirince çat çat ses geliyor eski aracımız megane 3 de vardı onun için pek arastirmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantokat60

Merhabalar evet aynı ses bizim aractanda gelmeye başladı nedir bilmiyorum sağa ve sola sinyal verip direksiyonu çevirince çat çat ses geliyor eski aracımız megane 3 de vardı onun için pek arastirmadim
    Sinyal verildikten sonra direksiyonu çevirdiğimizde gelen sesi siz söyleyince farkettim ve muhtemelen dönüş tamamlandıktan sonra sinyalin otomatik kapanmasını sağlayan mekanizmayla alakalı bir durum.
  • Merhaba
    Fakat biz arabayı sıfır aldık başlarda yoktu 5. Aydan itibaren bu sesleri duymaya başladım belki sizin dediğiniz olabilir ama niye başta olmadi da şimdi oldu ben bilmiyorum açıkçası bilgilendirirseniz sevinirim

• Aracimda ilginc bir durum var. Aksam yoldan gelip araci park ettim, bir sure sonra balkondan bakarken aracin el freni isigi ile konsol isiginin kisa bir sure yanip sondugunu fark ettim. Tekrar takip ettim bir sure sonra sadece el freni isigi yanip sondu. Birkac gun takip ettim surekli oluyor aracinda boyle bir seyle karsilasan veya test edebilecek olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-Ci -- 7 Ağustos 2014; 0:03:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

Arkadaşlar merhaba, yardımcı olursanız sevinirim:
    Astra J Sport arıyorum. araç çok yakışıklı diyecek yok. fakat motor seçeneğine karar veremedim. 1.3 dizel tavsiye etmiyorlar. bazı forumlarda arkadan yapılan selektörlerden şikayetçi olanlar var. kimi arkadaşlar çok memnun. performans olarak bariz bir sıkıntı hissediyor musunuz? çünkü yakıt verileri insanı cezbediyor. normalde 1.4t veya 1.6 benzinli alıp lpg uygulatacağım. araçları hiç test etme şansım da olmadı. etrafımda kullanan kimse yok. fikir verirseniz sevinirim. teşekkürler.

merhaba,

yaklaşık 2 ay önce 1.3 cdti sport sedan aldım. (14.000 km'de)
    performans konusunu bende aracı test etmeden kafama takıyordum açıkçası. Fakat aracı almadan önce kullanınca fikrim tamamen değişti. Akabinde hemen karar verdim ve aldım. Performans konusunda ne istediğinize bağlı. Daha önceki aracım 2009 1.6 tdci 90 beygirlik focus'tu. Sadece şehir içinceki bazı bayırlarda fark etti. O da çok değil. Örneğin 2.vitese biraz daha geç alıyorum bazen o kadar.Yada 3'e. Fakat artıları o kadar fazla ki. Örneğin uzun yolda içeride ses falan amıyor. 3. vitesten sonra oldukça seri. Hızı seviyorsanız uzun yolda sizi üzmez. (ben henüz denemedim fakat aynı arabada 205 yapan gördüm bizzat) Hele ki frene basınca aracın duruşunu görünce hissettiğiniz güven oldukça üst seviyede.

Size tavsiyem imkanınız varsa test edin. Özellikle konfor açısından çok rahat. Hatta performans olarak ufak bir şey daha söyleyeyim, belki bir fikir verir. Geçen hafta yakın bir arkadaşım merak etti, şehir içinde 15 dakka tur attık. Kendisinde 1.6 tdi 90 hp Golf var. Perofrmans olarak fark göremedi. Oldukça seri ve gayet yeterli bir araç olduğunu söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBurak -- 11 Ağustos 2014; 23:16:05 >

• quote:

Bilgiler için teşekkürler.

Bende geçen hafta Bursa-Antalya (Belek)- Bursa yaptım. (1200 km) Giderken 4.3 ile vardım. Döndüğümde toplamda 4.7 gösteriyordu. Rakım farkından dolayı dönüşte biraz daha fazla tüketim oldu. Araçta eşim ve 2 yaşındaki ufaklık vardı. Bagaj full doluydu. Yolun neredeyse tamamında klima otomatikte açıktı. (22-23 derece) Klima için yazdıklarınıza katılıyorum. Konforlu bir yolculuk sunuyor. Hız sabitleyici yolun %80'inde açıktı. Hız olarak da 110-120 gibi gittiğimi söyleyebilirim. Dönüş yolunda Kütahya'da (Bursaya 185 km kala) geçilen mesafe 1090 gösterirken ışık henüz yanmamıştı. Zorlasam Bursa'ya girerdim fakat ufak bir takviye yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-Ci

Aracimda ilginc bir durum var. Aksam yoldan gelip araci park ettim, bir sure sonra balkondan bakarken aracin el freni isigi ile konsol isiginin kisa bir sure yanip sondugunu fark ettim. Tekrar takip ettim bir sure sonra sadece el freni isigi yanip sondu. Birkac gun takip ettim surekli oluyor aracinda boyle bir seyle karsilasan veya test edebilecek olan var mi?

el freni belli bir süre sonra sönüyor. Geçenlerde bende fark ettim. Konsol ışıkları da söndü ardından. Fakat bugün içinde anahtar takılı değilken radyoyu açmıştım beklerken. Sonra kapadım çıktım, kilitledim. Hala yanıyordu. Bekledim sönmedi. Tekrar kapıları açıp anahtarı taktım. Radyoyu kapadım açtım hiç yanmadı bu sefer. Kapıları kilitleyince direk söndü.
  • Benim aracım 97000 km de yakıt olarak en verimli dönemlerini yaşadığını düşünüyorum. Motordan ve araçtan çok memnunum. 2 ay sonra 4 yaşına girecek araç. Bu süre zarfında aracın sadece aküsünü değiştirmek durumunda kaldım geçen yıl.Sıfır araba fiyatlarının çok uçuk seviyelere çıkmasından dolayı önümüzdeki yıl aracı satıp daha düşük km de astra almayı düşünüyorum.ancak şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Araç ilk günkü gibi sessiz ve yürüyen aksamı problemsiz. Motor ömrü konusunda pek bir fikrim yok açıkcası kaç km yapılabilir merak ediyorum.

• Her ne kadar 1.6 cdti cıkmış olsada sanırım ben yine 1.3 dizel alacağım.

• Aracınızı uzun süre düşk devirlerde kullandığınızda motorda kurumlanma görülecektir.Aracınız bu dönemde 3.000 devir üzerine çıkmak istemiyor gibi hissettirebilir. Arada asfalta çıkıp 3. 4. Viteslerde 4000-4500 devirlerde kullanmakta fayda var. Bu sayede hem kurumlardan kurtulursunuz hem DPF devreye girer ve kendini temizler. Bu sayede motor daha rahat çalışıp üst devirlere daha kolay çıkacaktır. Tabi bunu yaparken aracı yıpratmamak adına düz veya hafif eğimli yollarda yapmakta fayda var.

• quote:

Aracimda ilginc bir durum var. Aksam yoldan gelip araci park ettim, bir sure sonra balkondan bakarken aracin el freni isigi ile konsol isiginin kisa bir sure yanip sondugunu fark ettim. Tekrar takip ettim bir sure sonra sadece el freni isigi yanip sondu. Birkac gun takip ettim surekli oluyor aracinda boyle bir seyle karsilasan veya test edebilecek olan var mi?

Aynı durum bende de mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: zraporu

quote:

Aynı durum bende de mevcut.

Alıntıları Göster
     ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI

Bu da benim yakışıklı arkadaşlar 1.3 cdti sport still paketli , teybi ve ses sistemi olduğu gibi baştan yenilendi anlaşırsak satabilirim neden olmasın : ) araç 40 bin km de , 2012 model , 1000 liralık sistemlerle karıştırmayın arkadaşlar tek amfisinin fiyatı 1000$ dolar, takılan teybinde yaklaşık fiyatı $1000 dolar, kolonlara hiç girmiyorum : ) ama gerçekten çok tatlı bir ambiyans oluşuyor aracın içinde. Benim artık değişen şartlar dolayısıyla merakım kalmadı isterseniz sadece ses sistemini satabilirim, sökmesi, takması, kablolaması hepsi benim tarafımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitueL -- 12 Ağustos 2014; 10:16:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FBurak

quote:

el freni belli bir süre sonra sönüyor. Geçenlerde bende fark ettim. Konsol ışıkları da söndü ardından. Fakat bugün içinde anahtar takılı değilken radyoyu açmıştım beklerken. Sonra kapadım çıktım, kilitledim. Hala yanıyordu. Bekledim sönmedi. Tekrar kapıları açıp anahtarı taktım. Radyoyu kapadım açtım hiç yanmadı bu sefer. Kapıları kilitleyince direk söndü.

bende olmuyor kapılar kitlenince yanıp sönme yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Krom kapı eşiği kullanan var mı acaba aramızda internet de gördüm çok güzel görünüyorlar, tavsiye veya yorumla yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

quote:

quote:

Kapı kilitlenince değil zaten. Bir iki saat sonra arabaya hiçbir müdahale yokken kendi kendine yanıp sönüyor.

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.