Şimdi Ara

ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca Asus teknik servis artık kullanıcı hatası derse sadece arıza tespiti yaptığını söyleyip 250 TL para aliyo artık asus tan uzak durun artık derim.hic bir işlemde yapmiyo sadece size arızanın ne olduğunu soyluyo.yaptirirsan birde tamir ücreti aliyo.asus ürününüzü servise göndermeniz yeterli 250 TL ödemek icin

• amd 7000 serisi ve anakartları alınmaz. sadece asus da degil msi da da stabil sorunu var. bakın 13. nesil intelciler takır takır kullanıyor sıfır sıkıntı. amd işlemci istediği kadar sorunsuz olsun bişeyde fire veriyor arkadaş.

• Başlığı ve konuyu okudum ama tam anlayamadım. Haberde işlemciye OC yapıldığında BIOS'un güvenli bir seviyede sınırlandırılmış olması gereken voltajı aslında sınırlandırmadığı anlatılıyor sanırım. Halbuki bu tür bir güvenli alanda kalınmış olsun olmasın tüm firmalar OC yapıldığı anda donanımı garanti dışı saymıyorlar mı? Bence haberde anlatılan asıl risk garanti değil, MSI ya da Gigabyte anakartta işlemciniz OC yapıldığında yanmayacakken Asus'ta yanacak olması.

Konudan bağımsız olarak zaten haberdeki gibi bir durum olmasa bile sırf ülkemizdeki teknik servisi ve müşteriye yaklaşımı nedeniyle Asus alınmaz.

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir!der8auer ENyoutube
    More Information about Hetzner EX44 Server: https://derbauer.hetzner.com/en/EX44/ --------------------------------------------------------- Support me on Patreon: https://www.patreon.com/der8auer --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Hetzner Spot Samples used in this video: - G.Skill 7200 C36 48 GB Kit --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 1:18 Hetzner (Advertising) 1:56 RAM problem summary 3:38 RAM benchmarks 8:07 Intel XMP & warranty loss 11:21 AMD's EXPO & warranty 15:07 AMD: recommended coolers? 18:02 Forced to lie? 20:55 Summary/Conclusion 23:39 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=kg8Gj_tcGDY

"AMD and Intel want YOU to LIE to them" "AMD ve Intel, SENİN onlara YALAN söylemeni istiyor"

Konunun direkt AMD ile alakası yok aslında ikisi ile de alakalı...

AMD ile alakalı olan kısımda AMD EXPO da Soc Voltajı 1.3V ile sınırlandırmasına ragmen Asus hala ve hala 1.35-1.4V verip islemciyi kızartmaya devam ediyor.Ya da kızartma ihtimaline devam ediyor.

EXPO ve XMP her ne kadar Intel,AMD,partnerleri ve Ram ureticileri bunu bir ozellik olarak pazarlasalar da hem ıntel hem AMD bunu OC olarak kabul edip garanti dısı bırakıyorlar.Ama bunu sana direkt soylemeyip , kendileri hazırladıklarısartnamelerde satır arasında maddelere koyup adeta samanlıkta igne arar gibi senin hic haberin olmadan garanti dısı bırakıyorlar.

Hem XMP hem EXPO da bir suru Voltaj otomatik olarak stabilite icin yukseltiyormus.burada Patlıcan Kızartma gibi Anakart ve CPU kızartma vakaları bas gosterince AMD Voltajı 1.3V ile sınırlandırmıs.

EXPO da diger firmalar 1.2V verirken ASUS 1.41 V lara cıkıyormus.AMD 1.3V ile sınırlandırınca Asus un yeni biosunda max 1.3V olmasına ragmen Gamernexus amcam laboratuarda olcum yapıyor ve Asus un hala 1.35V verdigini goruyor ve Asus hala aynı yerde diyor.Bu arada Asrock,MSI,gigabyte gibi firmalar 1.2V civarı veriyorlar.

Onun dısında Asus sacmasapan bir tavırla kendi verdigi Biosu u yukleseler dahi garanti dısı diyor.bundan dolayı da Nexus Amcam Asus a "pislik" ve "musterileri gozunden opuyor" diye ifadeler kullanıyor.

Burada da derbauer amca demis ki ikisi de bu ozelligi pazarlayıp ama olumsuz durum olursa garanti dısı bırakıyor fakat bunu ana soylemiyor, kendi yonergelerinde ufak yerlerde yazıyor bunu da musterilerin gorup anlaması zor diyor.

Ayrıca AMD perf. icin Sıvı Sogutma kullanın demis.İyi de demis.

ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir!

Gordugun gibi digerleri ustelik bu boardlar Asus un 3 te 1 i fiyatına max 1.25V verirken EXPO da Asus Allah ne verdiyse 1.35V-1.40V veriyor.

Intel de XMP yaptıgında da Voltajlar degisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 15 Mayıs 2023; 12:6:48 >

• Türkiye servisi zaten facia uluslararası arenada da böyle saçma bir tutum sergilemesi üzerine tüy dikti.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Bir de az hızlı olsa, 6 ay oldu hala sonuçlanacak. TV'yi kullandım eskidi bile daha ölü pikselden değiştirecek firma :)

• Asus zaten artık donanım alanında iyice Apple'a bağlamaya başladı gibi. Yazılımda ve biosda iyiyiz ve stabiliz ayağına rakiplerinden

daha az VRM falan da koyuyor aynı ücret bandında. Ben de Maximus hero kullanıcısıyım ama bu şekilde devam ederlerse sonraki

sistemde farklı markaya geçebilirim. Gigabyte'ın anakartları da donanımda çok iyidir ancak yazılımları ve biosu tırttı, en son ne yaptılar bakmak lazım.

• Bu firmanın da bir yeri kalktı ha yeter yani bir daha en ufak Asus marka ürün almam.

• Colouse C kullanıcısına yanıt

AMDnin ısındığını sağır sultan bile duydu zaten. Ben 2000lerin başından beri bilgisayarla haşır neşirim. 10 yıldır falan bakmıyorum ama bu durumun değiştiğini zannetmiyorum. O zamanlar amd athlon amd phenom vs vardı cayır cayır yanardı core2 duo ve core2 quad serin çalışırdı

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Üçününde servisine aynı firma bakıyor.

• Arseyus kullanıcısına yanıt

Aynı firma baksa da MSI verdigi servis ve yaklasım ile Asus ve Gigabyte aynı degil...

SMS ınfocomm da bakarken Asus a A dan Z ye ne sorun olursa olusn Kullanıcı hatası deyip para talep ediyordu.

Asus Turkiye uzak ara cok kotu...

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

Bence daha iyi.

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

Hocam her markada mevcut fakat asuslarda daha çok deniliyor. Şahsen asus kullanıyorum bende bir sorun yok. Zaten işlemciler soğumadığı için mecburen uv + negatif curve vermek olsun, eco mod ile watt kısmak gibi çeşitli yollara başvurulduğu için daha güvenli oluyor.

Sorun genellikle anlık olarak aniden yükselen voltajdan kaynaklanıyor. Vdd-soc ayarının manuel olarak 1.2v veya daha altına ayarlarsanız kafanız rahat eder. En son asus stabil bios güncellemesi verdi ama bende sıkıntı çıkmıyordu. Vdd-soc 1.0 ayarlı, hw monitör max 0.995, cpu soc max 1.1 görüyor. İşin özeti manuel voltaj ayarlamak gerekiyor ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir! 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

Hocam normal watt değerinde kullanıyorsanız bütün çekirdeklere boost yaptığı için sıcaklık konusunda pek düşüş olmuyor özellikle stress testlerinde. Oyun oynuyorsanız eco mod açıp yıldızlı çekirdekleri Max boost hızında çalıştırıp diğerleri FCni biraz daha düşük frekansta çalıştırıp ciddi derecede güç tüketimi azaltabilirsiniz. Soruna yol açtığı söylenen vdd-soc 1.0v ayarlı, pbo +200, curve -40, cpu limit 70°C, eco mode 65w olarak ayarlı. Soc voltaj max 0.995, çekirdekler 1.2 v civarı görüyor. Oyun esnasında sıra sıra çekirdekleri çalıştırıp dinlendiriyor, sürekli 5450mhz aktif çalışıyor. Oyun için iyi bir çözüm ama render alıyorsanız bütün çekirdekler 4.9 - 4.950 arası çalışıyor. Bu tarz bütün çekirdekleri kullanan uygulama çalıştıracaksaniz soc voltaji sınırlar dahilinde açıp hwmonitor'den takip etmek lazım. Biraz uğraştırıcı... İntel mis gibi tak& çalıştır, standart kullanıcı için birebir.

edit: fotoğraf eklendi. ilki oyun, ikincisi prime 95 testi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 17 Mayıs 2023; 22:42:23 >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Ryzen 7700,7900,7600 88W civarı sınırlandırılmıs olması lazım Ppt yanlıs bilmiyorsam hadi ceksin 150W ceksin.

Intelde 350W lara vuruyor. Nasıl render alacaksın nasıl sogutacaksın o islemciyi, ayrıca P Core E Core PL limit vs nasıl tak calıstır oluyor?

• hocam her ayar fabrika çıkışı bırakınca 7600x anında 95 derece ısıya çok yüksek voltajlar ile çıkıyor, frekanslar da 5ghz zar zor görüyor. curve potimizer ile anlık voltaj sıçramaları engelleniyor, pbo ile tek/çift çekirdek hızları boostlanıp bunun performansı artıyor. ince ayar + stabilite testi yapmadan kullanılacak gibi değil. intel'de ayarları oto bırak çalışıyor. bu arada oto kullanımda intel 1-2 derece daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Testlerde öyle gözüküyor. Ben uğraşmayı sevdiğim için keyifli oluyor ama genel kullanıcı kitlesi için intel daha avantajlı. fazla güç çeker ama yanar mı acaba şüphesi olmaz en azından ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir!  en kötü 2-3 haftada bir bios güncelliyorum :)

• Ben de alayım 7000 serisi kasanın icine cıra ile odun da atıcam. Yanarsa cıra ile odunları da tutustursun diye...

• Oyun niyetiniz varsa 5800x3d tavsiye ederim. 7000 yerine 8000 serisi alırsanız ekosistem oturmaya başlar. Yeni anakartlarda ddr5 daha yüksek hızlara çıkacak deniliyor. Am4 için x370-x470-x570 serisi ram hızlarına bakarak kayda değer artış olacaktır diye bekliyorum. Şuan ciddi derecede ram seçiyor maalesef. İlla 7000 serisi alacağım diyorsanız da bol bol ince ayar konuşması yaparız ASUS çıldırmış olmalı: BIOS güncellemesi yapanlar garanti dışında sayılabilir! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 17 Mayıs 2023; 23:21:14 >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Peki hocam benim msi x570s anakart ve r9 3900x var. default ayarlarda sıkıntı olur mu?

• Hocam yanma sorunu ryzen 7000 serisi işlemcileri kapsıyor. Sizin için herhangi bir sorun yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Uzun ömürler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.