Şimdi Ara

Asus 6950 Ekran kartı arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Masaüstü bilgisayarımda kullandığım Asus EAH6950 direct cuII ekran kartım arızalandı. Ekranın iki yanından aşağı inen iki tane turuncu kolon çıktı.Ekran kartını söküp onboard ekran kartını kullandığım bir sorun olmuyor.Kartı 2012 yılında almıştım. Garanti süresi doldu ancak yine de ücreti mukabilinde asusun servisinde yaptırayım dedim. Mailleştik , şöyle bir cevap geldi ;
    " BBCVCM097096 seri numaralı ürününüzde yaşadığınız sorun donanımsal olabilir. Ancak cihazının seri numarası üzerinden kontrol ettiğimde 5 yıllık parça destek süresinin sona erdiğini görüntülemekteyim. Cihazınızın parça destek süresi sona erdiğinden dolayı teknik açıdan oluşan imkansızlıklar ve yetkili servis kararları doğrultusunda ürününüze servis desteği verilmemektedir."
    Şimdi bu ekran kartını çöpe mi atmalıyım,yoksa servis haricinde tamir edebilecek birileri var mıdır?
    Ekran kartım ;
    www.vatanbilgisayar.com
    Hd6950 Directcu Iı Gddr5 2gb 256bit Amd Radeon Dx11 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html

Masaüstü sistemim ;
    ASUS P8Z68-V/GEN3 INTEL Z68 DDR3 LGA1155 SATA6Gb/s USB3.0 PCI-E 3.0 Anakart
    INTEL Core i7-2600K SR00C 3.40GHz 8MB L3 DDR3 32nm LGA1155 İşlemci
    Khan Gaming Blackwolf KGBWOLF İşlemci Soğutucu
    CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9R VENGEANCE DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) Ram
    ASUS EAH6950@6970 DCII 2GB Ekran Kartı
    WESTERNDIGITAL WD20EARX Caviar Green 2TB 64MB SATA 6.0Gb/s HDD
    CORSAIR CSSD-F120GB3-BK Force Series3 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3)550-510MB/s SSD
    Cougar HEC-K12TE 1200W Power Supply
    Aerocool XWarrior Mid Tower Kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanVecihi -- 8 Haziran 2020; 11:10:40 >

• kaldırıp çöpe atmak yerine soğutucusunu belki satabilirsiniz o karta tamir parası vereceğinize aynı paraya 2 kat daha iyi ve 2 kat daha az elektrik çeken kart alabilirsiniz
  • Hd 7970 falan olsa belki de 6950'yi yaptırmaya çalışmanıza gerek yok. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Belki ''fırınlama yöntemiyle'' siz kartı bir kaç aylığına kurtarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Hd 7970 falan olsa belki de 6950'yi yaptırmaya çalışmanıza gerek yok. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Belki ''fırınlama yöntemiyle'' siz kartı bir kaç aylığına kurtarabilirsiniz.
    Buradaki lokal elektronikçilere bi sorayım o zaman. Teşekkür ederim.
  • quote:

Hd 7970 falan olsa belki de 6950'yi yaptırmaya çalışmanıza gerek yok. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Belki ''fırınlama yöntemiyle'' siz kartı bir kaç aylığına kurtarabilirsiniz.
    Yukarıdaki sistemime önerebileceğiniz kart var mı acaba ?
  • KaptanVecihi K kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizde hızaşırtma var mı yok mu önemli. i7 2600 iyi işlemci ama o.c. yapılabiliyorsa artık yapılmalı. Tabii yapılıp yapılamadığına göre ekran kartı alınmalı.
  • quote:

İşlemcinizde hızaşırtma var mı yok mu önemli. i7 2600 iyi işlemci ama o.c. yapılabiliyorsa artık yapılmalı. Tabii yapılıp yapılamadığına göre ekran kartı alınmalı.
    Bir dönem 4.6 GHZ de kullanmıştım ama şuan stok hızında. Hış aşırtma yapabilirim tekrardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlçede bulunan elektronik tamircisine götürdüm kartı. Flux diye bir sıvı sıkıp işlemciyi ısıttı, biraz yerinden oynattı. Sonra sıktığı sıvıyı temizledi. Şuan ekran kartı gayet güzel çalışıyor.Benzer problem yaşayan varsa deneyebilir.
  • Sorununuzun düzelmesine çok sevindim zamanında aynı model karttan bende'de vardı çok memnundum Bu zamanda yeni bir kart almak çok zor malum aşırı vergilerden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaprince

Sorununuzun düzelmesine çok sevindim zamanında aynı model karttan bende'de vardı çok memnundum Bu zamanda yeni bir kart almak çok zor malum aşırı vergilerden dolayı.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.