Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni modeminiz hayırlı olsun hocam. Dediğiniz gibi mediatek yongası özellikle adsl için tam bir facia. Zira dsl ac68u ilk çıktığında ön sipariş ile almıştım bolgeme VDSL gelecek söylentisi ile. Maalesef kopmalardan kullanamamıştım. Yaklaşık bir yıl sonra yine forum üzerinden İzmir'de ikamet eden bir arkadaşa satmıştım. Hatta kendisi bunu bildiğini ve fiber sonlandırma olarak kullanacağını söylemişti. O zamanlar adsl bağlantısının kötü ama VDSL olarak iyi olduğunu söyleyenler de vardı forumda. Sonrasında Asus x11 adsl modem ve netgear Router ikilisinden baya memnun kalmıştım. 5-6 ay oldu VDSL aktif olali ve letgod'an 2. El dlink dsl g225 aldım 30 TL'ye ve sanırım broadcom yongali bu modem. 84mbps snr 7.5-8.3 civarinda. Enteresan bir şekilde çok değil ama verilen hız maksimum hızdan 1 mbps fazla görünüyor. Ayrıca modemin arizasimi bilmem hat zayıflamasi yükleme 0 indirme 159. Bu değer 35 mbps iken de aynıydı. Birde 3 günlük bağlantıda hata oranı fazla gibi ne dersiniz? Asus DSL-AC68U Asus DSL-AC68U

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

Yeni modeminiz hayırlı olsun hocam. Dediğiniz gibi mediatek yongası özellikle adsl için tam bir facia. Zira dsl ac68u ilk çıktığında ön sipariş ile almıştım bolgeme VDSL gelecek söylentisi ile. Maalesef kopmalardan kullanamamıştım. Yaklaşık bir yıl sonra yine forum üzerinden İzmir'de ikamet eden bir arkadaşa satmıştım. Hatta kendisi bunu bildiğini ve fiber sonlandırma olarak kullanacağını söylemişti. O zamanlar adsl bağlantısının kötü ama VDSL olarak iyi olduğunu söyleyenler de vardı forumda. Sonrasında Asus x11 adsl modem ve netgear Router ikilisinden baya memnun kalmıştım. 5-6 ay oldu VDSL aktif olali ve letgod'an 2. El dlink dsl g225 aldım 30 TL'ye ve sanırım broadcom yongali bu modem. 84mbps snr 7.5-8.3 civarinda. Enteresan bir şekilde çok değil ama verilen hız maksimum hızdan 1 mbps fazla görünüyor. Ayrıca modemin arizasimi bilmem hat zayıflamasi yükleme 0 indirme 159. Bu değer 35 mbps iken de aynıydı. Birde 3 günlük bağlantıda hata oranı fazla gibi ne dersiniz?

Teşekkür ederim öncelikle.Modeminiz doğru gösteriyorsa hat zayıflamanız çok çok fazla bu yüzden crc hatalarınızın fazla olması normal. Ac68U mediatek kullanıyor bu arada ama hat zayıflama değeriniz önceden de böyle düşüktüyse o yüzden kopmalar oluyor olabilirmiş. Tabi Asus modemlerin çok ısınıp kopma,şişme sorunlarıda var bunlada alakalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 16 Aralık 2020; 0:28:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Ben zaten 2011’de 7390’ı almıştım Asus pert olunca onu taktım hiç sorunsuz çalıştı. Sadece güvendiğim ve yanılmadığım Alman mühendisliği var. Kuralcı ama eminler. Anında bağlanıyorlar veya destek oluyorlar. Büyük keyif bu. Çoğu çok gereksiz ince ayar yok zaten. Hattı epey analiz edip ona göre ayarlıyor kurarken. Ve bilgileri çok detaylı sunuyor. Bağlı olduğum Broadcom şu anda.

Sizde ki Global versiyonu mu yoksa Almanya versiyonu mu ? Bir de sanırım amazon.de üzerinden mi aldınız ? Ben de almayı düşünüyorum ama kur dolayısıyla 2000TL üzerine geliyor.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış bilmiyorsam ac68u nun dsl yongası mediatek ti. Açıkçası adsl kullanırken ki değerleri hatırlamıyorum. Lakin bu modemi aldığımdan beri zayıflama değeri böyle. 35 mbps iken de 159 du. Fakat bu 15.9 da olabilir. Arada her ne kadar nokta görünmese de. Bağlı olduğunu tahmin ettiğim dolap Zte . Maalesef kullanılan dslam hakkında bir bilgi bulamadım. Altuntepe2 arkadaşın dediği gibi p2812 edinip saha dolabı bilgisine ulaşmak. Fritzbox modemlerde ilgimi çekiyor lakin fiyatları bayagi yüksek.

• quote:

Hocam yanlış bilmiyorsam ac68u nun dsl yongası mediatek ti. Açıkçası adsl kullanırken ki değerleri hatırlamıyorum. Lakin bu modemi aldığımdan beri zayıflama değeri böyle. 35 mbps iken de 159 du. Fakat bu 15.9 da olabilir. Arada her ne kadar nokta görünmese de. Bağlı olduğunu tahmin ettiğim dolap Zte . Maalesef kullanılan dslam hakkında bir bilgi bulamadım. Altuntepe2 arkadaşın dediği gibi p2812 edinip saha dolabı bilgisine ulaşmak. Fritzbox modemlerde ilgimi çekiyor lakin fiyatları bayagi yüksek.

Yok hocam ben dsl ac68u dan bahsettim. Zira RT ac68u broadcom doğrudur. Gerçi dsl ac68u nunda Router kısmı broadcom lakin dsl kısmı mediatek.

• quote:

Yok hocam ben dsl ac68u dan bahsettim. Zira RT ac68u broadcom doğrudur. Gerçi dsl ac68u nunda Router kısmı broadcom lakin dsl kısmı mediatek.

Epey önceden de bakmıştım ama demekki farketmeden yine router olana bakmışım yanılmışım pardon Asus DSL-AC68U .

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

ESNP ve Rx Gain'i devre dışı bırakmayı deneyin. Olmazsa kararlılık ayarından SNR oranını 11-12SNR'ye ayarlayın. DSLAM dolabınızdaki çipset Broadcom değil Lantiq bu yüzden CRC hatalarınız uçuyor olabilir.Mediatekler düşük SNR'de berbat çalışıyor. Sizin hatta Fritzbox bir modem iyi gider  . Veya ucuza Zyxel P-2812HNUL-F1,TP-Link VR200 alabilirsiniz.

Size zahmet olmassa acaba Saha dolabınızın fotoğrafını çekebilirmisiniz üstünde ki metal plakada yazan yazılarla beraber, Lantiq DSLAM saha dolabı pek yok çünkü.

Alıntıları Göster

Aslında bugün bir elektrikçi arkadaş çağırdım, bina içindeki kutudan doğrudan modem hat çektirdim. Şu an saatte 5-6 CRC hatası alıyorum. Aslında çok eski bir binada oturmuyorum ama demek ki hız arttıkça daha iyi bir kablo gereksinimi doğuyor. Saha dolabım nerede bilmiyorum ama bulursam çekip yollarım fotoğrafını :) Üzerindeki metal plakada yazanların anlamı ne acaba? Neye dikkat etmeliyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: -ShadowSong-

Aslında bugün bir elektrikçi arkadaş çağırdım, bina içindeki kutudan doğrudan modem hat çektirdim. Şu an saatte 5-6 CRC hatası alıyorum. Aslında çok eski bir binada oturmuyorum ama demek ki hız arttıkça daha iyi bir kablo gereksinimi doğuyor. Saha dolabım nerede bilmiyorum ama bulursam çekip yollarım fotoğrafını :) Üzerindeki metal plakada yazanların anlamı ne acaba? Neye dikkat etmeliyiz?

Alıntıları Göster

Yılı ve yanında markası yazıyor bazılarının.Bir de farklı oluyor bazıları geniş bazıları dar.

Cat kablo mu kullandınız acaba ? Bir de kabloyu nasıl çekti tam olarak,açıktan mı yoksa var olan kablonun geldiği duvarların içinden mi ?

Ben de 4 senelik bir binada oturuyorum ama nasıl bir elektrikçi yapmışsa binanın altyapısını rezalet halde. Dairenin girişinde tüm kablolar açık halde, kutudan gelen kabloyu kesmiş tüm odaların kablolarını üzerine ip bağlar gibi bağlamış. Bir de aynı yerde çanaktan gelen kablo ve çoğaltıcı var. İnternet kabloları o çoğaltıcıya da temas ediyordu,çoğaltıcıya dokununca çarpıyor insanı.Ben kendimce diğer odaları iptal edip kullandığım odaya kadar cat cablo çekmiştim ama kutudan daireye kadar çektirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 22 Ekim 2020; 16:37:48 >

• Parsalihan kullanıcısına yanıt

Aynı sorunun bir benzeri bende de var şu an. İki gün önce başladı. 16 mbit internetim var ama hız değerleri 1 ile 4mbit arasında değişiyor. Eskiden bir sorun yoktu. Şikayet bıraktım ama sorun yok diye geri dönüş yaptılar. Sorun sende der gibi cevap yazmışlar. Nasıl çözdünüz bu sorunu. Şikayetimi yineledim bakalım ne olacak?

• realceday R kullanıcısına yanıt
    TT netten kaynaklı bir sorun büyük ihtimal hocam devamlı arıza sorunu bildir düzeltirler bende düzeldi

Yeni 7.20 OS sonrası yerel-global farkı artık yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Yılı ve yanında markası yazıyor bazılarının.Bir de farklı oluyor bazıları geniş bazıları dar.

Cat kablo mu kullandınız acaba ? Bir de kabloyu nasıl çekti tam olarak,açıktan mı yoksa var olan kablonun geldiği duvarların içinden mi ?

Ben de 4 senelik bir binada oturuyorum ama nasıl bir elektrikçi yapmışsa binanın altyapısını rezalet halde. Dairenin girişinde tüm kablolar açık halde, kutudan gelen kabloyu kesmiş tüm odaların kablolarını üzerine ip bağlar gibi bağlamış. Bir de aynı yerde çanaktan gelen kablo ve çoğaltıcı var. İnternet kabloları o çoğaltıcıya da temas ediyordu,çoğaltıcıya dokununca çarpıyor insanı.Ben kendimce diğer odaları iptal edip kullandığım odaya kadar cat cablo çekmiştim ama kutudan daireye kadar çektirmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster

Evet Cat6 kablo tercih ettim. Duvar içindeki kablo çok sıkıydı ve hareket etmiyordu, o yüzden onu kılavuz yapıp yenisini çekme şansımız olmadı. Ben evde telefon kullanmadığım için ankastreden direk modeme hat çektirdim. Ankastre ile dairem arasında çok mesafe olmadığı için zor olmadı. Daire kapılarının üstünden doğalgaz hattı girer evlere, genelde onların yanında bir boşluk vardır. Yoksa da kapaktır o, çekip çıkarabilirsiniz. Oradan daireye girip ilerleyebilirsiniz müsait noktalardan. Katlar arası da aynı yöntem ile doğalgaz borusunun yanından çelik kapınıza kadar gelebiliyorsunuz.

• arkadaslar benim ac68u kapanıp acıldığında cok zor nete baglanıyor du. eski zyxel 3312 modemi kopru moduna alıp en azından asus u router olarak kullanayım dedim. ne yaptımsa zyxel modemi kopru moduna alamadım. nete baglı modemi kopru moduna alınca internet bağlantısı gidiyor yoksa modemi kopru moduna alıp wandan kullanıcı adı ve şifresini asustanmı devam edeceğim. asusa dokunmaya korkar oldum ayarları karısırsa güm olacak.bütün günü bu işe ayırdım ama beceremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

Merhaba,

Sıkıntı yaşayan arkadaşlar, yaşamış olduğunuz problemler için üzgünüm. Sizden ricam bu adrese probleminizi iletebilir misiniz? Direk cihazı geliştiren ekip sorununuzun ne olduğuna bakıp size geri dönüş yapacaktır.
    broadband_feedback@asus.com

İngilizceniz iyi ise ingilizce yazarsanız daha hızlı olur ama Türkçe de yazabilirsiniz. Mümkün olduğunca detay verebilirseniz iyi olur.

Bir şekilde probleminizin çözülmesi için elimden geleni yapacağım
    broadband_feedback@asus.com
    @neo0
    @mixed_mind
    @atabey444
    @Marko Ramius
    @gps.navigation
    @TulparHAN
    @nirvanha
    @D.Levent/mention]
    @LGatakan
    @soqo
    @cenk501923
    @theraptorx
    @FRAGILE

Bu konuda istedikleri tüm rapor vs yolladım ancak sonuç çıkmayacağını bilerek yolladım. Fakat uzun zaman oldu dönüş vs yok. Artık zaten Asus’a dönmem tek üzücü yanı dünya paraya alınan cihaz bir FW’den sonra çöp oldu. Eski fw vs dön demişler mailde onu da yazdım ama dönülsede olmuyor. Bir sürü yurt dışı sitede hala yazıyorlar bu saçma sorunu. Neyse pahalı bir tecrübe oldu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de yakın zamanda bu modemden almayı planlıyordum fakat yorumları görünce korktum açıkçası. Anladığım kadarıyla son güncellemelerden sonra cihazın DSL özelliği kayboluyor. Bu tüm modellerde böyle mi yoksa eski modellerde mi? Şu an çok kararsız kaldım.

• naz_eg kullanıcısına yanıt

Güncelleme ile alakası pek yok ben hiç güncelleme yapmadım elektrik gidip geldi DSL özelliği yok oldu.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

O zaman ben yanlış anlamışım. Peki Marlin firmware ile filan da mı çözülmüyor sorun? Şu aşamada bu cihazı almamalı mıyız?

• naz_eg kullanıcısına yanıt

Ben firmware yüklemedim şöyle söyleyim kendi restore aracı bile restore etmedi..

Şimdilik router olarak kullanıyorum.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Asus'un bu modelinin yerine geçen Mesh destekli bir modeli henüz yok anladığım kadarıyla, değil mi? AC88'e baktım onda AiMesh yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 8 Kasım 2020; 9:34:10 >
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.