Şimdi Ara

ASUS bios sıfırlama/güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ASUS P5LD2-SE anakartımın biosunu güncellemem gerekiyor, CD de belirtilen bütün yönergeleri adım adım uyguladığım halde sonuç sıfır, biryerde okuduğum bilgiye göre önce biosun sıfırlanması gerekiyormuş sanırım, ama bunu nasıl yapacağımı tarif etmemişler.

BİOSU GÜNCELLEMEK İSTEMEMN SEBEBİ SİSTEMN ÇOK SIK KENDİNİ RESETLEMESİ, BİR ÇOK YERDE BİOSUN GÜNCELLENMESİ GEREKTİĞİNİ OKUDUM, ASIL SORUNUM BU ZATEN.

Konu hakkında detaylı bilgisi olan biri varsa yardımcı olmasını rica edyorum, şimdden teşekkürler

• Bios güncelleme işi zor bir iş. Tavsiyem kendin yapma.
    Bu konu hakkında ne kadar çok şey bilsende işin uzmanı gibisi olmaz.
    Çünkü diyelim ki herhangi bir adıma geldin. Böyle birşeyi okumadıysan ya da görmediysen sistemi ciddi hasarlara uğratabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KaraCahill

biryerde okuduğum bilgiye göre önce biosun sıfırlanması gerekiyormuş sanırım, ama bunu nasıl yapacağımı tarif etmemişler.

Hayır biosu sıfırlamanız veya başka bir işlem yapmanıza gerek yok güncellerken.. Sadece anakartınızın cdsinde bulunan araçlardan bios update utility i kullanıp guncelleme yapabilirsiniz.. cd deki ile sonuç alamıyorsanız aşağıdaki adresten son sürümü -işletim sisteminizi menuden seçerek- indirip tekrar deneyin..

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=Tools&SLanguage=en-us

• selam arkadaşım bende de aynı anakart mevcut ben aldıktan 6 aysonra falan bir deneyeyim demiştim bunun için anakartın yanında gelen cd den asus update diye bir program mı ne vardı bununla yaptım siteden indirirsin update dosyasını .rom olması lazım uzantısının yalnız sana diyecegim tek bir şey var mümkünse bir ups bulup öle işlem yapman birde biosu update yaptıktan sonra ayarlarından load default yapman yada clr cmos yazan bir yer var anakartta ondaki jumperin yerini degiştirip tekrar eski haline getirmen ben ilk başta bu dediklerimi yapmamıştım vede avermedia digital tv kartım düzgün çalışmamıştı 4-5 sefer format attım belki o yüzden kesinlikle load default yap aklına takılan başka birşey varsa sorabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Güncellemesi
    8 yıl önce açıldı
    Asrock bios sıfırlama
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.