Şimdi Ara

Asus Anakart Onboard Ses Kartı Sorunu ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim Asus P5VD1-X anakartım var. Üzerinde onboard ADI 6 Kanal ses kartı var. İşletim sistemini kuruyorum, bilgisayar donanımı görüyor onu kuruyorum, SoundMax yazılımını da kuruyorum. Ama hoparlörü bağlayınca ses mes çıkmıyor

Sürücüsünü asusun sitesinden güncelledim. Bios güncel. Sorun nerde çözemedim.

Sizlerden yardım bekliyorum. Şimdi servise yollasam geri gelmek bilmeyecek

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goxel_35 -- 3 Haziran 2006; 23:31:58 >

• Kardeş biostan baktın mı onboard ses kartı açıkmı?
  • Kardeş donanımı gördüğüne göre onboard açık demektir.Benimde bi kaç müşteri bilgisayarında başıma geldi.Soundmax'ı biraz kurcala ben bi kaçını oradan düzeltmiştim.Seçeneklerle biraaz oynayınca düzeliyor.
  • en son herhangi bir elektirik kesintisi oldu mu?Veya hoparlörünün ses ayarını anfiye bağlayıp yükseltmeye çalıştın mı?eğer anfiye bağlamaya çalıştığında yanlışla ses kartını yakmış olabilirsin.Başka bir ses kartı takıp denemeni tavsiye ediyorum.Kolay gelsin
  • Arkadaşlar bios tan açık ses kartı.

Anfiye falan da bağlamadım. Dolayısı ile yanamaz. Yansaydı hiç görmezdi windows herhalde.

SoundMax te kurcalanacak pek bir yer yok ama, bir sihirbaz var onu da denedim ama olmadı.

Hala yardımlarınızı bekliyorum
  • Buna benzer bi sorun benim başımada geldi ses kartım çalışmamaya başladı sorunu çözemedim ben ses kartı almak zorunda kaldım
  • Cevaplar için tekrar teşekkürler öncelikle

quote:

Orjinalden alıntı: kyardibi

Buna benzer bi sorun benim başımada geldi ses kartım çalışmamaya başladı sorunu çözemedim ben ses kartı almak zorunda kaldım

Kullandığın anakart aynı marka ya da onboard ses kartı aynı chipset mi? ADI 1880 mi ne herhal bunun üzerindeki .
  • Arkadaşlar sorunu hallettim. Sorun anakart üzerindeki front audio pinlerinin jumperlarındaymış. 1 ve 3 pinlerini kapattım ve sorun kalmadı.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler
  • Jack problemi için şunu bir seyret.
    sinuzitforum.ecballium.com
    Anakartın sesi çıkmıyor.(Bölüm :1) Jack Problemi - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-anakartin-sesi-cikmiyor-bolum-1-jack-problemi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.