Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.780
Cevap
45
Favori
159.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4K network üzerinden ama bir fark yok gibi.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    5000$ lık (USA fiyatı) patentli teknolojisi olan SI perde ile kıyaslama biraz haksızlık olmuş. :)
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Yok Serdar abi kıyaslama açısından yazmadım, gri perdenin renkleri bozduğu görüşü doğru olsaydı hi-end diye geçen böyle bir perdede siyah kullanılmazdı savım. :)

Tabi ki Black Diamond yerini tutamaz ama kaliteli bir gri perdenin renkleri bozacağını düşünmüyorum.
    Aslında griden mat beyaza geçtğinde elinde aynı sahnenin fotoğrafları varsa süper olur hepimiz adına. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Şükrü hocam sizin görüntü 4K mıydı? Çünkü @charnel'in kaynak 4k olmasına rağmen avr den dolayı görüntü 1080p ,perdeye yansıyan görüntü.

Görüntüler çok iyi 1e1 denk gelmiş.

Ama evet bu fotoğraflamada malesef benim görüntümdeki çözünürlük 1080p de kalmıştı AVR 4K yı yollayamadığı için. Bir de bilmiyorum bir fark yaratır mı, bu ilk çektiğim fotoğraftı ve makinenin ayarı düşük kalitede kalmış. Yani bendeki bu fotoğraf 500 kb boyutta, onun haricinde diğer koyduklarımın tamamı 5mb seviyelerinde. Sony de renkler biraz daha belirgin, belki bir bitrate etkisi vardır.. Bu arada perdede gözüken, telefonda çekilen, telefonda çekilenin bilgisayarda gözüktüğü, hiç biri tamamen aynı değil ama az çok fikir veriyor tabiki.

• Gri renk bozar değildi kastım da, kontrastı düzeltirken biraz beyazları harcayabilir teorisine göre sordum. Zaten tecrübe etmişliğim de yok gri perdeyi. Genel görüşleri de duymak istedim bu sebeple.

Odanın tavanı beyaz ama duvarlarım gri bu arada salonda. Projeksiyonu 60-70 derece çevirip yandaki duvara görüntü atabilirim gibi geldi şimdi düşününce. Akşama bir deneyeyim, belki fikir verir.

**

Tavana boya için izin almak imkansız ama, böyle değişik alternatif bir uygulama varsa tartışma konusu yapılabilir belki
  • quote:

Orijinalden alynty: onkal

Yok Serdar abi kyyaslama açysyndan yazmadym, gri perdenin renkleri bozdu?u görü?ü do?ru olsaydy hi-end diye geçen böyle bir perdede siyah kullanylmazdy savym. :)

Tabi ki Black Diamond yerini tutamaz ama kaliteli bir gri perdenin renkleri bozaca?yny dü?ünmüyorum.
    Aslynda griden mat beyaza geçt?inde elinde ayny sahnenin foto?raflary varsa süper olur hepimiz adyna. :)

Öncelikle bir konuya açiklik getirelim ,gri perdenin renkleri bozdugu falan yok okuyan forumdaslar tarafindan yanlis anlasilma olmasin yukarida
    benim ve @charnel in mesajimda böyle bir ifade olmadi,sadece beyazda sikintili oldugu ile ilgili ifade kullandik,yani beyazi tam beyaz göstermede
    gri perdenin biraz dezavantaji var ki bu da normal perde gri çünkü :)

Arsive baksam specta ile ilgili resimler belki bulabilirim ama jvc varken specta yoktu o yüzden dogru karsilastirma hele ki resimde olmayacaktir.
    En güzel test, imkan olursa iki perdenin kumasini yanyana koyup ayni projeksiyondan ayni görüntüyü vurdurmak,
    Specta perdesini bir sebeple kurulumdan kaldiran bir forumdas olur da sadece kumasini bana gönderirse ben evde bu testi yapabilirim.

Diamond Black konusunda adamlarin amaci isikli ortamda en iyi görüntü performansini almak zaten verdigin linkte yaziyi yazan kiside bundan bahsetmis
    isikli ortamda en iyi alternatif fakat bu bizim evlerde kullandigimiz kumas perdelerden degil dolayisi ile verilen örnek tam oturmuyor tek parça 8 optik katmandan
    olusan bir malzeme bir benzerini TR de test etmistim DNP nin bir ürünü gelmisti halen vardir belki.
    Dolayisi ile içinde bir teknoloji barindiriyor çevre yansimalardan gelen tüm isigi emen ve sadece projeksiyondan gelen görüntüyü izleyiciye geri yansitan bir
    durum var ama bu teknolojiyi kumas perdelerle bir tutmamak lazim,kiyaslama haksizlik olmus derken bunu kastetmistim aslinda.

Bu arada elitescreen de de gri kumas opsiyonu var,isteyen bu kumasla da siparis verebilir ama tecpro stoğunda yok bildiğim kadarı ile.

edit:son cümle yarım kalmış tamamladım (mesaj gönderirken durmadan hata verdi dh)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 7 Mart 2016; 15:26:43 >

• charnel kullanıcısına yanıt
    iyi günlerde kullan dostum..... bu arada fixed frame demişsin, bende başta fixed frame kurdum eve ama eve gelen haylazlar perdenin önüne geçip bin bir türlü aksiyonda bulunuyorlar... bu sebeple fixed frame sevsem de tercihimi motorlu yönünde kullanmıştım... sinema odan ayrı ise sorun yok ama düşüncesi bile beni tedirgin etmeye yetti .. elinde pasta ile perdeye yaklaşan ufaklıkları düşününce :) :)
    motorlu düşünürsen imzamdaki perdeyi tavsiye ederim... en azından işin bittiğinde gün içinde toz ve kirden de korumuş olursun perdeyi.....
  • Teşekkürler Tolga, ben fixed frame e hayatta girmezdim aslında ama tavanım yüksek ve perde havada kalıyor ve alt tarafında da TV gözüküyor. Kapatamadı yani o bölgeyi. Muhtemelen diğer 120" motorlu perdelerin mesafesi de yetmeyecek. O görüntü sinir etti açıkçası projeksiyona hatırı sayılır bir yatırım yaptıktan sonra. Bu sebeple zaten kendime göre aşırı radikal bir karar alıp salondan TV yi çıkartıyor olacağım. Şöyle alttaki gibi bir boşluk kaldı.

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

İlk aşamada düşük bütçeli gerdirmeli kullanıp bir süre sonra Cinetension a geçmeyi hedefliyordum ama artık direk nokta atış yapmam lazım, bu yüzden çok ta hoşuma giden motorlu perde uygulamasından vazgeçmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 7 Mart 2016; 17:53:45 >

• astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar abi renk bozulması ifadesi benim hatam beyazdaki dezavantajı genelleyerek böyle bir ifade kullandım affola. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ne affı estğ.
    kullandığın perde ne kadar açılıyor uzunluğunu bana söyler misin yukarıdan aşağı... akşam birde benimkini ölçeyim olmazsa belki yeterli gelir...

tabi zevk meselesi ama, eğer kullandığın oda günlük odalardan sa, fixed frame perde kocaman bomboş bembeyaz bi boşluk çok çirkin göründü benim gözüme , elbette film vs izlerken sorun değil ama kullanılmadığı vakitlerde çok gözüme takılıyordu... birde gördüğüm kadarı ile oraya 135 lik te yerleştirebilirsin... perde ebatı biraz daha büyüyünce aşağı inecek mesafe de artabilir sanırım.... bence direk 135 " düşün derim.. izleme mesafen ve odanın büyüklüğü yeterli görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 8 Mart 2016; 10:54:07 >
    benim yaptığım gibi tavana değilde biraz daha aşağı montajını yaptırabilirsin belki... bu perde daha da açılıyor yukarıdan siyah bantın mesafesine bakıp söylerim akşama....

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 8 Mart 2016; 11:05:46 >
  • Benim tavan biraz yüksek, 275 cm. Toplanma kutusu yukarıda alçıpanın arkasında kalıyor. 9 cm kutu boyu var. Perde kısmı malesef cidden kısa çıktı işte.Üstte kalan siyah bölgeyle birlikte sadece 174 cm. Alttaki tv sehpası 55cm. yükseklik. Ölçtüm şimdi tekrar, TV sehpasının üstü ve perdenin altta görüntünün başladığı kısımla arada oluşan boşluk tam 41 cm.

Benim gözüme kesinlikle kötü gözüküyo. Bana öyle bir perde lazımdı ki full açılma yüksekliği 215 cm olsun. O da 120" lerde olmaz sanırım.

Odam müsait ama 135" bana büyük gelir artık.(106" e bile düşmeyi düşündüm) Salonda orda kocaman sabit beyaz bir cisim beni de düşündürüyor. Orada duvarda güzel bir uygulama da yaptırmıştım, onun görüntüsünün yarısından fazlasını da yiycez ama niyeti bozduk yapacak bir şey yok artık. O perde oraya gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 8 Mart 2016; 22:05:33 >

Üstad benim perde 120' ve sizin ölçüleri tutturabiliyor olabiliriz, 50cm civarı üstte siyah bar var.
    Akşam ölçüp bilgi veririm size.
  • fixed frame candır...

adam karar vermiş vazgeçirmeye çalışıyorsunuz :)
  • Karar verildiyse diyecek bir şey yok. Ben çaresizlikten geçiliyor diye anlıyorum mesajlardan o yüzden yardım teklif ettim.
    Yoksa keşke imkan olsa da ben de geçsem fixed frame :D

Yok, siz yine söylerseniz sevinirim ölçü ve marka.
    Şimdi ölçtüm hocam tam açık olduğunda kasanın bitiminden en alta kadar 205cm oluyor. Kasa ölçüsü de 10 cm.
    Montajda kasayla tavan arasında dağcılıkta kullanılan kancalardan kullandım onun boyu da 6-7 cm civarında gerekirse daha da uzun malzeme kullanılabilir.
    Kullandığım perde;
    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/specta-tensioned-gerdirmeli-motorlu-home-cinema-projeksiyon-perdesi-265x150-pmu138

• Teşekkürler, zahmet oldu size. Aslında ilk günden beri düşündüğüm perde 1e1 buydu. Sonra beyaz mecbur diye kayınca, mecburen vazgeçip uygun maliyetli ve uygun ölçüde bulabildiğim tek model olan Fonscreen i aldım.

Görüntülerde bahsettiğim ışıklı alanlarda kalan siyah yerlerdeki solukluğa kafam çok takılıyor. Safkan plazmacı olmanın da etkisi var burda. Gri de tam çıkmadı aklımda ama şimdi en azından biraz daha kaliteli perdeye geçince belki bir faydasını görürüm ama yine beyaz olacak işte. Bir de en azından Elitescreen Cinewhite ın 4k ya uyumu konusu da var, dikkate almam lazım. Aslında Elitescreen Cinegrey perde satılsa onu alırdım muhtemelen ama yok malesef.
    Zahmet ne demek üstad zaten kaç kişiyiz şunun şurasında. :)

Biraz riskli ve yorucu olacak ama bence kucaklayın jvc'yi hem mat beyaz perde de hem gri perdede deneyin.
    Bu işler tamamen subjektif akıl bir yerde kaldığında daha iyisine bile sahip olsak hep bir şeyler eksik kalıyor, arayış hep devam ediyor. Fiilen bir arayış olmasa bile akıl hep bir acabada kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.