Şimdi Ara

astra silecek takildi calismiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamin aleykum 2001 model astra var dun yagmurlu havada giderken silecekler bir birine takildi duzelsin diye durdurup tekrar calistirdim calismamaya basladi bir silecek yukarida kaldi ne kadar zorlasamda saga sola oynamiyor ve silecekler çalışmiyor gorus mesafemide az da olsa kapatiyor yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinle sileceği oynat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onuda yazmistim oynatamiyorum sol silecek saga ve ya sola gitmiyor elimle zorladim kipirdamiyor

• Aleykumselam bu bugun acilan ikinci konu ve hocam dun de benim sileceklerim durdu calismiyor bugun ustama verdim sinavim oldugu icinde okuldayim suan. Cok sasiriyorum bugun acilan 2. Konu ve dunden bugune 4 kisinin aracinda bh sorun olusmus durumda

• Soyledigim seylere ek olarak bir de sigortaya bakin

• bu siralar surekli yagmur var herkes silecegini calistirdigi icin illa denk gelmistir 4 kisiyede sigortada sorun yok onada baktim son çare sanayi gibi duruyor is cikisi yağmur yagarsa yandik

• Silecek motoru arızalanmış olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanliz benim vsu sekilde bozuldu araci eve getirdim yagmur yoktu oyoparkta yagdi silecrgi bir kere calistirip kapattim eve gordim 3 4saat sonra indim calismiyor araba kendilignden duruken bile bozuluyor yav :D

• kotu olmus kac model sizin ki

• iki silecek arasında bir bağlantı var. o yerinden kopmuş olabilir. gayet tabi ki ustaya göstermek gerek...
  • Anlamıyorsanız açmanızı tavsiye etmem, elektrikçiye göstericeksiniz.
    Kaputu kaldırınca camla motor arasındaki plastik bölmenin motor tarafında bir fitil var,
    Fitili çıkartıp plastiği kaldırırsanız altında silecek motoru ve sileceklere giden bir mekanizma bulunuyor.
    Eğer çalışmayan silecek boşta ise kol silecekten çıkmış olabilir,
    Sabit ve kımıldamıyorsa bilen biri ilgilenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 5 Ocak 2015; 19:08:15 >
  • Geçmiş olsun. Silecekten hiç ses gelmiyorsa sigorta-motor-kumanda kolu üçlüsüne, çalışma sesi geliyorsa düzenekteki kollara ve bağlantılarına bakmak lazım. Aracın yaşı itibariyla silecek motoru kömürlerinin bitme ihtimali bile olur.

Konuya girerken silecek çalışıyor ama düzelmiyor gibi algılayıp sıfırlama devresinde sıkıntı vardır yazacaktım ama neye niyet neye kısmet.
  • Bizde de Astra varken aynı olay oldu silecekler çalışmadı. Götürdük işi bilene "abi sigorta yanmış gidelim sanayiden alalım gelelim hemen" dedi 2-3 lira mı ne sigortaya verdik sonra devam.

• Silecek motorundan ses gelmiyorsa sigortası atmış ya da silecek motoru yanmıştır, doğru oto elektrikçisine.

• Astra 2010 1.3 CDTI enjoy paketinde on tarafta sigorta kutusunda cam suyu motoru sigorta numarası 7 (kitapçıkta -merkezi kilit sistemi) olarak geçiyor. 8 baktım atmamış 7 numara atmış. Yenisini takınca su püskürtme (10A) çalıştı. Banada 8 yerine 7de olması ilginç geldi lakin arkadaşlarin bilgisi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seycu -- 26 Ocak 2021; 16:22:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.