Şimdi Ara

ASUS A7T Laptopumu normal bir şekilde kapattım. Ertesi gün açmak istediğimde açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS A7T Laptopumu normal bir şekilde kapattım. Ertesi gün açmak istediğimde açılmadı.
    Açma tuşuna bastıktan sonra HDD ve diğer ledler normal bir şekilde yanıyor ve 5 sn sonra notebook temelli kapanıyor. Şarjı az diye şarja bağladığımda şarj lambası yandı. 3 saat sonra lamba söndü. Şarj dolmuştur diye tekrar baktım durum aynı. Ne bataryada ne de şarj durumunda durum aynı.
    Ürün garanti bitmiş diye özel servise verdim, Anakart arızalı dedi ve 340$+40$ işçilik masrafı çıkardı. Bende geri aldım laptopumu.
    Sorun Bios ya da bataryada olabilir mi?
    Yardımda bulunabileceklere şimdiden teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu durum'da görerek kesin arızayı tespid eden servise güvenmek lazım, muhtemelen onlar bios res bağlantı vsvs leri ilk elemişlerdir, benzer bir durum başıma geldi sadece klasik batarya sök tak yaptım düzelmişti. Sorun anakart kesinse forumda 2. el bölümü var orada bi çok arkadaş 2. el dizüstü bileşenleri satıyor.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_16/tmode_9/smode_1/p_1/location_/tt.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Ağustos 2009; 23:07:59 >
  • garantisi biten bir laptopsa emin ol 380 dolara ikinci el o özellikte kompile laptop alabilirsin..
  • dostum bendede aynı cihazda 2 haftadır aynı sorun var sorununu çöze bildiysen yardımcı olurmusun
  • Götürdüğünüz servis size anakart değişim fiyatı vermiş bu tip problemler hep chip arızalarından kaynaklanıyor 140-150 $ civarında bir maliyet ilede chip değişimi yapılabiliyor.
  • Olay mcse_turk'ün dediği gibi de olabilir, olmayadabilir..

Bu noktada yapacağınız şey güvendiğiniz ve bu işi iyi yapan biryer bulup bilgisayarınızı onlara emanet etmek.

Chip arızasıdır, 200 liralık bir işi vardır ama adam uğraşmak istemez direk anakartı değiştirelim der.

Bir örnek vereceğim,

işyerinde kullandığımız HP LAPTOP lardan birisinin şarj problemi vardı..Garantisi yoktu çünkü dosyalarını yedeklemek için mecbur açmıştım içini.. Ben yine de servisine götürdüm.
    Şarj olmuıyordu makine ve bana çıkartıkları tutar tam 838 USD + KDV idi..

SADECE ŞARJ olmuyordu ve hemen hemen ekran hariç bütün parçaları değiştireceklerdi :)

Tabi ki yaptırmadım..Bir tanıdık buldum Bursa'da.

90 TL.'ye yaptı bilgisayarı.Çatır çatır da çalışıyor şu an :))

Lütfen resime bir göz atın

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bu sorunu çözen yokmu arkadaşlar laptopu kople açtım her parçasını çıkartıp taktım ama olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş senin sorunun çözümü => Benimde aynı bilgisayar ASUS A7T'de şarj aleti ve bilgisayarın içinde şarj problemi vardı. Buna benziyor problem ama aynı değil. Bilgisayarın anakartın içindeki şarj parçasını değiştirdiler şarj aletini birleştiren yeri. 80 TL ödedim sorun çözüldü.
    İkinci olarak bir problem var, aynı bilgisayardaki problemim laptopa çalışıyor çok güzel bir şekilde ama ekran siyah hiç görüntü gelmiyor. Teknik servise gösterdim yapamadılar, dediler anakart değişelim. Halbuki ben 10 yere gösterdim dediler bana ekran kartı çipi arızalı, ya ısıtıcaz ya değiştirezez, onboard olduğu için değiştiremiyoruz. Şimdi napcam ben ya ? Anakart mı değiştireyim yoksa başka teknik servislere mi göstereyim ? Çok el değiştirmeside iyi değil ondan ? Banada bir çözüm olsun istiyorum. Teşekkürler !!! Çözümü olan ?????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.