Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
53
Favori
241.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memici

fark eden bir şey yok disk hatası devam ediyor

Disk hatasını geçtim o düzelmiyecek gibide torrent denedinmi? indirme bitince seed için listede kalmıyor indirme bitiyor direk listeden siliniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

quote:

Disk hatasını geçtim o düzelmiyecek gibide torrent denedinmi? indirme bitince seed için listede kalmıyor indirme bitiyor direk listeden siliniyor.

denedim ben de olmadı şimdilik.
  • arkadalar Allah rızası için biri yardım etsin kafayı yiycem artık. geçenki sorunlu modemi değiştirdim yenisi geldi, çarşamba akşam taktım ok sorunsuz çalıştı...
    bugün modemi sadece kapatıp açayım dedim internet çok ağırlaşmıştı... dsl ışığı birdaha hiç yanmamaya başladı kablo takılı olsada. ac68u dan söküp uyduruk asus n12e modeme takıyorum dsl sinyali var ve 1 dk içinde internete bağlanıyor
    hatta n12e ile internetten son ac68u fw sini indirdim kurdum, fabrika ayarlarına döndürdüm yok abi dsl ışığı kesinlikle yanmıyor hat takılıda olsa. ac68u dan söküp n12e ye takıyorum direk görüyor...
    fabrika ayarlarından sonra hatta bağlantı türü algılanıyor dediği ekranda dsl den sinyal almadığı için bana soruyor annex a annex b seç gibisinden, hangisini seçersem seçiyim bir sonuç yok
    sanırım bu modemin adsl2 bağlantıyla ciddi sorunları var, sinyalmi düşük hattımın nedir, yani anlam veremiyorum 80 liralık modem 1 dk da bağlanıyor bu sinyali görmüyor bile
    neyapmalıyım sizce arkadaşlar neden böyle ultra saçma bir şey olurki... yar olmayacak bu modem bana anlaşılan :(

• Tygris85 kullanıcısına yanıt
    Sinyali görmeme bende ilk kurulumda oldu modeme reset attıktan sonra saatin yanındaki ag dan asus tıklayınca kurulum ekranı geliyor ttnet adres ve şifremi yazıp temiz kurulum yaptıktan sonra dsl ışıgı geliyor bir dahada hiç kesilme olmadı.
  • şimdi bir şey keşfettim bu arada, modemin arkasına 1 adet kullandığım pc ye 1 adette eve dağıtmak üzere powerline adaptöre toplam 2 Ethernet portu bağlıyorum. tek ethernetle sadece pc ye bağlayınca dsl yandı ve internete bağlandı ama diğer etherneti takınca dsl sönüyor, bunun bir çözümü varmdır? 2 gündür çalışıordu bu şekilde halbuki 2 siylede, kapatıp açınca herşey değişti modemi...

edit: bu arada geçici olarak çözüm buldum. eğer modem kapalıyken 1 den fazla Ethernet kablosu takılıysa modeme, modemi açtığımda dsl ışığı kesinlikle yanmıyor. tek Ethernet portuu takılıyken açıyorum ve dsl yanıyor sonra internete bağlanınca 2. Ethernet portunu takıyorum o vakit sorun olmuyor. çok enteresan bir sorun banamı has genelmi bilemedim. bu sanırım yazılımsal birşeydir eğer öyleyse asusa bunu yazmalıyım düzeltmeleri için tabi herkeste aynısı oluyorsa bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tygris85 -- 22 Ağustos 2014; 21:52:01 >
  • quote:

http://www.asus.com/Net...C68U/HelpDesk_Download/

Bu adresdeki yazılımı kurduktan sonra modeme reset attım temiz kurulum yaptım disk ede format attım dm sıfırdan kurdum şuan disk hatası vermiyor. DM düzeldi hiç bir sıkıntı kalmadı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tygris85

şimdi bir şey keşfettim bu arada, modemin arkasına 1 adet kullandığım pc ye 1 adette eve dağıtmak üzere powerline adaptöre toplam 2 Ethernet portu bağlıyorum. tek ethernetle sadece pc ye bağlayınca dsl yandı ve internete bağlandı ama diğer etherneti takınca dsl sönüyor, bunun bir çözümü varmdır? 2 gündür çalışıordu bu şekilde halbuki 2 siylede, kapatıp açınca herşey değişti modemi...

edit: bu arada geçici olarak çözüm buldum. eğer modem kapalıyken 1 den fazla Ethernet kablosu takılıysa modeme, modemi açtığımda dsl ışığı kesinlikle yanmıyor. tek Ethernet portuu takılıyken açıyorum ve dsl yanıyor sonra internete bağlanınca 2. Ethernet portunu takıyorum o vakit sorun olmuyor. çok enteresan bir sorun banamı has genelmi bilemedim. bu sanırım yazılımsal birşeydir eğer öyleyse asusa bunu yazmalıyım düzeltmeleri için tabi herkeste aynısı oluyorsa bu

Lan portlarindan birini wan portu olarak atiyor olmayin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar birden fazla Ethernet portunu kullanan varmı? sorun yaşıyormusunuz, geçici olarak çözdüm sanıyordum, 10-15 dk sonra dsl ışığı söndü çalışırken. hani modemde yeni diğeri donanımsal desem, anlamadım gitti bu işi, yarın gönderip para iadesi istiyecem, gariban gariban takılayım n12e modemimle en azından sorun yaşamıyorum hiç, zaten fiber-hipernet yılbaşında anca gelir benim eve, ozamana kadar adsl takılmaya yeter bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

şimdi bir şey keşfettim bu arada, modemin arkasına 1 adet kullandığım pc ye 1 adette eve dağıtmak üzere powerline adaptöre toplam 2 Ethernet portu bağlıyorum. tek ethernetle sadece pc ye bağlayınca dsl yandı ve internete bağlandı ama diğer etherneti takınca dsl sönüyor, bunun bir çözümü varmdır? 2 gündür çalışıordu bu şekilde halbuki 2 siylede, kapatıp açınca herşey değişti modemi...

Lan portlarindan birini wan portu olarak atiyor olmayin ?

o nasıl oluyorki ben direk 1 ve 2 nolu portlara takıyorum, dsl portundada normal telefon hattı işte adsl2 için, ek bir ayar yapmıyorum hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tygris85 -- 22 Ağustos 2014; 22:11:59 >

Sorunu çözmeye bak derim herseyiyle on numara modem heleki torrent olayi.

• hocam modemlerden hiç anlamam, torrent vs hep pc açık bırakırdım çok güzel özellikler ama deneme şansım bile olmadı, üstadın dediği gibi wan man bi sorun oluşuyor heralde bir anlasam nasıl çözerim sinir bastı birebir değişim aldım yine aynı hatanın aynısı nerdeyse demek modemde değil bende bir soun var, ince ayar çekmek lazım sanırım diğer basit modemler gibi ayarsız tak çalıştır yapınca sorun çıkıyor bende
  • quote:

hocam modemlerden hiç anlamam, torrent vs hep pc açık bırakırdım çok güzel özellikler ama deneme şansım bile olmadı, üstadın dediği gibi wan man bi sorun oluşuyor heralde bir anlasam nasıl çözerim sinir bastı birebir değişim aldım yine aynı hatanın aynısı nerdeyse demek modemde değil bende bir soun var, ince ayar çekmek lazım sanırım diğer basit modemler gibi ayarsız tak çalıştır yapınca sorun çıkıyor bende

Üstat bnm kadar bilgisiz olma kurulana kadar sıkıntın var iki msj ustte hey verdigi yazılımı kur reset at pc de saatin yaninda agdan asus tikladigin an kurulum ekranin gelicek kur bak keyfine ben sirf bu torrent isini yapiyor pc acik kalmasin diye dune hd base m. Player a 650 tl para verdim. Beceremedi ama bu modem suan pc ayarinda hallediyor bu isi hiz stabilite hic bir fark yok ben cok memnunum.

• son yazılımı zaten kurdum, sorun 2 Ethernet portunun takılı olmasından kaynaklı sanırım, aynı anda 2 port takılıyken modem açınca dsl hiç yanmıyor. tekk port takılı açıp internet gelince taktığımdaysa 10-15 dk sorunsuz çalışıp sonra dsl ışığı gidiyor yine. muhtemelen 2. porttaki powerlinedan eve dağıttığım ağ birşekilde dslyi bloke ediyor.
  • quote:

quote:

Bu adresdeki yazılımı kurduktan sonra modeme reset attım temiz kurulum yaptım disk ede format attım dm sıfırdan kurdum şuan disk hatası vermiyor. DM düzeldi hiç bir sıkıntı kalmadı gibi.

şefim şu adresi bir daha tam yazsanız açmıyor

• Konuya yakın olduğu buraya sormayı düşündüm. Ben Netmaster CBW-383Z4 modemi kablosuz, DHCP, Firewall gibi özellikleri kapatarak köprü moduna aldım ve Asus RT-AC68U router'ı bağladım.

Birinci sorum mesela ileri de TTNET Fiber internete geçersem modem kullanmadan direkt bu Asus RT AC68 router'a bağlayarak kullanabilir miyim. Fibernetin ucu RJ45 mi?

İkinci sorum da elektrikler kesildikten sonra bilgisayar ve interneti açtığımda karşıma The server 192.168.1.1 at RT-AC68U requires a username and password gibi ifadeler çıktı iki defa. Routerın arayüzüne girrerek yeniden başlattım sonra düzeldi Bununla nedeniyle ilgili bilginiz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 22 Ağustos 2014; 23:09:58 >
  • quote:

hocam modemlerden hiç anlamam, torrent vs hep pc açık bırakırdım çok güzel özellikler ama deneme şansım bile olmadı, üstadın dediği gibi wan man bi sorun oluşuyor heralde bir anlasam nasıl çözerim sinir bastı birebir değişim aldım yine aynı hatanın aynısı nerdeyse demek modemde değil bende bir soun var, ince ayar çekmek lazım sanırım diğer basit modemler gibi ayarsız tak çalıştır yapınca sorun çıkıyor bende

Lan1 veya lan2 wan portu olarak atanmis gibi duruyor, bunu modem arayuzunden kontrol edebilirsiniz, ama en kolayi cihazlarinizi lan3 ve lan4 portlarina takarak test edin

• quote:

Orijinalden alıntı: gordon01

Konuya yakın olduğu buraya sormayı düşündüm. Ben Netmaster CBW-383Z4 modemi kablosuz, DHCP, Firewall gibi özellikleri kapatarak köprü moduna aldım ve Asus RT-AC68U router'ı bağladım.

Birinci sorum mesela ileri de TTNET Fiber internete geçersem modem kullanmadan direkt bu Asus RT AC68 router'a bağlayarak kullanabilir miyim. Fibernetin ucu RJ45 mi?

İkinci sorum da elektrikler kesildikten sonra bilgisayar ve interneti açtığımda karşıma The server 192.168.1.1 at RT-AC68U requires a username and password gibi ifadeler çıktı iki defa. Routerın arayüzüne girrerek yeniden başlattım sonra düzeldi Bununla nedeniyle ilgili bilginiz var mı acaba?

Ethwrnet ile gelen baglantida yuksek ihtimal rt-ac68u yu kullanabiliriniz direk, ornegin superonline fiber gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Lan1 veya lan2 wan portu olarak atanmis gibi duruyor, bunu modem arayuzunden kontrol edebilirsiniz, ama en kolayi cihazlarinizi lan3 ve lan4 portlarina takarak test edin

denedim hocam değişen bişey yok tek portlada denesem artık tam olarak internete bağlandıktan 7-8 dk sonra birden dsl ışığı sönüyor, internet gidiyor ve modemi powerdan açıp kapatmazsam internet ışığı yanmıyor. açıp kapatsamda tam olarak 7-8 dk sonra tekrar aynısı oluyor. verdiğin ttnet adsl ön ayarınıda yükledim hocam sonuç ondada aynı. anlamadığım cihazı ilk kullandığımda kutusndan çıkartıp modemi kapatıp açana kadar böyle bir şey yokken neden şimdi sürekli ve dakikası dakikasına aynı böyle bir hata döngüsü oluştu. üstelik 2 farklı modem denedim dsl ac68u 2 sidemi aynı olur nasıl mümkün böyle bir şey.

Bende adsl olarak kullanıyorum 10 gündür sorunsuz hatta her gece yataraken kapatıp sabah ihtiyacım oldugunda açarım. Bu sorun yok, modemde genel bir sorun olsa bendede olmalı basit gibi gelebilir ama ben olsam bütün kabloları degişirim splitter asus kutusundan çıkanı kullanırım. Hatta alırım modemi başka bir tanıdık arkadaşın evinde denerim. Diyebilirsin bir modem için bu kadar neden ugraşayım ama inan bana muhteşem ötesi bir modem, hele son yazılımla DM hızlanması bütün sorunların çözülmesi muhteşem artık geceleri laptopumu açık bırakmıyorum. Modem zaten açık torrent işini görüyor sabah kalkıyorum torrent bitmiş :) benim laptopun canı çıkıyordu sabaha kadar rahatladı garibim

Hatta profilinden baktım bana yakınsın eyüp ben kasımpaşada oturuyorum dilersen bir saat ayarlıyalım gel bana hem seninkini deneyelim hemde benim modemi görürsün. Hemde yaptıgı muhteşem işleri görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 23 Ağustos 2014; 13:07:45 >

• quote:

quote:

quote:

şefim şu adresi bir daha tam yazsanız açmıyor

Alttaki adresden Driver-tools dan pc de kullandıgın işletim sistemini seçip firmvare den en üstteki Version 3.0.0.4.376_2049 yükle modeme reset at yeniden kur disk de format at artık hiç bir hata kalmıyor. Ne disk hatası veriyor nede başka bir şey DM uçuyor artık harika oldu.

http://www.asus.com/Networking/DSLAC68U/HelpDesk_Download/

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.