Şimdi Ara

Asus Crosshair V Formula CPU Fan Error! [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Crosshair V Formula 990 FX Model Anakart Kullanıyorum.

Açılışda CPU Fan Error! yazıyor 2-3 sn kadar daha sonra Windows'a geçiyor. BIOS'dan hata gösterimini kapattığım zaman haliyle CPU Fan Error! yazısı hiç çıkmıyor.

Bu CPU Fan Error neden der. İşlemci Fanım canavar gibi dönüyor. Fanın bağlı olduğu soket ise CPU_Fan1 isimli soket.

Soğutucum: Akasa Nero. BIOS dan hata gösterimini kapatmak istemiyorum yarın bi gün önemli bir sıkıntı olsa göremem Bu CPu Fan sorununu nasıl çözerim ?

Not= HighPower Absolute 850W 80+ Moduler Güç Kaynağı var. Güç sorunu olduğunu sanmıyorum.

EDİT: BIOS Update gerekiyormuş. Update sonrası sorun ortadan kalkıyor ilgili anakartı kullanan arkadaşların bilgisine !!!

rgemir'e Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronFist_InFlames -- 8 Mart 2012; 15:22:47 >

• asus qfan yüzündendir. manuel seçtiysen ve cpu fan start temperature çok düşükse ve işlemci o ısıya ulaşmadığı için pc açılır açılmaz çalışmıyordur fan. sonuçta metal kaplı olduğu için oda sıcaklığında bile 10 derecelere kadar düşebilir çalışmayan bi işlemci. pc yi biraz çalıştırıp biraz ısıt sonra kapatıp hemen tekrar aç pc sıcakken aynı hatayı vermiyorsa büyük ihtimal anakartın fan kontrolüyle alakalı yani qfan ile
  • o cpu fanı bios tan disable yapacaksın hocam
    büyük ihtimal cpu fan pinlerini kullanmadığından o hatayı veriyor
    o kullanmadığın cpu fanı disable edersen sorunun kesin olarak çözülecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Ocak 2012; 17:19:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

o cpu fanı bios tan disable yapacaksın hocam
    büyük ihtimal cpu fan pinlerini kullanmadığından o hatayı veriyor
    o kullanmadığın cpu fanı disable edersen sorunun kesin olarak çözülecektir

Evet kesinlikle katılıyorum.Ya da CPU Fan yazan pinlere soğutucu fanının kablosunu takabilirsin.
  • Evet kesinlikle katılıyorum.Ya da CPU Fan yazan pinlere,cpu soğutucusu fanına ait kabloyu takabilirsin.
  • @multeci

Dediklerini deniyeceğim saol bilgiler için

@-erna- ve @qnedim

Sanırım mesajımı tam olarak okuyamadınız CPU_Fan1 isimli sokete yani birincil işlemci fan pinlerine bağlı zaten yine yardımcı olmaya çalıştığınız için Teşekkürler
  • krds aynı kartı 3 haftaönce ben aldım işlemciyi ise geçen hafta aldım yani daha yeni sistemi kurdum hep cpu fan error hatası veriyodu bıosu güncelledim sorun ortadan kaltı enson şuan sorun yok eyer güncelleyiceksen sana yardımcı olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMPAGE 5 EXTREME BIOS SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgemir

krds aynı kartı 3 haftaönce ben aldım işlemciyi ise geçen hafta aldım yani daha yeni sistemi kurdum hep cpu fan error hatası veriyodu bıosu güncelledim sorun ortadan kaltı enson şuan sorun yok eyer güncelleyiceksen sana yardımcı olurum

Bios u windows üzerinden All Suit II ilemi güncelledin yoksa Bios'a girip mi ? Kart yeni olduğu için güncellemek aklıma gelmedi her açılışda CPU Fan Error hatasını veriyor hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IronFist_InFlames

quote:

Orijinalden alıntı: rgemir

krds aynı kartı 3 haftaönce ben aldım işlemciyi ise geçen hafta aldım yani daha yeni sistemi kurdum hep cpu fan error hatası veriyodu bıosu güncelledim sorun ortadan kaltı enson şuan sorun yok eyer güncelleyiceksen sana yardımcı olurum

Bios u windows üzerinden All Suit II ilemi güncelledin yoksa Bios'a girip mi ? Kart yeni olduğu için güncellemek aklıma gelmedi her açılışda CPU Fan Error hatasını veriyor hala.

Burdan Asus'un Bios Uptade Yazılımını İndir :http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/ASUS-Update-Utility.shtml

Programda Otomatik Anakart Bios Bulma Secenegı Var İstersen Direk Uptade Yaparsın İstersende

http://www.asus.com.tr/ 'dan Anakartını Bulup Güncel Biosunu İndir .bin Uzantısında Bir Dosyadır

Eğer Yapamassan Burada Ayrıntılı Anlatımı Var :http://forum.donanimhaber.com/m_49875272/tm.htm

• BIOS üzerinden de Windows üzerinden de Update yapmayı biliyorum. Özellikle arkadaşa masaüstünden mi yoksa bios dan mı update ettin diye sormamın sebebi farklılık gösterebilme gibi bir kuşkum olmasından kaynaklı. Arkadaş eğer Bios dan yapmışsa bende bios dan yapayım yoksa Asus Update sekmesinde Update Bios from Internet seçeneğine tıklayıp next demek yeterli oluyor. şuan bir download'ım var bitene kadar cevap gelmesse zaten win üzerinden direk update edicem.
  • Evet Sorun Çözüldü BIOS Update edilmesi gerekiyormuş.
  • Bende de aynı sorun vardı. Bios sürümüm 2011 8. aydı. 2 gün önce en güncel biosu kurum All Suit II ile ve başarılı oldu. Ancak sorunum hala devam ediyor

Asus Crosshair V Formula CPU Fan Error! [ÇÖZÜLDÜ]
  • asus m5a97 LE R 2.0 KULLANIYORUM cpu fan error veriyor bios update yapmayı bilmiyorum bios update çözüm olurmu bios versiyon 1302

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 12 Ağustos 2013; 16:08:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

asus m5a97 LE R 2.0 KULLANIYORUM cpu fan error veriyor bios update yapmayı bilmiyorum bios update çözüm olurmu bios versiyon 1302

Aynı anakart LE olmayanını kullanıyorum bios güncellemesi yaptım ama yine de sorun çözülmedi. Biostan qfan i disable yaptığımda uyarı gelmiyor fakat cpu ısınmasına ragmen fan rpm 300-400 arası kalıyor ve hicbir sekilde kontrol edilmiyor. Ben de çözüm arıyorum hala bulamadım 50 tane farklı forum sitesinde(yerli/yabancı) buldum aynı sorunu ama hala net bi çözüm bulan göremedim.
  • Bende hata kodu 00 veriyor çözümü var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun çözümü nedir dostlar deli oldum ya

• çözümü paylaşıyorum

• Evet bu sorunun çözümü Bios updatedir. Donanım olarak oldukça başarılı bir anakarttır, donanımda herhangi bir sorun asla çıkmaz.  Asus Crosshair V Formula CPU Fan Error! [ÇÖZÜLDÜ] 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.