Şimdi Ara

Astra j kasami yoksa toyota auris mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

kardeşim bilemedim ya baksana senin yazdığını bile eksilemişler napıcam bilmiyorum ikisininde görünüşleri falan çok güzel tabiki geri dönüşlerde önemli gerek yakıt olsun servis olsun lpg uyumluluğu olsun karar veremedim çünkü aracı aldıgımda 5 sene satmayacağım. o yüzden tek atımlık kurşunum var o yüzden iyi değerlendirmek istiyorum.

İki aracı da test etmenizi öneririm. Test güzergahları kısa oluyor, teste çıkmadan bu durumu dile getirin, gerekirse müdürle konuşun ve uzun uzun test edin. 5 sene uzun bir süre, pişman olmayın.

Pazarlık yapmayı da unutmayın. Farklı bayiilerde bile fiyat farkları olabiliyor, ellerinde kalan, siparişi iptal araçları uyguna verebiliyorlar vs vs. İki aracı da 50 bin gibi fiyatlara bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Aciliyeti yoksa birkaç hafta daha beklemenizi öneririm. Euro bu süreçt 3.40'lardan 3.10'lara kadar geriledi ve bu durum araç fiyatlarına henüz yansıtılmadı. %10 olarak yansımasa bile %4 -%5 civarı bir indirim gelmesini bekliyorum.

Bu forumda eksilerler. Çoğu ergen yaşında ve arabanın tipine göre tavsiye veren, hayatında araba almamış çoluk çocuk çoğunluğu. Çok fazla neden söylemeden tavsiye ederler ve astra diyenlerin %95'i de yeni aurisi test etmemiştir.

Dizel deseniz astra önerebilirdim ama benzinli olarak mantıklı olan auris tabii ki ama sonuçta bu iş biraz da zevk meselesi. O yüzden en doğrusu sizin test etmeniz.

Satilik evimiz var satildigi gibi bir arac alacagiz artik bu surec ne kadar surer bilemiyorum evin satilma durumuna bagli oyle diyeyim.
    Ama firsat bulursam deneme surusu yapacagim artik kismet diyorum.
    Ikisininde tipi guzel hosuma gidiyor son teknoloji araclar oyle opsiyon falan da aramam ama bu ara cocuk dusundugum icin guvenligi olsun isterim.
    Tabiki 5 sene kullacagim icin bagajda onemli diye dusunuyorum artik sizlerin yonlendirmesi ile bakacagim tabiki baska onerileriniz var ise bakabiliriz tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astra tasarim ve motor olarak cok daha iyi.
    Ancak ben alacak olsam kesinlikle tup taktiririm. Benzinle binmem.
    Auris e lpg takilabiliyor. Motor lpg ye uyumlu. Servisin yonlendirdigi markadan takilirsa garanti de bozulmuyor.
    1.6 astra ise sanirim lpg ye tam olarak uyumlu degil. Subap erimesi sorunu var. Hadi subaplari degistirdik diyelim. Lpg takildiginda arac garantiden cikiyor. Taktirip da sorun yasayanlar varmis. Isiklarda stop etme, atesleme bobini arizasi vs.

Gonul astra dan yana ama tamamen duygusal sebeplerden dolayi auris daha avantajli duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 3 Kasım 2015; 10:11:47 >
  • Aurisi çok severim, gel gör ki marka fanı olmamamla beraber Astra J derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

kardeşim bilemedim ya baksana senin yazdığını bile eksilemişler napıcam bilmiyorum ikisininde görünüşleri falan çok güzel tabiki geri dönüşlerde önemli gerek yakıt olsun servis olsun lpg uyumluluğu olsun karar veremedim çünkü aracı aldıgımda 5 sene satmayacağım. o yüzden tek atımlık kurşunum var o yüzden iyi değerlendirmek istiyorum.

İki aracı da test etmenizi öneririm. Test güzergahları kısa oluyor, teste çıkmadan bu durumu dile getirin, gerekirse müdürle konuşun ve uzun uzun test edin. 5 sene uzun bir süre, pişman olmayın.

Pazarlık yapmayı da unutmayın. Farklı bayiilerde bile fiyat farkları olabiliyor, ellerinde kalan, siparişi iptal araçları uyguna verebiliyorlar vs vs. İki aracı da 50 bin gibi fiyatlara bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Aciliyeti yoksa birkaç hafta daha beklemenizi öneririm. Euro bu süreçt 3.40'lardan 3.10'lara kadar geriledi ve bu durum araç fiyatlarına henüz yansıtılmadı. %10 olarak yansımasa bile %4 -%5 civarı bir indirim gelmesini bekliyorum.

Bu forumda eksilerler. Çoğu ergen yaşında ve arabanın tipine göre tavsiye veren, hayatında araba almamış çoluk çocuk çoğunluğu. Çok fazla neden söylemeden tavsiye ederler ve astra diyenlerin %95'i de yeni aurisi test etmemiştir.

Dizel deseniz astra önerebilirdim ama benzinli olarak mantıklı olan auris tabii ki ama sonuçta bu iş biraz da zevk meselesi. O yüzden en doğrusu sizin test etmeniz.

Satilik evimiz var satildigi gibi bir arac alacagiz artik bu surec ne kadar surer bilemiyorum evin satilma durumuna bagli oyle diyeyim.
    Ama firsat bulursam deneme surusu yapacagim artik kismet diyorum.
    Ikisininde tipi guzel hosuma gidiyor son teknoloji araclar oyle opsiyon falan da aramam ama bu ara cocuk dusundugum icin guvenligi olsun isterim.
    Tabiki 5 sene kullacagim icin bagajda onemli diye dusunuyorum artik sizlerin yonlendirmesi ile bakacagim tabiki baska onerileriniz var ise bakabiliriz tesekkurler

Alıntıları Göster
    Çocuk düşünüyorsanız astra hb'yi direk eleyebilirsiniz, arka tarafı gerçekten dar ve çok basık. Çocuk koltuğu vs derken eşiniz arka koltuklarda rahat edemez. Auris de bu konuda çok rahat ettirmez ama astradan bir tık daha iyi.

Dış ebatlarına bakıyorsunuz astra auristen daha uzun, daha büyük ama iç mekana geçiyorsunuz durum tam tersi. Bu yüzden rakiplerine göre daha ağır. Astra tasarıma ağırlık vereyim derken genişlik, ferahlık, performans, kullanışlılık, ekonomi, ergonomi gibi konularda geride kalıyor. Bu bile astra tercih etmemek için yeterli bir neden bence.

Arka diz mesafesi ve bagajı biraz daha geniş olan sedan seçeneklere bakabilirsiniz. Astra sedan ve Corolla bu konuda daha başarılı. Bu modellere yoğunlaşmanızı öneririm.

• ingeniarius kullanıcısına yanıt
    Bu sizin bahsettiginiz olayi iste subap eritme falan boyle seyler olsun istemiyorum acikcasi performans delisi bi adam degilim yani 2 haftada 1 kaynanaya giderim bahcesehirden bostanciya onun haricinde neredeyse 3-4 gun yatar araba kapida kisin uludaga falan gideriz arkadaslarla o yani aman aman cikip kilometreler yapiyorum ama km de 40 50 kurus yakarsa uzulurum takarim lpg yi :)

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Peki skoda rapid ve ibiza sportruer e ne dersiniz rapidin bagaji 530 kusur litreymis arka tavan ve diz mesafeside gayet guzel gibi

• İkisinide kullanmış biri olarak astra diyorum.

• Benim yazdiklarim dogrultudundami cevap verdiniz hocam hani bebek arabasi falan arka taraf diz mesafesi

• quote:

Bu sizin bahsettiginiz olayi iste subap eritme falan boyle seyler olsun istemiyorum acikcasi performans delisi bi adam degilim yani 2 haftada 1 kaynanaya giderim bahcesehirden bostanciya onun haricinde neredeyse 3-4 gun yatar araba kapida kisin uludaga falan gideriz arkadaslarla o yani aman aman cikip kilometreler yapiyorum ama km de 40 50 kurus yakarsa uzulurum takarim lpg yi :)

Yani benim arastirmalarim sonucu ulastigim bilgiler bu yonde hocam. Benzinli bir aracin 40 kr dan asagi yakacagini da zannetmiyorum.
    Arac cok guzel ama benim gibi yillik min 30.000 km yapan biri icin lpg sart. Siz cok km yapmiyorsaniz tercih edebilirsiniz.

• 1.6 atmosferik degilde 1.4T motoru tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 3 Kasım 2015; 10:32:21 >
  • quote:

Peki skoda rapid ve ibiza sportruer e ne dersiniz rapidin bagaji 530 kusur litreymis arka tavan ve diz mesafeside gayet guzel gibi

Skoda rapid, seat toledo, peugeot 301 gibi araçlar ruhsuz ve özenilmemiş, kalite olarak düşük araçlar. Kağıt üzerinde mantıklı görünse de uzun vadede memnun etmezler. Piyasaları da zayıf. Bunlar yerine corolla astra almak daha mantıklı, birçok konuda daha iyi araçlar.

Uygun fiyata donanımlı sedan düşünceniz varsa fiat egea da önerebilirim rapid vs yerine.

Ibiza st de öneririm. Uygun fiyata bol donanım sunuyor. Ayrıca st araçlar sedanlara göre çok daha kullanışlı oluyor.
  • Anladim mesela ibiza st nin fiyati 52900 tl hemde 1.4 dizel 90 bg
    Ama bu vwnin kullandigi motor oldugundan dolayi o yazilimla hile yaptigi model mi bilemedim yarin obur gun araci cagirip yazilimla parca degistirirlerse beygirde duser mi acaba

• quote:

Benim yazdiklarim dogrultudundami cevap verdiniz hocam hani bebek arabasi falan arka taraf diz mesafesi

Evet hocam.

• quote:

Anladim mesela ibiza st nin fiyati 52900 tl hemde 1.4 dizel 90 bg
    Ama bu vwnin kullandigi motor oldugundan dolayi o yazilimla hile yaptigi model mi bilemedim yarin obur gun araci cagirip yazilimla parca degistirirlerse beygirde duser mi acaba
    Yakında bebeğin olacaksa HB arabadan uzak dur...Büyük bagaj lazım olacak...Çocuk arabasını koyunca dolar bagaj zaten...
    Al bir Corolla,keyfine bak...
  • Tesekkur ederim hocam ;)

• Renji Abarai kullanıcısına yanıt
    Hocam Aurisle Astra arasında kalmışsan kesinlikle Astra derim ama HB bi araç aldığında bağzı şeylerden feragat edeceksin.

Ben Astra 1.4 j hb sahibiyim, performansı ve görüntüsü için bir çok şeyden feragat ediyorum.
    Bagajı bana yetiyor ama bir çok aileye yetmeyebilir.
    Arka yaşam alanı tasarımdan dolayı klostrofobik.
    Aynalar yine tasarımdan kaynaklı park manevralarında insanı zorluyor.
    Dışı içine göre çok daha cüsseli, bu yine tasarımın bir parçası, yol tutuşuna ise mükemmel bir katkı sağlıyor.
    Astra güvenliği, sessizliği, yol tutuşu ve en önemlisi şekli ile eksilerini silip süpürüyor.

Sıfır olmasa da olsun dersen, az km li, İnsignia 1.4T öneririm. Çok yakmaz, LPG uyumlu, mükemmel konforlu ve çok geniş bir bagajın sahibi olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 3 Kasım 2015; 12:50:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

Hocam Aurisle Astra arasında kalmışsan kesinlikle Astra derim ama HB bi araç aldığında bağzı şeylerden feragat edeceksin.

Ben Astra 1.4 j hb sahibiyim, performansı ve görüntüsü için bir çok şeyden feragat ediyorum.
    Bagajı bana yetiyor ama bir çok aileye yetmeyebilir.
    Arka yaşam alanı tasarımdan dolayı klostrofobik.
    Aynalar yine tasarımdan kaynaklı park manevralarında insanı zorluyor.
    Dışı içine göre çok daha cüsseli, bu yine tasarımın bir parçası, yol tutuşuna ise mükemmel bir katkı sağlıyor.
    Astra güvenliği, sessizliği, yol tutuşu ve en önemlisi şekli ile eksilerini silip süpürüyor.

Sıfır olmasa da olsun dersen, az km li, İnsignia 1.4T öneririm. Çok yakmaz, LPG uyumlu, mükemmel konforlu ve çok geniş bir bagajın sahibi olursun.
    karşılaştırmaya değmez.

tasarım, kalite, motor, ikinci el. hepsinde astra.

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

karşılaştırmaya değmez.

tasarım, kalite, motor, ikinci el. hepsinde astra.

Alıntıları Göster
    astra baz donanım yerine 3 bin tl farkla enjoy paket alırsanız sizin için daha iyi olur.hem 1.4 turbo alırsınız hem deri direksiyon vites topuzu sensörler vs. daha dolu bir araba alırsınız.iki araçta lpg uyumlu,tabi sübap olarak auris daha iyi.ama düz 1.6 astra alırsanız çok pişman olursunuz.
  • ikisinide alma. renoya git yeni megan al

• ingeniarius kullanıcısına yanıt
    LPG olayında astra da bayi LPG (Landirenzo) takarsa garanti dışı kalmıyor, ama her bayide yok.

Toyota da nasıl? Hangi markayı takıyor, her bayide var mı bu seçenek?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.