Ana router olarak be88u ile birlikte aimesh olarak ax82u kullanıyorum. 1 Gbps fiberde cat6 ile tam hız alabiliyorum ancak wirelesste be88u 300-400 Mbps üzerine çıkarken zorlanıyor. Çok daha eski olmasına rağmen ax82u kablosuz olarak 800-900 Mbps alabiliyor. Görünen o ki Be88u çok yeni bir router olması nedeniyle yazılımı henüz tam olarak oturmadı. Gelecek yeni güncellemeler ile daha verimli hale geleceğini düşünüyorum. |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (113. sayfa)

-
-
Arayüzünde geri bildirim için menü olması lazım mutlaka bildirin. Asus bunları dikkate alıyor.
-
Şuan Keenetic Hopper router kullanıyorum 2. elde 4kya bu modeme geçmeye değer mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dikkate alıyor ama bazı şeyleri de anladığı halde, oralı olmuyor ve mevcut pdf dosyalarından iliştiriyor, geri cevap olarak gönderiyor.
-
Aynı olayı ben de yaşıyorum hocam herhangi bir çözüm bulamadım. Wifi'da arada bir 800-900 mbps veriyor fakat genelde 300-400 mbps'den yukarı çıkmıyor. Neden kaynaklanıyor çözemedim.
-
kanal ve frekans çakışması oluyor yüksek ihtimal. veya bir parazit oluşuyor bir sebepten. bunu anlamanın en iyi yolu, wifi tools var. etrhernetten bağlıyken wifi adaptörünle etraftaki ağların kanal ve frekanslarını izle ve not al. kesiğn bir bilgi edinirsin. ayrıca otomatik seçim yapıyorsan sabitleyebilirsin ki ayarın otomatikte ise hız düşümü gerçekleşiyor olmasını normal karşılamak lazım.
2.4 GHz: Kanal 1, 6 veya 11 (çakışmayan kanallar).
5 GHz: Daha az kullanılan bir kanal seçebilirsiniz (örneğin, 36, 40, 44).
-
Çok sayıda kanalda denedim. Tamamen boş kanallarda bile aynı sorun devam ediyor. Sorun yazılımsal. Be88u görece olarak yeni bir router. Yeni gelecek firmwareler ile iyileşecektir zamanla diye öngörüyorum.
-
router düşük veri trafiğinde, enerji tasarrufu yapıyor olabilir. landaki wifi hızında değişkenliği görebilmek için uzun süreli bir download başlat bakalım diyeceğim ama wan hızının da yüksek olması lazım. wan'da bu hıza sahip değilsen eğer, landa iki cihaz arasında da dosya gönderme alma yapabilirsin ama adaptörün gönderme hızının da yüksek olması gerekir bilmiyorum sende nedir. router ayrıca hem alacak hem gönderecek, ağı boş tutman gerekebilir. bir de wana kapalı bir test yapıyor olmalısın. bunun haricinde qos ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. bu özelliği kapatıp deneyebilirsin. benim tahminim, güç tasarrufu yapmasını istemiyor olmak durumunda da kapatılabilir özelliğinin olması gerekir. böyle bir ayar yoksa bu da bence yok demektir. geri bildirim yapmak fayda getirebilir. yine de gözden kaçırdığın bir ayar olabilir. bazen bir reset ve yeniden ayar, bütün sorunları çözebilir.
-
-
yapabileceğin önemli ayarlar varmış dememiz gerekiyor. bence multi user mimo'yu kapatmadan da yüksek wifi hızı alabiliyor olman lazım. biraz daha incele. hatta ai kullan.
-
En büyük etkiyi tx power adjustment yapıyor. Özellikle mesh sistemle kullıyorsanız veya çevrede çok fazla interference var ise muhtemelen bağlantıyı iyileştiriyor. Ancak ürün yeni olması sebebiyle yazılımın halen iyileştirilmesi için beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Kablosuz bağlantıda 1 gbps hızlarda çok zorlanıyor cihaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Drakar_ -- 18 Mart 2025; 16:48:48 >
Arkadaşlar merhaba, asus dsl-ax82u ile keenetic hopper dsl arasında kaldım. Aranızda ikisini kullanmış olanlarınız vardır diye sormak istedim. Şuanda da keenetic extra dsl kn2111 versiyonu kullanıyorum. Keenetic arayüzden çok memnunum detaylı ayarları vs ama eskidi artık işlemci ve ram kaldırmıyor qos vs ayarları. Qos performansı önemli benim için. Vdsl 100mbit altyapı kullanıyorum. Saha dolabı broadcom dslam. Bunları göz önünde bulundurunca siz hangisini önerirsiniz? (Not:fiber altyapı mahalleye geldi 1 yıl içinde binaya gelir diye düşünüyorum ileriye dönük olarakta hangisi daha mantıklı olur)
Yazılım kaynaklı veya değil, RT-BE88U sıkıntılı bir router. Sadece WiFi'dan dolayı değil, dosya aktarım hızlarıda falan da yavaş. Bütün testlerin en önemli noktalarında dip balığı gibi geziyor. Satışa çıkalı hemen hemen 1 yıl olacak. RT-BE86U çok daha yeni ve biraz daha uygun olmasına rağmen neredeyse bütün güvenilir yabancı sitelerde daha iyi performans sergiliyor. İyice araştırmadan, yt'da gördüğünüz palyaçoların sözde incelemeleri, tavsiyeleri üzerine cihaz almayın.
-
Wifi'da şuan ne kadar hız alıyorsunuz hocam? Tatildeydim yeni geldim, bu ayarlarla düzelme oldu mu wifi'da?
Edit: Dediğiniz ayarları yaptım internete girmiyor wifi'da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn61 -- 31 Mart 2025; 17:14:50 >
En son 3.0.0.6.102_37963 firmware çıktı ancak halen yazılım çok stabil değil. Ben routerin dibinde 5ghz ile 900'ün biraz üstünde download hızları alıyorum ama dediğim gibi stabil değil. Halen yazılımın iyileştirilmesi lazım.
-
Benim cihaz hala 3.0.0.4.388_24906 sürümünde kontrol ettiğimde yeni bir sürüm bulamıyor. Siz nasıl yukselttiniz?
Be88u modelinden bahsediyor,
ax82u hala dediğiniz sürümde
:) tamamdır teşekkürler
-
Türkcell 1000mb fiber hattım var. Türkcell modemden asus un wan portuna bağlayıp cihazı AP modunda kullanıyorum. AX82U bu modda özellikleri çok kısıtlı. Acaba vdsl modundaki gibi ayarlayıp bu bağlantıyı yine çalıştırabilirmiyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 2 Nisan 2025; 21:59:27 > -
router modunda kullanabilirsin. wan kısmında pppoe yerine dhcp seç.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X