Şimdi Ara

Asus Eee Pad Transformer Prime (Ana Konu) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.509
Cevap
10
Favori
123.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aerospace

http://www.transformerforums.com/ bu siteden prime forumuna gir, orada pekçok sorun için, çözümler mevcut.

Nihayet sonuçta bire bir ayni sorunu olan iki kişi olduk. Klavyenin yarısının çalışıp yarısının çalıuşmaması sinir bozucu. Üst düğmeler işlev yapıyor harflar ve sayılar çalışmıyor. İstediği zaman çalışıp istediği zaman çalışmamasını ben yazılıma bağlıyorum. Ve nasıl olsa garantisi var diye de acala etmiyorum ama arada bir de asabım bozuluyor. Günde birkaç defa klavye çalışıyor mu diye kontrol ediyorum. Bir arkadaş forum sitesi söylemiş ama ingilizcem olmadığı için yaralanamıyorum. "ilacvepazarlama" arkadaşım çözüm bulursan buradan veya mail ile bana da ilet lütfen. Selamlar...

• quote:

http://www.transformerforums.com/ bu siteden prime forumuna gir, orada pekçok sorun için, çözümler mevcut.
    quote:

Offf Ooooof Benim klavye (harici-Dock) kafasına göre çalışıyor. Bunun bir prensibi mi vardır da ben öğrenemedim bilmiyorum takıyorum harici istasyon diyor ama klavye çalışmıyor, şarj a takıyorum canı isterse birkaç dakika sonra çalışmaya başlıyor. Uykuya geçip açıldığı zaman bakıyorum yine çalışmıyor. Sistemi sırf bu yüzden yeniden yükledim ama hiç faydası olmadı. Bu klavye böyle ise acil durumlarda hiçbir işe yaramazki. sonra takılan usb ve SD kartları aleti yeniden başlatmayınca görmüyor. Acaba güncellemelerle düzelecek mi. (Haaa birde şarja takılı iken mouse nin dış kısımlarında parmakla dokununca elektrik çarpması gibi titreşimler oluyor. Donanımsal bir arızamıdır acaba)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arızalı olabilir yukarıda Aerospace kendisinin dockunda arıza olduğunu ve iade aldıklarını söylemişti belki sizinde öyle bir durumdur

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bende de ayni sorun var.Ama geri iade edememacikcasi Turkiye den aldiktan sonra yurt disina ciktim. Yazilimla filan cozemez miyim?

Nihayet sonuçta bire bir ayni sorunu olan iki kişi olduk. Klavyenin yarısının çalışıp yarısının çalıuşmaması sinir bozucu. Üst düğmeler işlev yapıyor harflar ve sayılar çalışmıyor. İstediği zaman çalışıp istediği zaman çalışmamasını ben yazılıma bağlıyorum. Ve nasıl olsa garantisi var diye de acala etmiyorum ama arada bir de asabım bozuluyor. Günde birkaç defa klavye çalışıyor mu diye kontrol ediyorum. Bir arkadaş forum sitesi söylemiş ama ingilizcem olmadığı için yaralanamıyorum. "ilacvepazarlama" arkadaşım çözüm bulursan buradan veya mail ile bana da ilet lütfen. Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepsahin -- 11 Mart 2012; 22:54:15 >

• Aslında çok fazla doküman yazmıyor ve 17 saat pil ömrüne ihtiyaç yok ise, klavye ünitesi pek gerekli değil. Garanti kapsamında zaten, değiştirirler, ellerinde klavyeli model yoksa para iadesi yapacaklar.Kafaya takmaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aslında çok fazla doküman yazmıyor ve 17 saat pil ömrüne ihtiyaç yok ise, klavye ünitesi pek gerekli değil. Garanti kapsamında zaten, değiştirirler, ellerinde klavyeli model yoksa para iadesi yapacaklar.Kafaya takmaya gerek yok.

Çok haklısın Klavyeyi daha çok hoş duruyor diye aldım ben. Tablette uzun uzadıya kimsenin yazacağını sanmıyorum. Tableti olanın bilgisayarı da var zaten. Pişman bile oldum ama aldığım içinde çalışmamasına kafam bozuluyor.
    Birde Web Browser olarak iyi bir programa raslayamadım. Herkes operayı tavsiye ediyor ama ben beğenemedim bir türlü. Şu chrome çıksa da nasıl olduğunu görsek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepsahin

quote:

Aslında çok fazla doküman yazmıyor ve 17 saat pil ömrüne ihtiyaç yok ise, klavye ünitesi pek gerekli değil. Garanti kapsamında zaten, değiştirirler, ellerinde klavyeli model yoksa para iadesi yapacaklar.Kafaya takmaya gerek yok.

Çok haklısın Klavyeyi daha çok hoş duruyor diye aldım ben. Tablette uzun uzadıya kimsenin yazacağını sanmıyorum. Tableti olanın bilgisayarı da var zaten. Pişman bile oldum ama aldığım içinde çalışmamasına kafam bozuluyor.
    Birde Web Browser olarak iyi bir programa raslayamadım. Herkes operayı tavsiye ediyor ama ben beğenemedim bir türlü. Şu chrome çıksa da nasıl olduğunu görsek....

dolphin hd tavsiye ederim

• Evet Dolphin Browser HD yi kurdum ve beğendim.
  • Merhaba arkadaşlar bende asus prime sahibiyim. Cihaza root yaptim. Şuana kadar yazılan yorumlardaki problemler ile pek karşılaşmadım. Genel olarak piyasadaki diğer tabletlerden çok daha hızlı ve iyi oldugunu söyleyebilirim. Benim tek sorunum bazı yarış ve sensörlü oyunlarda sağa sola hareketlerini yukari aşağı algılıyor. Bu problemi olup da cozebilen varsa yardimci olabilirmi?
  • http://www.hiperstore.com.tr/main/asus_eee_pad_transformer_prime_tf2011b088a_tegra_3_android_32_1gb32gb__dock_unitesi_gri_renk-pmu12062.html

Arkadaşlar hiperstore ye gelmiş ürün sadece gri + dock lu olan varmış 3 adet varmiş ellerinde ona göre fiyatıda iyi gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepsahin

Evet Dolphin Browser HD yi kurdum ve beğendim.

dolphin görsel olarak ve eklenti olarak operadan üstün olsa da operanın hız olarak üstün olduğunu belirtmek isterim 2sinide kurup denerseniz farkı görebilirsiniz bende sizin gibi operayı beğenmemiştim ilk başta fakat zamanla alıştım şu anda android telefonumda 2side yüklü olmasına rağmen dolphin kullanmayalı bayağı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: stacx

http://www.hiperstore.com.tr/main/asus_eee_pad_transformer_prime_tf2011b088a_tegra_3_android_32_1gb32gb__dock_unitesi_gri_renk-pmu12062.html

Arkadaşlar hiperstore ye gelmiş ürün sadece gri + dock lu olan varmış 3 adet varmiş ellerinde ona göre fiyatıda iyi gibi :)

eksende zaten vardı diye biliyorum sitesinde stokta yok yazmıyor ve daha ucuz

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92723&ttype=Details#pt

• arkadaşlar bu arada hiç tabletle yüklü gelen shadowgun oyununu deneyen var mı ? gyroscope sensöründe bir sıkıntı var mı ? rahat mı ya da istediğiniz gibi değil mi bu konudaki yorumlarınızı alabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

quote:

Orijinalden alıntı: MuBi

Applein teknolojideki önderliğini ve ileri görüş yeteneğini tartışmam, A5 kulladiklarina göre muhtemelen tegra dan daha kararli ve performanslidir.... urun kalitesndande suphem yok... hatta iddia ediyorum ipad kalite (tp bunun disinda hatta otesinde) ve akiciliginda henuz bir android pad de yok.... ama tum bunlara ragmen ios dendiginde benim tuylerim diken diken oluyor, hapse girmek, itunes ile nikah kiymak hiiiic işime gelmiyor.... seviyorum andriodi, her turlu zahmetine rağmen...

hocam daha önce ios kullandınız mı ? şahsen ben kullanmadım da yani bağlılık derken neyi kastettiğinizi açar mısınız acaba ? çünkü dediğim gibi ios kullanmadım fakat imzamdaki telefonu (htc desire z) kullanıyorum android bilgim var root falan az çok biliyoruz fakat ios daki stabiliteyi merak etmiyor değilim ayrıca tablet alırken bir ton para veriyoruz ve ihtiyaçlarımızı karşılamayacaksa bir anlamı yok bunu neden dedin derseniz androiddeki bir çok uygulamanın henüz tablete uygun sürümü yok diye biliyorum fakat iosda durum böyle değil ayrıca jailbreak var yani jb yaparak bağlılıktan kurtulamıyor muyuz?

Kusuruma bakma, foruma yeni yanıt verme fırsatım oldu. Evet daha önce ipad ve iphone 4 tecrübem olmak zorunda kaldı (şirket verdiği için) ürünün yazılım ve donanım bakımından kararlılığına (takılma, donma, kilitlenme, sapıtma vb.) bir durum yaşamadım. Ekranın hassasiyet ve görüntü kalitesi, marketin zenginliği ve firmaların app store için üretim hızına diyecek yok. ama yukarıda da bahsettiğim gibi apple in sanırım ileri görüş yeteneğinden veya öncülüğünden, veya despotluğundan, adına ne derseniz koyduğu şeffaf duvarlar var ve hep kendimi o duvarların arasında hissediyorum. ve biliyorum ki isterse apple bir düğmeye basacak ve o duvarlar üzerime gelecek... itunes olmadan cihaza hakimiyet kuramıyorsunuz. androidde root yapmadan da blackapk ve benzeri arka bahçe marketleri kullanabilirsiniz ama apple da jailbreak olmadan asla... gibi gibi gibi...

bu konu gerçi görecelidir, kimi ipad - iphone sever toz kondurmaz ve benim saydığım dezavantajları avantaj, hatta tam oturmamış android platformlarını sorun olarak görür. Kimi benim gibi androidden yana kullanır tercihini...

Android i de sorunlu kılan apple in aksine tek bir donanım sağlayıcının değil, AŞIRI fazla üreticinin kullanıyor olmasıdır. Örneğin honeycomb 3.0 a kadar tabletler için üretilmiş android platformu olmamasına rağmen bir dünya tablet vardı piyasada hem de sadece çin malları değil, bilindik markalara da ait olanları vardı. Mesela ben de archos 10.1 vardı donanım fena değil, özellikler fena değil ama işletim sistemi cep telefonlarına yönelik olarak hazırlanmış olan 2.1 - 2.2 herhalde en son bir de 2.3 çıktı... şimdi benim gibi teknoloji düşkünü olmayan bir archos kullanıcısı androide tövbe eder ve bir de çevresine kötüler, dahası kendini apple ın kollarına atar ve mutlu hisseder, oysa ben o cihazı bile performanslı kullanabiliyordum. Apple da ise durum daha stabil tek ve denenmiş bir donanım, stabil bir yazılım.

Uzun oldu farkındayım ama son olarak asusun transformer prime ile ipad fenomeninin yıkılmaz olmadığını gösterdiğini düşünüyorum. WiFi zayıf ama sorunlu değil, GPS yok denecek kadar kötü....

• Sonunda bende dün nihayet Tf201 aldım. Öyle uzun boylu deneme imkanım olmadı henüz ama ilk gördüklerim kesinlikle son derece başarılı bir cihaz yaratıldığını gösteriyor. Asus hakikaten kaliteli bir ürün'e damgasını vurmuş ve daha sanırım uzun süre bu fenomen şeklinde deavm edecektir. Ayrıca bu fiyata (1365 TL) hem tablet hemde netbook sahibi olmak da bana göre büyük avantaj...
    Ayrıca elimde bir wireless mouse vardı cihaza bağladım ve pek hoş bir kullanma hissi veriyor. Yani tablette mouse kullanmak ilginç bir deneyim...

Wireless ile tüm evin içinde gezmeme rağmen sorun yaşamadım. Ancak GPS içerde çalışmıyor (zaten ne işe yarar içerde...!) doğru ancak sokağa çıkar çıkmaz bağlantı sağladı.

Benim tek sorunum USB den şarj edilemiyor olması ki bence bu mutlaka olmalıydı. Zira yanımızda her zaman bir kablo bulunsa da birde adaptör bulunması biraz sıkıntılı oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mursa46

Sonunda bende dün nihayet Tf201 aldım. Öyle uzun boylu deneme imkanım olmadı henüz ama ilk gördüklerim kesinlikle son derece başarılı bir cihaz yaratıldığını gösteriyor. Asus hakikaten kaliteli bir ürün'e damgasını vurmuş ve daha sanırım uzun süre bu fenomen şeklinde deavm edecektir. Ayrıca bu fiyata (1365 TL) hem tablet hemde netbook sahibi olmak da bana göre büyük avantaj...
    Ayrıca elimde bir wireless mouse vardı cihaza bağladım ve pek hoş bir kullanma hissi veriyor. Yani tablette mouse kullanmak ilginç bir deneyim...

Wireless ile tüm evin içinde gezmeme rağmen sorun yaşamadım. Ancak GPS içerde çalışmıyor (zaten ne işe yarar içerde...!) doğru ancak sokağa çıkar çıkmaz bağlantı sağladı.

Benim tek sorunum USB den şarj edilemiyor olması ki bence bu mutlaka olmalıydı. Zira yanımızda her zaman bir kablo bulunsa da birde adaptör bulunması biraz sıkıntılı oluyor..

Öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. GPS programı olarak ne kullandınız? Benim çok fazla araştırma ve deneme yapma imkanım olmadı, bu nedenle kullandığınız GPS programlarını paylaşırsanız sevinirim.

• @MuBi hocam apple kullanmadigimi belirtmistim dolayisiyla elmacilardan degilim ama dun izmir mediamarkta gittim ve bir ipad2 birde sony tablet s , exper easypad vs menulerinde gezindim fark gercekten cok belirgin olmasada hissedilir derecede ipad 2 lehineydi adamlar gercekten stabil bir sistem kurmuslar ama itunes vs bana da ters gelecekmis hissi veriyor ne yapsam bilmiyorum androidde ise tablet icin uygulamalar yetersiz diye biliyorum telefonda pek arayipta bulamadigim bir sey olmadi ama tabletlere daha az onem veriliyor sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası denemeyi ben değil Oğlum yaptı ve GPS konusu ile hiç ilgilenmediğim içinde bakmak bile aklıma gelmedi. Zaten o sırada araba kullanıyordum ama gayet güzel bağlandı dediğini hatırlıyorum...
    Evde denediğinde de "dedikleri gibi içerde tık yok" dedi yani bağlanmıyor...

USB üzerinden şarj olayı hakkında bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mursa46

Açıkcası denemeyi ben değil Oğlum yaptı ve GPS konusu ile hiç ilgilenmediğim içinde bakmak bile aklıma gelmedi. Zaten o sırada araba kullanıyordum ama gayet güzel bağlandı dediğini hatırlıyorum...
    Evde denediğinde de "dedikleri gibi içerde tık yok" dedi yani bağlanmıyor...

USB üzerinden şarj olayı hakkında bilgisi olan var mı ?

usb'den pili doldurur ama tablet kapalı olacak, prize göre daha uzun sürer
  • Evde GPS e bağlanmayı beklemiyosunuzdur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forever79

Evde GPS e bağlanmayı beklemiyosunuzdur herhalde.

+1
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.