Şimdi Ara

ASUS BD-ROM Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS N53SN-SZ129V Laptop kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 ay evvel format attım gayet sorunsuz bir şekilde ama şu an BD-ROM a hangi CD/DVD yi takarsam takayım okumuyor bazen ses geliyor sürücüden (takır tukur vırr vurr..) ama sonuç aynı. Bir tek ASUS un kendi driver CD sini okutabildim onu sorunsuzca okuyor. Bir çözüm gelmezse servis e götüreceğim eğer bi bilginiz varsa çözüm hakkında yardımlarınızı beklerim..

Teşekkürler, iyi forumlar...

• Sorun büyük ihtimalle donanımsal sistemsel bir sorun bu tür hatalar vermez yinede bir format atmayı deneyin driverlerinizide doğru kurduğunuza emin olduktan sonra tekrar deneyin çalışmassa hiç uğraşmayın garantiye gönderin .
  • cevap için teşekkürler ... yarın servise götüreceğim hiç uğraşmak istemiyorum elimde kalacak yoksa :)
  • Dostum bendede aynı sorun var geçen yıl almıştım ürünü şuan Blu ray hiç bir şey okumuyor.Asus destek e de ulaşamıyorum telefonlarına bakan yok.Wireless saglıklı calısmıyor format atcam makinaya format atamıyorum. Üzerindeki blu-ray çok dandik ilk aldığımdada bazı dvdleri okumamıştı ama şuan kendi driver dvd si dışında hiç bir şeyi okumuyor.

Servise götürdün mü makineyi ne yaptılar ? Sonuç ne oldu ? Yada aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum...
  • ynı sorun benim bilgisayarımda da aylardır var. çözüm bulabildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaaaa

Merhaba arkadaşlar...

ASUS N53SN-SZ129V Laptop kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 ay evvel format attım gayet sorunsuz bir şekilde ama şu an BD-ROM a hangi CD/DVD yi takarsam takayım okumuyor bazen ses geliyor sürücüden (takır tukur vırr vurr..) ama sonuç aynı. Bir tek ASUS un kendi driver CD sini okutabildim onu sorunsuzca okuyor. Bir çözüm gelmezse servis e götüreceğim eğer bi bilginiz varsa çözüm hakkında yardımlarınızı beklerim..

Teşekkürler, iyi forumlar...

Dvd RW bozulmuş garantiye yollayın..
  • bende de asus sn53 var adam gibi cdroom kullanmadım bile ama bozuldu bazı eski kendi yazdiklarini okuyo ama başka pcde yazılanları okumuyor garantisi var ama işte 15günde geldikten sonra garantiden insan eriniyor ve daha 1yıllık makine adam gibi roomu kullanılmadan bozulacagini düşünmüyorum toz belki ama zannetmem kesin programsal yazılımsal bi durum sözkonusu kanımca.çözüm bulan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Not:6.aydan beri çalışmıyor ve temizleme kitini de pc sarf malzemecileri önermiyor
  • bu sorunu yaşayan kişilerin faydalanması için yazıyorum.
    bende asusun n53sn sz002 modeli var. aynı sorunları bende yaşadım. teknik servisten bir tanıdığımın önerisi üzerine dvd rom' içerisine basınçlı hava tuttum ve sorun çözüldü. yaklaşık 5 ay çalıştı. aynı sorun tekrar var ve yarın gene ş yerine gidip hava tutucam. eminim sorunum gene çözülecektir.
  • .http://www.sevenforums.com/drivers/11448-win-7-x64-asus-laptop-dvd-cd-driver-problem.html
    link verdiğim için özür dilerim aynı sorun ben aldıktan 6ay sonra oldu roomu kullanmazdim yazın oyun oynadıktan sonra gördümki room çalışmıyo eski yazdıklarını okuyor sadece başka cd dvd okumuyor servistende geç gelir diye göndermedim format atmak gerekiyo sırf onun için taşınabilir hard disk aldım belirli aralıklarla yedekleme yapıyorum. Garantisi 2yıl gelecek aya verirm. Donanımsal olacağına inanmıyorum kullanılmayan şey bozulmaz bence yazılımsal i7 64 bit olayı uyumsuzluğu kanaatimce. Yada ekli olan roomun bu sisteme donanımsal olarak yetersizliği tanıyamamasi . Hava da tutsak garantide yapılıp gelsede aynısı olacağını tahmin ediyorum
  • Aynı sorun bende de var. BD Romda elektrik var hafif ses de geliyor çalışır gibi ama bir türlü okumuyor. Nasıl çözülür?
  • Evet yapıldıktan sonra 2-3 cd yazdım max 10 cd okudu ve bugun tekrar denedıgımde sonuc aynı:) Yapıldı ama bosuna ::

Sorunu olanların uyumlu bır Rom ıle degıstırmesını tavsıye ederım....
  • bu sorun n53 serisind kronik. 2 yıl önce yazmışım sorun yaşadığımı. o sorundan sonra aralıklarla 4 kere daha arıza verdi. dayanamadım çıkartıp attım
  • ASUS laptoplarda ''ASUS CopyProtect'' ''DVD rom'' dan sizin izniniz olmadan bilgilerinizin alınması yada bilgisayarınıza izinsiz dosya kopyalanmasını önlemek için kurulu olarak gelir ve aktif olarak laptop her açıldığında exesi otomatik açılır.

ÇÖZÜM: C:\Program Files (x86)\ASUS\ASUS CopyProtect

''CTRL+ ALT + DEL'' ''Görev Yöneticisi'ni Başlat'' ''İşlemler'' altında ''ASPG.exe'' işlemi sonlandır. Artık DVD - CD kopyalayıp yazabilirsiniz!Kopya DVD ve Cd lerinizi okutabilirsiniz. kolay gelsin...
  • C:\Program Files (x86)\ASUS\ASUS CopyProtect
    diye bır dosya yada bahse konu exe mevcut degıl bencede kronık ..garantıye gıttı gerı geldı 1kere cd kopyalamada kullandım sonrasında yıne bozuk:)
  • jaaaa J kullanıcısına yanıt
    BAKIN ARKADAŞLAR BEN BİR ASUS KULANICISIYIM SPASE TUŞUM YOK KAMERA TER(kameranın tersolması sadece asus da var ve böyle bir forumda var)dvd çalışmıyor bune ya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ben ASUSU bırakıyorum sizce ne alıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

bu sorunu yaşayan kişilerin faydalanması için yazıyorum.
    bende asusun n53sn sz002 modeli var. aynı sorunları bende yaşadım. teknik servisten bir tanıdığımın önerisi üzerine dvd rom' içerisine basınçlı hava tuttum ve sorun çözüldü. yaklaşık 5 ay çalıştı. aynı sorun tekrar var ve yarın gene ş yerine gidip hava tutucam. eminim sorunum gene çözülecektir.

uzun süredir bende sıkıntı çekiyordum yazılımsal sanmıştım ama bu yazıyı okuduktan sonra deneyeyim dedim, akşam akşam evde kendi çabalarımla basınçlı hava yaratmak içinde tükemez kalemin içini boşaltıp arkasından üfledim cd rom a sonra çalıştı

sonuç olarak teşekkür ederim bu faydalı bilgi için

• yıllardır asus kullanıcısıyım dvd rom genelde kirlenme sorunuyla bu şekile girer aynı hatayı alıyordum dvd rooma üflemeyle geçti içinde birikmiş olabilir kompresörle ayda bir pc nin içindeki tozları temizlemeni önerebilirim faydalı olacaktır yine sonuç alamazsan donanımsal bir hata var demektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.