Şimdi Ara

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.556
Cevap
45
Favori
505.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oddman

Aynı 2 resmi yüklediğimi farketmemişim,fotoğrafı işaretleyip tekrar yükledim.

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI

Şimdi gördüm. Çok ilginç ilk defa görüyorum böyle bir problemi.
    Sizin ki aracınız makyajlı kasa sanıyorum.

• furkantokat60 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..
    Ben dediğim gibi ilk olarak sol arkadaki sis lambası çerçevesinde farkettim kırıldığını.Belki çıkan biyer vardır diye söküp takmaya çalışınca,bu çerçeveyi tutan ince bir damar olduğunu ve kırıldığını gördüm.Şans bu ya sağ ve sol arka lambaların çerçeveleri de ertesi gün düşünce işin can sıkıcı anını yaşadım.Evet benimki de 2013 sport model,ellerinde şansıma lambalar vardı ki onay gelince halloldu,tabi bu 5 saat içinde öğle arası da olunca dediğiniz gibi şanslıydım sanırım.
    Sol ön kelebek camından tırtıklı yollarda ses gelip gelmediğine dikkat etmedim,genelde yüksek sesli müzik dinlerim arabada.Ama 140-150km/h hıza ulaşınca rahatsız edici rüzgar sesi aldığını tecrübe ettim.

Bir de direksiyonun sol kısmında direksiyonu tutan tırnak gibi birşey hissediyordum.Direksiyon o kadar hisli ki en ufak takılmayı bile hissedince aslında rahatsız olmuştum.Sonrasında kışlıkları taktırdım ve yazlıklara geçtim,lastiklerle alakasının olmadığını tahmin ediyo olsam da neden böyle bir sorun oldu ve daha sonrasında kayboldu hiç bilmiyorum.15000km bakımında da teste çıktık,normal felan dedi ama inandırıcı gelmedi.Neyse dediğim gibi şuan sıkıntı yok ama merak ettim böyle birşey siz yaşadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oddman -- 6 Mayıs 2015; 21:01:50 >

• selimy34 kullanıcısına yanıt
    Ben de herhangi bir araba için böyle bir durum rastlamadım,demekki kendi arabama kısmetmiş artık.
    1.3 ctdi 2013 sport model.
  • quote:

Ben de herhangi bir araba için böyle bir durum rastlamadım,demekki kendi arabama kısmetmiş artık.
    1.3 ctdi 2013 sport model.
    merhabalar...
    bende öle bir sıkıntı yok ben sadece trim seslerinden şikayetçiyim oda benim arabama kısmetmiş..fakat ben opelin direksiyonunu beğenmedim yüksek hızlarda fazla sertleşmiyor önceden megane 3 fransız olanından vardı gerçekten onun direksiyonu daha güzeldi bana daha güven veriyordu ama astranın yoltutuşu tartışılmaz o bir gerçek yolu çok iyi tutuyor ve iç plastik kaliteside eski fransız megane 3 e göre kötü ön göğüs yumuşaktı ama astrada tamamen nerdeyse sert plastik kullanılmış . ama genede arabamdan memnunum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantokat60

merhabalar...
    bende öle bir sıkıntı yok ben sadece trim seslerinden şikayetçiyim oda benim arabama kısmetmiş..fakat ben opelin direksiyonunu beğenmedim yüksek hızlarda fazla sertleşmiyor önceden megane 3 fransız olanından vardı gerçekten onun direksiyonu daha güzeldi bana daha güven veriyordu ama astranın yoltutuşu tartışılmaz o bir gerçek yolu çok iyi tutuyor ve iç plastik kaliteside eski fransız megane 3 e göre kötü ön göğüs yumuşaktı ama astrada tamamen nerdeyse sert plastik kullanılmış . ama genede arabamdan memnunum ...
    Şaka gibi ama sol arka lambanın iç çerçevesi yine düşmüş yeni farkettim ve fena halde sıkıldı canım.Daha bir ay bile olmadan aynı sorunla karşılaşacağımı düşünmüyordum,böyle olursa daha çok servise giderim gibi geliyor bana.

• Oddman O kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de vardı. Geri vites lambası düşmüştü. Aldığımdan beri kapıyı kapatırken gelen şıngırtının ne olduğunu fark edememiştim. En sonunda buldum. Sis lambası da buhar yapıyordu. Sol sağ ikisi de değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zraporu

Aynı durum bende de vardı. Geri vites lambası düşmüştü. Aldığımdan beri kapıyı kapatırken gelen şıngırtının ne olduğunu fark edememiştim. En sonunda buldum. Sis lambası da buhar yapıyordu. Sol sağ ikisi de değişti.
    Merhaba,
    Bende geçen hafta kaputu açıp su ekleme yapacakken mazot yakıt pompasının yağlandığını fark ettim araştırma yaptığımda 1.3 motorlarda dizel yakıt pompasının mazot kaçırması zamanla oluyormuş. Bosch marka olan mazot pompası bosch yetkili servisinde tamir takımı değişerek yenilendi.
    Bana da 200 TL'ye mal oldu :) bu konu hakkında daha önce tecrübe edeniniz oldu mu acaba ?

Teşekkürler..
  • quote:

Şaka gibi ama sol arka lambanın iç çerçevesi yine düşmüş yeni farkettim ve fena halde sıkıldı canım.Daha bir ay bile olmadan aynı sorunla karşılaşacağımı düşünmüyordum,böyle olursa daha çok servise giderim gibi geliyor bana.

Geçmiş olsun tekrardan. Bir talihsizliktir aldı başını gitti anlaşılan. Bir şekilde garantiden hallediliyor.
    Neyse Allah daha beterlerinden korusun.
    Kazasız belasız sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimy34

quote:

Geçmiş olsun tekrardan. Bir talihsizliktir aldı başını gitti anlaşılan. Bir şekilde garantiden hallediliyor.
    Neyse Allah daha beterlerinden korusun.
    Kazasız belasız sürüşler.

Alıntıları Göster
    Merhabalar;

Yaklaşık 8 senedir Astra G 1.4 Club sahibiyim. Aslında aracımdan memnunum ama artık değiştirmenin zamanı geldi gibi geliyor. Aracımı satınca elimde 42.000 TL gibi bi param olacak.

Astra H dizel bakıyordum ama sahibindende bu fiyatlara bir kaç tane J kasa görünce de aklım bulandı. Tabii ki bi kaç kazası var araçların ama Astra H lardada tamamen temizini bulmak zaten zor. 2011 model J kasa 1.3 dizel yada 1.4t cosmo (benzinli) almak bu fiyata mantıklımıdır? Aracı aldığımda en az 5 sene binmeyi düşünüyorum.

Kafam çok karışık olduğu için fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar.. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

• Merhaba arkdşlar opel astra j kasa cosmo modelini kulanıyorum bu garip bi olay başıma geldi aracın yağ için düşük seviye diya bilgisayar uyarı verdi ve aracı stop ettim yaklaşık 15. 20 dakka bekledim yağ seviyesine baktım tam eksik yok o uyarıyı neden vermiştir acaba yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Danyy

Merhaba arkdşlar opel astra j kasa cosmo modelini kulanıyorum bu garip bi olay başıma geldi aracın yağ için düşük seviye diya bilgisayar uyarı verdi ve aracı stop ettim yaklaşık 15. 20 dakka bekledim yağ seviyesine baktım tam eksik yok o uyarıyı neden vermiştir acaba yardımcı olursanız sevinirim
    Arkadaşlar Rica ediyorum yardımcı olun.
    Aracım 2011 1.3 j kasa sport donanım yeni aldık.
    sorunum şu ki ; aracı uzaktan kumanda ile açıp binip yola çıktığım zaman 4 lüleri yakıyor sürekli. Nadiren olsa da yapmadığı oluyor ama sanıyorum güvenlikle ilgili bi durum.
    Aracı kitlerken 2 kere basarak ta denedim tek basarakta denedim , kitledikten sonra aracı uzaktan kumanda ile açıp bindiğimde büyük ihtimalle 4 lüleri yakıyor. Çözümüm se şimdilik, arabadan inip aracı kitleyip şöför kapısından manuel olarak kapı kilidini çevirerek açmak. Sonrasında 4 lüleri yakmıyor.
    Lütfen yardımcı olun nedir bunun çaresi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taso0626 -- 3 Haziran 2015; 0:43:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taso0626

Arkadaşlar Rica ediyorum yardımcı olun.
    Aracım 2011 1.3 j kasa sport donanım yeni aldık.
    sorunum şu ki ; aracı uzaktan kumanda ile açıp binip yola çıktığım zaman 4 lüleri yakıyor sürekli. Nadiren olsa da yapmadığı oluyor ama sanıyorum güvenlikle ilgili bi durum.
    Aracı kitlerken 2 kere basarak ta denedim tek basarakta denedim , kitledikten sonra aracı uzaktan kumanda ile açıp bindiğimde büyük ihtimalle 4 lüleri yakıyor. Çözümüm se şimdilik, arabadan inip aracı kitleyip şöför kapısından manuel olarak kapı kilidini çevirerek açmak. Sonrasında 4 lüleri yakmıyor.
    Lütfen yardımcı olun nedir bunun çaresi .

Alıntıları Göster
    Herkese merhabalar...
    Arkadaşlar aracım 2013 astra j 1.3 cdti 2 gün önce aracımın arka alt takımından sesler gelmeye başladı ve dün servise götürdüm usta ile test sürüşü yaptık sesi o da duydu ve aracın bır gün kalması gerektğini söyledi.aracımı bıraktım ve bugun gıttgımde sesin arka dingillerden geldiğni ve yağladıklarını test surusune cıktıklarını ve sesın hala devam ettıgını yagın yayılması gerektıgını soyledıler 1 hafta kullanın devam ederse garantıden değişecekler. arabayı aldıgımda bozuk yollarda bozuk kanepe gıbı ses cıkarıyor ..ben acıkcası üzüldüm daha 1.5 yaşındakı aractan böyle şeylerin olması benı arabadan soğuttu sizlerde hiç böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ....yardımlarınızı beklıyorum..

• taso0626 T kullanıcısına yanıt
    neden olduğunu bilmiyorum ama araç ayarları menüsünden kilit ayarlarında sanırım ışıklı geri bildirim diye bir yer vardı. onu bir iptal et. normalde iki kez dörtlüleri yakıp durması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_r_k

neden olduğunu bilmiyorum ama araç ayarları menüsünden kilit ayarlarında sanırım ışıklı geri bildirim diye bir yer vardı. onu bir iptal et. normalde iki kez dörtlüleri yakıp durması gerekiyor.
    Burada yazılanların tamamını okudum neredeyse

Bazı şeylere cevap vermek gerek:

Bir kere "fındık motor" , "1400 kg ağırlığı çekmez" fikirleri çok da mantıklı değil.

Zira araç 1.3 motor ama 95 hp ve daha da mühimi 195 nm gibi bir torka sahip.(Eskilerde 200 nm idi)

Bunu şöyle izah edeyim eskilere giderek; Mercedes 190'ların dizelinde 69 hp'lik 130 nm civarında tork olan bir motor vardı.Diyeceksiniz ki örnek çok eski; şunu demek istiyorum zamanla mühendislik sayesinde çok küçük hacimlerden çok daha ciddi güçler elde edilmeye başlandı.

Kaldı ki aracı hızlandıktan sonra götüren, ilerleten tork değerleridir.Ve turbo dizeller bu tork değerlerini çok düşük devirlerde çıkardıkları için bu değerler müthiş rantabldır.Yani kullanılabilirdir.

Yani şöyle izah edeyim: Diyelim 125 hp'lik benzinli bir aracınız var: 152 nm'de tork değerine sahip.Bu maksimum torku 3600 d/d çıkarsa bu çok da kullanılabilir olmayabilir.Çünkü her viteste o devirleri zorlarsanız araç hem çok yakar, hem bağırır vs.Ama dizel 1500d/d ile 2500-3000 d/d arasında o torku çıkaracağı için genelde hepsini kullanırsınız bu torkun.Haliyle hem çekiş keyfi hem de düşük tüketim güzelliği yaşarsınız.

O yüden 1.3 motor deyip de korkmayın.Ford'un ürettiği ve Avrupa'da üst üste 3 defa yılın motoru seçilen "ecoboost" motor 1.0 litre.Ama 1.6 atmosferikten daha etkili değerleri var:

Mesela Honda Civic 1.6 125 hp 152 nm bir araçtır.
    Ford Focus 1.0 ecoboost ise yine 125 hp ama 175 nm tork sahibi bir araçtır.

(Bu arada benim aracım dizel değil j kasa 1.4 t astra)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecular -- 4 Ağustos 2015; 21:08:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecular

Burada yazılanların tamamını okudum neredeyse

Bazı şeylere cevap vermek gerek:

Bir kere "fındık motor" , "1400 kg ağırlığı çekmez" fikirleri çok da mantıklı değil.

Zira araç 1.3 motor ama 95 hp ve daha da mühimi 195 nm gibi bir torka sahip.(Eskilerde 200 nm idi)

Bunu şöyle izah edeyim eskilere giderek; Mercedes 190'ların dizelinde 69 hp'lik 130 nm civarında tork olan bir motor vardı.Diyeceksiniz ki örnek çok eski; şunu demek istiyorum zamanla mühendislik sayesinde çok küçük hacimlerden çok daha ciddi güçler elde edilmeye başlandı.

Kaldı ki aracı hızlandıktan sonra götüren, ilerleten tork değerleridir.Ve turbo dizeller bu tork değerlerini çok düşük devirlerde çıkardıkları için bu değerler müthiş rantabldır.Yani kullanılabilirdir.

Yani şöyle izah edeyim: Diyelim 125 hp'lik benzinli bir aracınız var: 152 nm'de tork değerine sahip.Bu maksimum torku 3600 d/d çıkarsa bu çok da kullanılabilir olmayabilir.Çünkü her viteste o devirleri zorlarsanız araç hem çok yakar, hem bağırır vs.Ama dizel 1500d/d ile 2500-3000 d/d arasında o torku çıkaracağı için genelde hepsini kullanırsınız bu torkun.Haliyle hem çekiş keyfi hem de düşük tüketim güzelliği yaşarsınız.

O yüden 1.3 motor deyip de korkmayın.Ford'un ürettiği ve Avrupa'da üst üste 3 defa yılın motoru seçilen "ecoboost" motor 1.0 litre.Ama 1.6 atmosferikten daha etkili değerleri var:

Mesela Honda Civic 1.6 125 hp 152 nm bir araçtır.
    Ford Focus 1.0 ecoboost ise yine 125 hp ama 175 nm tork sahibi bir araçtır.

(Bu arada benim aracım dizel değil j kasa 1.4 t astra)

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar..

şu benim makinayı veriyim birinize.. yabancıya gitmesin tertemiz makina..

26.000 km de. sport still paket j kasa makyajlı 2012 model beyaz..

ilgilenen özelden yazsın..

henüz malum siteye koymadım.. dosta gitsin istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

ya arkadaşlar..

KARDEŞ sen 55 istemiyor muydun makinaya.araç iyi de içimden 50 den fazla vermek gelmiyor ya hocam o araca.sen neden satıyorsun 1.6 mı alacaksın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rozetmen

quote:

ya arkadaşlar..

KARDEŞ sen 55 istemiyor muydun makinaya.araç iyi de içimden 50 den fazla vermek gelmiyor ya hocam o araca.sen neden satıyorsun 1.6 mı alacaksın ?

Hocam nerden çıktı 55 istediğim? Yazışmışmıydık daha önce?

Şu anda biriyle görüşüyorum. 50 öldürür, kazalıları, sunroof olmayanlar 52 den gidiyor.

Kısmet bakalım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rozetmen

quote:

ya arkadaşlar..

Hocam nerden çıktı 55 istediğim? Yazışmışmıydık daha önce?

Şu anda biriyle görüşüyorum. 50 öldürür, kazalıları, sunroof olmayanlar 52 den gidiyor.

Kısmet bakalım..

Muhtemelen Karıştı.50 öldürür farkındayım,ama 55-56 bandına çıkınca 60 civarında 1.6 dizeller mevcut.akıl onda kalıyor.gönlünüzce olsun.

• quote:

ya arkadaşlar..

arkadaşlar,

ilgi alakanız için teşekkürler.. araç satıldı.

herkese iyi çalışmalar..
  • quote:

quote:

ya arkadaşlar..

arkadaşlar,

ilgi alakanız için teşekkürler.. araç satıldı.

herkese iyi çalışmalar..

Hayırlı olsun kaça sattınızı merak ettim özel değilse.
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.