Şimdi Ara

ASUS-DVDRW 1608P3S sorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus un 1608P3S modelini kullanan arkadaşlara bir sorum var.DVD-RW kapağı açık şekilde bilgisayarı yeniden başlattıklarında ya da yine kapak açık iken bilgisayarı kapatıp açtıklarında dvdrw nin kapağı kendiliğinden içeri giriyor mu?
    Bilgilendirme:"Asus marka cdrw ile asus dvdrw yi aynı ide kablosu üzerinden bağladım.Dvdrw master, cdrw slave olarak ayarlı.Cdrw nin kapağı kendiliğinden içeri alma işlevleri gayet normla ancak dvdrw de bi hareketlilik yok."
    Diğer marka dvdrw leri de kullanan arkadaşlar dvdrw lerinin yeniden başlarken veya kapatıp açıldığında dışarda bulunan kapağı kendilğinden içeri alıp almadığı konusunda da bilgi vermelerini rica ediyorum.

• kapak içeri girse ne olacak pc kapanırken girmese bunun performans ile bi alakası yok ki
  • Bir araç aldığında sen sadece motora mı bakıyorsun, kapıların kapanıp kapanmaması önemli değil öyle mi?Bu güne kadar kullandığım ve gördüğüm hiçbir optik sürücüde böyle bir sorunla karşılaşmadım ki ben buna sorun diyorum sen önemsemeyebilirsin.Ama bu durumun normal olmadığın düşünüyorum.Yeniden başlayınca ya da bilgisayar kapatılıp açıldığında o kapak kendiliğinden kapanmalı, bunda bi eksin taraf yok sanırım?
  • ben kullanıyorum yeni aldım ama ona dikkat etmedim + demişsin kapıların kapanıp kapanmaması önemli değil öyle mi? sanki kapak kapanırken sorun varmış gibi anlatmışsın kapak normal bir şekilde kapanıyor daha ne istiyorsun sen yazma okuma vs performansına bak derim asus iyidir 44+ kdv aldım ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedel

kapak içeri girse ne olacak pc kapanırken girmese bunun performans ile bi alakası yok ki

-1

Bende şu anda DVD-RW yok ama Asus Combo CD-RW/DVD var, bilgisayarı yeniden başlattığımda sürücünün kapağı kendiliğinden kapanıyor.
  • Dvdrw yi dün aldım.Ne kadar doğru bir tespit olabilir bilmiyorum ama dünden beri kapakta, okumasında ve yazmasında herhangi bir sorun yok.Yalnızca gördüğüm onlarca ve bizzat kullandığım optik sürücülerde "cdrom, cdrw, dvd combo,dvdrw" ve "lg,samsung,asus, philips,sony..." böyle bir durumla karşılaşmadım.Asus cdrw yi şu anda kullanmaktayım. 2 yıl oldu sanırım. Emin olduğum şey kesinlikle bir daha alırsam asus cdrw alacağımdır.Çok memnunum.Bu nedenle de asus dvdrw aldım.Dediğim gibi bu kapak durumu biraz canımı sıktı.Asus Cdrw bilgisayar açılıp kapanırken kapağı otomatik içeri alabiliyor.Benim sıkıntım bu özellik değil kesinlikle.Benim dvdrw de mi bir sorun var?.Eğer bu modelde böyle bir durum varsa canları sağolsun .Cdrw den bildiğim yazma ve okuma kalitesini dvdrw de göstersin tabiki yeter bana...
  • şimdi denedim kardeş bende de kapanmıyo sorun yok yani rahat ol
  • Çoooook teşekkürler....Gerçekten benim için epey bi sıkıntı oldu, tekrar sağol...
  • rica
  • quote:

Orjinalden alıntı: echo61

Çoooook teşekkürler....Gerçekten benim için epey bi sıkıntı oldu, tekrar sağol...

senin adına sevindim daha kötüsü de olabilirdi mesela kapak açılırken "busy" ışığı yanıp sönmese ne yapacaktık. Öyle bi DVDRW hayal bile edemezdim herhalde
  • xpress dostum sende o sorun mu var busy ışığı sorunu mu var sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Ekim 2006; 20:00:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: forious

xpress dostum sende o sorun mu var busy ışığı sorunu mu var sende

yok hocam bn pioneer DVR109 ve LG-4163B kullanıyorum.

Kapak açılırken;
    pioneerda ışık sürekli yanıyor
    LG de ise yanıp sönüyor.

Sorunlu mu bilmem ama nedense beni hiç rahatsız etmedi
    Asıl görevi DVD yazmak o bakımdan hiç problem yaşamadım 2sinide tavsiye ederim kullanıcılara
  • sadece kapattığında içeri girmez sistemini yeniden başlatırsan girer..
  • Dikkatimi çeken bir nokta da şu ki; asus cdrw de bilgisayar açılırken cdrw nin kapağı ister açık ister kapalı olsun busy ışığı yanıp sönüyor.Ancak asus dvdrw de (1608P3S) kapak kapalıysa busy ışığı yanıp sönüyor, açık ise ışık yanıp sönmüyor.Bunu bir amaçla yapmışlar ama henüz anlayamadım.Belki de kullanıcı madem kapağı açık bırakmış bi bildiği vardır herhalde diye düşünmüşlerdir.Beni şaka yollu eleştiren arkadaşlara kızmıyorum kesinlikle ama yaws yeni aldım bu aleti neden standartların dışında, normal yapması gereken işleri yapmayan bir ürünü kabulleneyim ki.Bu şekilde çalışması gerekiyorsa söyleyecek sözüm yok zaten.

• asus iyidir ama plextor olsa daha iyi olur oda pahalı
  • Optik sürcülerde şans faktörü bence çok etkili.Yani dvdrw yi alıncaya kadar forumları falan çok gezdim.Birinin iyi dediğine diğeri nerdeyse almayın onu diye yalvarıyor.Bu arkadaşların hiçbirinin de yalan söylediğini düşünmüyorum.Belki de biz uygun medyayı kullanmıyoruz.Malum Türkiye şartlarında kaliteli medya kullanmak herkesin harcı değil.Ayrıca kutulu ve kutusuz ürünler arasında da oldukça fark var.Umarım asus bu kez de yüzümü güldürür...

Verbatim + Asus = En iyi sonuç.......Yapılan test sonuçlarından bunu çıkardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: echo61

Optik sürcülerde şans faktörü bence çok etkili.Yani dvdrw yi alıncaya kadar forumları falan çok gezdim.Birinin iyi dediğine diğeri nerdeyse almayın onu diye yalvarıyor.Bu arkadaşların hiçbirinin de yalan söylediğini düşünmüyorum.Belki de biz uygun medyayı kullanmıyoruz.Malum Türkiye şartlarında kaliteli medya kullanmak herkesin harcı değil.Ayrıca kutulu ve kutusuz ürünler arasında da oldukça fark var.Umarım asus bu kez de yüzümü güldürür...

Verbatim + Asus = En iyi sonuç.......Yapılan test sonuçlarından bunu çıkardım.

50 li verbatim azo larda hepsiburda da kampanya var...ordan alabilirsin...ayrıca dvd-rw alırken iyi bir seçim yapmışsın...ürünün çizginin sitesine kayıt ettirebilirsin böylece garantide sorun yaşamazssın...tabi aldığın ürün çizginni ürünü ise...ha unutmadan benim kapakta açık kalıyor...

Verbatimler için link:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=542&productid=bs5390

Çizgi için link:http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx (burdan çizgi crm ye kayıt oluyorsun...)

• Bilgilendirme için teşekkürler...ürün çizgi elektronikten alınmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.