Şimdi Ara

Astsubay olmak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
18.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.malum seneye son sınıf.okuduğumuz bölümde turizm olunca gelecek kaygısı epey bir sardı beni.kafamda 3.şık şekillendir.
    1 PAEM 2 POMEM 3 astsubaylık.
    Turizm bitirip de askere astek olarak gidende duymadığım için teğmenliği düşünmedim bile.
    sizce astsubay olup 50 yaşına gelince 20lik adamdan emir almalı mıyım ?

Edit:Arkadaşlar harp okulları kapatıldığı için 4 yıl teğmen mezun olmayacakmış.bu vesile ile 4 yıl subay ve astsubaylar sivilden ve asteğmen olarak gidenlerden temin edilecekmiş.Asker sevdalılarına duyurulur.

Eğer 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunu iseniz (Deniz,hava ve jandarma her mezun olunan bölüm olmuyor(mühendis,tıp,sağlık,öğretmen gibi. alıyorlar),
    KKK her bölümü(açıköğretim dahil) alıyor.

Fiziksel sorunu olmayanlar arkadaşlar ciddi ciddi düşünebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi =PistoLeRo= -- 4 Ağustos 2016; 15:03:41 >

• Guest-4BAE130DE G kullanıcısına yanıt
    G Guest-4BAE130DE demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

"sizce astsubay olup 50 yaşına gelince 20lik adamdan emir almalı mıyım ?"

pek mütevazi birinin kuracağı cümle değil ama sen bilirsin

30 yıl hayatını veriyorsun,tecrübe fışkırıyor ama 20lik bir bebe sana bağırıyor.bunun ego ve mütevazilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Astsubay Olmak Mantıklı mı?

Astsubaylık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subayların hemen altında yer alan bir rütbedir. Astsubay olmak, kariyer yolculuğunda önemli bir karar olabilir ve bu kararı vermeden önce ilgili faktörleri dikkatle değerlendirmek önemlidir.

Astsubay Olmanın Zorlukları

Astsubay olmak zorlu bir süreçtir. Adaylar, yoğun fiziksel ve zihinsel eğitimlerden geçerler. Eğitimler, askeri bilgi ve beceriler, liderlik ve takım çalışması gibi çeşitli alanları kapsar. Fiziki yeterlilik testleri de astsubay adayları için önemli bir zorluktur.

Astsubay Olmanın Avantajları

Zorluklarına rağmen, astsubay olmanın birçok avantajı vardır. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

• Kariyer Gelişimi: Astsubaylar, hiyerarşik bir yapı içinde terfi etme fırsatına sahiptir.
    • Finansal İstikrar: Astsubaylar, maaş ve yan haklar açısından finansal istikrara kavuşurlar.
    • Sosyal Güvence: Astsubaylık, sağlık sigortası, emeklilik ve diğer sosyal güvence avantajları sağlar.
    • Yurtseverlik ve Hizmet: Astsubaylık, ülkeye hizmet etme ve yurtseverlik duygularını tatmin etme fırsatı sunar.

Astsubay Olmak İçin Uygun Musun?

Astsubay olmak için uygun olup olmadığını değerlendirirken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Fiziksel Yeterlilik: Astsubaylık yoğun fiziksel aktivite gerektirir, bu nedenle iyi bir fiziksel durumda olmalısın.
    • Zihinsel Sağlamlık: Astsubaylık zihinsel olarak zorlayıcı olabilir, bu nedenle stresli durumlarda sakin kalabilmeli ve baskı altında iyi kararlar verebilmelisin.
    • Liderlik Becerileri: Astsubaylar genellikle takımlara liderlik eder. Bu nedenle, liderlik becerilerine sahip olmalı ve başkalarını motive edebilmelisin.
    • Takım Çalışması: Astsubaylık, takım çalışmasını gerektirir. Bu nedenle, başkalarıyla iyi çalışabilmeli ve ekip hedeflerine katkıda bulunabilmelisin.

Astsubay olmak, kariyer yolculuğunda zorlu ancak ödüllendirici bir karar olabilir. Zorlukları ve avantajları dikkatlice tartmalı ve uygunluğunu değerlendirmelisin.

Jandarma Astsubay Yorumları

Jandarma astsubayları hakkında mevcut birçok yorum var. Bazıları mesleğin zorluğunu vurgularken, diğerleri sağladığı fırsatları ve ödülleri övüyor. Olumlu yorumlar genellikle finansal istikrarı, kariyer gelişimi potansiyelini ve yurtseverlik duygusunu vurguluyor. Zorluklarla ilgili yorumlar ise yoğun eğitimi, fiziksel talepleri ve stresli çalışma ortamını içeriyor.

Sonuç olarak, astsubay olmak mantıklı mı sorusunun cevabı kişisel hedeflerine, değerlerine ve niteliklerine bağlıdır. Yukarıdaki bilgileri dikkatlice değerlendirerek, bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Em_Onu_

Bu mesaj silindi.
    askerlik takım işidir.egon varsa çok ezilirsin, başka bir meslek bul.öğretmenlik falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4BAE130DE

askerlik takım işidir.egon varsa çok ezilirsin, başka bir meslek bul.öğretmenlik falan

Alıntıları Göster
    Güneydeoğudaki takım astsubayım kafayı yemiş birisiydi yaz kış atletle geziyordu kafayı sıyırmam ben diyorsan yapılır güzel meslek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanimdisi -- 27 Haziran 2016; 14:26:04 >
  • quote:

mütevazi biriyimdir.
  • =PistoLeRo= kullanıcısına yanıt

• quote:

30 yıl hayatını veriyorsun,tecrübe fışkırıyor ama 20lik bir bebe sana bağırıyor.bunun ego ve mütevazilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

quote:

Alıntıları Göster
    Sana ne faydası olacak kardeşim çok saçma bir tercih bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Öğretmen olmak ayıp mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    15 yıl lojmanda kaldım.hiçbir 22 yaşındaki subayın 50 yaşındaki uzman çavuşa bile bağırdığını görmedim.siz çok trt1 izlemişsiniz
  • quote:

quote:

genelde rütbeliler birbirine bağırmaz sonuçta sende rütbelisin tabiki üst alt kavramı her zaman vardır ayrıca astsubaylıktan subaylığa geçiş yapılabiliyor biraz zor ama jandarmada daha kolay ve rahat diye biliyorum
  • uzman arkadaş var edirnede. o söyledi varmış bağırıp çağıran.
  • kardeş myo dan mezun olursan öyle şeyler var diye biliyorum
    5 yıldır kırklarelindeyim çoğu arkadaşım edirneden ama.böyle bir şey duymadım hiç.büyük bir olay değildir diye tahmin ediyorum
  • rütbe nedir hocam senin merak ettim
    asker değilim sağlık sorunlarım yüzünden gataya giremedim.yakın çevremde çok asker ve polis var oradan biliyorum
  • 15 yıl lojmanda kaldım deyince askersin sandım :)
  • quote:

Arkadaşlar merhaba.malum seneye son sınıf.okuduğumuz bölümde turizm olunca gelecek kaygısı epey bir sardı beni.kafamda 3.şık şekillendir.
    1 PAEM 2 POMEM 3 astsubaylık.
    Turizm bitirip de askere astek olarak gidende duymadığım için teğmenliği düşünmedim bile.
    sizce astsubay olup 50 yaşına gelince 20lik adamdan emir almalı mıyım ?

Kardeşim Astsubaylık modern amelelikdir geleceğini garantiye alırsın ama işini severek yapmazsın son çare olarak düşün hiç bir şey olamıcam diyorsan onu olursun.
  • Lephantis kullanıcısına yanıt
    otellerde milletin pis ağız kokusunu çekmekten iyidir bence.
    zaten ilk hedef kom.yrd. olmak. bunları beceremezsem son çare olarak bakıyorumda,araştırmaya başladım ama konuşacak birisi yok meslekte olan.
  • Yattığını yerden paranın yersin hakkari semdinlide karakolda oyleydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensuski

Yattığını yerden paranın yersin hakkari semdinlide karakolda oyleydi
    arkadaşlar trde yaşıyoruz astsubay olma şansı yakalarsan direk tabikide ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: dav

arkadaşlar trde yaşıyoruz astsubay olma şansı yakalarsan direk tabikide ol

Alıntıları Göster
    Özel sektörde asgari ücret ya da max. 2 bin liraya çalısmak yerine astsubay olmak mantıklı. Kira derdin yok lojman var , maas sıkıntın yok , iş garantin var vs vs ...

Askerde yaş değil rütbe geçer , ben kimseden duymadım 50 yaşındaki astsubaya 20 yaşındaki yeni mezun subay bağırsın. Bir de 20 yaşında subay olamak da o kadar kolay olmuyor , aramızda kac kisi var Harp Akademisi bitiren ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 27 Haziran 2016; 17:07:40 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.