Şimdi Ara

Astsubayın elini tutan asker suçsuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ANKARA (ANKA)- Askeri Yargıtay 1. Dairesi, ensesine tokat atan astsubayın elini tutarak “Yeter artık, biz buraya askerlik yapmaya mı geldik, dayak yemeye mi geldik” diye tepki gösteren asker hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu.

Askeri Yargıtay, bozma kararında, “Sanığın, ensesine vuran astsubayın elini tutmaya çalışması şeklinde gelişen olayda, sanığın suç işleme kastıyla hareket etmediğini kabulü gerekir” denildi.

Askeri Mahkeme tarafından, toplu asker karşısında üste saygısızlık suçunu işlediği gerekçesiyle 25 gün hapis cezasına çarptırılan sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu.

-‘FİZİKİ ŞİDDET KARŞISINDA SANIĞIN HAREKETSİZ KALMASI BEKLENEMEZ'-

Kararda şöyle denildi: “Eğitim sırasında A.Ç. nin sanık B.P. ye esas duruşunu düzeltmesini söylediği, sanığın ‘Komutanım gece 03.00-03.30'a kadar çalıştım, hasta baktığım için ayakta duracak halim yok' dediği, A.Ç.nin sanığa susması konusunda ikaz ederek, eli ile ensesine vurmaya başladığı, sanığın ise ‘yeter artık, biz buraya askerlik yapmaya mı geldik, dayak yemeye mi geldik' dediği tanık ifadeleriyle sabittir. Sanığın savunmaları ve tanık ifadeli ışığında somut olay irdelendiğinde; toplu asker unsurunun oluştuğu konusunda kuşku bulunmamaktadır. Askeri mahkemece, sanığın eylemi ‘olay sırasında üstü olan A.Ç.nin ikazlarına rağmen, bağırarak konuşmaya devam etmesi ve ‘yeter artık, biz buraya askerlik yapmaya mı geldik, dayak yemeyi geldik' şeklinde sözler söyleyip el kol hareketleri yapması, elini havaya kaldırması nedeniyle üst'e saygısızlık olarak nitelendirilmiştir. Olay tarihi itibariyle 14 aylık asker olan ve onbaşı rütbesi ile askerlik hizmetini yapan sanığın, esas duruşu hatalı bile olsa, eğitimin maksadı olan bu hatanın düzeltilmesi için, eğiticinin hareketin doğrusunu gösterip, hatalarını sanığa anlatması gerekirken, fiziki şiddet uygulayarak sanığın önce ayaklarına, sonra ensesine canını acıtacak şekilde vurması karşısında, sanığın hareketsiz kalması beklenemeyeceğinden, canının acıması nedeniyle gösterdiği tepkisel hareket ve suç teşkil etmeyecek şekilde durumunu belirtecek şekilde söylediği sözlerde suç kastının bulunmadığı anlaşılmakla, askeri mahkemece beraat yerine mahkumiyet hükmü tesis edilmesi yasaya aykırı görüldüğünden hükmün esastan bozulmasına karar verilmiştir.”

• Bu acaba iyi mi kötü mü? Acaba askerler bundan cesaret mi alıcak yoksa üsler daha mı tedbirli olucak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noodfan

Bu acaba iyi mi kötü mü? Acaba askerler bundan cesaret mi alıcak yoksa üsler daha mı tedbirli olucak?
    kopekLer derim ben onLara...askerLik yaptirmiyor serefsizLer anca adam dovseq isLeri zora soksak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiLdisi

kopekLer derim ben onLara...askerLik yaptirmiyor serefsizLer anca adam dovseq isLeri zora soksak...

Alıntıları Göster
    En sevmediğim askerler, astlarını böyle durduk yere, gereksiz olarak, saçma bi güç gösterisi içinde dövenler, hatta anasına, karısına, nişanlısına sövenlerdir, o astın buna karşılık veremeyeceğini bilerek. Kusura bakmayın ama bunun adı .... dır. Buraya bir çok küfür cuk diye oturur. Tenhada ya da sivilde kıstırırsam öyle üstü affetmem, pelte olana kadar döverim. Askere giden çok arkadaşımız var, ben daha gitmedim, neler anlatıyorlar, öyle sadist üstler varmış ki. Adam evli mi nişanlı mı soruyormuş, tahrik için nişanlısına sövüyormuş, ulan bu cinayet sebebidir be. Rütbesini böyle zulümde kullananın Allah iki yakasını bir araya getirmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: saidakkas

En sevmediğim askerler, astlarını böyle durduk yere, gereksiz olarak, saçma bi güç gösterisi içinde dövenler, hatta anasına, karısına, nişanlısına sövenlerdir, o astın buna karşılık veremeyeceğini bilerek. Kusura bakmayın ama bunun adı .... dır. Buraya bir çok küfür cuk diye oturur. Tenhada ya da sivilde kıstırırsam öyle üstü affetmem, pelte olana kadar döverim. Askere giden çok arkadaşımız var, ben daha gitmedim, neler anlatıyorlar, öyle sadist üstler varmış ki. Adam evli mi nişanlı mı soruyormuş, tahrik için nişanlısına sövüyormuş, ulan bu cinayet sebebidir be. Rütbesini böyle zulümde kullananın Allah iki yakasını bir araya getirmesin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas
    Rütbesini böyle zulümde kullananın Allah iki yakasını bir araya getirmesin.

AMİN....
    bunu yapıyorlar maalesef. böyle bir denyo da bizim alayda vardı....

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas
    Rütbesini böyle zulümde kullananın Allah iki yakasını bir araya getirmesin.

AMİN....
    bunu yapıyorlar maalesef. böyle bir denyo da bizim alayda vardı....

Alıntıları Göster
    Oh olsun iyi olmuş.
    Sen kimsinde askere gelen adamlara dayak ile ceza veriyorsun.

İlla ceza vereceksen mekik çektir, şınav çektir,disipliln koğuşuna yolla.

Millet evladını oraya sen dayak atasın diye mi yolladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: diamondmonster

Oh olsun iyi olmuş.
    Sen kimsinde askere gelen adamlara dayak ile ceza veriyorsun.

İlla ceza vereceksen mekik çektir, şınav çektir,disipliln koğuşuna yolla.

Millet evladını oraya sen dayak atasın diye mi yolladı.

Alıntıları Göster
    cogu askere gıdene sorun bı daha gıtmek ıster mı
    nedenı hep buna benzer seyler.
    ben kısa donem oldugum ıcın basıma gelmedı ama yanımda cok cocuk tokat tekme yedı olur olmaz yere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sivil polis dövmek
    8 yıl önce açıldı
    Kapıya sivil polis geldi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatakın

ben kısa donem oldugum ıcın basıma gelmedı ama yanımda cok cocuk tokat tekme yedı olur olmaz yere.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: serhatakın

el kaldirmiyacak tabikide, bak bakalim doguda , ilk once ustler atar kendini onden . izlemediniz herhalde kan uykusunu . orada yuzbasi ne diyordu . askerime cesaret vermek icin ben onden gitmeliyim . yoksa yarin obur gun operasyonda , donup kacan cok olur hanim evlatlarindan .

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

el kaldirmiyacak tabikide, bak bakalim doguda , ilk once ustler atar kendini onden . izlemediniz herhalde kan uykusunu . orada yuzbasi ne diyordu . askerime cesaret vermek icin ben onden gitmeliyim . yoksa yarin obur gun operasyonda , donup kacan cok olur hanim evlatlarindan .

Alıntıları Göster
    benım soyledıgımle alakalı bısey goremedım yazdıklarında ama dogru soyluyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Alıntıları Göster
    bnce o uste iyi bi ceza kıyak olrdu

• quote:

Orijinalden alıntı: PhileoSophia

bnce o uste iyi bi ceza kıyak olrdu

Alıntıları Göster
    Adil bir karar olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un.real

Adil bir karar olmuş.

Alıntıları Göster
    Sivildeyken dayak ve şiddetin her türlüsüne karşıydım.
    Askere gidince fikirlerim tamamen değişti.
    Nöbet dönüşü doldur-boşalta girmeden sürekli tüfeğiyle arkadaşına şaka yapan birinin ağzını burnunu dağıttım.
    Ama kesinlikle sövmedim sövmem de.
    Cephanelikte veya nöbette sigara içip uyuyan, arkadaşına süngüyle silahla şaka yapan, hem asker arkadaşlarına hem komutanlarına zarar verir.
    Öye insanlarla karşılaşıyorsunuz ki ancak dövünce söylediğinizi yapıyor.
    Bu dediklerimi askere gitmeyen arkadaşlarım gidince daha iyi anlayacaklardır.

Ancak sadece esas duruşu bozuk diye kimseye sövülüp dövülmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: robespierre

Nöbet dönüşü doldur-boşalta girmeden sürekli tüfeğiyle arkadaşına şaka yapan birinin ağzını burnunu dağıttım.
    Cephanelikte veya nöbette sigara içip uyuyan, arkadaşına süngüyle silahla şaka yapan, hem asker arkadaşlarına hem komutanlarına zarar verir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Tamam kardeşim silahla şakalara bir nebze olsun musamma gösteriyoruz ama askerde durduk yere o kadar sopa yiyen ağza alınmayacak küfürler edilen arkadaşım var ki, insanı nefret ettiriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: diamondmonster

quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Tamam kardeşim silahla şakalara bir nebze olsun musamma gösteriyoruz ama askerde durduk yere o kadar sopa yiyen ağza alınmayacak küfürler edilen arkadaşım var ki, insanı nefret ettiriyorlar.

Alıntıları Göster
    şikayet etsen bi türlü etmesen bir türlü bizim orda bir gececi şikayet etti üsteğmeni evliydi arkadaş agır küfretmişti üsteğmen, üsteğmene hiç bir şey olmadı aksine o günden sonra gececiler gündüz 2 saat eğitim yapmaya başladılar binbaşı ve üstü babacan oluyor genelde ama altı istisnalar hariç coğu gaddar adamları şikayetde edemiyorsun etsen bir türlü etmesen bir türlü şikayet edince belki hareketi keser ama arkadaşın başına gelen yollara başvurur bu sefer bezdirici eğitimler :)
    adamlara para verip bunları vatandan soğut desen bu kadar başarılı olamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi єянαη -- 11 Ekim 2007; 13:31:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: єянαη

şikayet etsen bi türlü etmesen bir türlü bizim orda bir gececi şikayet etti üsteğmeni evliydi arkadaş agır küfretmişti üsteğmen, üsteğmene hiç bir şey olmadı aksine o günden sonra gececiler gündüz 2 saat eğitim yapmaya başladılar binbaşı ve üstü babacan oluyor genelde ama altı istisnalar hariç coğu gaddar adamları şikayetde edemiyorsun etsen bir türlü etmesen bir türlü şikayet edince belki hareketi keser ama arkadaşın başına gelen yollara başvurur bu sefer bezdirici eğitimler :)
    adamlara para verip bunları vatandan soğut desen bu kadar başarılı olamazlar

Alıntıları Göster
    Ben Askerden yeni Geldim.
    Bence çok yerinde bir karar olmuş.Yüce adaleti bu kararı verenleri kutluyorum
    inanın askerlik yapmaya değil bazı yerlerde bu şekilde zulum görmek için gidiliyor ama artık yeter bu karar umarım öncü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaGarba

Ben Askerden yeni Geldim.
    Bence çok yerinde bir karar olmuş.Yüce adaleti bu kararı verenleri kutluyorum
    inanın askerlik yapmaya değil bazı yerlerde bu şekilde zulum görmek için gidiliyor ama artık yeter bu karar umarım öncü olur.

Alıntıları Göster
    Top oynamaya öyle bir dalmışım ki nöbetçi astsubayın geldiğini yüzüme attığı tokattan sonra anlayabildim. Benle birlikte bir arkadaşı
    "Ulam top oynayacak başka yer bulamadınız mı yemekhaneden başka?"

azarladı. Sonra çekip gitti.

Ertesi gün bunun amiri olan yüzbaşının yanına çıktım. Olanları anlattım. Bana:

"Bir tane de ben şaplatmadan çek git buradan"

dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Top oynamaya öyle bir dalmışım ki nöbetçi astsubayın geldiğini yüzüme attığı tokattan sonra anlayabildim. Benle birlikte bir arkadaşı
    "Ulam top oynayacak başka yer bulamadınız mı yemekhaneden başka?"

azarladı. Sonra çekip gitti.

Ertesi gün bunun amiri olan yüzbaşının yanına çıktım. Olanları anlattım. Bana:

"Bir tane de ben şaplatmadan çek git buradan"

dedi.

Alıntıları Göster
    Abi yemekhanedede oynanmaz ki ama mauahah

şaka bi yana bizim yüzbaşıda öyleydi
    Bana rütbeli personeli şikayet etmeyin naparsanız yapın derdi :d
    yani anlayacağınız şikayet etmek son yapmanız gereken birşey askerde..

• Milletin gözü önünde o tokatı yiyince epey koymuştu bana.
    Efkardan sigaraya başladığımı hatırlarım.

Bir de 18 aylıkların nispeti yok muyda... Gelip dalga geçiyorlardı. "Off nasıl geçirdi nöbetçi astsubay ama !"

Ama askerlik işte. Aradan 3-5 gün geçince herşeyi unutup yeniden yemekhanede top koştuırmaya başlıyorsun.
  • quote:

Milletin gözü önünde o tokatı yiyince epey koymuştu bana.

Bir de 18 aylıkların nispeti yok muyda... Gelip dalga geçiyorlardı. "Off nasıl geçirdi nöbetçi astsubay ama !"

Ama askerlik işte. Aradan 3-5 gün geçince herşeyi unutup yeniden yemekhanede top koştuırmaya başlıyorsun.
    @tuvnera
    can çıkar huy çıkmaz diye una diyorlar sanırım

• quote:

Milletin gözü önünde o tokatı yiyince epey koymuştu bana.

Tirstim ulan askerlikten.Saten bana kimse vuramaz Dayim Allay komtani Abim yuzbasi Babam Savci

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.