İkinci el Asus cusl2-c marka bir anakart aldım. Sistemim yeni olduğundan format atarak başlamak istedim. "kur dosyaları yükleniyor" diyerek sistem çalışmaya başlıyor ancak 3 dakika sonra "win xp yi yüklemek için enter a basın" ibaresinin oldu yere geldiğinde sistem keyboardın elektriğini kesmiş oluyor yani tıkanıyor acep nedendir?Şimdiden teşekkürler...
sistemini tam olarak yazarsan daha fazla yardım labilirsin bence...
sisteminde donanım uyumsuzluğu olabilir... istersen öncelikle donanım bölümünde sisteminde donanım uyumsuzluğu olabilirmi diye bir sor...
yada cd bozukta olabilir diyeceğim ama büyük olasılıkla donanımsal hata gibi...
bunun birkaç nedeni olabilir sistemi yazarsanız yardımcı oluruz
Arkadaş benim eski sistemlerimden biri aynı anakarta sahipti benzer sorunları bende yaşamıştım.Yapılacak tek çözüm bios güncellemesinin ardından direk ram'de hata aramak olacak
ram diyorum..anakartının desteklediği hız ile remlerinin hızı uyumlu mu
öncelikle bios update i denemeni tavsiye ederim eğer sorunun çözülmezse anakartını bir garantiye götür bu arada anakart ve diğer parçaların uyumsuzluğundan da kaynaklanabilir bu durum anakartının üstündeki onboard kartları iptal edip birde öyle windows kurmayı dene
Tüm forum arkadaşlarıma ilgilendikleri için teşekkür edip sistemi yazıyorum.
Asus cusl2-c anakart. p3 866/133 Mhz işlemci 2 x 128 mb pc 100 ram 32 mb geforce ekran kartı Seagate 80 gb hdd
Bu arada Bios güncellenmesi böyle açılışta tıkanan bir bilgisayarda nasıl yapılır?
bir win98 veya xp ile disket yapcaksın bir pc de bios update dosyalarınıda içine ekliyceksin o şekilde olur birde bios ayarlarını 0lamıyı denedinmi ?
bıosdan wırus warnıng'ı dısable yapıp denesen +hdd sorun olabılır baglantılarını kontrol et ve ram ın uyumuna bak
başka bır hdd dene aynı sorun tekrarlanıyormu tekrarlanıyorsa cd rom ve hdd baglantılarını farklı ıde kabloları ıle tekrar dene
Arkadaşlar dediğiniz gibi hdd kablolarını değiştim ancak problem aynen devam ediyor. Hatta hdd nin kablolarını söküp biosta ayar yapmaya girdim ordada 5, 6 saniye sonra sistem kitleniyor. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz?
benim asus anakarttada xp yullenmıyordu. ram leredn şüphelendim arkadaşdan ram aldım olmadı , HD yi değiştirdim olmadı, teknik servise yolladım bende, anakartta entegre bozulmuş dediler,1 ay kadar yapılmasını bekledim olmadı garanti kapsamında başka bir anakartladeğiştirdiler sorun çözüldü olan benim 1 ayıma ve HD parasına oldu. neyse seninki umarım sadece ram problemi veya bios update ile çözülebilen birşeydir. bide vin 2000 yüklemeyi denedinmi? ben önceki asus a 2000 yukleyebiliyordun sonra xp ye upgrade ediyordum sonradan oda olmadı tabi.
Kıymetli forum dostlarım hemen herşeyi denedim. Problem ne hdd de ne de kablolarda. Mesela win 98 kurmak üzere başlangıç disketi taktım, disket okunmaya başladı ve 1 saniye sonra sistem yine kilitlendi. Problem şu ki; bilgisayar çalışmaya başladıktan 15, 20 sn sonra (daha siyah ekranlarda iken) kilitleniyor. Ne olabilir sizce?
daha ayrıntılı olarak problem şu ki; bios a girebiliyorum ancak 10 saniye sonra o da kitleniyor. Pili çıkarıp taktım. bios ayarlarını default yaptım daha neler neler... Diğer çalışan bilgisayarlardan sökülmüş tam 5 adet ram var onları denedim başka işlemci var onu da denedim. Açılışta önceleri uzun biiip sesi veriyordu ancak biostan düzelttim şimdi sadece tek biip diyip devam ediyor ram, işlemci,ekran kartı ve disk sürücüleri görüyor ancak daha siyah ekran bitmeden kitlenip kalıyor. Şunu da belirteyim ki tıkanıp kaldıktan sonra ekranda kurusör yanıp sönüyor ve tüm sistem çalışıyormuş gibi devam ediyor. Yardımlarınız için teşekkürler...
Ha! bir de yeni hdd getirip denedik onda da böyle yapıyor. Hadi bakalım Naapcaz imdi !? Denenmedik bir monitör kaldı. Bir de anakart
Nooldu arkadaşlar...? Yardımınızı bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: ismail
Nooldu arkadaşlar...? Yardımınızı bekliyorum.
WinXp SP2 li mi?
ASUSun birçok modeli SP2 de aynı sorun yaptığından ASUS yeni bioslarını yazdı.. BIOS güncelleme derim ben..
ASUS un P4V8X-X 2001 biosları P4P800 lerin eski biosları SP2 de takılıyor kalıyordu. Hatta P4V8X-X olan anakartım bir daha açılmadı SP2 yüklim derken.. Kondansatörleri patladı...Değiştirdim, yeni BIOS yükledim sorun kalmadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme