Piyasada modem fiyatları uçmuş durumda. 1 Gbps internet hızında QoS özelliği ile başedebilen bir modem pek yok gibi. Olanlarda korkunç fiyat seviyesinde. DSL olarak kulanan ancak sonradan fibere geçenler için bu modem yeterli diye düşünüyorum. |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (106. sayfa)
-
-
Merhaba Aimesh Bağlantısı Hakkında Bilgisi olan varsa bir sorum olacak Bir Türlü işin içinden çıkamadım acaba routerda bir problem mi var diye düşünmeye başladım.
Şimdi Cihazlar
DSL AX82U(1) Ana modem/router
DSL AX82U(2) aimesh için kullandığım Router
RT AX53U aimesh için kullanınlan router
Yapmak istediğim DSL-AX82(1) dan DSL AX82U(2) ya bir aimesh bağlantısı bunu yapıyorum bunda sorun yok .
DSL AX82U(2) dan RT AX53U Düğüm ekleyemiyorum.
ilk bağlandığında DSL-AX82U(1) ile bağlandı çevrim içi oluyor bir süre geçtikten sonra çevrim dışına düşüyor . Çıldırmak içten değil
bunun nedeni ne olabilir.
RT AX53U problemli olabilir mi ?
Tam olarak yapmak istediğim aimesh to aimesh .
Şimdiden Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperACc -- 2 Ekim 2024; 16:56:11 > -
Yurtdışı forumlarda aynı sorunu yaşayan bir iki kullanıcı olmuş. Sorunlu adaptörden kaynaklandığı söyleniyor. Özellikle 5 Ghz kullanırken epey güç çekiyor anladığım kadarıyla. Yedek bir adaptör bulabilirseniz deneyin. Eğer bulamazsanız 5 Ghz kapatarak deneyin.
-
Benim internet 940 mbps geçmiyor. Siz nasıl 1.317 mbps alıyorsunuz. Ürünlerin modelini resmini atabilirmisiniz birde hangi iss
-
DSL AX82U modemi fiber olarak kullanıyorum. Paketim 1000 Mbps. Kablo ile bağladım zaman 967 Mbps hız alıyorum sorun yok. Wifi ile kablosuz 5 ghz de wifi 6 ile (cihazda 6 destekli) modemin yanındayken hızım maximum 400 çıkıyor. Yapmam gereken bir ayar mı var? Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberbrkk -- 3 Ekim 2024; 11:36:27 > -
RT AX 53U için adaptör problemi olarak mı gözüküyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
İhtimal olarak evet. 5 Ghz'yi kapatıp, 2.4 Ghz ile deneyin. Eğer sorun çözülürse adaptör ile sıkıntı var diyebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ONT dahili olduğunda 1000 Mbps ethernet limitine takılmıyorsunuz ancak ONT harici olduğunda standart iletimde WAN > LAN kablosundan en fazla 1000 Mbps veri akışı gerçekleşebiliyor. Bu veri akışına sizin kullanmak istediğiniz ana veri dışında bu verilerin iletişimi sağlayan veriler de dahil olduğu için teknik olarak %94,93 verimle kullanılabiliyor. Her şey kusursuz olduğunda hız testinde 950 Mbps görmenizin imkânsız olduğu anlamına gelir. 950 Mbps üstünü jumbo frame kullanarak görmek mümkün çünkü onda 9000 MTU var, bu %99,14 verim sağlıyor ancak iki cihazın da desteklemesi lazım. Standart kullanımda ise bu limitlere takılmamak için 1G LAN portlu ONT ve routerlar yerine 2,5G ve 10G portlu cihazlara geçmek lazım.
* Windows arayüzü ölçüme bu verileri dahil ettiği için görev yöneticisinde 950 Mbps üstünü görebilirsiniz ancak hız testi sitelerinde 950 Mbps üstünü görüyorsanız hız testi sitesinde problem olabilir veya verileriniz sağlıksız bir akışa sahip olduğunda hız testi siteleri hatalı hesap yapabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 5 Ekim 2024; 18:37:53 >
-
Ax82u modemde 5 Ghz wifi'de hiç performans alamıyorum. 1000 mbps türknet internetim var fakat wifi'de hep 200-300 arası aldığım hız. Bu modem wifi'da yüksek hızları kaldırmıyor sanırım. Daha üst modellerde durum nedir? Kullanan arkadaşlar var mı?
Merhabalar. Görece olarak eski bir modem ancak 200-300 MBps düşük görünüyor. Ben 1 Gigabit hızda modeme çok yakın mesafede 600-700 arası, 10 metre civarında 400-500 hız alıyorum. Bu noktada antenlerin pozisyonu, arada duvar ve benzeri engel olup olmadığı ve hız testini yaptığınız cihaz önem arzediyor.
-
Modem yanında test yapıyorum 5 Ghz ile fakat 300-400 üstü hız alamıyorum. Farklı bir ayar mı yapmak lazım acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
QoS açıksa kapayıp bir daha deneyin.
Bu modem 6750 TL ye alınır mı?
Eğer VDSL kullanıyorsanız düşünebilirsiniz ancak sadece router olarak kullanmak için pahalı.
-
Burada yeniyim cevabiniza hitafen teşekkür etmek istedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba benim basimda simdi söyle bir olay var.
Ax5400tuf kullaniyordum ,amazon.com.tr den ,saticisi da amazon tr olarak satin almistim , yaklasik 2.5 senedir memnundum ,fakat 2.4 bandi arizalandi, kararsiz baglantilar vs sorunlar yasadim, bu yuzden .,Asusa garantiye gönderdim ,1 hafta oldu , doa degisimi cikacak gibi gorunuyor ,bu guzel ama satin aldigim yer amazon ve bu roueter 1 senedir stoklarinda hiç yok,amazon ile yaptigim gorusmede urun yoksa para iadesi yapilir sadece,muadil bir cihaz verilmez, amazon politikalari vs vs hikaye anlatiyor.
Bunun üzerine routerin, Koyuncu elektronik cikisli oldugunu ögrendim, onlari aradim, durumu anlattim, son kullanicaya hizmet vermiyoruz islem yapamayiz, amazon raporu bize gondersin ,degisimi saglariz ancak tek yol bu, kimse yardimci olmuyor
anlayacaginiz.
amazonu tekrar aradim, raporu gonderirmisniz koyuncuya diye , ve malesef yine ayni cevabi aldim,HAYIR,
Açikcasi amazon dan aldigim icin pisman oldum, Vatan vs den alsaydim ,onlarda bu surecler sorunsuz çozuluyor.
Bu konuda ne yapabilirim, satin aldigim fiyat ile simdiki fiyati arasinda daglar kadar fark var,
Amazon secimlik hakkini kullandirmam dedi ,koyuncu yardimci olamam dedi , asus yeni urun vermem ve tamir de yapmam dedi, tamirre bile razi geldim ama kimse olumlu bir adim atmiyor
Son çare
Tuketici hakem heyetine versem , muadili cihaz alabilirmiyim ,sahsen para almak istemiyorum , cihaz istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ,bana kimse yardimci olabilrimi ?
Edit : doa raporu 30 gün gecerliymis sadece, is iyice karisti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 14 Ekim 2024; 10:12:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada modem router tamiri yapan bir yer bilen varmi , ucreti ile?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X