Hocam modemde firmware yükleme yeri gözükmüyor daha önce bu merlini yüklerken vardı.Denedim onu ama olmadı.Kurtarma moduna aldım yükledim yine olmadı:) |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (103. sayfa)
-
-
Bu sayfanın ekran görüntüsünü atar mısınız
www.asusrouter.comhttp://www.asusrouter.com/Advanced_FirmwareUpgrade_Content.asp -
Teşekkür ederim hallettim.Fiberde bu modem tam olarak görevini getirmedi icin modemimi satıyorum arkadaşlar.Modemin 24/07/2026 tarihine kadar garantisi vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PriNCeLy_ -- 28 Nisan 2024; 1:37:32 > -
DSL-AX82U ile birlikte RP-AX58 kullanıyorum. Neredeyse her gün mesh bağlantısı kesiliyor ve DSL-AX82U'yu yeniden başlatmadan tekrar bağlanmıyor. RP-AX58'i yeniden başlatmama gerek olmuyor.
DSL-AX82U: 3004.388.6_2 (Merlin)
RP-AX58: 3.0.0.4.388_24654
İkisini de fabrika ayarlarına döndürerek baştan kurdum ancak yine de aynı şeyi yapıyor. Merlin olmayan sürümle de denedim sonuç aynı. Sebebi nedir?
-
2 cihaz arasındaki bağlantı kablolu mu kablosuz mu? -
Kablosuz bağlantı kullanıyorum. Kablo çekme imkanım yok.
-
İki cihaz arasındaki mesafeyi kısaltıp deneme yapın.hala devam ediyorsa yanyana getirip bir kablo ile bağlantı yapın. Eğer cihazlarınızda bir arıza yoksa büyük ihtimalle frekans karmaşasından bu sorunu yaşıyorsunuzdur. -
Mesafeleri uzak değil zaten. Sinyal durumu çok iyi durumda. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu nasıl çözebilirim?
-
Smart connect kullanıyor musunuz? Eğer öyleyse kapatıp bir deneyin. Wifi ayarlarında 5G dfs kanalları aktif olsun -
Smart Connect kapalı. DFS kanallarını aktif ettim. Test edeyim. -
DSL-AX82U ile DSL-AX82U arasında aimesh yapan arkadaş var mı ? Önerir misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truecupper -- 20 Mayıs 2024; 16:27:30 > -
Bir sorun olacağını zannetmiyorum -
asus axe11000 router var. yaklaşık şubat ayında sorunsuz port açmama rağmen şu an port açamıyorum. ip numaram statik. fabrika ayarlarına döndüm ayarları baştan yaptım yine olmadı. ayarlarda bir sorun yok. videolara baktım onlarda aynı şekilde.
telekomu 2 defa aradım. ip adresimin sabit olarak devam ettiği söylendi. ki ilk günden beri yaklaşık 10 ay ip numaram hiç değişmedi
bir şey bu kadar zor olmamalı. en azından neden kaynaklandığı belli olsa ona göre hareket ederdim.
önerisi olan var mı?
yoksa satıp openwrt cihaz mı bakayım?
-
Ben kullanıyorum herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
-
ASUS RT-AX82U mu yoksa ASUS TUF-AX4200 mü ? Hangisini almak mantıklı ?
-
Ax-82u Broadcom chipsetlidir 1.5ghz 3 çekirdekli işlemci vardır. Diğeri Mediatek chipsetlidir ve 2.0ghz 4 çekirdekli işlemci vardır. Ax82u 4x4 wifi diğeri 3x3 wifi. Ben Ax82u tercih ederdim. -
Merhabalar, Turknet Gigafiber kullaniyorum kendi verdikleri modemi kullaniyordum (Zyxel VMG8623-T50B) bir sikintisi yoktu zaten cihazin, oyun ve icerik tuketen birisiyim amacim oyunlarda ve sitelerde olusan modem kaynakli pingi aza indirmek (bufferbloat sorunu) icin, trendyolda incehesaptan iki gun once bu cihazi (ASUS DSL-AX82U) aldim.
Kurulumu yaptim ancak cihaz internete baglanmakta gucluk cekti neyse bir sekilde baglandi internete ama cihaz sanki hantal gibi yani yavas ve sorunlu gibi ama sifirdi zaten kutusu jiletinli ve hic daha once acilmamisti neyse hiz testi yaptim bazen 200 upload - 200 download verdi bazen ise en fazla 500 civari bir hiz verdi bu degerlerin uzerinde hiz vermiyor ne yaptiysam, daha sonra bunun QOS ozelliginden oldugunu bilip devre disi biraktim bu sefer almam gereken degerleri aldim 900up ve 900 down. Ancak bu kadar yuksek degerlere cikarken cihaz zorlaniyor gibiydi sanki. Bu arada kullanilan kablolar Cat8 o yonden bir sikinti yok.
Bufferbloat testinde QOS acikken kafayi yiyor cihaz, C den fazla skor alamiyor, QOS kapali iken A skorunu aliyor. Bu kadar pahali bir cihazin bu denli kotu bir performans vermesini beklemiyordum. Turknetin vermis oldugu modem evet asus gibi ozellikleri yok ama daha stabil, dusuk ping ve performansliydi. Acaba iade etmeli miyim yoksa kullanmaya devam mi etmeliyim karar veremedim, Incehesaptan daha once birkac alisveris yapip memnun kalmistim, iade konularinda sorun yaratiyorlarmis diye biliyorum acaba iade alirlar mi modemi bilmiyorum, sirf bu yuzden firmware bile yuklemedim.
-
Hocam neden DSL bir cihaz aldınız? DSL modeller hem vdsl modem hem router oluyor. Anladığım kadarıyla fiber kullanıyorsunuz. Ben size RT-AX86U, RT-AX86S, RT-AX86U pro tavsiye ederim.
-
DSL almamdaki amac aslinda ileride bir ihtimal fiber olmayan biryere tasinip orada eger sadece ADSL-VDSL varsa kullanabilmek, diger bir yandan cihaz hersey gibi zamlanmaya devam ediyordu, daha da zamlanir diyip aldim. Yani bunlar disinda zaten ev o kadar buyuk degil ve benden baska interneti kullanan yok bu yuzden de bundan daha pahali ve iyi bir cihaz almakta istemedim yani, aslinda evet fiber icin bu cihazi almak yerine dediginiz modeller gayet uygun olurdu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X