1 haftadır araştırıyorum bu bilgisayarı bugün sipariş vermeden önce aklıma takıldı bu panel olayı.Biliyorsunuz bu model IPS ekran değil TN panel kullanılmış. Öncelikle internette testlerine baktım ve forumdaki arkadaşlara danıştım IPS ve TN panel farkını.En büyük fark IPS ekran renkleri çok canlı ve keskin TN ekran daha soluk ve parlaklığı az.Kafamı kurcaladı ve sonunda Asus 'un bu modelde kullandığı paneli buldum ve çok şaşırdım.Sevgili Asus sorarım sana 3800 TL ye bu modeli satıyorsun dünyanın cirosunu yapıyorsun ama gelip bu modelde LG dururken BOE marka 6 bit ekran rengi kullanıyorsun 262k 6 bit 262k = 262,000 renk 8 bit 16m = 16,000,000 renk (günümüz IPS panelleri) aradaki renk kalitesi,doygunluk,keskinliği siz düşünün.Asus yaptığı bu ucuz politikayla bitmiştir benim için.
asusa göre özellik bakımından muadillerine kıyaslayınca çok ucuz geliyordu. bende sınırdan dönmüştüm alacaktım ve diğer laptoplar gibi çok yorum bulamadım internette. belliymiş neden olduğu şimdi anlaşıldı. arkadaş ram ekran kartı işlemciye bakıyorduk şimdi bide her baktığımıza katakulli olmasın diye ekranadamı bakacağız hiç aklıma gelmezdi böyle ekran sorunu yaşanacağı
Hocam selamlar paneller le ilgili @Ado hocanin paylaştığı bi resim vardı