Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    rica ederim her daim aklına takılan bilgim dahilinde olan konuları danışabilirsin...

yaşadığın durum çok kötü olmuş, psikolojini az çok tahmin edebiliyorum, günlerce karar vermeye çalışıyorsun,
    onlarca sayfa inceleme yazısı okuyorsun,sipariş veriyorsun üstüne üstlük hızlı kargo seçiyorsun ,heyecan içinde cihaza kavuşmayı beklerken
    kargonun yetişmemesi gibi bir olasılık bütün hayallerini yıkıyor... neyse her işte bir hayır var deyip geçmek lazım belkide taşıma sırasında
    telafisi mümkün olmayan bir problem çıkacaktı,yada kutudan arızalı çıkacaktı vs. kendimizi böyle teselli edelim en iyisi.

JVC veya başka marka bu olay projeksiyona küstürmesin seni,önünde ki seçeneklere bakarsın artık.
  • TR stoklarına giren Epson LS10000 le biraz vakit geçirdim,ilk izlenimlerimi Epson başlığında paylaştım.
    buraya tıklayarak arzu edenler ulaşabilir.

• Güzel inceleme olmuş. Bu arada RS400 ü de görme/karşılaştırma fırsatı oldu mu?

Olmadıysa mevcut RS49 a kıyasla nasıl bir cihaz?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    RS49 kendi selefin de tam f/p canavarı ama stoklarda yok artık. RS400 de lümeni yükseltip kontrastı düşürdüler. Yanyana görmedim henüz
    bir ara 49 u kucaklayıp gideceğim bakalım ama asıl RS500 ü bekliyorum kendi adıma.
  • Sevgili astramastra 46-50 inch arası tv ne alınabilir ? doğru düzgün seyrettiğim bir şeyde yok ama ihtiyaç oldu. Önceliğim duvara asılabilmesi. Ben son aldığımda panasonic plazma en iyisi deniyordu, pioneer kuro lar bitmiş yada bitiyordu. Şimdi anladığım ıvır zıvır bir sürü özellik gelmiş, internet bağlantısı idi, application dı vs. Herşeyim apple, evde network üm var, digiturk kullanıyorum, dsmart ta kullanabilirim, ama nick jr dışında tv seyredilmediği için pek bir önceliğim yok. ama digiturk kutusu ortadan kalkacaksa sevinirim. wd tv kullanıyorum buda ortadan kalkabilirse sevinirim, dahili dvd bd player varsa güzel olabilir. hiçbiri ortadan kalkmasada umursamam. 10k usd ye kadar olabilir, daha üzeride olabilir ama istediğim ebatta sanırım bu bütçe oldukça yeterli olacaktır.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Sevgili @altanpsx, projeksiyon dünyasına dalınca bende epey bir geri kaldım panel dünyasından hemde senin bıraktığın yerdeyim. Halen Panasonic Plazma kullanıyorum ve
    şimdiki panellerin görüntüsüne taş çıkartır.

plazma - lcd/led teknolojisi eskidi revaçta olan OLED tv ler çok sık panel değiştiren birisi de olmadığın için UHD (4K) özelliği olsun bence ,sana nokta atış yaptıramam ama
    tavsiyem diğerlerine göre daha yeni bir teknoloji olan OLED 4K hatta Curved modelleri bile olabilir seviyorsan, bu özellikleri kriter alabilirsin kendine,şahsen ben yeni bir şey
    bakacak olsam önceliklerim bunlar olurdu. Bakmadan tam söylemek doğru olmaz bilen arkadaşlar yazacaktır ama dahili uydu alıcısı ,yada modül kart giriş olan modeller ve
    artık usb den yada network den DLNA sayesinde mkv formatlı filmleri oynatan paneller artık piyasada bolca, bahsettiğin smart tv uygulamaları da artık hepsinde standart olmuş.
    Bütçe açısından sıkıntı yok gözüküyor ünite müsaade ediyorsa ekran ebatını da büyütmen de fayda var (65 ") ... Çok detaya girersen sorunsuz panel yok. OLED düşünmüyorum
    dersen zaten piyasa LG ağırlıklıdır, UHD Led olarak Sony X9 , Samsung J9 serilerine bakabilirsin. Yakında piyasa araştırması yapmış forumdaşlardan da öneriler gelecektir.
    Sen çocuğu büyüt boşver paneli projeksiyon sistemi kuralım eve :)

• Sevgili astramastara ben pek izlemediğim için projeksiyon eve düşünmem. Bir tek maç için olabilirdi, onuda binada ortak alana panasınic 6000 at falan gibi bir şey aldım, perdeyide bir başkası aldı, alırken iyi modellerdi ben pek bilemiyorum aldıran kişi biliyordu. Sende 4 kere deplasman maçı seyretmeye gidiyorum. Yani projeksiyon var desem yalan olmaz, yok desem yine yalan olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

RS49 kendi selefin de tam f/p canavarı ama stoklarda yok artık. RS400 de lümeni yükseltip kontrastı düşürdüler. Yanyana görmedim henüz
    bir ara 49 u kucaklayıp gideceğim bakalım ama asıl RS500 ü bekliyorum kendi adıma.

serdar kardeş sabırsızlıkla rs 500 un performansını merakla bekleyen biri daha var burada hem 2d özellikle 3d de
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    10k için sony XD85 4K HDR ve Android TV ile lg 55eg960v oled 4k bu iki tv den başka bakmayın derim (lg 65 inc çıktığınızda 18k ya çıkıyor)
  • kardanad kullanıcısına yanıt
    Daha Avrupa da satışa çıkmadı sanırım çıksa bize de gelecektir,TecPro nun kapısında bekleyeceğim o vakit:)
  • Uzun bir süreç sonunda ben de RS400 sahibi oldum. Serdar(astramastra) dostum sağolsun tecrübesizliğim neticesinde danıştığım konularda çok destek oldu, hala da oluyor. Hatta cihazı alırken üşenmeyip benimle birlikte Avpro ya da çıktı geldi. Kendisine tekrar burdan teşekkür ederim.

Uzun süreç derken, cihazı ABD den kardeşime getirtiyorken bir sıkıntı yaşandı ve siparişi iptal edip aldığım ürünü iade ettim. Belki böylesi daha iyidir garanti vs. açısından..

Müsade ederse ilk bir kaç fotoğrafı da burdan paylaşayım. Sistemde arkasından bazı düzeltmeler yapıcam. Şu an için gerdirmeli motorlu maliyeti uygun Fonscreen marka 120" bir perde kullanıyorum fakat tavanımda kısa geldiği için en kısa süre içerisinde fixed frame e geçmeye karar verdim.

Alttakilerin bazıları anlayacağınız gibi 4k bir kaynaktan fakat mediaplayer ım 4K destekli olmasına rağmen AVR ye muhtemelen AVR 4K destekli olmadığı için bunu iletemedi, çıkışı 1080p olarak kaldı yani. Fotoğraflar cep telefonu şu an için ve çekerken alınan odak noktasına göre farkediyor görüntü ama genel olarak böyle işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 2 Mart 2016; 12:34:16 >

• güle güle kullanın. resimlerde gayet güzel çıkmış
  • Hayırlı olsun sağlam görüntüler.Eninde sonunda rs400-500 gibi bir alet alma işi ufukta belirdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Uzun bir süreç sonunda ben de RS400 sahibi oldum. Serdar(astramastra) dostum sağolsun tecrübesizliğim neticesinde danıştığım konularda çok destek oldu, hala da oluyor. Hatta cihazı alırken üşenmeyip benimle birlikte Avpro ya da çıktı geldi. Kendisine tekrar burdan teşekkür ederim.

rica ederim,çok güzel bir başlangıç yaptın RS400 ile, iyi günlerde keyifle kullan.
    Sonunda mutlu son.
    Güle güle kullanın. Görüntüler şahane gözüküyor. :)
  • Teşekkürler herkese iyi dilekler için.

Şimdi perde değişimi yapacağımı söylemiştim. İlk sebep dediğim gibi kullandığım gerdirme motorlu perdenin kısa kalması, arada baya da boşluk var. Burda farklı bir markaya da gitsem öncelikle bu sorunu çözemiycem. Bu sebeple fixed frame e dönüş yapıyorum.

Diğer bir dönüş sebebi de bazı aydınlık sahnelerle ilgili kafamda soru işareti oluştu. Kontrastı yüksek sahnelerde görüntüm zaten oldukça güzel fakat bazı aydınlık sahnelerde -mesela yukarıda koyduğum son fotoğrafı baz alabiliriz-, yani arkadan ışığın vurduğu sahnelerde gibi, koyu renkli kalan alanlar bana biraz olması gerektiğinden daha az siyah seviyesi veriyor gibi geldi.

Şimdi bu normal mi çok ta çözemedim ama odanın tavanının beyaz olması - projeksiyonla perde arasında 6m mesafe var, baya büyük bir mesafede tavan alanı parıl parıl aydınlanıyor haliyle- , içerisinin sonuçta bir sinema salonu ortamında karanlık olamaması veya da perdenin sonuçta pek referans düzeyde olmaması bunu etkiliyor olabilir mi bilemiyorum.

Yeni düşündüğüm perde Elite Screen EZ FRAME R120WH1 150X266. Şimdi bu kaliteli olarak geçen model, benim eski perdeye göre görüntüde kesinlikle bir kontrast ve netlik farkı yaratacak mıdır? Fonescreen in gain oranı 1.0 di, bu ES nin ise 1.1. Burası beni nasıl etkiler acaba?

Bir diğer husus ta, Avpro, bana ne olursa olsun Beyaz Perde den şaşmamam gerektiği, kontrast gri kullandığım takdirde beyaz görüntülerinde sıkıntı yaşayabileceğim şeklinde tavsiye verdi. Söyledikleri JVC nin zaten kontrast olarak çok farklı bir cihaz olması ve gri perdeye ihtiyaç duymayacak şekilde kontrast üretebileceği idi.

Size göre de kaliteli beyaz bir perdeden kesinlikle vazgeçmemek mi lazım, yoksa gri perde de bu yukarıda anlattığım durumu göz önünde tutup değerlendirmeye alınmalı mıdır?

Sizin fotolardan biri benim Kasım 2014'de Sony 79' 4K TV aldığım zaman paylaştığım görüntülerden biri. İkisi arasında bir karşılaştırma yaptım.

Sony 79X900b

RS400

Üstad bahsettiğiniz son fotoğraftaki siyahlardaki sorun ortamdan gelen ışıktan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.
    Sistemlerimiz çoğunlukla genel kullanım alanlarımızda olduğu için bu durumu kontrol altına almak oldukça zor. Belki bir ihtimal tavan mat bir boyayla yada pürüzlü ışığı nispeten dağıtacak bir duvar kağıdıyla kaplanırsa pozitif bir fayda elde edilebilir. Açıkçası ben hanımdan onun için izin alamadım ama perdenin yanında kalan aynanın yer değişimi için onay aldım. :P

Ben beyaz perdeden şaşılmaması konusundaki görüşe katılmıyorum özellikle de ev kullanıcıları için. O zaman Screen Innovations Black Diamond diye bir ürün olmazdı sanırım... :D
    Specta gri gerdirmeli perde kullanıyorum ve renklerle ilgili belirgin bir fark yaşadığımı da hatırlamıyorum. Tam yerini tutmasa da kumaşçıdan yada kırtasiyeden alacağınız gri bir kumaş yada karton ile kullandığınız perdeyi karşılaştırırsanız bir fikir verebilir. Yada iyi bildiğiniz bir sahne varsa onun gri perde de fotosunu çekip gönderebilirim size ne kadar fikir verir bilemedim ama...

Edit: Screen Innovations Black Diamond Testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 7 Mart 2016; 13:56:57 >

• quote:

...Diğer bir dönüş sebebi de bazı aydınlık sahnelerle ilgili kafamda soru işareti oluştu. Kontrastı yüksek sahnelerde görüntüm zaten oldukça güzel fakat bazı aydınlık sahnelerde -mesela yukarıda koyduğum son fotoğrafı baz alabiliriz-, yani arkadan ışığın vurduğu sahnelerde gibi, koyu renkli kalan alanlar bana biraz olması gerektiğinden daha az siyah seviyesi veriyor gibi geldi.

Şimdi bu normal mi çok ta çözemedim ama odanın tavanının beyaz olması - projeksiyonla perde arasında 6m mesafe var, baya büyük bir mesafede tavan alanı parıl parıl aydınlanıyor haliyle- , içerisinin sonuçta bir sinema salonu ortamında karanlık olamaması veya da perdenin sonuçta pek referans düzeyde olmaması bunu etkiliyor olabilir mi bilemiyorum.

Tam da söylediğin nedenden kaynaklanıyor aslında,bırak tavanı ortamda yani projeksiyon ile perde arasında kalan her eşya bir şekilde yansıma yaptırıyor,
    bir çoğumuz sistemlerimizi salonlarımıza kurduğumuz için ben dahil bu sorunla karşı karşıyayız, yalnız ben hanımdan tavan için koyu renk izni kopardım :)
    bir arkadaşımda tavana koyu desenli bir duvar kağıt uygulaması yapmıştı fena durmamıştı ,denemeyi düşünüyorum bakalım.

quote:

Bir diğer husus ta, Avpro, bana ne olursa olsun Beyaz Perde den şaşmamam gerektiği, kontrast gri kullandığım takdirde beyaz görüntülerinde sıkıntı yaşayabileceğim şeklinde tavsiye verdi. Söyledikleri JVC nin zaten kontrast olarak çok farklı bir cihaz olması ve gri perdeye ihtiyaç duymayacak şekilde kontrast üretebileceği idi.

Size göre de kaliteli beyaz bir perdeden kesinlikle vazgeçmemek mi lazım, yoksa gri perde de bu yukarıda anlattığım durumu göz önünde tutup değerlendirmeye alınmalı mıdır?

Specta Gri perdeden EliteScreen mat perdeye geçen biri olarak şahsi görüşüm, jvc gibi native kontrastı yüksek olan bir cihaz için vazgeçilebilir.Kaldı ki mat beyaz da kafanızda düşündüğünüz kadar bembeyaz bir perde değil.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Şükrü hocam sizin görüntü 4K mıydı? Çünkü @charnel'in kaynak 4k olmasına rağmen avr den dolayı görüntü 1080p ,perdeye yansıyan görüntü.
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.