Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.205
Cevap
61
Favori
102.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yazılım işinizi görebilir

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin
    ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlingithub
    Releases · gnuton/asuswrt-merlin.ng
    https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng/releases
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

Tesekkurlet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok arkadaş bu asus routerlarda 300-400 mbps üstünü neden göremiyorum çıldırıcam. BE88U routerda arada bir 700-800 gördüğüm oluyor ama %90 300-350 mbps. Bunun bir ayarı mı var nedir anlamadım. Wifi 7 modu da aktif. Upload hep yüksek çıkıyor fakat download yerlerde.

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

• ysn61 kullanıcısına yanıt

5ghz kanal ayarlarını resim atarmısın. Bende ax82u modeli var wifi 6. 160mhz i aktif edip kullanıyorum ve gbit hız alabiliyorum. Senin modem daha üstün çok rahat o hızı alması lazım. Ayarlarda bir eksiğiniz var bence. Birde şifrelemeyi wpa2 de kullanmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 4 Aralık 2024; 11:6:0 >
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt

Ne ayar yapmam lazım hocam?

• 160 mhz i etkinleştirin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • basarbulut kullanıcısına yanıt

Onu etkinleştirince hızım hepten düşüyor

• Çok ilginç. 100. Kanaldasınız. Ben de aynı kanalı kullanıyorum 160 mhz açınca hız şahlanıyor. Muhtemelen aynı frekansta sizin modeminize yakın bir yerlerde aynı kanalı kullanan birileri vardır

• Bu arada modeme bağlandığınız cihazın min. wifi 6 @160 mhz destekli ağ bağlantısı olduğunu varsayıyorum

• basarbulut kullanıcısına yanıt

15 Pro Maxle bağlanıyorum hocam. 160 hz ne zaman açsam 100 mbps'yi geçmiyor hızım anlamıyorum neden kaynaklanıyor

- 160mhz i açın

- Wifi 2.4ghz ve 5 ghz aynı ağ ismiyse bunları ayırın 2 bağımsız wifi olsun 2.4 ayrı 5ghz ayrı wifi olsun

- Ayrıca wpa şifrelemeyide wpa2 olarak ayarlayın.

- 5ghz kanal ayarı 100 deyse farklı kanallarıda seçerek en verimli kanalı bulun. Her kanal değiştirdiğinizde hız testi yapın.

- Modem fiwmware güncel olduğuna emin olun, sürekli güncelleme geliyor hatalar düzeltiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 5 Aralık 2024; 12:17:0 >
    Wifi 7 aktif edince Wpa 2 kullandırmıyor hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

6Ghz modu da varsa onuda deneyin. Apple ın sitesindeki bilgileri paylaşıyorum. Bu modem ve 15 pro ile bu hızları alıyor olmanız lazım. Wifi gelişmiş ayarlar sayfasınıda atarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 5 Aralık 2024; 17:5:41 >

ofdma ve mu-mimo özellikleride yavaşlatıyor, denemek için kapatabilrsin. Benim ayarlar aşağıdaki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 5 Aralık 2024; 20:16:29 >

Frekans değiştirdim hızım yükseldi fakat 1-2 saat sonra denedim yine 300-400'e düştü. Sonra tekrar frekans değiştim bu sefer yine yükseldi ama yine bi süre sonra 300-400 gösteriyor.

Enerji tasarrufu için gücü kısan bir özellikmi var acaba tüm menüyü kurcalamak lazım. Modemim ax82u malesef ben bakamıyorum.

hep aynı sorunlar. ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin 

ekonomik modluk bir durum yok bence. senin dediğin şey, kablosuz ağ yayını düşük, orta ve yüksek seviyede tercih etmek için router'da bir seçenek var ise onu tercih etmektir. bu özellik bazılarında var bazılarında yoktur. bu özelliğin otomatiğini ben görmedim. bence ilk yapılacak olan iş, ana router'ı evde duvarlara yakın yerleştirmemek. içeride en merkezi noktada konumlandıracak olmak kesinlikle en iyi tercih olur. mesela dışa bakan duvarlara yakın olursa, bir çok router'ın ağı ile etkileşime girer. frekans karmaşasının karşılığı, ağ performansını düşürür. dolayısıyla ana router'ı evin merkezine gömeceksin. sonra uydular için de aynı şey geçerli. bunları da evin dışa bakan kenar noktalara yerleştirdin mi yine aynı şeyler olacaktır. tabi bu uyduları evin merkezine koyamayız. ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin bu durumda, her türlü elektronik cihazlardan uzak tutmak başta olmak üzere, metal yüzeylerden uzak, ev eşyalarından uzak tutmak, ana router ve uyduları aynı yükseklik seviyesinde ve etraflarını açık bırakacak şekilde konumlandıracak olmak fayda sağlayacaktır. geriye kalan tek şey ise etraftaki ağları iyi analiz edip, gerekirse listeleyip hangi frekansları kullandıklarına bakmak ve manuel veya otomatik frekans ayarlarını tercih etmek. aslında bu ağ işini bir proje gibi düşünmek lazım. ne kadar detaycı olunursa, o kadar titiz bir çalışma ve iyi netice alınır. bire nokta daha var, ana router'ın frekans ayarları ile uyduların frekans ayarlarını birbiriyle çakıştırmamak lazım. yoksa yine aynı şey olur. dolayısıyla evin içerisinde yapılacak olan konumlandırmalarda, etraftaki ağların analizini de değerlendirmek lazım. bu çalışmadan sonra yine aynı şeyler oluyor ve performans alınamıyor ise ya üretici desteğine başvurulur ya da ana router veya uyduların fişi çekilir. yani ev için daha iyi bir seçim yapma yoluna gidilebilir. şimdi denecek ki, bu kadar detaya gerek var mı? neden bu kadar uğraşacağız? bazı yerlerde, zibilyon tane kablosuz ağ olabiliyor. yapmak lazım.

Böyle bir ayar yok hocam. Hala çözemedim frekansı ilk değiştiğimde hız 900'e çıkıyor. Biraz süre geçince tekrar 300-400 mbps'ye düşüyor. Bu sırada hızım mı düşüyor acaba dedim kablolu test ettim 900'e 900 çıkıyor hızımda da bi problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn61 -- 10 Aralık 2024; 8:55:28 >

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.