dizüstü bilgisayarım son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı. hiçbir işlem yapmadığım zamanlarda bile çok ısınıyor ve fan çok ses yapıyor. özellikle garantisi bittikten sonra bu sorun ortaya çıkmaya başladı. bi de win7 yükledim sonradan onun etkisi var mıdır bilmiyorum.(belki bir sürücüde uyumsuzluk vardır diye düşünüyorum). antivirüsten olmadığını düşünüyorum.(farklı antivirüsleri denedim, full scan yaptım). ayrıca format atmama rağmen aynı olay devam etti. farklı işletim sistemi denemedim, win7 kullanıyorum. başka bir fikri olan var mı acaba? bilgisayar özellikleri aşağıda:
aynı sorun aynı makına ve aynı dusunceler bende de mevcut yaptıklarının aynılarını bende yaptım wi7 yuklemek dısında ama bu sorun duzelmedı su an hıc uygulama acık degılken ıslemcı sıcaklıgı mın 97 derece gpu 101 derece ve altında sogutucu notebook fanı mevcut.bırısı bıze yarımcı olursa sevınırım.
Laptopun fanını temizleyin. Benimki de ses yapıyordu, temizleyince düzeldi.
Bilgisayarınızın soğutucu kanallarının yarı tıkanmasından kaynaklı sorunlar yaşıyorsunuz muhtemelen. bilgisayarın içini açıp kanalları temizlerseniz problem çözülecektir.
cevaplarınız için teşekkürler...
peki, fan temizleme konusunda tavsiyeniz var mı? fanı söküp bezle silerek mi oluyo bu iş?
olabilir ama bezle temizlemek iyi bir fikir değil evinizde 2 yönlü çalışan bir elektrik süpürgeniz varsa hava tabancası varsa yakınlarınızda ( mobilyacılarda lastikcilerde olur ) yada benim gibi kamyonun hava tabancasıyla 3-4 ayda bir içine hava tutun çıkan şeyleri görünce inanamayacaksınız :)
hava tabancasıyla hava tutar iken dikkatli olun bir dostumun başına geldi fan kanatlarını kırdı
arkadaşlar bendede f3 serisi var bende aynı sorundan müzdaribim temizlik dahil herşeyi yaptım... hatta danışma hattını aradım işlemci tipinizden dolayı ısınma yapar havalarında ısınmasına etkisi olur diyorlar. ama dizüstü bilgisayarımı ayağımı yaktığı için masaüstü kullanıyorum. hatta masayıda yaktı ve cilanın rengi soldu... işin garip tarafı asusun kendi kontrol yazılımına baktığımda bukadar ısınmasına rağmen bütün kontrol noktalarına sorun yok demesi oldu. ben çözümü bulamadım zaten f3 serisinde sorunlar bununlada sınırlı değil... kasa kırılma menteşe sertleşme. vs. vs... hevesle aldım ama kursağımda kaldı diyebilirim. artık arkadaşlarıma asus tavsiye etmiyoru. bence sizde etmeyin. bileşenler iyi ama malzeme ve işçilik sıfır... son olarak coolermaster in johnlone isimli notebok soğutucusunu denedim bir arkadaşımdan alıp ve faydası olduğunu gördüm. ayrıca bacaklarınızıda rahatsız etmiyor. kocaman bir fanı var ve gayet verimli çaşlışıyor... benim denememde %30-40 civarı ısı düşüşü fark ettim tavsiye ederim. bende en kısa sürede alacağım. en son vatan bilgisayar izmir de 60 tl civarındaydı...
ben bu soğukta balkonda mermer zemine koyarak kullanıyorum. ne güzel çözdüm ama demi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme