Merabalar.. Benim sorunum geçenlerde aldığım Asus CD-Rom ile ilgili. Detaya girersek, bilgisayarı kapattığımda CD-Rom'un içinde CD bıraktığım zaman, bilg. tekrar açtığımda CD-Rom kilitleniyor(açılmıyor) ve E: sürücüsü(CD-Rom) görünmüyor. Yeniden başlattığımda windows açılmadan bi şekilde CD'yi çıkarabilirsem sorun kalmıyor. Niye böyle bi şey oluyo olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Not: İçinde CD bırakma diyebilirsiniz haklı olarak, ama elimdeki writer aynı şeyi yapmıyo mesela.. ya da önceki CD-Rom'um da yapmıyodu. Şimdiden teşekkürler..
İçinde cd bırakma o zaman, lensini de temizle istersen.
firmware güncellemesiyle hallolur..
cd-rw'yi cd-rom olarak da kullanabilirsin..
sen e iyisimi cd romunu başka bir markayla değiştir bu sorunun bilgisayarla ve sistemle ilgisi yok böyle cdromlar sistemin kilitlenmesine hatta sistemin çökmesine bile sebeb olur kilitlenince reset atarsın ondan sonra bi reset daha böylelikle sistem sorunlu olarak çalışmaya devam ediyor
bence sen board' degistir hocam. su bilgisayar teknolojisinde, her biseyin modellerini yenilediler ama su cd rom familyasi ile yasanan problemlere yonelik hangi tur teknolojik degisikler yapildi ki? windows'un asi cocuklari.. cd'in problemli olsa bile, kardesim cd'in bozuk iste ne sokup duruyorsun bunu bana? seklinde mesaj cikarip, kilitlenmeyen bir board ureticisi ilk once kim olacak bakalim.. tabi bir de cabuk pes etmek var. hemen cartt bu cd bozuk demek de var.
Cdromu değiştir ya asusun performansını hiç beğenmedim. Çok kötü okuyo eski lg bulursan al üstüne tanımam
quote:
Orjinalden alıntı: Serdarer
İçinde cd bırakma o zaman, lensini de temizle istersen.
kardeş cd-romu yeni almış garantili mal bu...
sen en iyisi onu garantiye ver değiştir... açıklaması şudur...
makinan açılışta cd romdaki cd yi algılamaya çalışıyor fakat okuyamadığı için makinanı kitliyor... bu nedenle mantıklı olarak içinde ya cd bırakma ya da garantiye götür...
bence kartta(CDROMdaki denetleme kartı) bir problem var.. okuma zorluğur var sanki cdromunda .. garantiye ver değiştirsinler.
teşekkür ederim cevaplarınız için. Boardu da yeni aldım, intel i865 perl, artık bi daha değiştiremem heralde zannediyorum arızalı mal denk geldi bana, Acharad tespitin çok mantıklı. Juggernautz LG demişsin ama yalanım yok LG içinde CD'yi paramparça etti gözümüzün önünde. ASUS iyidir demişlerdi alırken ama işte ne de olsa CD-Rom
ben de 15 gün önce asus x54 aldım.cd rom düğmesine basıyorum ama açılmıyor.ancak bilgisayarımdan çıkar dediğimde açılıyor.2-3 defa düğme çalışıyor.sonra yine kilitleniyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme