Şimdi Ara

Astra J Şanzıman Yağ Değişimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mrb, 2012 astra j 1.4t active select + landirenzo lpg li aracim var. Daha once sanziman yaziliminin guncellendigine dair bilgiler okumustum ve bu niyetle yetkili servise goturdum araci. İlk olarak oyle bir guncelleme olmadigini ve yagin degismesine gerek olmadigini soyleseler de siz yine kontrol edin hem 1.ve 2. viteste zaman zaman biraz fazla hissettiriyo gibi ama bu makul seviyelerde mi yoksa degil mi bakin dedim. Sonrasinda teste cikmislar ve dedigim gibi biraz fazla vuruntu yaptigina dair gorus bildirdiler. Sanziman yaginin degisecegini ve yazilimin guncellenecegini soylediler. Bunun sonucunda duzelmesini bekliyoruz ama tam duzelmeyebilir de dediler. Forumda cesitli konular okudum mumkun oldugunca ama genel itibariyle toparlamak gerekirse bu tur islemleri yaptiran var mi aranizda, bi duzelme rahatlama oluyo mu, ya da duzelme olmazsa da benim cok sikayetim de yok aslinda bu sekilde devam etse ilerde ciddi sorunlar cikartir mi bu husularda gorus ve bilgilerinize ihtiyacim var...sayg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bir sorunum daha ortaya cikti gibi gerci cevap alamadim konulara hic ama olsun... 2-3 ay kadar once antalya tarafindan konyaya donerken seydisehir yakinlarindaki tinaztepe dinlenme tesislerinde durdum ve aracima gaz aldim. Biraz moladan sonra yola ciktim ve 1-2 km gecti gecmedi o malum sari motor ikaz lambasi yandi. Sonrasinda servise goturdum araci ve yakit nedeniyle ariza vermis, isigi sondurduler. Sevindim derken bi sure sonra yeniden yandi bu uyuz lamba. Bu esnalarda aracimda rolantideyken titremeden dolayi lpg servisine goturdum ve orda ayar yapildi, ilaz isiginin yakittan oldugu soylendi yine ve silindi ariza. Aradan az bir zaman gecmistiki lpg bakim sinyali verince yeniden gittim ve filtre degisti ayni zamanda da ısı müşürü arizaliymis, titreme de bundan dolayi oluyomus ve oda degisti, hatta usta lpg filtresi degistigi icin ariza da yakmaz muhtemelen dedi ve akdeniz tarafinin gazi cok kotu ondan yapmistir dedi hatta ben soylemeden. Bu olay gecen hafta cumartesi oldu ve o gunden beri ariza lambasi yanmadi ben de duzeldi diye seviniyordum...ta ki bugune kadar. Yine astra forumunda actigiim konuya istinaden bugun aracimi sanziman yazilim guncelleme ve yag degisimi icin yetkili servise goturdum. İslemler yapildi fakat aksam eve gelirken o ariza lambasinin yeniden yandigini gorunce butun sinirlerim hopladi. Zaten cok kafaya takarim boyle seyleri arabayi bile sattirabilir o lamba bana :) sorum o ki acaba bu yine yakittan mi yakmistir yani bugunku degisikliklerden snra yakmasi tesaduf mudur, egr valfi diye biseyler okudum hep bunla ilgili olabilir mi? Yarin ozel servise gidip arizaya baktircam ama yarini bile bekleyemicem nerdeyse :S yorumlarinizi bekliyorum.

• Yag degisimi ile ilgili olarak da henuz cok az bir km yapmis olmakla birlikte 1.ve 2.vites gecisleri farkedilir sekilde rahatladi gibi, hatta araba da bi rahatladi gibi :) psikolojik mi bilmiyorum tabi biraz daha zaman gecince daha iyi anlasilir

• kaç kmde aracınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

kaç kmde aracınız?

70binde, tşk

• Bugun araci daha dikkat ederek kullandim ve vites gecislerinde bariz bir iyilesme oldugunj hissettim. Bilgi amacli paylasiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.