Öyle anlaşılıyor ki bu modemin Türkiye ye özgü saha çalışması filan hikaye.Maalesef hala Tivibu çalışmama snr ayarlama özellği olmaması , isp özgü ayarlama da sorun çıkması.Bundan önceki 2 modelde sayfalar dolusu tartışma yıllarca neden yapıldı ? Hiç mi ders çıkarılmadı.Aynı yazılımın üstüne koyarak gidilmesi gerekmezmiydi.? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (29. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: nirvanhaÖyle anlaşılıyor ki bu modemin Türkiye ye özgü saha çalışması filan hikaye.Maalesef hala Tivibu çalışmama snr ayarlama özellği olmaması , isp özgü ayarlama da sorun çıkması.Bundan önceki 2 modelde sayfalar dolusu tartışma yıllarca neden yapıldı ? Hiç mi ders çıkarılmadı.Aynı yazılımın üstüne koyarak gidilmesi gerekmezmiydi.?
Alıntıları GösterHikaye değil testler yapıldı ve birçok problem ayıklandı fakat bazı durumlar ortaya çıkabiliyor sonradan.
Tivibu test edildi ve çalışmasında hiçbir sıkıntı yok fakat Telekom birçok farklı model cihaz kullanabiliyor, hatta ayarları da farklı olabiliyor, dolayısıyla tivibuda sorun yaşayan kullanıcı muhtemelen bunlardan birini yaşıyor. Çözülecektir, çünkü test edildi tivibu bu modemde çalışıyor fakat sorun yaşayan kullanıcıda buna benzer özel bir durum var demek ki.
ISP tarafı test edildi.Örnek ben türknet kullanıyorum ve kurulumda türknet seçip bağlanabiliyorum, fakat burda başka bir kullanıcıda bağlanmamış, demek ki burda da özel bir durum var, yoksa bu cihazlar farklı turknet hatlar ile de test edilmişti.
SNR ayar kısmı ise, normalde Broadcom çözümlerde olması planlanmıyordu, dolayısıyla ayar zaten hiç olmayacaktı fakat görünen o ki kararlılık-hız algoritmasında sıkıntılar var. Yine saha testlerinde, test edilen hatlarda Asusun diğer modelleri,rakip modeller ve DSL-AX82U benzer max hızları vermekteydi.
İşin özü, saha testleri yapıldı ve başarılıydı, fakat ne yazık ki sonrasında problemler çıkabiliyor. Herkes çözüm getirmek ki bunun için aktif bir şekilde çalışılıyor.
Keşke dediğiniz gibi herşey yolunda gitseydi herşey hep olması gerektiği gibi çalışsaydı. Anlayışınız için teşekkürler
-
İnanın bir şey diyemem. Ayrıca ortak kullanım olayına etik bakmıyorum sorgulama yapmak da haddim değil anlayışınıza sığınıyorum. Size tavsiyem madem kablo çekecek durumunuz yok yüksek db anteni olan bir Wifi adaptörü alın. Fakat bu durum da da bir tek o cihazı bağlandığınız bilgisayar verim alır. Sizin olay tamamen evdeki herkesin kablosuz kullanma isteği diye düşünüyorum. Hem kablosuz sinyal alacak hem aldığı sinyali dağıtacak bir cihaz lazım size. Önereceğim bir cihaz yok maalesef çünkü ihtiyaç duymadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 4 Mayıs 2021; 2:14:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam eyvallah , bunu bir kaç defa yazdım sildim yazdım sildim sonra dayanamadım , amacım topluluğu baltalamak değil insan üzülüyor , kobay gibi hissediyor kendini , umarım erken üretim ürünlerini satın almamışızdır.
Bu modelin başka ülkelerde satışta olmaması da bir hayli ilginç geldi bana.Biz derdimizi Türkiye içerindeki bir yazılım grubuna anlatıyor olsaydık bu ürünün saha testleri evet yapılmış ve ekipin desteği hala bizimle demek kolay olurdu.
Bir de bir önerim olacak olabilir mi olamaz mı bilmiyorum ,
-Mesela oyun profilleri modüller halinde paylaşılabilirmidir ? Değilse bir topluluk üzerinden ufak dosylar halinde güncelleme alabilir mi? RGB NAT PORT AÇMA , DNS vs ..özelleştirilen içeriklerin klavyelerdeki gibi paylaşılabilmesi.Kullanıcıların da olaya dahil edilmesi.Güvenlik açığı oluşturmayacaksa tabi.
Son olarak konu yazılım ise , çözülür bundan kuşkum yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: heyHikaye değil testler yapıldı ve birçok problem ayıklandı fakat bazı durumlar ortaya çıkabiliyor sonradan.
Tivibu test edildi ve çalışmasında hiçbir sıkıntı yok fakat Telekom birçok farklı model cihaz kullanabiliyor, hatta ayarları da farklı olabiliyor, dolayısıyla tivibuda sorun yaşayan kullanıcı muhtemelen bunlardan birini yaşıyor. Çözülecektir, çünkü test edildi tivibu bu modemde çalışıyor fakat sorun yaşayan kullanıcıda buna benzer özel bir durum var demek ki.
ISP tarafı test edildi.Örnek ben türknet kullanıyorum ve kurulumda türknet seçip bağlanabiliyorum, fakat burda başka bir kullanıcıda bağlanmamış, demek ki burda da özel bir durum var, yoksa bu cihazlar farklı turknet hatlar ile de test edilmişti.
SNR ayar kısmı ise, normalde Broadcom çözümlerde olması planlanmıyordu, dolayısıyla ayar zaten hiç olmayacaktı fakat görünen o ki kararlılık-hız algoritmasında sıkıntılar var. Yine saha testlerinde, test edilen hatlarda Asusun diğer modelleri,rakip modeller ve DSL-AX82U benzer max hızları vermekteydi.
İşin özü, saha testleri yapıldı ve başarılıydı, fakat ne yazık ki sonrasında problemler çıkabiliyor. Herkes çözüm getirmek ki bunun için aktif bir şekilde çalışılıyor.
Keşke dediğiniz gibi herşey yolunda gitseydi herşey hep olması gerektiği gibi çalışsaydı. Anlayışınız için teşekkürler
Alıntıları GösterSNR ayar kısmı ise, normalde Broadcom çözümlerde olması planlanmıyordu, dolayısıyla ayar zaten hiç olmayacaktı fakat görünen o ki kararlılık-hız algoritmasında sıkıntılar var. Yine saha testlerinde, test edilen hatlarda Asusun diğer modelleri,rakip modeller ve DSL-AX82U benzer max hızları vermekteydi.
aman hocam SNR ayarı olmaması demek çoğu kullanıcı için paket hızının % 70 ini kullanabilmesi demek çoğu kullanıcı snr düşürerek tam performans kullanabiliyor asusuda bir çok markadan ayıran özelliklerden bir tanesi bu zaten bu ayar kesinlikle olmalı tşkler
şu anda geçici çözüm olarak kendi adıma dsl ax82 yi router olarak kullanıyorum keenetic dsl extrada snr ayarı yapılıyor orda gerekli ayarları yapıp ax82 yi router modda kullanıp anca öle tam paket hızımı alabiliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet0864 -- 4 Mayıs 2021; 6:5:37 >
-
Öyle bir hataya düşme, wifi çekimi iyi olsada öyle baz istasyonu gibi çalışan bir cihazda deyil, sana önerim airties 4920 router alman ikinci elde bulabilirsin 200 tl civarlarında, 1600 Mbps hızı ve 5 GHz Frekansı var evde komşunun wifisinin çektiği yere koyarsın diğer odalardanda internete girersin,wifi çekimide gayet iyi
-
Merhaba bence mesh çözümlerine bakın ekonomik seride tplink Deco ürünlerini yada biraz daha maliyetli Asus zen xd4 3 lü set biri komşuya 2 si sizin evin odalarına olacak şekilde konumlanır lakin o paralara 2 yıl civarında kendi aboneliğinizi alabilirsiniz tabi karar sizin ben aile ve akrabalar dışında ağ kurulmasını aşırı riskli görüyorum abonelik komşunuza aitse kafanız rahat olur elbet
Belirttiğiz gibi geribildirim gönderdimquote:
Orijinalden alıntı: heymodem arayüzünden bu resimdeki gibi ayarları seçip geri bildirim gönderebilir misiniz ? modeme flash bellek veya disk takmanız gerekecek, 1saatlik logları oraya kaydedip gönderiyor çünkü.
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar snr ayarı ile ilgili lütfen daha çok geri bildirimde bulunun Şuan arge ekibi üzerinde çalışıyor ama ne kadar talep giderse süreç hızlanır
-
Snr taahhüt edilen hızları aşmak için mi önemli yoksa o değere ulaşmak için mi. Mesela 50 mbit hızı olan biri snr düşürerek 70 hız alabilir mi
Normalde ulaşamayacağınız hıza ulaşıyorsunuz. VDSL altyapısı eğer Yapa kullanmıyorsanız Türk Telekom sistemlerine ait. Bu sistemlerde de en düşük SNR kullanıcılar kopma ve performans sorunları yaşamasın diye fast path 8 dB, interleaved path 6 dB ye ayarlı. Bu herkes için oluşturulmuş bir standart. Bazı kullanıcıların bulunduğu adreste hat kalitesi ortalamadan biraz daha iyi olabiliyor. Bu durumda operatör tarafından belirlenen minimum 8 dB ye sabit olan değeri modemden müdahale ederek artırabiliyoruz. CRC ler artmıyorsa hız kazancı sağlıyor.
İnternet paketiniz 75 Mbps ama hat 50 Mbps destekliyor diyelim, snr düşürerek 75 Mbps i kullanabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Mayıs 2021; 21:42:53 >
Tahmini bu ne zaman aktif edilir ? -
quote:
Orijinalden alıntı: kadirkul20
Tahmini bu ne zaman aktif edilir ?ben bugün arge ile görüştüm gelen cevap SNR ayarlamasıyla ilgili olarak bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz
isteseler 2-3 gün sürmez herhalde ama bu ay içinde geleceğini ümit ediyorum
-
Tam da benim durumum bu. 50 mbps tarifem var hattım 75 destekliyor. Umarım biran önce bir güncelleme gelir ve kullanırız o hızları. Türk Telekom müşterisiyim. Şu an snr 13.6 stabil. Tplink dede 14.5 görüyordum
quote:
Orijinalden alıntı: atabey444Tam da benim durumum bu. 50 mbps tarifem var hattım 75 destekliyor. Umarım biran önce bir güncelleme gelir ve kullanırız o hızları. Türk Telekom müşterisiyim. Şu an snr 13.6 stabil. Tplink dede 14.5 görüyordum
hocam 75 destekliyorsa telekom en fazla 50 lik paket satar sana türknet veya milleni gibi sağlayıcılara geçip 100 lük paket alırsan sana 70 civarı hız tanımlarlar
-
Daha 16 ay taahhüdüm var. Dediğiniz gibiyse neden bana hala 100 mbit paketi satmaya çalışıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark ReaverVahim
-
telekom buna hayatta 50 den fazla vermez seni 100 e Geçirelim diye ararlar geçiş sırasında sistem izin vermez geçiremezler seni yoracağım ama hat değerlerini atabilmemde mümkün mü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 4 Mayıs 2021; 23:19:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Reavertelekom buna hayatta 50 den fazla vermez seni 100 e Geçirelim diye ararlar geçiş sırasında sistem izin vermez geçiremezler seni yoracağım ama hat değerlerini atabilmemde mümkün mü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X