Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz daha Rs49' a alışamamışken yeni modeli gelmek üzere :)

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

Liste Fiyatı
  • Benim gönlümden geçen RS500 idi, aslında usa da çok iyi fiyatlara pre orderda satıldı ama jvc Avrupada daha pahalı satıyor + bizdeki kur yükseliği derken rs400 ün msrp fiyatı bu ise rs500 ünkini düşünmek istemiyorum :) Buna binaen JVC defteri benim için açılmadan kapandı ama bütçesi uygun olan arkadaşlar gönül rahatlığıyla alsınlar tabiki, çok iyi raporlar geliyor cihazı kullananlardan (abd ve almanya kullanıcıları süper diyor)
  • Bu JVC RS400e nin amazon.com da satılan versiyonu nasıldır. Bizim burda direk çalışır mı ki?

Bir de kutusu falan aşırı mı büyüktür acaba, taşıma şansı olur mu? Amazon.com fiyatı 3.995 $. Baya farkediyor buraya göre.
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar 100-240V olduğu için çalışır sıkıntı olmaz, USA modeli X550R diye geçer ama amazonda RS400 olarak da stokta ürünler var gözüküyor.
    Cihaz 15 kg civarı kalın köpüklü kutusu ile 1-2 kg daha koysanız ,kutu ebatlarını tam bilmiyorum,benim koli depoda ama resimlerini paylaşmıştım
    belki fikir verir,yolcu beraberinde gelmesine gelir ama getirene biraz eziyet gibi. Diğer türlü kargo ile zaten gümrüğe takılır ve kargo hariç %20 vergi çıkacaktır.
    Hatta JVC ler için gümrükte ekstra bir vergi daha var diye söylemişti TecPro ,tam hatırlayamadım cihazda bir şey dengesi için bir pil kullanılıyormuş buda akü sınıfına
    girdiği için gümrük ekstra vergi çıkarmış diye söylemişlerdi.
  • Ben şaka maka gündeme aldım bu cihazı. Kardeşim gelecek 10 Ocak ta ordan. Sordum, 150 Dolar ekstra yük bedelinine razıysan ben getiririm bir bavula koyup dedi. Bavul içinde hem de kutusuyla gelirken zarar görmez heralde.

Bir şekilde koli ölçülerini öğreneyim, kafam yatarsa değerlendirebilirim.
    58x59x36 koli ölçüleri bu ölçüleri alacak bir bavul bulabilirse sıkıntı olmaz :)
    kolisiz el bagajı limitini geçiyor ağırlığı sorun olur,yine kolisiz bavula koymayı düşünürse hiç tavsiye etmem,o bavulları uçak yükleme indirmede nasıl atılıyor biliyorsunuzdur...
  • O ölçülerde valiz bakıyorum şu an ama henüz 60cm genişliğe gelen bulamadım, 54cm var maksimum.

El bagajı hayatta olmaz, kolisiz de kesinlikle vermeye kalkışmam ama bir diğer seçenek olarak ta koliyle birlikte sağlam ve sıkı bir şekilde dışına baloncuklu naylondan çepeçevre sararak koruma yapılabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde de gelir heralde
  • Selamlar

Ben Benq getirtmiştim bir abimize , çantasını aldım , uçakta yanında taşıdı. Ama bunu yarısı kadar birşeydi. Kutusuyla saırım 20 kilo kendisi birde 6,7 kilo valiz 23 kilo üstü olduğundan ek kargo parası kesin isterler. 32 kiloyu aşarsa sokmuyorlar. Hafif Duffel tarzı birşey bakın.
    Yurtdışından uçakla 2 adet AVR ve bir adet 5.1 hoparlör takımı getirmiş biri olarak kesinlikle bu tarz cihazların valize koyulmasını tavsiye etmiyorum. Anladığım ve deneyimlediğim kadarıyla valiz olunca içinde ne olduğunu bilmedikleri için hayda bire savuruyorlar. Ama ürünü kendi kolisi ile bagaja verince elektronik cihaz olduğunu görerek daha insaflı taşıyorlar diye düşünüyorum.

Ve bu getirdiğim 3 ürünü de direk kolisi ile bagaja teslim ettim. Kolilerinde ciddi deformasyon olmadan sağ salim geldiler. Sadece kutuların bazı köşelerinde küçük ezikler vardı. Bu arada getirdiklerim arasında en büyük koli alttaki linkte detaylarını görebileceğiniz 5.1 Onkyo hoparlör takımı idi. Kutu ebatları 56*44*50 cm imiş. Ağırlık olarak da 17 kg'mış.

http://www.eu.onkyo.com/downloads/1/4/6/1/4/ONKYO_SKS-HT528_datasheet_EN.pdf

Eğer kardeşiniz alıp getirecekse kesinlikle kendi kolisi ile bagaja versin. Boşuna valiz vs ile uğraşmayın. En fazla kolinin etrafına şeffaf köpüklü jelatin sarın. Ama içinde ne olduğu dışarıdan görülebilsin ve en dışa birkaç tane kırılabilir eşya stickerı yapıştırsın.

• Teşekkürler tavsiyeler için. 23 kg ı geçmeyecektir. Alet 15,5kg falan, kutusuda 4 kilo çekse yine 20 nin altında kalacak.

Bavulla koyma işinden vazgeçtim gibi. Orjinal kolisi üzerine baloncuklu jelatine sarma fikri ağır basıyor şu anda. Elektronik olduğu belli olmayabilir ama her tarafına "kırılabilir eşya" sticker ı yapıştırırım diye düşünüyorum.

Bu şekilde gelir bir şekilde heralde illaki risk var içinde ama sonuçta istanbul dan da alacak olsak yurt içi kargo ile gelirken de o risk yine var.

Giricem sanki bu işe...
  • Bravo büyük cesaret.
    Projektör için bu riske ben giremezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Bravo büyük cesaret.
    Projektör için bu riske ben giremezdim.

Aynen abi, zaten usa da ilk partide bright corner sıkıntısı olan cihazlar olmuş onları değiştirmişler, arkadaşa da öyle bir cihaz gelmesi kuvvetle muhtemel, 2 bin tl fazla verip türkiyeden almak bence daha mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten %100 karar vermiş değilim, şimdi sizlerin yorumu görünce aklıma iyice kurt düşüyor. Kolisi hiç açılmayacak,etrafı baloncuklu jelatinle sarılı olacak. İlla risk vardır ama yere düşürmedikçe de arıza falan olmaz diye düşünüyorum

@Cemo62,

RS400 ler için kronik bir sıkıntı yaşandığı ile ilgili gördüğünüz yazının linkini verebilir misiniz? Bir inceleyeyim. Bu arada fiyat farkı 2.000 TL olsa ben deburdan alırdım ama 6.000 TL den fazla fark var arada malesef.

Aslında ben de Sony ye çok niyetliydim bu arada ama HW55 benim mesafeyi istediğim perde açısından kurtarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 21 Aralık 2015; 22:42:21 >
  • Charnel direkt yorumların linkini bulamam ama aşağıdaki konu altında okumuştum, siz bence proav dan Tuncay bey ile bir görüşün sitesinde yazan liste fiyatlarından daha özel fiyatlar veriyorlardır diye tahmin ediyorum. Serdar abi ne der bu işe bilmiyorum ama yurtdışından pj almak biraz riskli gibi, bunun convergencinin iyi çıkmaması, flickerlı lambaya denk gelmesi vb gibi şeyler projeksiyon dünyasında sıkça yaşanabilen şeyler. Siz riski göze alırım diyorsanız karar sizin elbette , cihazın çok sıkı bir cihaz oldugunu da unutmuyoruz tabiki. Kolay gelsin

http://www.avsforum.com/forum/24-digital-hi-end-projectors-3-000-usd-msrp/2222586-official-jvc-rs600-rs500-x950r-x750r-x9000-x7000-owners-thread.html

not: Benim bahsettiğim sıkıntı bütün seride görülen kronik diye tabir edebilemeyeceğiz bir sıkıntı değil ama 3-4 kişinin bundan bahsettiğini ve replacement yaptıklarını okudum. Size belki denk gelmez, şans meselesi :) Ama buradan alırsanız garanti vb kapsamında içiniz rahat olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

...Serdar abi ne der bu işe bilmiyorum ama yurtdışından pj almak biraz riskli gibi, bunun convergencinin iyi çıkmaması, flickerlı lambaya denk gelmesi vb gibi şeyler projeksiyon dünyasında sıkça yaşanabilen şeyler.

Elektronik işi şans işi diyorum.
  • bende usa den onkyo avr mi almıştım.. başta nasıl getiririm vs diye düşünürken acaba valizler gibi dan dun aynı yerden inip uçağa mı binecek derken , ürünün elektronik olduğunu görünce başka bir kargo aktarma bölümüne yönlendirmişlerdi beni burada gerekli uyarı ları kendileri yapıştırdılar ve özel kargo bölümünden indirdiler aşağı bu sebeple sorun olacağın sanmıyorum, valizlerle aynı şekilde tanışmıyorlar...
  • yaa bu ülkede daha yeni bir iki hafta önce BJK nin formalarını çaldılar sabiha gökçendeki yükleme görevlileri.
    Aynı şey geçen sene FB nin de başına gelmiş.
    hadi amerikadakilerin işine saygısı var özenli yükleme yapıyorlar diyelim.
    Burdakiler için ben aynı şeyi düşünmüyorum.
    Ben sık seyahat ederim işim dolayısıyla. Uçaktan inmek ve binmek konusunda da telaşlılardan değilimdir.
    Herkesin inmesini sabır ile beklerken uygun cam tarafına denk gelirse eşya yüklemecilere gözüm takılır.
    ne taşıma koşulları ne de yöntemleri bu tür elektronikleri onların insafına bırakma konusunda bana güven telkin etmiyorlar.
  • Tolga, valla biraz olsun iyi oldu bunu öğrendiğim. Arayıp sorucam THY ye, bu şekilde biraz daha özenli bir taşıma var mı diye. En azından aktarma falan yok işin içinde. Los angeles tan direk istanbul.

Aslında taşımadan ziyade korkum herhangi bir üretim hatası olması ama ordan alacaksam artık bu riski alıcaz mecbur.
  • Kutusu ile getirirsek gümrükten geçme zorunluluğu olmaz mı?
  • Her türlü riske girip JVC - RS400 siparişini verdim fakat , ekstradan 40$ verip expedited shipment seçmeme rağmen cihazı en geç 6 ocak ta teslim etmesi gereken dangalak UPS 9 günde bu siparişi adrese getiremedi ve iade etmek zorunda kaldım. Yine ekstra nakliyeyle 130 $ a aldığım 3D RF Emiter ise geldi ve şu an elimde patlamış gözüküyor.

Daha en tırışka denilebilecek projeksiyon cihazını bile adam gibi incelememişken RS400 e acayip gönül yatırmıştım, son 2 haftam sürekli aleti incelemekle geçmişti. Şimdi gidip hangi psikolojiyle epson,panasonic,sony bakıcam bilemiyorum. Çok düşük ihtimalle proav den RS400 düşünebilirim ama zor.

Bu arada Serdar hocam a da teşekkür ederim, sipariş aşamasında baya başını ağrıttım. JVC macerası şimdilik son buldu gözüküyor, bakalım sonrası kısmet.
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.