Bende Asus DSL-AX82U aldım. Türk telekomun verdiği modem de Wifi 'de sürekli kopma sorunu yaşıyordum ve evin yarısında çekim yoktu artık evin her köşesinde 5G çalışır vaziyette konuda ki paylaşılan ayarlara baka baka yaptım açıkçası herkesin emeğine sağlık. |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (111. sayfa)
-
-
500 Mbps hız ve üstünde Qqs açık mı kullanıyorsunuz kapalı mı ?
-
Yeni güncelleme geldi. 3.0.0.4.388_24906
-
Sizin modem bizdekinden çok daha üstün wifi7 bir modem. AX82u dan düşük hız vermesi bence imkansız. ben 1 ay boyunca 1 gbit hızı test ettiğimde en fazla 750mbit' e düşüyordu. Belki komşuların wifi sinyalleriyle bir çakışma var yada evde telsiz telefon vs birşey varsa wifi sinyalini bozuyor olabilir. Modemle alakalı birşey varsa arayüzde Asus' a geri bildirim verebileceğiniz bir bölüm var. Modemin o anki çalışmasıyla ilgili dosya oluşturup gönderiyor. Firmware ile ilgili bir sorun varsa düzeltilir.
-
Selam arkadaşlar iki tane ROG RAPTURE GT-BE98 aldım. Ben memnun kalmadım. Birincisi eğer ip tv kısmına numara girilen bir iss kullanıyorsanız. 10 gbit portla takmamı istiyor ama ben 10 gbit portu aimesh olarak üst kata verecektim. Bunu pro düzeltmişler ama bir şekilde aşmanın yolu yok mu ?
İkincisi daha önce aimesh olarak kullandığım routerlarda 160 hz kullanabiliyordum gt bu98 hangi aimesh bağlarsam bağlayım 80 mhz oluyor. Buda wifi hızı 2400 mbps den 1200 mbps düşürdü bütün güçlü aimeshlerim çöp oldu bu iki konuda yapabileceğimiz bir şey var mı cihazlarım çöp oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 8 Ocak 2025; 14:24:46 > -
Wifi'da gigabit hızları görebiliyor musunuz hocam? BE88U cihazı kullanıyorum ama çok tutarsız. Bir hız testinde 350 mbps upload alıyorsam başka hız testinde 800 mbps gösteriyor. Çözemedim bir türlü
-
Wifi de gbit hızı almanız için min 160 mhz ayarlamanız gerekli.
Ben normalde asus tuf ax5400 ve axe7800 de çok kolay bir şekilde gbit hızları aldım. Hep stabildi hiç düşmedi.
be88u olsun benim kullandığım gt be98 bunlar wifi 7 ve radar diye bir şey koymuşlar. Bir tane kullanırken 160 mhz yapıyorsun sorun olmuyor ama aimesh olarak bağladığım tek cihaz bile olsa 80 mhz düşüyor ve gbit hızı alamıyorsun.
Sizde aimesh yoksa 160 mhz wifi ayarlardan tiklerseniz alırsınız.
Aimesh kullananlar nasıl 1 gbit alacak bilemedim.
-
Cihazları araştırmadım ancak Ethernet Backhaul çözüm olabilir.
-
Çok çok çok teşekkür ederim oh beee oldu ya çok sevindim. Dostum iki tane daha sorunum var belki fikrin olur.
Birincisi 10 gbit wan girşini lan olarak kullanmak istiyorum ama ip tv kısmına 35 girdiğim için olmadı. Bunu aşmanın bir yolu var mı belki biliyorsundur.
İkincisi aimeshleri ekledikten sonra modem kasılmaya başladı. Açaba lan haritamda yanlışlık mı var. 3 tane daha aimesh varda eklemeyeceğim. Şuanda bazılarını azaltmaya karar verdim. Bu arada tekrar çok teşekkür ederim. supersin.
Asus bile video at dedi oraya detaylı yazdığım halde sen direk nokta atışı yaptın çok saol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 11 Ocak 2025; 8:49:23 >
-
Aldığım hızlar hep bu şekilde. Gigabit hız alamıyorum wifi'da deliricem cidden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
160 mhz yapınca da bu şekilde hız alıyorum router'ın yanında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende aynı ya çözersem yazarım. 160 hz etkileştirmiş gibi görünüyor ama tırt bu seri sorunlu mu ne ya kıracam cihazı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 11 Ocak 2025; 9:57:50 > -
Benim akıllı cihazlarım gt be98 2.4 ghz bağlanmıyor bir ayar mı yapmak lazım.
5 ghz de 160 hz alan arkadaşlar profosenl ayalarını da atabiilir mi.
2.4 ghz profosenl ayalarınıda atabilirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 11 Ocak 2025; 10:9:8 > -
Valla ben de çıldırıyorum hocam ne denesem düzeltemedim. Arada bir 700-800 download gösteriyor ama genelde 300-400. Kabloluda 900 her zaman. Wifi'da niye tam hızı göremiyorum anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
80 mhz de çalışıyor salak cihaz. İşin garip kısmı axe7800 ana router yaparsam bu98 karıştırmazsam 1 gbit alıyor cihazlar fıstık gibi çalışıyor sana zahmet wifi ayarlarından profesyonel kısmın 2.4 ghz ve 5 ghz resmini atarmısın
-
Bu ayarları yaparken modeme pc ile bağlanmayı denedinizmi. Gördüğüm kadarıyla hep telefondan işlem yapıyorsunuz. Bu ayarları kapatıp denedinizmi. Bunların yanında size bir liste yapmıştım o ayarlarıda aynen yapın.
ult802.11ac Multi-User MIMO
OFDMA/802.11ax MU-MIMOi-User MIMO
-
O listeye bende baka bilirmiyim. PC den zaten 1 gbit hız alabiliyoruz amaç wifi6 160 mhz de 2400mbps bağlamak. Bunu ayarlamak.
Ama ne gariptir ki AXE 7800 Ap yapıp diğer wifi6 cihazları aimesh olarak yapınca hepsi 2400 mbps bağlanıp 1 gbit alabiliyor.
Ama Asus raputre gt be98 birtanesini ana router bir tanesini aimesh yapıp arkasından backhaul etkinleştirince cihazlar 2400 ve üstünü verebildi. Yani 1 gbit alabildi Ama AXE7800 ve wifi6 cihazları aimesh olarak ekleyince. Bu cihazlar 80 hz de çalıştı ve hiç bir şekilde 160 mhz çıkaramadım. Asus güncelleme ile bunu çözmesi lazım.
Aklına fikir gelen olursa çok makbule geçer
-
Yaptım hocam onları da kapatıp denetim yok değişen hiç bir şey. Arada bir 800-900 görüyorum sonra tekrardan 300-400 mbps'ye düşüyor. Anlamadım valla problem ne
-
Asus dönüş yaptı. 10 gbit lik port için beta yazılım gönyderdi. 160 hz seçtiğim halde çalışmadığı için de logları istedi. Tüm cihazları tekrar kuracağım için hatlar çok karışacak. 140 cihaz var akıllı ev bir sürü aimesh var her seferinde sıfırlamak çok zor ya. Yedek alıp yapacağız bir ara
-
senin bu şema ile AI üzerinde antrenman yaptım az önce. bu ağdan memnun musun? en uç noktalarda kablosuz hız ne hedefliyorsun? ve ne alıyorsun? ayrıca şemayı kroki olarak verseydin keşke. böyle de anlaşılıyor bir şeyler ama başı neresi sonu neresi, alan nasıl, hepsi birbirine kablosuz veya kablolu bağlantı da var mı anlaşılmıyor. görünen o ki harcama sorunun yok. daha iyi bir ağ şeması oluşturmamak için bir sebep yok. ayrıca ürünü incelemedim ama AI bu rt-axe7800'i en başa koyuyor. bu ağın wan tarafı neresi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X