<font color='red'>Elimde bu anakart ve (JIUHB 0308 RPJW) E Samsung 1x256 mb DDR 400 Ram var. Ekran kartı çok eski bir (GeforceII Mx400)
Şu an sistemi 2133 mhz civarlarında (~2600+) çok reahat bir şekilde çalıştırabiliyorum. Elimde Cooler. HSC V62 fan var ve max sıcaklık 46 oluyor. 30 kez 100% abanarak burnin test çektiğimde ise loaded sıcaklık taş çatlasa 50 oluyor. Bu sıcaklığı 21 derece oda sıcaklığında ve kasa açık şekilde sağlıyorum. Sistemi 182*12.5 civarlarına getirdiğimde sistem çaoğu zaman açılmıyor bile. Açılsa bile welcome screen'de restart atıyo. Sanırım ramlerde vaya başka bir ayarda bir sorun var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinicem.
bios 1002 A modeli. Yeni flashladım. Şu an ramler optimal'da çalışıyor. Sanırım bunların ayarlarını değiştirmem gerekiyor. Agp frequency Auto'da ve powerstriple 231*197 'ye overclocklu durumda. <font color='red'></font id='red'>
Ram ayarlarını manuel olarak ayarlamadan istediğin oc'leri yapamazsın..
Bunların nasıl yapılacağı hakkında bir fikrin varmı? Samsung DDR400 256Mb
bu sicaklik degerlerini biosdan mi okudun yoksa asus probe danmi? ayrica 182*12,5 islemcinin siniridir belki. her islemci birbiriyle ayni seviyede o/c olmaz.
Merhabalar bende aynı karttan aldım fakat carpanını değiştiremiyorum. Çarpanını değiştirdiğim zaman ekran "warning cpu have over speed" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar açılmıyor.Fakat 11x188 yapıyorum açılıyor.11.5x166 yapıyorum açılmıyor.Ben bu overclock işlemini ilk defa yapıyorum belki yanlış bildiğim birşeyler olabilir.Bu konuda yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Asus A7N8X Rev:1.4
Yapman gereken ilk iş asus.com'dan download kısmında 1002a bios updateni indirmen daha sonra işlemcinin kodunu yazarsan belki bir şekilde yardımcı olabilirim. Bu önerdiğim update'le stabilite baya bir arttırılmış.
İşlemci 1700 XPMV.Biosu yüklemedim onu bu aksam yüklerim.Biosta neler yapmam gerekiyor.FSB'yi arttırınca pci'lar bozulurmuş diye duymuştum bunun olmaması için neler yapmam gerekiyor.
Bak biz boşuna bu karta bu kadar para saymadık. Bu kartın agp ve pci kilidi zaten var hiçbirşeye dokunmadan sadece manuel ram ayarlarıyla, ekran kartına overclock atmadığın sürece , agp voltage'ına da dokunmadan stabil bir oc yapabilirsin...
Peki ekran kartına overclock yapmayı düşünüyorum hatta yaptım ama ben agp hızını sabit tutup overclock yapsam olurmu.
Ekran kartını yazarsan ii olur...
Abit siluro Mx-4408X
güzel o zaman istersen power strip'i indir. Bu arada senin bir şekilde icq'nu alabilirmiyim... Bu programda kendine bir scheme seç ve engine ve memory clock'u yukarlara taşımaya başla. Kartı çok zorlama bence elinde kalmasın. Kırmıya pek dayandırmamaya çalış...
Frequency ayarlarına dokunmana gerek yok kanımca!!
icq kullanmıyorum yardımlarınız için teşekkürler.
her zaman beklerim... :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme