Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.205
Cevap
61
Favori
102.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Masallah ,hayirli olsun, biraz buyuk , aslinda bende almak istiyorum bunu ama rog degil tuf degil dayanikli olurmi, isiya vs , gerçi tuf serisi routerim da cortladi. Wifi cekim gucu. Kapsama alani nasil fark varmi ediyormu , Degermi almaya ? ,4 lan portu bana yeterli normal de ama yinede radarimda bu model de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 15 Ekim 2024; 14:16:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

Soğutma konusunda çok başarılı diyolar, daha henüz test edemedim kurulum yapıp işe geçtim. Akşam detaylı inceleyeceğim. Evet cihaz baya büyük bu arada. Teşekkür ederim hocam.

• cortladı derken, arıza mı yaptı? performans düşmesi veya tam arıza olsa bile demontaj yapıp içini bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsin. kapasitör değişimi belki cihazın performansını eski haline getirebilir. bu parçalar sonuçta ısınıyor ve sonra şişiyor, patlıyor veya bozuluyor. sermatik kondasatörler de var neyse. şu yeni 8 port ethernetli cihaza baktım şimdi. ya bunun fiyatı 25000₺ gerçekten? asus markayı tercih etmemek bir sebep göremiyorum, iyi bir marka. ürünleri de öyle. yalnız bu cihazı ben beğenmedim. içinde kocaman bir aluminyum plaka var. dört chip üzerine ısı macunu ile oturtulmuş. yani kocaman bir plaka yerine lokaize edilmiş dört küçük soğutucu plaka neden tercih edilmemiş ki? acaba dört chip'te de eşit ısı üretimi olması nedeniyle mi yoksa cihaz içerisinde karmaşayı önlemek amacıyla mı tek bir soğutucu plaka kullanmayı tercih etmişler? hangisi olursa olsun, bu soğutma sistemini beğenmedim. cihazın garanti süresi içerisinde sorun çıkaracağını sanmıyorum. zaten garantisi bittikten sonra uzun süre yine çalışabilir ama teknolojiyi artık iyi kullanıyorlar ve min kullanım ömrünü tespit edebiliyorlar. dolayısıyla 3 yıl garanti süresi mi var. 3 yıl 1 ay sonra arıza çıkarırsa da şaşırmamak lazım. tek bir cihazı misal 3 oda bir salon gibi veya dublex de olduğunu varsayarsak eğer, yeterli olmayacağı kesin. çok para var ise al geç ayrı konu tabi ama bu maliyete daha iyi şeyler yapılabilir bence. hayırlı olsun diyelim.

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

https://www.pcxun.com/n/96914.html

sermatik demişim, seramik olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Ekim 2024; 15:48:58 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

10 bine yurt dışından getirttim hocam burdan 25 bine alınmaz bu cihaz. Başka önereceğiniz wifi 7 router var mı?

Evet hocam bunun gibi sorunlar

. Kararsiz baglanti , wifide asiri yavaslama , bagli gorunup intenrette , baglanmama, modeme baglansa bile internet erisimi olmama ,moden m arayuzunde yavaslama,mobil uygulamada gec baglanma vs gibi sorunlar oluyordu.

Asus tamir etmiyor ,,doa raporu veriyor , yukardada yazdim. Tamiri olurmu mümkünmu bilmiyorum ,ama bunu yapacak ustaya anlatmak ,anlasmak zor olur gibi geliyor bana

• elektronikten anlayan birine nelerin değişmesi gerektiğine yönelik hiçbir şey tarif etmek gerekmez. düğmesine bastın çalışıyor ise en kötü yenilenebilir parçaları kontrol edecektir. güç yok ise bunu da halleder bence. uğraşılmayacak tek şey, şu özel ısı uygulayarak sökülebilen ve değişimi yapılabilen tüm bileşenler. bunlarla yani uğraşılmaz. ama dünya küçük ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin  iki arızalı cihaz yanyana gelirse, bir sağlam cihaz ortaya çıkabilir.

• ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn61 -- 15 Ekim 2024; 18:44:54 >

2 cihaz dan 1 cihaz gercekten guzel ama 2.cihaz nerde yok.asustan doa belgesini almak mi daha mantikli yoksa tamir icin ugrasmak mi?

• ysn61 kullanıcısına yanıt

Bu cihaza Merlin desteği verileceği bu hafta açıklandı. Cihazın en güzel özelliği 10 Gbps portu olması ve SPF+ girişi. 10 Gbps switch alsanız zaten bu fiyatlardan alırdınız. Ancak Wifi 7 olmasına rağmen 6 Ghz bandı olmaması tek eksiği diyebiliriz. Gerçi şu anda 6Ghz destekleyen fazla cihazda yok.

• _Drakar_ kullanıcısına yanıt

Hocam direkt Ont cihazına gelen kabloyu modeme takabiliyor muyum? Yoksa ucuna çevirici mi almam gerekiyor?

Yanlış bilmiyor isem Türkiye'de gpon cihazın bypass edilmesine servis sağlayıcılar izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Drakar_ -- 17 Ekim 2024; 0:55:26 >
  • Merhaba Arkadaşlar. Asus DSL-AX82U VDSL Modem Router cihazını odamda router olarak kullanıyorum. İnternetim TTnet. Salondan kablo çekerek odamdaki asus cihazdan Ps5,Xbox, Pc ve laptopa kablolu ve kablosuz şekilde dağıtıyorum. Yaklaşık 2-3 gündür twitter da resimler geç yükleniyor ve inernetimde ciddi bir ağırlık var. PS5 de Cod oynarken Paket loss çıkıyor. Oyunlar için port açtım vs ama düzelmedi. Cihazı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu. Salona gidip ttnet modeme bağlandığımda internette hiçbir sorun olmadığını tespit ettim. Router da bir ayar vs mi yapmam gerekiyor anlayamadım. Router birçok kez yeniden başlatıp kurdum ama sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

• KonsolMania kullanıcısına yanıt

TTnet modemin wireless i hangi kanalda düzgün şalışıyorsa asus modemin wifi kanalını aynısı yap.

• Technical_Support kullanıcısına yanıt

Hocam sorun galiba modem kaynaklıymış. Mh yi aradım. Modeme bir güncelleme gönderdiler. Modemi kapatıp 10 saniye sonra tekrar açtım. İnternet hızım düzeldi. Asus routera da tam hız geliyor.

Edit: Sorunum devam ediyor. Paket loss sorunu yaşıyorum. Statik ip satın alsam sorun düzelir mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 19 Ekim 2024; 0:59:48 >

Asus modemi hangi mod ta kullanıyorsunuz? Ben ap modunda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Süperonline fiber modemden asus wan portuna kablo çektim asus ap modunda. Bu şekilde sorun yok.

• Technical_Support kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Varsayılan modundaymış benim router. Bu şekilde kullanıyorum. Modu nerden değiştiriyoruz. Ps5 de ve pc de internette çok sıkıntı yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 19 Ekim 2024; 16:50:51 >

AP modunda çalıştırmak için Erişim Noktası Modu nu seçin.

• Bu sıralar ax82u çok sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli kopma ve sinyal alamama durumlarıyla başımı ağrıtıyor. Başka bir asus modem bakacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mixed_mind kullanıcısına yanıt
    Hattınız dsl mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben bu router ile ilgileniyordum ama tek bir sorum var size. QOS yi açıp deneme şansınız oldu mu? Ben AX82U dan AX88U PRO ya geçtim. AX82 den QOS açınca hızın 500 e düşmesi bunda yok ama QOS açtığınızda bufferbloat testindeki ms ler kapalı halinden daha kötü. 2 GB ram li ve yeni cpu lu bu modelde acaba durum nasıl merak ediyorum. Suan AX88U PRO ile QOS ile hızda sorun yok ama MS ler dediğim gibi yükseliyor.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.