Ne kadar bir şekilde bozulsa da benim tercihim Asus olurdu. |
Asus DSL-AC68U (216. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorxNe kadar bir şekilde bozulsa da benim tercihim Asus olurdu.
Alıntıları Gösterneden hocam...Yıllardır tplink kullanırım ilk defa bu ay farklı modemler denedim..hat hızım 51-63 mbs(max ulaşılabilir) 50 mbs sabitlettirdim 20 dk vs kopmalar oluyordu akşam 19:00-23:00 arası... servis sağlayıcı 45 mbs ye sabitleyemiyoruz 35 mbs ye sabitleyebiliriz diyince hızım çok düşmesin diye farklı modemler denedim keenetic berbat...asus geçtim hat hızım düştü tplink 49 mbs vs aldığım ayarda 41 mbs verdi..cep tel vs hız tplinkte daha hızlı...sayfaların açılma hızı vs tplinkte daha stabil...tplink hat kopmalarında çok beklemeden geri geliyor...asus bir türlü gelemiyor...bence çok fark var...ama hattın stabilse 100 mbit kaldırıyorsa sen 35 mbs paketteysen bir sorun olmaz..asusta olur keneticte olur tplinkte olur
-
-
Hocam bende de Zoom'dan, Airties'e, Tplink'ten Keenetic'e kadar tonla modem kullandım. Ancak Asus bozulana kadar bambaşkaydı benim için. USB 3.0 girişi, aşırı özelleştirilebilir ayarlar, torrent kullanımı (ki pek kullanmam) çekim gücü ile çok memnundum. İstediğim kişiye çok kolay istediğim hızı ayarlayabiliyorum mesela, ayarlarla oynayarak bağlantı kalitesini ve hızını ayarlayabiliyorum. Dada tonla sevdiğim özelliği var. O sebeple bozulmasına karşılık yine Asus AC68U aldım.
Ama sonuçta tercih meselesi. Herkesin tercihine saygı duyarım.
-
Merhabalar. Bir konuda uzman arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Asus dsl-ac68u model modemi wan modunda kullanıyorum. Fiber modemden cat6 kablo ile gelen bağlantıyı nedense 100 mbit üzerinde görmüyor. Ne yaptıysam beceremedim. 200mbit bağlantım var ama router olarak kullandığım asus 100 mbit üzerini görmüyor. Asus a bağlı kabloyu laptop a bağlayıp hız testi yaptığımda 200mbit hızı görüyorum ama modem neden görmüyor acaba bu hızı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhaba @hasancalis
Öncelikle şekli belirleyelim.
Fiber modem lan portlarının hızı nedir?
Asus'a bağlı kablo 200Mbit görüyor demişsiniz. Yazım hatası mı var, yoksa ben mi yanlış anladım.
Wan modu derken fiber modemi köprü moduna mı aldınız?
Biraz daha detay verirseniz sorunu çözebiliriz.
-
Merhabalar, fiber modemin portları gigabit destekliyor. Zira zte marka olan fiber modemin ethernet portlarına laptopu bağlayıp hız testi yaptığımda gene 200mbit hız alıyorum. Asus bağlı kablodan kastım, duvardaki sokete bağlı kabloyu asus ac68u yerine laptopa bağladığımda 200mbit hızı görebiliyorum.hayır fiber modem köprü modunda değil çünkü superonline kullanıcı adı-şifresini vermiyor ppoe kısmına girdiğimiz.. sanırım ac68u yu router moduna aldım , wan bölümünde temel yapılandırma sekmesinden wan bağlantı türü:otomatik ip seçili, altındaki wan etkinleştir kısmı da etkin. Ayrıca çift wan sekmesinde etkinleştir kısmı aktif değil ama altındaki satırda birincil wan:ethernet wan-lan port 1 olarak görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancalis -- 18 Ekim 2020; 23:43:46 >
Merhabalar, yok hocam testi qos kısmında üstte en sağdaki sekme olan İnternet hızı kısmından yapıyorum, max 94-95mbit görebiliyorum. 100mbit üstü hiç göremedim bağlantı 200 olmasına rağmen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancalis -- 18 Ekim 2020; 23:47:47 >
Merhaba @hasancalis
Anladığım kadarı ile siz kablosuz bağlantı hızından bahsediyorsunuz. Yani dizüstü bilgisayarı Asus AC68U modeme kablosuz olarak bağlayarak hız testi yapıyorsunuz ve 200Mb hız göremiyorsunuz.
Diz üstü bilgisayarınızın kablosuz ağ kartı AC destekli mi acaba?
Wi-Fi durumunda gördüğünüz hız nedir? Örnek resim ekliyorum.
-
Yok hocam, asus modeme bağladığım kabloyu laptopa direkt bağlayıp hız testi yaptığımda 200mbit hızı görüyorum, wifi üzerinden yapmıyorum testi. Ama aynı kabloyu asus modeme bağladığımda, asus modemin uygulamalarında yer alan kısımda test yaptığımda 100mbit i geçmiyor hız. Telefonu wifi üzerinden(5ghz) bağladığımda yaptığım test te 100 mbit i geçmiyor. Sözün özü modem hiçbir şekilde gelen 200mbit bağlantıyı kabul etmiyor, 100mbit e düşürüyor.
Asus ayarlarını nasıl yaptınız acaba?
Wan portu açmanız gerekiyor ve kabloyu açtığınız porta bağlamanız lazım.
Yaptığınız ayarlar ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
-
Burda göründüğü şekilde yaptım, ve 1. Lan portuna bağlı bağlantı kablosu. İnternete de bağlanabiliyorum ama hız 100mbit.
quote:
Orijinalden alıntı: gps.navigation
Valla Asus kışlık evde duruyordu uyguna almıştım. Bu firmware saçmalığından garanti bittiği sıralarda gitti düzelmedide. 50mbit sınırsız kullanıyorum. Bozulunca 2010’da Almanya’dan gelirken aldığım modemi buldum. Taktım şak bağlandı sorunsuzca. Hemen yeni modelini istedim geldi. Telefon santralı özelliği cabası. Daha Asus zaten almam. Aldığım hız ekte 👍
Hangi modeli acaba ? Bir de bunların DSL girişi rj45'miş sanırım,siz nasıl bağladınız ?
-
Bu modemi ve TurkNET paketi kullananlar yardımcı olabilir mi acaba?
Bundan 20-25 gün kadar önce vodafone evde internet'ten TURKNET'e geçiş yaptım. İlk geçişte 35mbit paket ile geçirdiler ve sonra 100mbit'e taşıdım farkını verip. Buraya kadar her şey normaldi. Sonra çok az kullanılmış bir Asus DSL-AC68U Modem buldum. Sorun burada başladı. Modemi taktım internet var ama sık sık kopmalı şeklinde.
Firmware güncelledim daha az kopmalı hale geldi ama inanılmaz şekilde; Oda'nın ışığını kapatan anahtar düğmesine bağlandı internet resmen. Oda da ışık açıksa DSL link ışığı sabitleniyor, internet bağlantısı kuruluyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. İşiniz bitti odadan çıkarken ışığı kapatınca internet gidiyor :) İnanmayanlar için videoları var. -ki zaten asus teknik servise videolar ile birlikte ürünü teslim edince 2 gün sonra iade/değişim formu verdiler :) Dün gidip yenisini aldım modemin (Para iadesi mi istesem acaba diye düşünmüyor değilim.)
Ben bu modemi yıllar önce de kullanmıştım ama o zaman mükemmel sorunsuz olarak kullanıyordum TTNET ile. Neyse.. Şimdi sorunum şu; modemin sıfırı da aynı şekilde dsl link ışığı sabitlenmemesi, internet kopmaları derken forumu komple okudum. DSL Ayarlarını resimdeki gibi yaptım. Hat 6 saati geçkindir sorunsuz bağlı ve kopmadı ama 6 saatte 60K CRC oluştu. Acaba CRC sallamadan bu şekilde sorunsuz hattı korumalı mıyım? Yoksa bunu da düzeltmem için gereken bir ayarlama daha var mı?
Teşekkürler şimdiden bilgilendirmeler için.
Edit: Duvardaki prizden direk hat çekili modeme. Daire içi ek ya da splitter kullanılmıyor. Bu şekilde bu kadar CRC hatası almam normal değil sanırım.
-
Tüm gereken şeyler kutusundan çıkıyor zaten. 7590 var bende.
Hocam memnun musunuz 7590 dan? Bağlı olduğunuz dslam yongası nedir? Broadcom,lantiq vs. Uyumlu çalışıyor mu? Sanırım dslam yongasini gösteriyor bu modem. Bir de snr kararlılık ayarı var mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben zaten 2011’de 7390’ı almıştım Asus pert olunca onu taktım hiç sorunsuz çalıştı. Sadece güvendiğim ve yanılmadığım Alman mühendisliği var. Kuralcı ama eminler. Anında bağlanıyorlar veya destek oluyorlar. Büyük keyif bu. Çoğu çok gereksiz ince ayar yok zaten. Hattı epey analiz edip ona göre ayarlıyor kurarken. Ve bilgileri çok detaylı sunuyor. Bağlı olduğum Broadcom şu anda.
quote:
Orijinalden alıntı: motomurat
Hocam memnun musunuz 7590 dan? Bağlı olduğunuz dslam yongası nedir? Broadcom,lantiq vs. Uyumlu çalışıyor mu? Sanırım dslam yongasini gösteriyor bu modem. Bir de snr kararlılık ayarı var mı?Hocam şu anda Lantiq çipsetli TP-Link VR200v (Almanya için olan model, Annex A desteği yok,Annex B ve J var) ile bağlıyım internete daha yeni geldi geçti elime. DSLAM Broadcom bu arada. Bundan önceki modem Broadcom TP-Link VR600 dü, şu an bu modemle 2-3Mbps daha yüksek hız alıyorum açıkcası şaşırttı beni çünkü Mediatek çipsetli modemlerde rezalet hızlar alıyordum düşük SNR oranından dolayı. Demekki olay DSLAM ile Modem arasındaki uyumsuzluk değilde Mediatek'in dandikliğiymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Ekim 2020; 19:1:44 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: -ShadowSong-Bu modemi ve TurkNET paketi kullananlar yardımcı olabilir mi acaba?
Bundan 20-25 gün kadar önce vodafone evde internet'ten TURKNET'e geçiş yaptım. İlk geçişte 35mbit paket ile geçirdiler ve sonra 100mbit'e taşıdım farkını verip. Buraya kadar her şey normaldi. Sonra çok az kullanılmış bir Asus DSL-AC68U Modem buldum. Sorun burada başladı. Modemi taktım internet var ama sık sık kopmalı şeklinde.
Firmware güncelledim daha az kopmalı hale geldi ama inanılmaz şekilde; Oda'nın ışığını kapatan anahtar düğmesine bağlandı internet resmen. Oda da ışık açıksa DSL link ışığı sabitleniyor, internet bağlantısı kuruluyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. İşiniz bitti odadan çıkarken ışığı kapatınca internet gidiyor :) İnanmayanlar için videoları var. -ki zaten asus teknik servise videolar ile birlikte ürünü teslim edince 2 gün sonra iade/değişim formu verdiler :) Dün gidip yenisini aldım modemin (Para iadesi mi istesem acaba diye düşünmüyor değilim.)
Ben bu modemi yıllar önce de kullanmıştım ama o zaman mükemmel sorunsuz olarak kullanıyordum TTNET ile. Neyse.. Şimdi sorunum şu; modemin sıfırı da aynı şekilde dsl link ışığı sabitlenmemesi, internet kopmaları derken forumu komple okudum. DSL Ayarlarını resimdeki gibi yaptım. Hat 6 saati geçkindir sorunsuz bağlı ve kopmadı ama 6 saatte 60K CRC oluştu. Acaba CRC sallamadan bu şekilde sorunsuz hattı korumalı mıyım? Yoksa bunu da düzeltmem için gereken bir ayarlama daha var mı?
Teşekkürler şimdiden bilgilendirmeler için.
Edit: Duvardaki prizden direk hat çekili modeme. Daire içi ek ya da splitter kullanılmıyor. Bu şekilde bu kadar CRC hatası almam normal değil sanırım.
ESNP ve Rx Gain'i devre dışı bırakmayı deneyin. Olmazsa kararlılık ayarından SNR oranını 11-12SNR'ye ayarlayın. DSLAM dolabınızdaki çipset Broadcom değil Lantiq bu yüzden CRC hatalarınız uçuyor olabilir.Mediatekler düşük SNR'de berbat çalışıyor. Sizin hatta Fritzbox bir modem iyi gider
. Veya ucuza Zyxel P-2812HNUL-F1,TP-Link VR200 alabilirsiniz.
Size zahmet olmassa acaba Saha dolabınızın fotoğrafını çekebilirmisiniz üstünde ki metal plakada yazan yazılarla beraber, Lantiq DSLAM saha dolabı pek yok çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Ekim 2020; 20:15:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X