Arkadaşlar lafı fazla uzatmayacağım, iki bilgisayarın bilgilerini vereceğim ve hangisini önerdiğinizi ve nedenini soracağım. Fiyatları önemli değil.
Asus F50 : Core 2 Duo T9550 1066MHZ DDR 2 800 MHZ 4GB nVidia Geforce GT 120M
--
Samsung R540 : i3 380M DDR3 3GB ATI HD5470
----------------------------------------------
Samsungun kasası cezbediyor beni ama sanırım işlemcisi daha iyi olmasına rağmen ekran kartı F50'den daha kötü. Arada sırada Modern Warfare oynayasım tutar benim HDMI ile tv'ye bağlayıp bilgisayarı...
Kafamı kurcalayan bir diğer nokta i3 380M'in T9550'den performans olarak kaydadeğer bi farkı var mıdır ? Performans dışında ikisinden biri tercih edilecekse sebebi nedir ? i3'ün ısınma sorunu var mıdır ? Ben 6 yıl T7500 kullandım ve hakikaten nVidia 8600M GS ile utanmasa Black Ops'u bile oynanır şekilde oynatacaktı.
notebookcheck.net ten kısa bir CPU ve GPU araştırması yaptım ama o değerlerin seçim yapmamda tam etkiye sahip olması uygunmudur diye soruyorum aslında size..
Yani kafam karışık maddi durum kısıtlı olduğu içinde öyle i5 i7 falan alamam şimdiden teşekkürler...
ayrıca : AMD'nin bazı değerleri yüksek bazı değerleri düşük m300 işlemcisi var mesela.. Ama sıralamada çok gerilerde bulunuyor bunun nedeni nedir gerçekten o kadar fark var mıdır m300'le T7500 arasında 100 basamak fark var.. ama AMD'nin m300 işlemcisine sahip laptoplarla intelin t7500 civarı laptopları aşağı yukarı aynı fiyatlarda seyrediyor ekran kartları arasındada pek fark olmamasına rağmen...