Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.205
Cevap
61
Favori
102.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadasim wifi7 ye gececek wifi6 routerini almayi dusunuyorum ,sizce alsammi modeli asus gt ax11000.
    Nasil sizce , 2.5 yila yakin garantisi var suan hala ,7000e alinir mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Bir arkadasim wifi7 ye gececek wifi6 routerini almayi dusunuyorum ,sizce alsammi modeli asus gt ax11000.
    Nasil sizce , 2.5 yila yakin garantisi var suan hala ,7000e alinir mi sizce?

alıran, dertiz başına dert alacaksın gibi bir his var içimde.   bence AI'Yye şu soruyu sor ve verdiği linkleri incele: "ROG Rapture GT-AX11000 router'ı kullananların yaşadığı ciddi sorunlar var mı?" kronik sorunları var gibi görünüyor.

• DSL-AX82U, 8 bin liraya alınır mı sizce? VDSL hat için bir modeme ihtiyacım var. Ne dersiniz?
  • HakGetiren kullanıcısına yanıt
    Alınmaz. 3 yıldır kullanıyorum. Şekli güzel. Öyle aman aman bi performans farkı yok. Wifi kablosuz 400-450 maximum veriyor. (1000 lik paket) çekim vs iyi ama 8 bin verilmez.
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Usta ne alalim tavsiyen ne olur, sorunsuz uzun ömurlu,kronik sorunu olmayan

rog gt ax6000 nasil veya ax88upro veya rog gt11000 mi veya baska ne öneriniz olur.?

Servisteki ax5400 tuf tan umudu kestim thh ye gidecem amazon urun yok diye muadil urun vermiyor, muadil urunu almak zaman alacak gelecek cihazda artik yedek olur en kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Ekim 2024; 13:32:45 >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

7000 e gt yi satıyorsa bence al. Garantisi de varmış. Merlin vardır onun için kurarsın. Canavar gibi router.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Bende öyle yapmak istiyorum , fakat kronik bir sorunu varmidir , bu saydigim modellerin anlayamadim ,emin olmak istiyorum

Hepsinde sorun var. Sorun olmayan ürün yok. Yazılımsal sorunları merlin ile çözersiniz. GT-AX11000 için Merlin var. İlla ki bir yerinde sorun buluyorsunuz özellikle tüm özelliklerini kullanan kişiler komplike tüm ürünlerde tasarım hatası, yazılım hatası vs buluyor. Basit kullananlar ise keyfine bakıyor:)

Mesela AX82U da 1000 mbit hıza wifiden ulaşabilen var mı? Benim bildiğim yok. Peki bu hız normalde vadettiği bir hız mı evet. AX5400 ile 500 mbit görebiliyorsunuz ama uploadda 700-800. Tplink in AX5400 ile aynı hat ve cihazla 1000 görüyorum. Nasıl iş bu:D AX82U yu uzun süre kullanıp sattım. 500 mbit e kadar iyi bir router üstü için yetersiz. AX88U Pro ya geçtim 1000 için yeterli ama hala wifi de dediğim sorunlar kısmen var. Galiba Asus TR den wifi de kısıtlamaya gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 21 Ekim 2024; 14:1:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakGetiren

DSL-AX82U, 8 bin liraya alınır mı sizce? VDSL hat için bir modeme ihtiyacım var. Ne dersiniz?

Değmez. 8 bin çok yüksek bu cihaz için. Maximum 2-3 bin tllik bir cihaz şahsen. 1000 mbps paket kullanıyorum wifi'da 5 ghz'da hiç 300-500 mbps'yi geçtiğini görmedim. Gaming özellikleri de bir işe yaramıyor ping konusunda. Tamamen pazarlama

Gerçekten sanki Asus wifi'da kısıtlıyor gibi çok ilginç. AX82U cihazda hiç 300-400 mbps üstü görmedim wifi'da. Burada sorduğumda millet nasıl gömüyorsun falan diyordu halbuki cihaz kaldırmıyormuş. Tplink routerlar wifi'da daha yüksek hız veriyor nedense. Bu yeni aldığım Asus RT-BE88U cihaz wifi'da 700-900 mbps hız veriyor fakat her test yaptığımda farklı. Bazen 300 çıkıyor bazen 850 garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn61 -- 21 Ekim 2024; 14:30:53 >
  • Çok teşekkürler. Başka cihazlara yöneleyim o zaman. İyi forumlar 👍
  • ysn61 kullanıcısına yanıt

RT-BE88U da da böyle bir sorununuz varsa bu durumda Asus kesinlikle TR de wifiyi kısıtlıyor. Bence bunu duyurmak gerek bizde böyle bir regülasyon yasağı yok neden kısıtlıyız

asus wifi de kisitlama varsa ,merlin le vs kisitlama kalkarmi yoksa donanimsal bir kisitlamami söz konusudur ?

• HakGetiren kullanıcısına yanıt

Keenetic in AX bir VDSL modeli var dı modelini unuttum ona bakabilirsin. Eğer yetersiz kalırsa da bundan bir kablo ile güçlü bir router alıp ona bağlarsınız.

Merlin ile bunu denemedim donanımsal bir kısıt olduğunu sanmıyorum. Çünkü uploadda ben tam hız alabiliyorum. TR ye gönderilen cihazlar için donanımdan çalacaklarını sanmam eğer ki böyle bir durum varsa zaten bitmişiz bir daha Asus un yanına yaklaşmam. Downloadda kararsız genelde 500 ün biraz üstü. Bazen 900 leri görüyorum downloadda ama upload hep yüksek.

Bu arada Vizyon Bilgisayar dan satın alınan Asus lara dikkat edin. Başıma 3 defa geldi adamlar iade aldılar ama gönderilen ürün ya hiç çalışmadı yada yenilenmiş bir üründü dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 21 Ekim 2024; 15:43:47 >
  • ysn61 kullanıcısına yanıt

amazon tr'ye girip, Eero Pro 6 yazıyorum bana bunun askı tiplerini listeliyor. ya router'In kendisi lazım bana ama ortada yok, sen bana akısını satabilirim diyorsun. asus da aynı şekilde. amerikan ürünlerini zaten unut. aslında söyleyeceğim şey şuydu. sanırım bulunduğumuz bölge açısından farklı özellikler bizi karşılıyor. mesela bir windows 10 pro gördüm. yazılımı kesinlikle farklıydı, kullanırken bile hem görüyor hem de hissediyorsunuz. diyeceksiniz ki şimdi ne gördün?   bu kullandığınız donanımın üreticisi ile de alakalı olabiliyor. kısaca demek istediğim, kesinlikle fark oluyor.

bu bahsi geçen ürünler 1000mbps wifi hızı rahat veriyorsa eyvallah. (dsl versiyonlarını düşünmeye bile gerek yok) vermiyorsa eğer, o kadar parayı sıfırı veya ikinci el için vermenin bir anlamı benim için yok. bu işi yapacak ve ne diyelim 400/500 Mbps verebilecek ap'leri zaten buluyorsun. kalite farkı hissettirir ama vaad edileni alabiliyor olmak lazım. keenetic bu asus'lardan önce değerlendirilebilir gibi geliyor bana. ama ubiquiti'nin unifi'leri gibi 1000mbps wifi'nin rahat alınabileceği ap'leri yönetecek yönlendiricileri kullanacak olmak bana daha cazip geliyor. bu durumda basit bir router, köprü modunda bile iş görebilir. ya da yönlendirici olarak router yerine openwrt, mikrotik os (ücretli), dd-wrt - pfsense - tomato gibi ücretsiz yazılımlar ile sophos xg firewall - untangle - zyxell zywall gibi üretli yazılımların kullanılabileceği donanımları tercih edecek olmak (minipc kullanmak gibi) neden olmasın? zaten önemli olan yazılım değil mi? yazılımla yönetemediğin veya yönetilemeyecek bir donanımı almanın bir anlamı yok zaten. bir üye hepsinde zaten sorun oluyor diyor. sorun oluyor ama 1000'i veriyorum deyip de buna ulaşamıyorsan eğer, bu bir sorun değil aldatmacadır. sahip olunan özellikleri son kullanıcısına veren her ürüne ben tamam derim. şekli, şemali heybeti beni açıkcası ilgilendirmiyor. wifi erişim mesafesi de öyle ki; standartlar zaten hepsi için aynı.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Asus a ticket açınca devamlı bahane buluyorlar. Yok efendim çevresinde ayna var mı, aynı kanalda bulunan başka cihaz varsa onunla çakışıyordur, donanımınız yeterli değil, isp nizin bağlantı kalitesi düşük vs. Wifi de bunlarla sidik yarıştıramazsınız. Belki de donanım seçiyordur bilemem. Lakin dediğim gibi AX82U ve AX88U Pro kullanmış birisi olarak söyleyeceğim TP-Link in wifi hızı iki cihazdan da daha başarılı.

Hangi tplink modeli tavsiyeniz olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Hangi tplink modeli tavsiyeniz olur ?

Cihazın QOS, NAS özelliklerini vs kullanmayacaksanız o zaman tp link tarafında AX73 alabilirsiniz. GT11000 e bakıyordunuz o cihazla bu cihaz arasında baya fark var sırf wifi hızından tercih ediyorsanız tp link hata olur.

Baktim simdi cok basit kalmis tplink pek sevmedim, yillardir asus kullandik asus konforu memnun birakiyordu , yeni bir asus bizi paklar, ama hangi modeli karar vermem lazim

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.