Şimdi Ara

ASUS F3SA vs DELL 1520

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki makinadan birisini alıcam ama ilk notebookum olacağı için çok kararsızım . Az oyun çok iş hesabı kullanılacak. genellikle photoshop corel illustrator gibi programlar kullanıyorum. Aynı anda müzikte açık olucak. Açıkcası bana sorunsuz bi makina lasım. Kasası sağlam az ısınan. Örn.Acer 5920 var fiyatıda uygun ama bana plastik ve çok ucuz geldi kasası. Genellikle grafik ve film izlenmek için alınacak arada bir de oyunda oynatsa iyi olur Evet arkadaşlar sizce hangisi. DELL iyi bir marka ama Asus laptoplar nasıldır? Bu ASUS F3 kasalar nasıl sağlammıdır?.

DELL 1520

Intel Core 2 Duo T7500 2.0 GHz 800 Mhz FSB 4 MB L2 Cache
    2048 MB DDR2
    250 GB 5400 RPM SATA
    DVD RW
    nVidia GeForce 8600M 256 MB Grafik Belleği
    15.4” Wide Screen XGA 1280*800 TrueLife
    Intel Wireless 3945 802 110a/ b/g
    Internal V92
    Vista Home Premium
    Bluetooth 8 in 1 Combo Card Reader&2.0 MP Integrated Webcam& Dell Travel Remote Control
    6 hücre 53WHR
    SİYAH RENK

ASUS F3SA

İşlemci : Intel Core 2 Duo Processor 2.4 GHz T7700
    Ekran : 15.4” WXGA GLARE EKRAN
    RAM : 2 GB 667 DDR2
    HDD : 250 GB 5400 RPM SATA
    Ekran Kartı : ATI HD 2600 512 MB EKRAN KARTI
    Genişleme Yuvaları : 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, Intel Pro/wireless 4965ABGN (802.11a/b/g/N)
    Optik Sürücü : 8x DVD - SUPER MULTI - BLUETOOTH - KAMERA -- PARMAK İZİ TANIMA
    Audio : Bütünleşik Intel® High Definition Audio ( Azalia ) uyumlu ses yongası, 3D efektler & full duplex
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows Vista Premium
    Ebatlar : 354mm x 284mm x 35.2 mm
    Pil ve Pil Ömrü : Li-Ion 6 cell 3 saat
    Klavye : Q Turkçe 83 Tuş
    Bonus : Taşıma Çantası ,Asus Mouse
    Ağırlık : 2.95 Kg.

• dell in ekran kartı 8600m gs mi yoksa 8600m gt mi?ikisi arasında baya fark var.asusun ekran kartı ise yukarıda yazdığım iki kartın ortasında kalan bir kart.Asusun işlemcisinin de daha iyi olduğu görülüyor.Eğer dell in ekran kartı 8600 m gt ise kesin onu tavsiye ederim ama 8600m gs ise kesin asusu tavsiye ederim.İki modelin de sizi üzeceğini sanmam.Kolay gelsin.
  • 8600 gs sanırım ekran kartı . Asusun kasaları nasıl sağlammıdır ? dellin kasası daha bir sağlam geldi bana . Ama asusunda özellikleri iyi. Isınma ve sağlamlık bakımından hangisini öneririsiniz.
  • Hocam asus dünyanın ilk 3 kasa üreticisinden biridir bildiğim kadarıyla.Kasa bakımından bir sıkıntı olacağını sanmam.Ben olsam t7700 işlemcili ve hd2600 ekran kartlı asusu tercih ederdim.Isınmalarını hiç bilemem.Tercihiniz hayırlı olur inşallah.
  • Başka yorumlarıda bekliyorum diğer arkadaşlardan.
  • Öncelikle dellin özelliklerini yanlış yazmışsınız düzeltelimde ona göre karar verin.
    İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo Santa Rosa
    Chip Seti Intel 965PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7500 2.2 Ghz 4MB 800MHz Santa Rosa
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280x800 / WXGA True Life
    Ekran Kartı Nvidia® GeForce 8600M GT 256MB DirectX 10
    Sistem Belleği 2048MB
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 250GB 5400RPM 8MB
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN
    Bluetooth Özelliği Var
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Pil Ömrü (Saat) 2
    Ağırlık 2.88
    Paket İçeriği Notebook+Çanta
    Yazılım Özellikleri
    İşletim Sistemi MS Vista Home Premium
    Donanım Özellikleri
    Ekran Kartı Tipi Harici Ekran Kartı
    Diğer
    Garanti Süresi (Ay) 24
    Veyahttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71868 bu adresten bakabilirsiniz.
    Bence fiyat-performans olarak dell daha uygun duruyor.

• Asus daha mantıklı bence,
    8800 gt ile 2600 arasında da çok fark yok, üstelik 2600 512 paylaşımsız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar delllin 8600mgt si ddr2 ise hd2600 ile aynı hatta daha kötü bile olabilir
    o sizin erkran kartı sıralamalarındaki 8600mgt gddr3lü olandır
  • Isınma problemi varmı asuslarda ? ayrıca kasa olarak dell ile yarışabilirmi kalite açısından. Boyalarının bir süre sonra sökülmesini istemiyorum..
  • n0x ben de aynen senin gibi alım aşamasındayım ve bi o tarafa bi bu tarafa kayıyorum karar verme aşamasındayken..su an bi arkadasın f3 serisinden f3sc laptop'ından yazıyorum kasa saglam bence fena degil..ama gonlum ozellikleri bakımından acer'da..ne yapacagımı bilemiyorum bakalım baska gorusu olan arkadas var mı?
  • dostum bende acerın özelliklerine takılıyorum ama o kasasını ve tasarımını beğenmiyorum bana çin malı oyuncak gibi geliyo. Beyaz olmasıda cabası . Ucuz geliyor gözüme sevmedim açıkçası.
  • Ya biri Crysis de 8600GT ile HD2600 ün aynı performansı gösterdiğini söylesinde gidip F3SA aramaya başlıyayım anca bulurum çünkü Kasa olarak daha çok hoşuma gidiyor Asus. Ama arada kaldım ekran kartı listede 2 sıra aşağıda ancak modifiyeli sürücü felan kurunca performansı baya bir artıyor yoksa 2 sıra aşağıda da olsa alırım ancak bu sürücü ile birlikte gelen %20'lere varan performans artışı iki arada bir derede bırakıyor beni.
  • Kendim için yorumlayayım tekrar neyi neden istediğimi

Asus F3SA + lar benim için:

+ 512 mb Ekran kartı
    + Dvi çıkışı olması (Lcd ile kullacam çünkü)
    + Parmak izi okuyucusu olması
    + Kendi çantası ve mouse ile satılması

DELL 1520 + lar

+ Kasa tasarımının güzel olması
    + Media Direct ve kumandasının olması
    + Daha sağlam duruması ve kaliteli görünmesi.

Şimdi ben laptop ile lcd combo yapıcam . Eğer asus alırsam dvi çıkışı var ona birde asus yada samsung 22 lcd bağlayıp kullanmak istiyorum. Esas noktaya geliyorum dvi ile vga çıkışı arasında çok bir fark varmı sonuçta 20 yada 22 inch lcdye bağlanıcak vga ile dvi in çözünürlük oranları değişiyormu. Masaüstü gibi kullanılıcak çünkü. Almışkende dvi çıkışı olsun istiyorum. Ama Dell de aklımı çeliyo. Kafayı yiyorum galiba...

• asus alman bence çok daha iyi bir seçim olacaktır.analog - dvı çıkışa gelince dvı olması daha iyi tabiki. hele de artık HDMI çıkış koymaya başlamışlarken.
  • ASUS F3SA kullanan arkadaşlar ürün hakkındaki yorumlarını bizle paylaşabilirlemi ?
  • herşey bir yana delin ekran kartı tam olarak ne???

''nVidia GeForce 8600M 256 MB Grafik Belleği''şimdi bu 8600 ne gt mi gs mi.hiçbir yerde açıklayıcı bilgi bulamadım malesef.herhalde birileri alıp kullandıktan sonra anlayacağız performansını.

şu an düşündüğüm 3 model var
    acer 5920 t7700
    asus f3sa
    dell 1520
  • Dell 1520 nin ekran kartı 8600GT 256 MB DDR2 . Performans olarak Asus'taki HD2600 den %20 oranında iyi olduğunu duydum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

Dell 1520 nin ekran kartı 8600GT 256 MB DDR2 . Performans olarak Asus'taki HD2600 den %20 oranında iyi olduğunu duydum.

kardeş dellin ekran kartının 8600 gt olduğuna emin misin?bu bilgiye nasıl ulaştın?yanılmıyorsam hd 2600 den daha performanslı olan 8600 ün bellekleri ddr3.drr2 li olanla aynı performansta olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguradam1 -- 26 Kasım 2007; 13:22:57 >
  • Arkadaşlar slm,
    Ben yaklaşık iki haftadır Asus F3SA kullanıyorum. Günde yaklaşık 15 saaat civarında açık makina ve veri tabanına dayalı programlar kullanıyorum. Bu nedenle makina sürekli en üst performansta çalışıyor. Fakat makinayı ilk açtığımda ne de kapatırken bir değişiklik görmüyorum performan olarak. Yani sürekli en üst performans var. Isınmaya gelince touchpad'ın sağında hafif bir ısınma oluyor. Sanırım orda ramler var. Rahatsız edici bir ısınma değil. Dediğim gibi ortalama 15 saat çalışmasına rağmen performans olarak sorun yok!
    Oyun olarak şu an için Need4Speed Prostreet denedim ve en üst grafik ayarlarında oynadım. Ne bir takılma ne başka bir sorun. Takılma olmadan akıcı bir grafik ile oyun sorunsuz oynanıyor bu makinada. XP kurdum makina daha da hızlı.
    Yukardaki Dell arasında ve Asus arasdında çok kaldım bende ama Asus aldığıma acaip memnunmum
    In love with ASUS F3SA

• quote:

Orjinalden alıntı: ozguradam1

quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

Dell 1520 nin ekran kartı 8600GT 256 MB DDR2 . Performans olarak Asus'taki HD2600 den %20 oranında iyi olduğunu duydum.

kardeş dellin ekran kartının 8600 gt olduğuna emin misin?bu bilgiye nasıl ulaştın?yanılmıyorsam hd 2600 den daha performanslı olan 8600 ün bellekleri ddr3.drr2 li olanla aynı performansta olduğunu düşünüyorum.

Buyur bu linkten bakabilirsin ekran kartı 8600 GT yazıyor tabi Dell Ins. 1520 modelinin bir çok konfigrasyonu mevcut 8400 ekran kartlılarıda var.

http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=768

Ayrıca Dell Ins. 1520 kullanan arkadaşların paylaşım platformu var buradanda bakabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_17267942/mpage_1/key_dell%2C1520/tm.htm

Ben kararımı verdim Asus F3SA alacağım ancak beklemem gerek malesef çünkü HP'den para iadesi bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.