Şimdi Ara

Asus DSL-N66U veya DSL-N17U ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlerdir her özelliklerini didik didik ettim ama hala kararsız kaldım, kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim, beni ikilemde bırakan şeylerden birisi;

N66U 2013 ÜRETİMİ / 64MB BELLEK - N17U 2015 ÜRETİM / 128MB BELEK

VE

N66U Dual Band N900 2.4 VE 5.0 GHZ - N17U N300 2.4

Üretim yılları arasındaki farklılıklar ve ram önemli midir? çünkü n66u üretimden de kaldırılmış şu an
    ama bir o kadar da N17U donanımsal olarak iyi ve yeni olmasına rağmen N300 2.4GHZ kullanıyor. Sizce 5.0 GHz kullanmamak veya dual band kullanmamak gerçekten dezavantaj mı, aktif olarak söylenen hızlara çıkılabiliyor mu, eski olmasına rağmen sırf dual band ve 5.ghz için N66U almak mı yoksa yeni ve türkiye standartlarına göre üretilmiş ama 2.4 ghz N17U 'yu almak daha mantıklı?? tüm yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jnrknys

Günlerdir her özelliklerini didik didik ettim ama hala kararsız kaldım, kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim, beni ikilemde bırakan şeylerden birisi;

N66U 2013 ÜRETİMİ / 64MB BELLEK - N17U 2015 ÜRETİM / 128MB BELEK

VE

N66U Dual Band N900 2.4 VE 5.0 GHZ - N17U N300 2.4

Üretim yılları arasındaki farklılıklar ve ram önemli midir? çünkü n66u üretimden de kaldırılmış şu an
    ama bir o kadar da N17U donanımsal olarak iyi ve yeni olmasına rağmen N300 2.4GHZ kullanıyor. Sizce 5.0 GHz kullanmamak veya dual band kullanmamak gerçekten dezavantaj mı, aktif olarak söylenen hızlara çıkılabiliyor mu, eski olmasına rağmen sırf dual band ve 5.ghz için N66U almak mı yoksa yeni ve türkiye standartlarına göre üretilmiş ama 2.4 ghz N17U 'yu almak daha mantıklı?? tüm yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

5 ghz ihtiyacı yoksa olsa n17u alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de bu ik8 modem arasinda kaldim.5ghz disinda hic farklari yok mu bu midemlerin? Mesela airadar ve torrent ozellikleri ayni kalitede midir?

• evet bende merak ediyorum umarım ilgilenenler cevap yazabilir :)
  • Ilgili birini bulsak da tatmin edici bir cevap alabilsek keske?

• keşke hocam bekliyoruz
  • quote:

evet bende merak ediyorum umarım ilgilenenler cevap yazabilir :)

https://wikidevi.com/wiki/ASUS_DSL-N17U

https://wikidevi.com/wiki/ASUS_DSL-N66U

http://event.asus.com/2009/networks/disksupport/

Kullanilan yazılım zaten ayni
    Umarım yardımcı olmuştur

• hocam peki donanım olarak hep ralink veya mediatekten bahsediliyor, siz hangisini önerirsiniz? @yücel52
  • quote:

hocam peki donanım olarak hep ralink veya mediatekten bahsediliyor, siz hangisini önerirsiniz? @yücel52

Ralink ve mtk aynı kapıya çıkıyor

• iki modemide yan yana koyup karşılaştıran kaynak bulman çok zor, ben n17u aldım ama n66u uygun fiyata bulursam alırdım
  • Bu modemi alan ve tam anlamiyla öneren arkadas yokmu arkadaslar. Bende bu ikili arasinda kaldim. N-55 ile N-17 hangisi daha mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: aragor33

Bu modemi alan ve tam anlamiyla öneren arkadas yokmu arkadaslar. Bende bu ikili arasinda kaldim. N-55 ile N-17 hangisi daha mantikli

n55 adsl modem
    n17u ise vdsl destekli
    kategori farklı
  • Satan olursa N66U talibim :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragor33

Bu modemi alan ve tam anlamiyla öneren arkadas yokmu arkadaslar. Bende bu ikili arasinda kaldim. N-55 ile N-17 hangisi daha mantikli

Bende N55U var şuan alacak olsam N17U alırım, çok daha yeni çok daha extra özellikleri var daha uzun süre firmware desteği alacağından bahsetmiyorum bile ki bu modemler için ÇOK önemli birşeydir.
  • Hocam peki ekstra özellikten kastınız nedir? 5 ghz önemli bir arti değil midir?fiyat seçeneğini ortadan kaldırırsak n66 dan ne üstün yani vardir n17 nin? Daha önce çıkması n17u dan daha önce firmware desteğinin kesileceği ablamına gelir mi?

• jnrknys kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 4 gündür didik didik ettim ama hala sonuca ulaşamadım. Şimdi benim pc de 802.11 ac destekliyor. bu açıdan dual band 802.11 ac destekli bir modem mi almayalıyım acaba?
    Yada dual band 2.4Ghz-5 Ghz bir ürün mü tercih etmeliyim bilemedim. Ama araştırmalarım sonucunda bende asus N17U ya çok ısındım. Düne kadar TP-LİNK ARCHER D7 düşünüyordum ama şu an kafam çok karışık. Sen ne yaptın. Modem aldın mı? Memnun musun? Ben ne almalıyım yardımcı olun lütfen.
  • Kafam çok karıştı, bir kaç konuda fikirlerinize müracaat edeceğim. Öncelikle TP-LİNK ARCHER D7 ve ASUS N17U arasında kaldım. Fiyattan ötürü ASUS N66U yu elemek zorunda kaldım.

ASUS N17U nun garantisi(3 yıl sıfırıyla değişim garantisi), Türkçe arayüzü(Bizlere verdiği değeri gösterir bence), Torrent, Bulut, VPN, EWAN, 3G/4G, DLNA, Ebeveyn Kontrolü Destekli, ADSL2+, VDSL ,Fiber Destekli, sürekli gelen güncellemeleri ve 250TL lik fiyatıyla çok cezbetti beni.

Diğer taraftan;

TP-LİNK ARCHER D7, dual band olması, 2.4 Ghz ve 5Ghz frekanslarda çalışabilmesi, 802.11 AC desteklemesi çok güzel amaaa TÜRKÇE arayüze sahip olmaması, güncellemeleri, torrent olmaması dezavantaj diye düşünüyorum. Ayrıca ASUS daki garantiyi de TP-link de hissedemedim ne bileyim ısınamadım yani.

--Ama bilmiyorum 802.11 ac önemli bir faktör müdür? Bahsedildiği gibi hızımda 3 kat hız artışı olacak mıdır?
    --Dual band önemli bir faktör müdür?
    --TP-LİNK 1750 Mbps, ASUS 300Mbps bu çok önemli midir? (Hattım 16Mbps ttnet)
    --Hangi üründe daha hızlı bağlanabilirim? Yada hız farklılık gösterir mi 2 modem arasında?
    --Siz alsanız hangisini tercih edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: duman50

Kafam çok karıştı, bir kaç konuda fikirlerinize müracaat edeceğim. Öncelikle TP-LİNK ARCHER D7 ve ASUS N17U arasında kaldım. Fiyattan ötürü ASUS N66U yu elemek zorunda kaldım.

ASUS N17U nun garantisi(3 yıl sıfırıyla değişim garantisi), Türkçe arayüzü(Bizlere verdiği değeri gösterir bence), Torrent, Bulut, VPN, EWAN, 3G/4G, DLNA, Ebeveyn Kontrolü Destekli, ADSL2+, VDSL ,Fiber Destekli, sürekli gelen güncellemeleri ve 250TL lik fiyatıyla çok cezbetti beni.

Diğer taraftan;

TP-LİNK ARCHER D7, dual band olması, 2.4 Ghz ve 5Ghz frekanslarda çalışabilmesi, 802.11 AC desteklemesi çok güzel amaaa TÜRKÇE arayüze sahip olmaması, güncellemeleri, torrent olmaması dezavantaj diye düşünüyorum. Ayrıca ASUS daki garantiyi de TP-link de hissedemedim ne bileyim ısınamadım yani.

--Ama bilmiyorum 802.11 ac önemli bir faktör müdür? Bahsedildiği gibi hızımda 3 kat hız artışı olacak mıdır?
    --Dual band önemli bir faktör müdür?
    --TP-LİNK 1750 Mbps, ASUS 300Mbps bu çok önemli midir? (Hattım 16Mbps ttnet)
    --Hangi üründe daha hızlı bağlanabilirim? Yada hız farklılık gösterir mi 2 modem arasında?
    --Siz alsanız hangisini tercih edersiniz?

sadece gözden kaçırdığınız bir kısmı yazıyorum, D7'de bizim ülkemizdeki telefon hattı üzerinden VDSL desteği yok, yani ttnet vdsl fiberde kullanamazsınız ADSL hızında kalırsınız

• ARCHER D7'de vdsl desteği yok dostum..
  • N17U

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.