Şimdi Ara

Asus 8800 gt ekran kartı sıcaklık sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yenı 8800 gt ekran kartı aldım şuan masa ustunde sıcaklık 40-44 derece arası degısıyor bu deger normalmı?
    Bunu sormamın sebebı ekran kartını 2-3 gun kullandıktan sonra bilgisayarı actıktan sonra windows hemen acılırken tek kısa bir bip sesı gelıyor ve sistem yenıden başlıyordu.bugune kadar sürdü bilgisayara format attım yeni sürücüsünü netten indirdim ve şuan herşey normal gozkuyor.bunu yapmasının nedenı sızce ne olabılır bırde bu sıcaklık degerı normalmı?
    şimdiden teşekkurler

bu arada sistem
    p4 3.00 ghz
    2 gb 667 mhz ram
    Gigabyte GA-8I945P-G
    560w high power

• SICAKLIK değerin gayet normal normal,

fakat elindeki işlemciyle o kattan gerekli verimi alamazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: love this game

Arkadaslar yenı 8800 gt ekran kartı aldım şuan masa ustunde sıcaklık 40-44 derece arası degısıyor bu deger normalmı?
    Bunu sormamın sebebı ekran kartını 2-3 gun kullandıktan sonra bilgisayarı actıktan sonra windows hemen acılırken tek kısa bir bip sesı gelıyor ve sistem yenıden başlıyordu.bugune kadar sürdü bilgisayara format attım yeni sürücüsünü netten indirdim ve şuan herşey normal gozkuyor.bunu yapmasının nedenı sızce ne olabılır bırde bu sıcaklık degerı normalmı?
    şimdiden teşekkurler

bu arada sistem
    p4 3.00 ghz
    2 gb 667 mhz ram
    Gigabyte GA-8I945P-G
    560w high power

Anakart biosunu güncelle. Güncel ise yeniden yükle. Overclock yapma. "load defaults" yap yeterli. Kabloları kontrol et. Güç kablosu tam oturmuş mu diye. Kartın slota tam olarak oturduğundan emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 24 Nisan 2008; 19:24:20 >

• değerler normal ama o karta o işlemci hiç gitmemiş.En azından 2160 falan al.İşlemci engeline takılman muhtemel.
  • 3.0 işlemciyi çek 3.6 ya daha iyi performans alırsın
  • ekran kartının sıcaklığını nasıl görebilirim ? bende de 8800gt asus var.
    HWmonitör kullanıyorum ama burda ekran kartımını göremiyorum.
  • OC yapma. Anakartını inceledim. E 6600 destekliyor sanırım. İkinci el uygun fiyata bulabilirsin. 8800GT ye yeter E6600
  • cevaplar için teşekkür ederim.işlemci ve anakartı en kısa surede degıstrecegım.sadece sıcaklığın normal olup olmadıgını ogrenmk ıstedım sanırım değerlerde normalmiş.
    bu arada bi arkadas sormus sıcaklık derececisini nasıl öğrenebilirz diye asus smartdoctor ıle veya everest ultimate edition ile öğrenebilirsin diye onunda cvbını vermıs olayım.
  • Asus 8800 GT ekran kartları 169.44 altında kalan sürücülerde benzer sorunlar çıkarıyor arkadaşım. Bende 169.44 önceki sürücüler yüklüyken PC açılıyor vista loadig ekranı çıkıyor sonra ekran karanlık şekilde kalıyordu. Reset atınca açılıyordu vista 169.44 kurunca düzeldi.Gerçi sende xp'i kurulu sanırım ama her iki işletim sisteminde de aynı sorun oluyor bu kartlar da. 8800 GT ekran kartları için adam akıllı sürücü çıkması şart.169.25 var full version olarak sadece 169.44 ve 174.74 versionların da beta olanlar sadece 8800 GT uyumlu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noctivagant

Asus 8800 GT ekran kartları 169.44 altında kalan sürücülerde benzer sorunlar çıkarıyor arkadaşım. Bende 169.44 önceki sürücüler yüklüyken PC açılıyor vista loadig ekranı çıkıyor sonra ekran karanlık şekilde kalıyordu. Reset atınca açılıyordu vista 169.44 kurunca düzeldi.Gerçi sende xp'i kurulu sanırım ama her iki işletim sisteminde de aynı sorun oluyor bu kartlar da. 8800 GT ekran kartları için adam akıllı sürücü çıkması şart.169.25 var full version olarak sadece 169.44 ve 174.74 versionların da beta olanlar sadece 8800 GT uyumlu.

evet işte sendeki sorun bendede vardı tam ekran açılacak bırden simsiyah oluyor.tek bir bip sesi ve sistem yenıden başlıyor. nette 169.25 sürümü çıkmıs ama bende bi derginin içinde 169.21 vardı onu yukledım sorun şimdilik ortadan kalktı gıbı gozukuyor.bendeki sürümi 169.06'ydı.
    valla böyle sorunlar çok can sıkıcı.

• Sorun tamamile sürücü den arkadaşım. Nvidea 8800 GT sürücüleri konusunda ciddi sorun var yada Asusla nvidea sürücüleri arasında bir anlaşmazlık var. Umarım en kısa zamanda 8800 GT destekli full version adam akıllı sürücü çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 26 Nisan 2008; 9:57:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: major24

ekran kartının sıcaklığını nasıl görebilirim ? bende de 8800gt asus var.
    HWmonitör kullanıyorum ama burda ekran kartımını göremiyorum.

dh forum

smartdoctor 5,084 sıcaklığı gösteriyor eski versiyonları bende göstermedi
  • quote:

Sorun tamamile sürüden arkadaşım. Nvidea 8800 GT sürücüleri konusunda ciddi sorun var yada Asusla nvidea sürücüleri arasında bir anlaşmazlık var. Umarım en kısa zamanda 8800 GT destekli full version adam akıllı sürücü çıkar.

umarım, yoksa çok can sıkıcı bir durum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: love this game

quote:

Asus 8800 GT ekran kartları 169.44 altında kalan sürücülerde benzer sorunlar çıkarıyor arkadaşım. Bende 169.44 önceki sürücüler yüklüyken PC açılıyor vista loadig ekranı çıkıyor sonra ekran karanlık şekilde kalıyordu. Reset atınca açılıyordu vista 169.44 kurunca düzeldi.Gerçi sende xp'i kurulu sanırım ama her iki işletim sisteminde de aynı sorun oluyor bu kartlar da. 8800 GT ekran kartları için adam akıllı sürücü çıkması şart.169.25 var full version olarak sadece 169.44 ve 174.74 versionların da beta olanlar sadece 8800 GT uyumlu.

evet işte sendeki sorun bendede vardı tam ekran açılacak bırden simsiyah oluyor.tek bir bip sesi ve sistem yenıden başlıyor. nette 169.25 sürümü çıkmıs ama bende bi derginin içinde 169.21 vardı onu yukledım sorun şimdilik ortadan kalktı gıbı gozukuyor.bendeki sürümi 169.06'ydı.
    valla böyle sorunlar çok can sıkıcı.

Windows XP de bahsettiğiniz sorunu ilk defa duyuyorum. Üstelik anakartım hibrit gerçek agp8x ve gerçek pci express 1.0(16X) destekliyor. (Asrock S939 Dual SATA2.) Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Stabil hızları ilk denemede 660/1625/2000 MHz, bios mode yaparak da 700/1750/2000 MHz olarak buldum ve hiçbir sorun çıkarmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 25 Nisan 2008; 21:14:46 >

• Ben bu sorunu vista da yaşadım. Ama arkadaş da aynı sorunu yaşıyormuş. Ondaki hangi işletim sistemi bilmiyorum ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.