Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
158.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mümkünse projeksiyon mutlaka olmalı, 240x135 cm lik bir ekranda full HD bir proj. ün verdiği tadı hiçbir TV veremez. Tabiki 2 sini de alırım onun yeri başka derseniz o zaman sorun yok. Bende geçen akşam resim çekmeye çalıştım ama karanlık ortamda perdedeki görüntüyü doğru bir şekilde yakalayamadım, tekrar deneyip resimlerini koyarım yakında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Ben mümkünse projeksiyon mutlaka olmalı, 240x135 cm lik bir ekranda full HD bir proj. ün verdiği tadı hiçbir TV veremez. Tabiki 2 sini de alırım onun yeri başka derseniz o zaman sorun yok. Bende geçen akşam resim çekmeye çalıştım ama karanlık ortamda perdedeki görüntüyü doğru bir şekilde yakalayamadım, tekrar deneyip resimlerini koyarım yakında.

Projeksiyon konusunda sana tamamen katılıyorum Sertaç,
    bu arada tw5000 nin hayırlı olsun,geldi mi ? resimlerini buradan paylaşırsan sevinirim.

Bazen salonda ki eşyaların düzenine ,mevcut dekorasyona bakıyorum bakıyorum ,projeksiyon alsam nereye koyarım,nasıl yaparım
    kabloları nereden, nasıl çekerim ,bir türlü işin içinden çıkamıyorum ,ilerde inşallah +1 odalı bir eve çıkarsam ki şu anda zor gözüküyor,
    odanın birini mutlaka sinema odası yapacağım. Yinede aklımın bir köşesinde tilkiler dolaşıyor bakalım.

• astramastra bende de aynı düşünceler var. Salon ortamında perdeyi konumlandıracak, kablo ve projeksiyonu monte edip elektriğini çekecek hali yok şu durumuyla. Yaratsak bile waf etkisi en önemli faktör bizleri frenleyen
    benim de plazma 5. senesine giriyor. 2012 homecinema yatırımlarımda benimde panel öncelikli bu sebeplerden ötürü. Panele göre de player seçeneği ekleyecez bakalım. Senin LX 55 teki verime göre oppo 93 veya lx 55 ten birine geçiş yaparız belki.
  • LX-55' in 440' a üstünlükleri

-192 kHz/32-bit D/A Converter
    -FLAC
    -HDMI Dual Output
    -10-Key Direct Search & Play / 10 tuşla doğrudan arama ve oynatma
    -Auto Lip Synchronous Function / Otomatik dudak senkron fonksiyonu
    -BD-Live
    -Layered Chassis / 3 katmanlı şasi
    -High-Quality Audio Parts / Geliştirilmiş Kaliteli Ses Parça
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Ben mümkünse projeksiyon mutlaka olmalı, 240x135 cm lik bir ekranda full HD bir proj. ün verdiği tadı hiçbir TV veremez. Tabiki 2 sini de alırım onun yeri başka derseniz o zaman sorun yok. Bende geçen akşam resim çekmeye çalıştım ama karanlık ortamda perdedeki görüntüyü doğru bir şekilde yakalayamadım, tekrar deneyip resimlerini koyarım yakında.

Projeksiyon konusunda sana tamamen katılıyorum Sertaç,
    bu arada tw5000 nin hayırlı olsun,geldi mi ? resimlerini buradan paylaşırsan sevinirim.

Bazen salonda ki eşyaların düzenine ,mevcut dekorasyona bakıyorum bakıyorum ,projeksiyon alsam nereye koyarım,nasıl yaparım
    kabloları nereden, nasıl çekerim ,bir türlü işin içinden çıkamıyorum ,ilerde inşallah +1 odalı bir eve çıkarsam ki şu anda zor gözüküyor,
    odanın birini mutlaka sinema odası yapacağım. Yinede aklımın bir köşesinde tilkiler dolaşıyor bakalım.

Benim ortam her birşeye uygun, waf faktörüde yok.

Ama gel gelelim para yok

Bir kaynak yaratırsam ancak o işlere girebilirim.

• quote:

Sertaç, tabii aldın epson'u konuşması kolay
  • Merhaba Arkadaşlar,haftasonu test için ancak vakit ayırabildim...
    resimler compact bir makine ile çekildi çoğunda da elim titremiş,hızlıca çektim zaten,
    o yüzden çok net değiller ama yinede sizlere bir fikir verir.Gündüz ve plazma olunca da
    yansıma çok olmuş.

Öncelikle lx 55'i,resimlerde gördüğünüz Monster Advanced 1200 Ex 1.4 HDMI (15.8 Gbps) kablo ile vsx 2020 nin
    BD girişine bağladım.İlk denemeyi The Lord of the Rings: The Return of the King bluray'i ile yaptım.
    Bende ki PS3 Fat model olduğu için yeni nesil sesleri desteklemiyordu bitstream ile direk avr ye gönderiyordum,
    dolayısı ile ekranda sadece DTS yazısı çıkıyordu filmlerde,ama şimdi AVR de ilk defa DTS-HD MSTR ve TreuHD
    (Farklı bir filmde) yazılarını gördüm

iki cihazda PQLS destekli olduğu için AVR ekranında öncelikle PQLS ON yazısı oto çıkıyor açıldığı anda.
    Kumandalarda birbirine çok benzer,yabancılık çekmiyorsunuz .Ayrıca Lx 55 den AVR içinde ON/OFF
    ve volume ayarlarını yapabiliyorsunuz. (bu arada kumandanın hiç resmini çekmediğimi fark ettim ,eklerim sonra)

açılışta kocaman bir P i o n e e r yazısı çıkıyor,kumandadan home menü tuşuna basarsanız 3 seçenekli bir menü
    geliyor,

Home Media Gallery
    Web Contents
    Initial Setup

Home Media Gallery:Burası da dört bölümden oluşuyor;
    BDMV - Bu seçenek Bluray takılı ise aktif
    USB1 - USB den bağladığınız smart dsikleri görüyor,iki girişide kullanırsanız hemen altında USB2 olarak çıkıyor.
    DLNA Search - Bende DLNA destekli cihaz yok ama laptop u açtığımda Serdar:Tosh diye hemen altında görmüştü,
    Palylist-malum kendi oynatıcı listemiz için gerekli ayarları buradan yapıyoruz

USB1 i seçtiğimizde media playerlarda olduğu gibi
    Photo
    Music
    Video
    AVCHD

kategorileri oto kendi getiriyor ve tanıdığı formatları ilgili klasörü seçtiğinizde hepsini kendi altında topluyor.
    yani music klasörü ile seçime başladıysanız disk içindeki sadece muzik - ses dosyalrını gösteriyor tabii diskteki
    klasör hiyerarşisine bağlı kalarak,fakat kılavuzda bir ibare var,bir klasör içinde en çok 256 klasör ve en fazlada
    iç içe 5 klasör sınırı var diye

Photoları slayt yapabiliyorsunuz,music olarak mp3 ve Flac denedim sorun yok ama APE yi test ettim ekrana
    desteklenmeyen audio format mesajı çıktı :( resimlerde var,benim için önemli değil sadece merak edenler için
    test ettim.Cihazın ses performansı için bende müzik kulağı yoktur ama Dali lerle çok hoşuma giden bir ses alıyorum,
    tabii stereocu yada audiofill lere yetmez elbette,üstadların dinleyip yorum yapması çok daha doğru olur.

Elimde iso formatlı film yoktu,test edemedim ama pm den fs yada rs linki paylaşırsanız indirip test edebilirim.
    ntfs ve mkv desteği olduğundan daha önce bahsetmiştik,bende ki mkv lerde bir sorun çıkmadı hatta görüntü
    işleme ve renk olarak WD HD media playera göre çok farkettiğini söyleyebilirim.
    Yalnız sıkı durun MKV de altyazılarda Türkçe karakterlerde problem var,Bluray filmde TR karakterleri gösteriyor
    ama mkv de göstermiyor,setup menüsünde ki tüm dil ayarları Turkish seçili (Birde Turkish ,Ottoman vardı onuda denedim olmadı)
    anlamadım açıkcası BD filmde sıkıntı olmadığı halde mkv de neden oldu,bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ama WD olduğu için
    çokta dert etmiyorum .Acaba dedim, altyazı formatındanmıdır diye ama subtittle convert diye bir uygulama ile mevcut
    srt leri sub yaparakta denedim değişen bir şey olmadı. (Konuyu bir maille Pioneer Avrupa ya bildirdim,geri dönüş olarak
    mühendislerin ilgili konuyu inceleyeceklerini ve bir firmware update ile problemin giderilip giderilmeyeceğine bakacaklarını belirttiler,
    takipteyim)

Bir diğer gördüğüm eksiklik Video klasöründe media playerlarda alışık
    olduğumuz klasör içinde resim (afiş,poster) gösterme özelliği yok,bunun sebebide başta ki anlattığım çalışma prensibi ile ilgili olsa gerek
    yani video klasörü ile başladıysanız işe, sadece video formatlı dosyalar geliyor.

Web Contents:
    Bu kısımda çok seçenek yok,Youtube ve Picasa var ikisininde ne işe yaradığı herkesçe biliniyor zaten,
    youtube uygulaması hoş,resimlerde de görüldüğü gibi ilk seçildiğinde ilk kategoride ki ilk videoyu otomatik
    sormadan oynatmaya başlıyor kumandadan alt navigasyon tuşu ile alt barda mevcut videoların kategorilere ekrana geliyor
    Comedy,Entertainment ,Film & Animation,Music vs. bunlardan seçili olana göre de üst barda sırayla yanyana içerik videoları
    sıralanıyor,ayrıca search de yapabiliyorsunuz.

Açıkcası Picasa uygulamasını test etmedim,özellikle merak edenler olursa onada bakarım

Initial Setup: Burası cihazın tüm başlangıç parametre ve ayarlarının yapıldığı kısım
    resimlerde sırayla görüyorsunuz.Ayarlarda yapmamı tavsiye edebileceğiniz yada burası şöyle olsa daha iyi olur diyeceğiniz
    yerler varsa ,bilgilendirin lütfen. Update yapmayı denedim netten resimlerde yer alan" No valid id file found" mesajımı aldım.
    demekki en son sürümünü kullanıyormuşum

Elimde ps3 olduğu için görüntü kıyaslamasını fotoğraflayayım dedim ama kullandığım dandik makine ile ne kadar hissedilebilir
    karar sizin,bu konuda ilk etapta waf danda destek aldım çıplak gözle bakarken ,ikisinin arasında ki farkı HD Ready bir tv de anlamakta
    ve karar vermekte zorlandık açıkçası ama tekrar tekrar izleyince hem fikir olarak LX 55 in daha iyi olduğu konusunda karar verdik.
    Arka arkaya çekilmiş üçer fotoğraf koyuyorum aşağıya. DTS yazanlar ps3 DTS HD MA yazanlar lx 55.

Hızlıca yaptığım test ,yada test demeyelim de ilk kullanım tecrübem bu kadar.
    Başka bir BDP daha önce kullanmadığım için kıyaslama imkanım yok ama ps3 ve WD live göre çok daha üstün bir
    görüntü ve doğal canlı renk işleme yeteneği var ki bu yeteneğini de Marwell QDEO işlemciden alıyor (Oppo 95 de kullanılan işlemci)
    Ses konusunda da ayarlarda gördüğünüz gibi bitstream yaptım yani AVR ye çözdürüyorum tam tersini denemedim dediğim
    gibi yorumlamayı üstatlara bırakıyorum,sonuçta cihazda 192kHz/32 bir DAC chip var.

Cihaz herhangi bir kablosuz ağa kablo ile bağlı değilse ,ipad/iphone yada android destekli bir mobil cihazla uzaktan yönetmek için opsiyonel olarak
    satılan AW-SL300 USB adaptör temin edildiğinde ,appstore veya android markette yer alan iControlAV2 uygulaması ile kumandaya gerek kalmadan
    yönetebiliyorsunuz.
    Şayet evdeki kablosuz modem vasıtası ile home networke dahil edip IP almasını sağlarsanız 45-50 euro verip wi fi adaptörünü almaya gerek
    kalmadan ipad/iphone yada android destekli bir cihazdan rahatlıkla lx 55 i kumandasız yönetebilirsiniz.Cihazda dahili bluetooth yoktur sadece
    wi fi üzerinden bağlantı kurabilirsiniz

3D performansını 3D Tv şimdilik olmadığı için de test edemedim .

Hafta sonundan aklımda kalanları hızlıca paylaşmaya çalıştım
    Sorusu olanları memnuniyetle cevaplayabilirim.

okuyup vakit ayırdığınız için teşekkürler.

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 17 Aralık 2011; 1:24:43 >

• Güle güle kullanmanı dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakpinar

Güle güle kullanmanı dilerim.

teşekkürler
  • guzel takim olmus iyi gunlerde kullanin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

guzel takim olmus iyi gunlerde kullanin

saol @nuribaras,seninde Oppon hayırlı olsun bu arada,
    3D projeksiyonun da gelince müsait olduğunda ,bende sistemini görmek isterim.
  • Kardeş çok şık olmuş , iyi günlerde kullanmak dileği ile
  • güle güle kullan hayırlı olsun.Cihazı güzel anlatmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Kardeş çok şık olmuş , iyi günlerde kullanmak dileği ile

saol Ersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

güle güle kullan hayırlı olsun.Cihazı güzel anlatmışsın.

teşekkürler,dilimizin döndüğünce bir paylaşım yapmaya çalıştık.
  • pioneerlar set olarak çok şık durmuş eminim performanslarıda öyledir...

güle güle kullanın,hayırlı olsun...
  • dot matrix ekranlar çok şık görünüyor.
    Serdar güle güle kullan.
    inceleme için eline sağlık.
    Dali takıma SW şart idi. mutlu günlerde kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

pioneerlar set olarak çok şık durmuş eminim performanslarıda öyledir...

saol @Asefik,performans olarak bir sorun yok tahmin ettiğiniz gibi,

kısmet olursa önümüzde ki yıl AVR yi bir üst segmente taşıyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

dot matrix ekranlar çok şık görünüyor.
    Serdar güle güle kullan.
    inceleme için eline sağlık.
    Dali takıma SW şart idi. mutlu günlerde kullan.

eyvallah Can hocam,

dot matrix ekranlar için bir çok akdaşın aklına gelebilir karanlıkta film izlerken bu ışıklar göz almaz mı/yormaz mı diye

iki cihazında kumandasında Dimmer tuşu var, istersen kısıp istersen lcd ekranları kapatabiliyorsun

bilmeyen yada farkında olmayanlar için küçük bir bilgi vermiş olayım bu konuda.

Sub konusunda aynen dediğin gibi oldu sistemi kurar kurmaz Sub arayışına girmiştim zaten.

kendi sub ı çok maliyetliydi,ya da şöyle söyleyim o kadar para vermek istemedim Ikon sub'a

şimdilik MK 12 , 25 m2,apartman dairesinde yetiyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

pioneerlar set olarak çok şık durmuş eminim performanslarıda öyledir...

saol @Asefik,performans olarak bir sorun yok tahmin ettiğiniz gibi,

kısmet olursa önümüzde ki yıl AVR yi bir üst segmente taşıyacağım.

Üst seğment
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.