Şimdi Ara

ASTRA SEDAN 1.4 COSMO MANUEL SATIN ALDIM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzinli ve düz vites c sınıfı araç için fiyat bence yüksek.
    Tamam donanım çok dolu. Ancak zamanla tüketilen yakıt ve yoğun trafikte basılan ağır debriyaj ile başbaşa kalınıyor.

Bu arada sizin için İnşallah hayırlı olur.
    @bahcerun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 27 Eylül 2013; 9:25:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    renk olayı göreceli bir kavram kişiden kişiye değişiyor. 8.etapta bir video varhttp://www.youtube.com/watch?v=1xkW8sJmEfg astra tanıtımı orada kullanılan renk ile benim aracın rengi aynı sanırım. videoya bir göz atmanızı tavsiye ederim belki kanaatiniz değişir. elbetteki beğenmeyebilirsiniz, umarım kimse de beğenmez ve sadece bende olur.
  • Ağzı olan konuşuyor...
  • "umarım kimse de beğenmez ve sadece bende olur."
    Mantıklı bir düşünce... @bahcerun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım İzmir'den gelmiş. Tescil, plaka ruhsat işlemlerinden önce aracı görmek istediğimi, kontrollerimi yapacağımı söylemiştim, onun için aradılar. Gidip bakıp onay vermem lazım ama haftanın ilk iş günü işler de o kadar yoğun ki... Ama gitmezsem pişman olmak da var. İnsan korkuyor, o kadar kötü veya şüpheli şeyler duyuyor ki insan. Yok gelirken tırdan düşmüş, yok şurası çizikmiş yok, kapısı değişmişmiş. Hoş boyanmış olsa bile anlayabileceğimi sanmıyorum profesyonel birini götürmek lazım ama gerek var mı acaba? Çok mu kuşkulu yaklaşıyorum, bir şey var mıdır veya olası mıdır? Ne düşünüyorsunuz?
  • Kesinlikle git gor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı gittim gördüm baktım inceledim. Sol ön çamurlukta sanki bir taş değmesi veya metal bir şeyin çarpması sonucunda boya zedelenmesi ve toplu iğne ucu genişliğinde bir tahrişat gözüme çarptı. onun haricinde kız gibi araba. Bronz kahve konusunda tereddütlerim vardı ama boşuna endişelenmişim, gözüme gayet güzel göründü. Tabi araç tırdan yeni indirildiğinden ayrıntılı dış ve iç temizlik yapılmamış, üstünden tozu toprağı şöyle bir su tutularak atılmıştı. Çamurluktaki o minik minicik fakat gözüme takılmış olan o kusuru pasta cila ile giderilecek normal bir şeymiş gibi geldi bana. Bayi de bu kusurun notunu aldı ve gerekli müdahaleyi yapacağını söyledi. Sanırım aracı yarın teslim edecekler. Herhalde tescil ve trafik belgeleri daha sonra adresime gelecek. Eskiden sıfır araç alırken tescil ve trafik belgelerini araçla birlikte alıyorduk, şimdi ise sonradan gelecek galiba. kasko konusunda bir karar veremedim. Bir çok teklif var kiminde prim 1155 tl, kiminde 1392, kiminde 1890... okuyorum tüm maddelerini kafam iyice karışıyor. Hepsi genişletilmiş kasko ama ne farkları var tam anlayamadım. Artık adı sanı duyulmuş bir sigorta firmasına güvenip alacağız artık kasko hizmetini. yapacak bir şey yok.

• Hocam hayırlı olsun kılınü tüyünü çok incelemeyin, tabiki kimse 0 boyalı araba almaz ama sakınan gözede çöp batar.
    Birkaç kez sıfır arabayı bayiden çıkarırken çarpan insan gördüm.
    Çekin besmeleyi basın gaza. :)

• Hadi gözünüz aydın.

Güle güle kullanın. Kazasız belasız ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahcerun

Aracı gittim gördüm baktım inceledim. Sol ön çamurlukta sanki bir taş değmesi veya metal bir şeyin çarpması sonucunda boya zedelenmesi ve toplu iğne ucu genişliğinde bir tahrişat gözüme çarptı. onun haricinde kız gibi araba. Bronz kahve konusunda tereddütlerim vardı ama boşuna endişelenmişim, gözüme gayet güzel göründü. Tabi araç tırdan yeni indirildiğinden ayrıntılı dış ve iç temizlik yapılmamış, üstünden tozu toprağı şöyle bir su tutularak atılmıştı. Çamurluktaki o minik minicik fakat gözüme takılmış olan o kusuru pasta cila ile giderilecek normal bir şeymiş gibi geldi bana. Bayi de bu kusurun notunu aldı ve gerekli müdahaleyi yapacağını söyledi. Sanırım aracı yarın teslim edecekler. Herhalde tescil ve trafik belgeleri daha sonra adresime gelecek. Eskiden sıfır araç alırken tescil ve trafik belgelerini araçla birlikte alıyorduk, şimdi ise sonradan gelecek galiba. kasko konusunda bir karar veremedim. Bir çok teklif var kiminde prim 1155 tl, kiminde 1392, kiminde 1890... okuyorum tüm maddelerini kafam iyice karışıyor. Hepsi genişletilmiş kasko ama ne farkları var tam anlayamadım. Artık adı sanı duyulmuş bir sigorta firmasına güvenip alacağız artık kasko hizmetini. yapacak bir şey yok.

Ruhsat ve diger tescil belgeleri 2. Elde adrese geliyor ama sifir araclarda bayi elden veriyor diye biliyorum en azindan 1 ay kadar once ben araci teslim esnasında bayiden almistim. Degismisse bilemem. Ben micrayi aksigortadan kasko yaptrmistim .1274 tl ye.

• ruhsat olayını merak ettim veriyorlar mı sonradan mı geliyor. Arasalar da gidip teslim alsak diye insan düşünüyor.
  • hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim
  • quote:

ruhsat olayını merak ettim veriyorlar mı sonradan mı geliyor. Arasalar da gidip teslim alsak diye insan düşünüyor.

Aracin kaskosunu bayiden teslim alirken bayiye yaptirmayacaksaniz teslim almadan bir kac saat once size ruhsati faxlasinlar.kaskoyu yaptirin. Kaskosu olmadan bayiden alip trafige cikmanizi onermem

• seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    herhalde bayiden yaptıracağım kaskoyu.. aralarında çok fark yok. en azından bilinen bir firma axa ve allianz için 1350-1400 tl gibi bi rakam verdiler.
  • Arkadaşlar uzun, çok uzun araştırma ve incelemelerden sonra nihayet karar verip odaklandığım ve satın aldığım aracımı dün akşam itibariyle oğlumla birlikte teslim aldım. 56 litre olan yakıt deposu nasıl olduysa 58,590 litre benzin aldı. Siz ne alıyorsunuz bilmiyorum ama ben 97 oktan aldım litresi 4,95 tl.den 290 tl ödeyerek.İstanbul'un akşam trafiğini ve yağmurlu halini bilen çok iyi bilir, 6 km.lik yolu tam 47 dakikada gidebildim. Aldığımda 7 km olan aracım şu an 13 km.de garaja akşam güç bela getirdim, park ettim. ortalama hızıma şöyle bir baktım 5,5 km. yakıt tüketim ortalamam 35,6 lt/100 km diyor. menzil 450 km. Full depo benzin ve menzil 450 km ise işimiz var demeyeceğim. Çünkü bu bir gösterge olamaz. Hem bu kadar sıkışık trafik her zaman olmayacak hem de araç daha çok yeni. Müthiş bir yağmurun altında aracı kullanmaya çalıştığımdan ve sürekli debriyaj gaz fren yaptığımdan kullanım olarak hiç bir şey anlamadım. Ama lise üçe giden oğlumun ilk dikkatini çeken şey kapılar oldu. BAba bu arabanın kapıları çok ağır, kapatırken güç sarf etmek gerekiyor dedi gayri ihtiyari. Oğlum kokpiti de çok beğendi. Zaten aracın dış ve iç görünümüne hasta olarak aldığımız için bu konuda tereddüdüm yok. Önemli olan yakıt tüketimi, sürüş keyfi, hızlı giderken ve durmak gerektiğinde güven vermesi ve konforu. Bunları da zaman gösterecek. Belki söylemek için çok erken yanılmış olabilirim ama süspansiyonları sert geldi bana. Çukur ve tümseklerde sert tepkiler verdi gibi geldi bana. Daha önceki aracım 2009 honda city idi(2.kasa), o daha bir yaylanarak ve yumuşak geçerdi kasislerde sanki. Umarım bu konuda bir sorun yaşamam. Ayrıca çok isteyerek olmasa da bronz kahverengi almıştım bir takım şüphelerle. Ancak gördükten sonra doğru karar verdiğimi anladım. Renk budur dedim. Paspaslar çok uyduruk, kauçuk paspas lazım. Bir de bagaja havuz yaptırmak lazım, çabuk kirlenecek gibi duruyor. Koltuklar deri-kumaş karışımı ama beğenmedim, kapkara. Bej seçeneği olmalıydı, bu kadar güzel arabaya yakışmamış bence. Aracı garajda bırakıp geldim işe ve daha çok öğrenmem gereken şeyler var. Örneğin telefonumu araca bağlayamadım. Daha doğrusu bağladım birbirlerini gördüler ancak sistem üzerinden görüşme yapmayı beceremedim. Pratik bir yolu varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdilik bu kadar.

• quote:

Arkadaşlar uzun, çok uzun araştırma ve incelemelerden sonra nihayet karar verip odaklandığım ve satın aldığım aracımı dün akşam itibariyle oğlumla birlikte teslim aldım. 56 litre olan yakıt deposu nasıl olduysa 58,590 litre benzin aldı. Siz ne alıyorsunuz bilmiyorum ama ben 97 oktan aldım litresi 4,95 tl.den 290 tl ödeyerek.İstanbul'un akşam trafiğini ve yağmurlu halini bilen çok iyi bilir, 6 km.lik yolu tam 47 dakikada gidebildim. Aldığımda 7 km olan aracım şu an 13 km.de garaja akşam güç bela getirdim, park ettim. ortalama hızıma şöyle bir baktım 5,5 km. yakıt tüketim ortalamam 35,6 lt/100 km diyor. menzil 450 km. Full depo benzin ve menzil 450 km ise işimiz var demeyeceğim. Çünkü bu bir gösterge olamaz. Hem bu kadar sıkışık trafik her zaman olmayacak hem de araç daha çok yeni. Müthiş bir yağmurun altında aracı kullanmaya çalıştığımdan ve sürekli debriyaj gaz fren yaptığımdan kullanım olarak hiç bir şey anlamadım. Ama lise üçe giden oğlumun ilk dikkatini çeken şey kapılar oldu. BAba bu arabanın kapıları çok ağır, kapatırken güç sarf etmek gerekiyor dedi gayri ihtiyari. Oğlum kokpiti de çok beğendi. Zaten aracın dış ve iç görünümüne hasta olarak aldığımız için bu konuda tereddüdüm yok. Önemli olan yakıt tüketimi, sürüş keyfi, hızlı giderken ve durmak gerektiğinde güven vermesi ve konforu. Bunları da zaman gösterecek. Belki söylemek için çok erken yanılmış olabilirim ama süspansiyonları sert geldi bana. Çukur ve tümseklerde sert tepkiler verdi gibi geldi bana. Daha önceki aracım 2009 honda city idi(2.kasa), o daha bir yaylanarak ve yumuşak geçerdi kasislerde sanki. Umarım bu konuda bir sorun yaşamam. Ayrıca çok isteyerek olmasa da bronz kahverengi almıştım bir takım şüphelerle. Ancak gördükten sonra doğru karar verdiğimi anladım. Renk budur dedim. Paspaslar çok uyduruk, kauçuk paspas lazım. Bir de bagaja havuz yaptırmak lazım, çabuk kirlenecek gibi duruyor. Koltuklar deri-kumaş karışımı ama beğenmedim, kapkara. Bej seçeneği olmalıydı, bu kadar güzel arabaya yakışmamış bence. Aracı garajda bırakıp geldim işe ve daha çok öğrenmem gereken şeyler var. Örneğin telefonumu araca bağlayamadım. Daha doğrusu bağladım birbirlerini gördüler ancak sistem üzerinden görüşme yapmayı beceremedim. Pratik bir yolu varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdilik bu kadar.

ist trafinge otomatik alsanız daha rahat ederdiniz en azından sol ayağınız huzura kavuşurdu . gerci otomatikler biraz çok yakıyor deseler de İstanbul da otomatik araba şart oldu .yakıt sarfiyatı içinde 100 km de 10 lt den aşağı düşeceğini zannetmiyorum umarım yanılan ben olurum .bu arada bir yerde opelin istanbul anadolu yakasındaki bir çok bayisi kapanmış diye okudum bu doğru mu acaba bilginiz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyma1972 -- 3 Ekim 2013; 12:35:50 >

hiç kapandığına dair bir şey duymadım. kapanır mı kapanır. siz civic olayında kararlıydınız yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

hiç kapandığına dair bir şey duymadım. kapanır mı kapanır. siz civic olayında kararlıydınız yanlış hatırlamıyorsam.

sedan araba alacak olsam cıvıc alırdım cıvıc sedan ın astra sedandan daha iyi oldugunu düşünüyorum.aslında corolla da güzel ama o pahalı sanrım:)
    Tabii ki herkes farklı araçları beğenir ve tercih eder. ancak merak ediyorum, civic sedanın astra sedandan iyi olduğunu sadece düşünüyor musunuz, yoksa bu iki aracı incelediniz, karşılaştırdınız ve kullandınız mı? Hangi açılardan daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?
  • quote:

Tabii ki herkes farklı araçları beğenir ve tercih eder. ancak merak ediyorum, civic sedanın astra sedandan iyi olduğunu sadece düşünüyor musunuz, yoksa bu iki aracı incelediniz, karşılaştırdınız ve kullandınız mı? Hangi açılardan daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?

uzun yolda istanbul kastamonu arası sedan tarzında 2009 model volvo s40 , cıvıc 2009 , astra 2010 model araçları kullanmışlığım oldu en iyi gideni yormayanı volvo s40 dı en rahatsız edeni de astraydı . cıvıc ise volvodan kötü astradan daha iyiydi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.