Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
53
Favori
241.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hey

@cenk501923
    Dönüş olacak merak etmeyiniz.

Problem yaşayan arkadaşlar geçici cihaz ihtiyacınız var ise lütfen adres bilgilerinizi bugün bana pm atınız, yarın gönderim yapılacak
    Bugün bana mail geldi Asus’tan. 7 maddelik bir liste yollamışlar 7. Madde’de kendi içinde 6 maddeli yapıp denemek için ve DSL log istemişler. Şu an tatilde olduğumdan hafttaya ancak yollayabileceğim. Yazılanlardan bir çoğunu zaten işim Network uzmanlığı olduğundan yapmıştım. Ama genede tek tek detaylandırıp yollayacağım. Umarım bir çözüm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 30 Eylül 2020; 21:24:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    2 ay kadar önce sorunu çözdüğümü düşünüyordum. Telekom kablo arızası nedeni ile 1.5 ay internetim yoktu. Cep telefonundan foruma geldim gittim ama sorunu çözdüğüm düşüncesi ile konuya girmedim. Bana forumdan bir mesaj da gelmedi. @hey bir liste yapmış ve listedekiler bana ulaşsın demiş. Ayrıca bir mail vermiş ve buraya yazın diye de eklemiş.
    Ben Asus'un bu konuyu çözmeye çalıştığına eminim ama sorun buradaki servis.
    Ne kadar not yazarsam yazayım dsl sinyal alıyor diye geri geliyor. Bu arada garanti de bitti.
    Dsl sinyali bende alıyorum ama internet bağlantısı kuramıyor bir türlü. Dsl led yanıp sönüyor ama bağlantı yok. Reset atınca şanslıysan düzeliyor.
    Yeni yöntem olarak Telekom modemi takıp, peşinden reset atılmış AC68U takıyorum bazen oluyor.

Anlayacağınız kararsız bir bağlantı var. Bazı yabancı forumlarda bu durumun DSLAM kaynaklı olabileceği belirtilmiş. İlginç bir ayrıntı da bazı oyunlarda AC68U packet loss %60-70, Telekom modemi takınca %0.
    @hey dostumuza özelden mesaj attım. Asus bu sorunu çözerse sevinirim.

• arkadaşlar merhaba benim ayarlarım aşağıdaki gibi. modemi resetleyip tekrar kurulum yaptım. kurulum sonrası modem tüm ayarları otomatik yaptı. fakat bağlantıda kopmalar oldu ve hızımda da kararlı bir davranış olmadı. buradaki dsl ayarlarına bakarak bazı değişiklikler yaptım. değişiklik sonrası biraz daha kararlı bağlantı sağlamaya başladım. bu ayarlara göre telekom tarafında gelen hat değerleri sizce normal mi? telekomun yapması gereken bir işlem var mı? adsl bağlantı kullanıyorum.Asus DSL-AC68UAsus DSL-AC68U

• mustafasev M kullanıcısına yanıt
    SNR Margin değeri 8dB ye kadar sorun yaratmıyor. Tabi 10dB civarı bir alışkanlık var.
    Ben olsam kararlılık ayarını -3 yapardım. 2 yıldır kırsal bölgede oturuyorum ve 16Mbit interneti SNR Margin 8-9dB civarı kullanıyorum ve asla kopma yaşamadım.

DSL AC68U DSL sinyalini işlemede kararlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I.K.

Snr margin değerini neden 10’a sabitlediniz?
    Dsl günlüğündeki snr margin anlık değeriniz 10 ün altında mı?
    Bendeki değerler bu şekilde.
    Snr margin değerinin yüksek olması (en azından 10 dB) ideal değil midir?

0-6 Arası sık kopmalar yaşatır.
    6-8 arası, eğer hattınız (Bina içi ve bina ankastre arası) yeni ve düzgünse pek sorun yaşamazsınız ancak aksi halde anlık düşmelerde kopmalar yaşarsınız.
    8 üstü ise genelde tavsiye edilir, ne kadar yüksekse o kadar dalgalanmalara karşı rahat edersiniz ve paket kaybı yaşamazsınız.

8 genelde bu sebeple alt limit kabul edilse de, 10 daha güvenilir olacağından arkadaş onu tercih etmiş.

Sizde ise böyle bir ayara gerek yok, çünkü zaten ulaşılabilir hızınız, aldığınız hıza göre yeterli seviyede yüksek olduğundan, zaten 10un üzerindesiniz, yani 10 da ayarlasanız, daha hızlı bağlanamazsınız ve yine 13lü SNR görürsünüz paylaştığınız resme göre.
    Yani oradaki ayar alt sınır ayarıdır.
    Not bu ayar anlık olarak ilk bağlantı anındaki hat kalitesindeki duruma göre internet hızınızı limitler.
    Yani DSL bağlantısının ilk oluştuğu anda 10 ise atıyorum, hıznınız en az 10SNR sağlayacak seviyeye çekilir. Ancak, gün içinde 10un üstüne ve altına çıkar iner gürültü DSLAM durumu, diğer komşular vb gibi sebeplerle. Bir sonraki restart ya da DSL kopmasına kadar hızınız aynı kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 2 Ekim 2020; 12:53:20 >

• DSL-AC68U modemim var başta hiçbir sıkıntı yoktu ilerleyen zamnalarda ttnet çalışma fialn yaptı nolduysa ondan sonra oldu internet var gözüküyor lakin 800 kbit 300 kbit gibi saçma rakamlarda hız oluyor düzelmiyor adabtörü çıkarıp takınca belli bir süre düzeliyor sonra tekrar aynısı oluyor çözümü bilen var mı? sorun modemdemi yoska ttnettemi ttnette çözemedi devamlı şikayet açtırıyorum

• @hey dostumuza teşekkür ederim. Konuştuğumuz gün yollamış. Bende şaşırdım kargodan aradıklarında.

DSL AC56U sorunsuz çalışmakta. Yine de acaba sorun servis sağlayıcı olabilir diye her gün bir iki kez deniyorum.

DSL AC68U modem için umarım en kısa sürede çözüm bulurlar.

Asus DSL-AC68U
  • quote:

Orijinalden alıntı: soqo

@hey dostumuza teşekkür ederim. Konuştuğumuz gün yollamış. Bende şaşırdım kargodan aradıklarında.

DSL AC56U sorunsuz çalışmakta. Yine de acaba sorun servis sağlayıcı olabilir diye her gün bir iki kez deniyorum.

DSL AC68U modem için umarım en kısa sürede çözüm bulurlar.

Yok yok servis sağlayıcı ile ilgisi yok. Bende istenen log vs yolladım öyle bekliyorum. Bu arada 10-12 senelik modem dahil 5 modem taktım şak bağlandı. Bu arada ev ağımdan Asus’tan artık kurtuldum çünkü bu kabul edilir bir durum değil. Ve alman kalitesinin zirvesinde olan başka markaya geçiş yaptım. Hem inanılmaz bir modem hem farklı özellikleri var. Daha da Asus’a bulaşmam

• gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Bana cevap olarak mı yazdım kardeşim birde sıkıntı modemdeyse ki sanmam yeni aldım sayılır Tp-Link Archer-VR2100 iyi bir alternatif mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende Ac56u yu kullandım sağolsun @hey gönderdi dsl sıkıntı olmuyor ama çekim gücü kalitesi ac68u değil en kısa zamanda güncelleme ile çözerler inşaAllah

• Parsalihan kullanıcısına yanıt

Siz yazınca yazdım. Evet sorun kesinlikle ac68u’da DSL firmware bozuluyor ve düzelmiyor. Ama neden garantisi bitenlerde başlıyor bu sorun ilginç. Başka aynı şikayeti olan bir sürü insan var yurt dışında okuyorum. Ama Türkiye’de bir avuç kişi.

• gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Hocam dün TTNet düzeltildi msj attı gerçektende düzeldi şuanlık bir sıkıntı yok bakalım

• merhaba internet hızım ulaşılabilir max (54 mbs ile 64 mbs arası değişiyor) hızımı 50 mbs sabitlettirdim ama akşam saatlerinde kopmalar oluyor 20 dk da bir..hızım 48 mbs olsa snr yükselecek bir sorun olmayacak ama servis sağlayıcı 75 - 50 - 35 32 mbs lere sabitleyebilirim dedi ara bir değer olmuyormuş.modemim tplink bir türlü snr yükseltip hızımı düşüremedim olmuyor?

bu asus modem de bunu yapabilir miyim snr yükseltip hızımı 45 msblere düşürebilir miyim

• UA57 U kullanıcısına yanıt

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

Evet

tşk ederim

• Yazılımda Asus'un üzerine cihaz görmedim. Sadece firmware atarken korku filmindeymiş gibi hissediyorum kendimi o kadar :)

• theraptorx kullanıcısına yanıt
    Her güncellemede, bugünde ölmedim anne modundayım.

• tp-link archer-vr2100 yoksa asus dsl ac-68u modem mi? sizce hangisi?

• Arkadaşlar merhaba,

Modemin arayüz şifresini değiştirdim fakat tekrar giriş yapmak istediğimde kabul etmedi. Modeme reset atarsam tüm ayarlar sıfırlanıyor mu? Ofis modemi olduğu için tüm cihazlar buna bağlı yani nas server, printer, kameralar vs. bu ayarların hepsi resetle birlikte gidiyor mu. Teşekkürler.

• Chamlychaly kullanıcısına yanıt

Maalesef sıfırlanıyor.

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.