Asus F8V serisi laptopum da 2 3 seferdir olan bi sorun var.Bilgisayarımı açtığımda ve bir önceki açılış-kapatılış aşamasında hiç bir şey yokken masaustu oluştuğunda bilgisayar donuyor en fazla 3 4 saniyelik bir işlem sürem var sonrasında herşey donuyor işlem yapmak imkansızlaşıyor.Bu sorunu bir kaç sefer yaşadım recovery le halletim fakat şimdi bilgisayarda işlemimi sadece güvenli mod da yapabiliyorum ve güvenli mod da yedekleme fonksiyonunu gerçekleştiremiyorum uyarı veriyor güvenli mod desteklemiyor diye. Belgelerim kaybolsun istemiyorum aynı zamanda yedekleyemiyorum elimde recovery cd imde var recoveryi yaparken yedekleme seçeneği varmı? yada başka çözüm yolları masaustu donması hakkında.. (sistem geri yüklemeyide denedim olmadı, D sürücüsü dolu C den D ye atıp C ye recoveryde yapamıyorum)
Not: En son işlemimde açmadan önce bilgisayar sleep modundaydı ve olan oldu.
Sorununuz açıkçası yazılımsal gibi duruyor,(Çalıştır>CMD>''sfc/scannow'' ve ''sfc/scanboot'' komutlarını ayrı ayrı girin.Bu esnada Windows İşletim sisteminize ait format cd si takılı konumda bulunsun herhangi bir dosya kaybı yaşamıyacaksınız endişe etmeyin.)genellikle Kayıt Defteri problemleri bu tür sorunlara yol açıyor,uzun süredir de format atmadığınız ortaya çıkıyor.Verilerinizi D'ye yedekliyemiyorsanız DVD,USB Flash bellekler veya harici HDD'lere yedekleyebilirsiniz daha sonra format atmanız şart ki sorunun yazılımsal olup olmadığına emin olalım şu aşamada yapabileceğiniz pek birşey yok...
Teşekkürler bir iki sorum daha olucak bu komutları girerken güvenli mod veya normal bi açılış seçimimi (fakat donuyo) olsun birde format cd si derken elimde bilgisayarla birlikte verilen recovery cd si var bu onun gibi işe yararmı? Tekrar teşekkürler denedikten sonra sonucu yazarım yine.
Normal bir açılış olarak denemeye çalışın eğer ki problem yaratırsa Güvenli Modda denersiniz,İşletim sisteminiz nedir? Vista ise CD veya DVD ye ihtiyacınız yoktur..
Vista işletim sistemi denedim normal açılışta dondu güvenli modda denedim tekrar açtığımda arada bir yaptığı gibi yeşil çubuğun geldiği siyah ekran 20 dk ya yakın gitmedi bunu arada bu sorun olunca yapıodu ya masaustu donuodu çok nadirde bu oluyodu yine sağlıklı bi açılış yapamadım yedekleme problemim anca dvd yle çözümlene bilir şu anlıkta yanımda fazla yok çünkü 100 gb a yakın mlsf c den almam gereken veri boyutu nyse biraz daha deniyim teşekkür ederim saolun
100 Gb gibi bir veri DVD'ye yedeklemek çok zahmetli bir iştir...Çevrenizde Harici HDD kullanan biri var ise ödünç alıp verileri ona aktarırsanız yedekleme işlemi daha güvenli olacaktır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme