Şimdi Ara

asus eee pc express gate sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba gençler.asus un eee pc 1015 ped model netbook bilgisayarını aldım.windows starter yüklüydü ve ben professionala yükselttim.
    yanlız bunu yaparken pazı partları silmek orunda kaldım.
    partlar şu şekildeydi:
    C:/(windows starter yüklüydü)
    D:/
    E:/windows sistem ayrıldı (windowsun ayırdığı 100 mb lık bölüm)
    F:/express gate sistem belleği (o da 100 mb tı yanlış hatırlamıyorsam)
    ve netbookun recovery bölümü vardı o da 15 gb lık bir bölümdü ama onu silmedim.
    partları düzenleyip windowsu kurduktan sonra bütün driverleri kurdum express gate in windows kurulumunu indirdim.fakat;
    no EF partition! installation is aborted.
    diyor ve express gate i kuramıyorum.istenilen partition u nasıl kurabilirim??

bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı açıklarlarsa çok sevinirim.

(bu arada recovery kısmına bilgisayarı yönetten girdim ve dosyaları kopyaladıktan sonra o 15gb lık kısmı biçimlendirip d ye kattım
    recovery den faydalanabilirmiyim??)

• bana kimse yardım edemiyormu koca forumda yhaa :s
  • Bende de aynı sorunun daha kötüsü mevcut ve bir çözüm bulamadım henüz, Linux kurmak için bazı partitionları silmem gerekliydi ve recowery bölümünde bulunan üç adet wim dosyasını alıp recovery'yide sildim şimdi o wim dosyalarını geri yükleyemiyorum ikincide hata veriyor, express gate kısmını da ne yaptıysam yükleyemedim. Sanırım bu sorunla karşılaşan kimse olmadığından yardımcı olamıyor kimse çözebilirsem haber veririm. Sizde bişeyler bulursanız yazarsanız sevinirim.
  • Ben biraz ugrasip bu problemi az once çözdüm. Linux bilgisi olanlar :http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=750104 adresindeki yönerge ile sorunu hizli şekilde çözebilir. Windows üzerinden isehttp://partitionwizard.com/download.html adresindeki Free Full version indirip kurduktan sonra resize/move menüsü ile diskin en sonunda unallocated halde min. 8mb alan gerekiyor. Unformatted kalacak sekilde partion üzerindeki menüden partion ID si elle 0xEF girince BIOS Boot menüsünde "Boot Booster" aktif hale geldi. Gate express kurduktan sonra da onun menüsü geldi, gayet iyi calisiyor. Hiç format atmadan Windows7 pro üzerine bu şekilde kurabilirsin.

• HaLLoWanlattığın ikinci yöntemi yapmaya çalışıyorum ama takıldığım bir yer var. min 8 mb alan hdd nin hangi bölümünde oluşturalacak. C, D fark edermi, yoksa expres gate ile ilgili alanın sonuna mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alix12

merhaba gençler.asus un eee pc 1015 ped model netbook bilgisayarını aldım.windows starter yüklüydü ve ben professionala yükselttim.
    yanlız bunu yaparken pazı partları silmek orunda kaldım.
    partlar şu şekildeydi:
    C:/(windows starter yüklüydü)
    D:/
    E:/windows sistem ayrıldı (windowsun ayırdığı 100 mb lık bölüm)
    F:/express gate sistem belleği (o da 100 mb tı yanlış hatırlamıyorsam)
    ve netbookun recovery bölümü vardı o da 15 gb lık bir bölümdü ama onu silmedim.
    partları düzenleyip windowsu kurduktan sonra bütün driverleri kurdum express gate in windows kurulumunu indirdim.fakat;
    no EF partition! installation is aborted.
    diyor ve express gate i kuramıyorum.istenilen partition u nasıl kurabilirim??

bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı açıklarlarsa çok sevinirim.

(bu arada recovery kısmına bilgisayarı yönetten girdim ve dosyaları kopyaladıktan sonra o 15gb lık kısmı biçimlendirip d ye kattım
    recovery den faydalanabilirmiyim??)

Dostum aynı hatayı bende yapdım...
    Bu arada yukarıda arkadaşın anlattıı sanırsam sadece reboot yapabilmek için gerekli....

Express gate i bende kuramıyorum şuanda.. bendede 1011px eeepc var.. w7 kurulu değildi içinde aldığımda... ben kurarkende yanlışlıkla bütün diski biçimlendirdim.. express gate de gitti reboot kısmıda ne vardıysa gitti :( şimdi bende bu no EF partition hatasını alıyorum... bir çözüm bulabildini acaba?

• Arkadaşlar internetde biraz araştırma yapdım, 2 farklı şey gördüm... Express gate i kurmak için hdd de öncelikle express gate için farklı bir alan açmak gerek diyoralr ve birisi bios dan kurucaksın diyor diğeride bir flash belleği Express Gate olarak adlandırıp expresgate in kurulumunu oraya kuracakmışız ve yine biosdan flashbellkden boot yaparak oradan kurmamız gerekiyormuş... Ancak bunları tam olarak çözemedim.. bi fikri olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.