Şimdi Ara

ASTRA SEDAN 1.4 COSMO MANUEL SATIN ALDIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahcerun

İşin açıkçası ne nasıl sıfırlandığını biliyorum, ne de ayarların nasıl yapıldığını. Sabah 06.30 da işe geliyor ve 19.00 dan sonra eve gidiyorum yorularak. Kurcalamaya, kitağçığını okumaya, ayarlarını yapmaya vaktim olmadı. 56 litrelik depo nasıl 58,59 litre benzin aldı hayret. Bluetooth telefonu da bağlamayı beceremedim. ya benim telefonda bir şey var ya benim anlayamadığım bir şey. Süspansiyonlara alışacağım zamanla herhalde. Aracı alalı üç gün oldu ve garajda yatıyor. İşe araçla gelip gitmiyorum şimdilik. Hafta sonu kişisel ayarlarını yapabilirsem kullanmaya başlayacağım. Daha önce kullandığım araçlar hep sedandı, ama bunun kasası çok battal geldi bana. Resmen tank gibi.

Aklınıza takılan her şey aracın kullanma klavuzunda yazar. Bir izin gününüzde aracın içine oturun, kitapçığı elinize alın ve aklınıza takılan ne varsa oradan bakın. 1 saat içinde herşeyini çözersiniz.

• her araçta var mıdır bilmiyorum, belki benim cehaletimdendir, aracın dışında iken uzaktan kumandanın açma düğmesine 2 sn. basılı tuttuğunuzda dört cam açılıyor ta ki tekrar basana kadar dört cam da iniyor. KApama düğmesine aynı şekilde de basınca dördü birden kapanıyor. İlginç, kullanılır bi özellik mi bilemedim.
  • Genelde olur benim astrada var. 100 km deki yakit tuketimini sifirlamak icin ekrana ortalama tuketimini getirin bir yada 2 saniye ok tusunu basili tutun.sıfırlanması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ilk açtığınızdada söyledim şimdide söyliyim. Aracınız gerçekten c sınıfının en iyilerinden ve ağzına kadar dolu bir araç. Kimsenin lafına bakmayın siz hayırlı olsun resimde isteriz ama.

• quote:

performansla işim olmaz, silah çekseniz 120 yi geçmem, az yaksa( 8,5 litre civarı) iyi olur, daha fazla da yaksa sorun yok, severek isteyerek aldım, benim yerime tasalanmayın keyfinize bakın.Araç almak istediğinizde de o övdüğünüz araçları alın güle güle kullanın. Genişliğe gelince bu güne kadar hep B segmenti araç kullanmış biri olarak bu araç bana son derece geniş geldi. Ben 69, eşim 60 kg çocuklar da 70 er kilo, dolayısıyla yayla gibi geliyor bana. İnsignia, mondeo, passat, C5, 508 gibi D segmenti araçlara binenler için dar gelebilir. B segmentinden C ye geçmiş benim gibi gariban için yeter genişliği. Yılda taş çatlasın 10-12 bin km yapabilirim. Ne kadar yakarsa yaksın.

Aldığınız araç kötü bir tercih değil yakıtı dışında o segmentteki çoğu araçtan daha iyi zaten özellikle tasarımı mazda hariç rakipsiz bence. İnsan dönüp iki kere bakıyor. Şahsen araba alırken ilk olarak tasarımına bakarım. İçi de gayet geniş, corsa'ya bile 3 kişi biniyoruz biz kimse de içi dar bilmem ne diyeni duymadım, türk insanının bagaj,genişlik ayak uzatma bilmem nesi takıntısı hepsi boşverin. Ve en önemlisi güven veren bir araç yol tutuşu, konforu gayet yerinde.

İstanbul içinde aşırı yoğun trafikte hergün kullanılmadığı sürece olabilcek sedan alınacaksa olabilcek en iyi seçim. Hayırlı olsun hocam aracınız keyifle binin, rengi de orjinal bence elit duruyor.

• quote:

her araçta var mıdır bilmiyorum, belki benim cehaletimdendir, aracın dışında iken uzaktan kumandanın açma düğmesine 2 sn. basılı tuttuğunuzda dört cam açılıyor ta ki tekrar basana kadar dört cam da iniyor. KApama düğmesine aynı şekilde de basınca dördü birden kapanıyor. İlginç, kullanılır bi özellik mi bilemedim.

Yaz sıcağında araba güneş altındayken, arabanıza geldiğinizde gelirken uzaktan camları açın araba serinlesin siz dışardayken biraz, o iğrenç fırın gibi sıcak gitmiş olur siz binince.

En azından ben bu şekilde kullanıyorum

• Bence cok guzel bir tercih yapmissiniz. Allah kaza bela vermesin. Konsol tasarimiyla,gostergeleriyle bence segmentinin en guzel araclarindan. Yamuk yumuk surucuye donuk konsollu araclarin icinde daraliyorum :) Hele bu civiclerin ici nedir ya. Astranin her bir kosesi simetrik. Astra o yuzden inanilmaz derli toplu. Kese hatchback alsaydiniz diyecektim ama cocuklu bir aile icin sedanin avantajlari daha fazla. Ayrica motoruda suan opelin en iyi motorlarindan. Tasarruf ve performansi bir arada saglayan bir motor. Omurluk bir araba almissiniz bana gore :) Hayirli ugurlu olsun.

• Arac mukemmel ya , rengi de icinize sindiyse daha diyecek birsey yok.

Adam bu arada yilda 12,000km yapiyorum demis nedir bu forumun dizel fetisi ben anlamiyorum
  • Cosmo Astra var dediler geldik Hayırlı olsun.
  • Olumlu-olumsuz görüş beyan eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkesin araç beğenisi farklı oluyor ve gönlünde bir aslan yatıyor. Arkadaşların yaptığı olumsuz yorumlara saygı duyuyorum. Aracıma gelince henüz 113 km yaptım, daha doğrusu 106 km yaptım,çünkü teslim aldığımda 7 km de idi. Gerçekten ne kadar güzel bir araç olduğunu kullandıkça daha iyi anlıyorum. Önden arkadan yandan duruşu bana göre çok güzel. İçine geçince ayrı ve güzel bir dünya karşılıyor sizi. Hafta sonu aracı garajda bizzat yıkadım. Her bir köşesinden, çıkıntısından, olumlu- olumsuz ayrıntılarından haberdar olayım diye. Kapı içi malzeme son derece güzel. Koltuğun deri malzemesi ile plastiğin orta yumuşaklıktaki malzemesi harmanlanarak dengeli bir kombinasyon var kapı içlerinde. Arka kapılarda ön kapılarda olan kırmızı kapı içi aydınlatmaların olmaması bir eksiklik. Arka camların arkasında ve ön camların önündeki o küçük camlar çok şık duruyor. Kapılar son derece ağır. Ön kapılardaki kapı içi cepler ise çok küçük. Dikdörtgen selpak kutusu zor bela duruyor en emanetinden. Onun haricinde torpido gayet büyük. Ön kol dayamanın içi geniş ve derin. sürgülü olması güzel. Ayrıca ön kol dayamanın altında da saklama gözü var. Vitesin önünde de derin bir saklama gözü var. Direksiyonun altında da saklama gözü var. Ön koltukların her ikisinin arkasında da cepler var. Arka kol dayama maalesef yok. Anlaşılır gibi değil ama yok, çünkü arka kol dayama en az ön taraf kadar kullanılan bir şey. Koltuk dizaynı hoşuma gitti, oturduğumda rahat ettiriyor ve görsel olarak da kalite hissi veriyor. Aracın içi zaten geniş. Sanırım cm olarak da bu segmentteki en geniş araçlardan biri, hatta yanılmıyorsam en genişi. Kapılar tok ve ağır. Zaten araba ağır. Neredeyse 1400 kg ve bunu her an hissediyorsunuz. Bagajın gerek konsoldan gerekse uzaktan kumanda ile açılması güzel olmuş, ancak bagaj üzerinden de açılsa daha iyi olabilirdi. Bagaj amortisörü oldukça işe yarıyor, yumuşak bir açılış sağlıyor. Bagaj büyük sayılır, en azından arka bagaj kapağının küçüklüğüne bakılınca oldukça geniş. Ancak ağzı dar, biraz büyükçe paketleri koymanın mümkün olacağını sanmıyorum. Zaten bu da bir panelvan veya kamyon değil, yük taşıyacak değilim. Gelelim aracın yolda gidişine. Öncelikle belirtmek isterim ki yaptığım 106 km.nin çok büyük bölümünü istanbulun çok sıkışık trafiğinde yapmak durumunda kaldım. Şu kadarını söyleyeyim anlayın hala 6. vitese hiç atma şansım olmadı.aracın6. vitesi unutulmuş olsa haberim olmazdı şu ana kadar. Beşinci vitese ise belki 4-5 kez ve çok kısa sürelerle. Öyle ki araç hızım 22,5 km/h olarak gösteriyor b.sayar. 106 km.lik yolun belki 15-20 km.lik bölümünü dur kalk yapmadan 70-80 km.lik hızlarda yaptım. onun haricindeki bölümde 1-2-3. vitesler ve sürekli dur kalk. İstanbul'u bir gün terk edersem işte bu yüzden, sırf trafik yüzünden araç kullanamamaktan dolayı terk edeceğim. Altındaki ferrari olsa nolur !!! Hepinizin merak ettiği yakıt olayına geleyim. Aracı aldığımda yol b.sayarı 36 lt/100 km gibi bir değerdeydi, aracı fulledikten sonra sıfırladım. Zaman zaman ortalama yakıta bakmaya çalıştım araç kullanırken. 11 lt gördüğüm de oldu, 10,3 lt. de. En az gördüğüm değer 9,1 idi. Belki çok acele ettim ama 100 km yi devirmişken bi yakıt alayım bakayım ne yakmış dedim. Sıkı durun.... litresi 4,87 tl olan 97 oktan benzinden 12,37 litre yakıt aldım 60 TL ödeyerek. Bu şu demek oluyor bu araç şu an itibariyle 100 km.de 11,62 litre tüketmiş. Yani km.de 57 kuruş yakmış. Bir yorum yapmak, olumsuz görüş beyan etmek bence de şu an erken, zamanla kesinlikle düşecektir, bunun züğürt tesellisi olduğunu da zannetmiyorum. Çünkü gerçekten çok kötü şartlarda aracı kullandım ve aracın motoru daha yeni. Mesele şu nereye kadar düşecek. Tahminim 9 litreye razı olmak lazım. Zannetmiyorum ki İstanbul trafiğinde ortalama 9 litrenin altında yaksın. Ve açıkçası alırken de göze almıştım be değerleri. Yılda 12 bin km. yi geçeceğimi düşünmüyorum. Hal böyle olunca dizel almanın mantığı yoktu. Elbette verdiğim 57 bin tl ye sıfır dizel bir araç alabilirdim. Ama bu astra olamazdı. Ne olurdu B segmentinde bir araç olurdu veya C segmentinde boş araçlardan biri olurdu. Ben az bineyim, temiz bineyim, içime sineni kullanayım diye düşünerek severek, beğenerek aldım. Evet hakikaten ortalama 11,62 litrelik yakıt tüketimi çok fazla ama şehir içinde 9 litreye inecek diye umuyorum. Fotoğraf da çektim telefonum ile ama b.sayara aktarma konusunda sıkıntım var. Rengine gelince bronz kahverengi pek duymadığım bilmediğim ve canlısını görmeden sipariş ettiğim bir renkti. Ancak şimdi iyi ki bu rengi almışım diyorum. Gerçekten enfes duruyor, geceleri içinde yatasım geliyor ama eşimden izin çıkmıyor. İlerleyen dakika veya günlerde fotoğrafları paylaşacağım. Sorun söyleyeyim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarunHoca -- 7 Ekim 2013; 16:20:14 >

• Hayirli olsun araciniz.Ilk tuketim rakamlarinizin yuksek olmasi caninizi sikmasin,5000 km sonra rn kotu ilk bakimdan sonra azalacaktir.Iki arkadasim astra sahibi.
    Birisi sakin ancak otomatik oldugundan sebep 8.7lt yakiyor digeri duz vites ancak cok sert kullandigi icin 9 litre tuketiyor.Burdan hareketle sizin 8 litre civarina duseceginizi dusunuyorum.Sinifinin guzel ve dolu dolu araclarindan biri, keyfini surun.

• Sedan Astranın kırmızı rengini her gördüğümde bir daha seviyorum. Konu biraz eski ancak hayırlı olsun, abim daha dün h kasa 1.3cdti sattı yeni Astra Sedan bakıyoruz onada takip edicem konunuzu.

• yakışır arkadaşlar, astra j kasa ben güzel bir araca bineyim, oturaklı olsun, keyifli olsun, alımlı olsun diyen herkese yakışır. performans istiyorsanız 1.4 turbo tam size göre, biraz yakıtına göz yummak kaydıyla.
  • Şu sıralar çok görüyorum ortalıkta 1.4T Astra Sedan Hayırlı olsun :)
  • Catalcalii kullanıcısına yanıt
    Umarım daha fazla çoğalmaz. Özgünlüğünü ve ayrıcalığını kaybetmesini istemem. Focus gibi her köşe başında olması hiç de güzel olmaz.
  • quote:

Umarım daha fazla çoğalmaz. Özgünlüğünü ve ayrıcalığını kaybetmesini istemem. Focus gibi her köşe başında olması hiç de güzel olmaz.

Sanirim trafiigin yogun oldugu yollari kullamaktasiniz . Otomatik almadiginizdan dolayi bir pismanlik varmi?

• Hocam yakıt hesabınızı neye gore yaptınız ?

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    pompa hesabına göre yakıtı hesapladım. Teslim aldığımda fullemiştim. 106 km. kullandım yine fulledim tam 60 tl tuttu. 12,37 lt 97 oktan benzin aldım, yaptığım km.ye böldüm ve sonuç ;11,62 litre, diğer ifadeyle 1 km de 57 kuruş yakmış. Başka hesap şekli de bilmiyorum.
  • quote:

pompa hesabına göre yakıtı hesapladım. Teslim aldığımda fullemiştim. 106 km. kullandım yine fulledim tam 60 tl tuttu. 12,37 lt 97 oktan benzin aldım, yaptığım km.ye böldüm ve sonuç ;11,62 litre, diğer ifadeyle 1 km de 57 kuruş yakmış. Başka hesap şekli de bilmiyorum.

En doğru yöntem hocam. Ilk bin km cok yüksek çıkar daha sonra ilk bakıma kadar mutemadiyen azalır. Gule gule eskitin hocam.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    bu araçların ilk bakımı ne zaman acaba? bir şey diyen de olmadı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.