Şimdi Ara

Asus G51j

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel® Core™ i7-720QM İşlemci 1.6 GHz, Turbo Boost ile 2.8 GHz

İşletim Sistemi
    Windows® 7 Home Premium (64-bit)

Çipset
    Intel® PM55 + ICH9M

Bellek
    4GB DDR3 1066MHz

Ekran
    15”.6 HD LED arka aydınlatma (1366 x 768 , 60/120Hz)

Ekran KartıNVIDIA® GeForce® GTX 260M, DDR3 1GB VRAM

Hard Disk Sürücü
    640GB (7200 rpm) HDD, Çift SATA HDD desteği

Optik Sürücü
    DVD Yazıcı (Super-multi)

Video Kamera
    2 megapiksel web kamera

Boyutlar ve Ağırlık
    375mm x 265mm x 34.3~40.6mm

3.3kg (6-hücreli pil ve tek HDD ile)

Aksesuar
    NVIDIA® 3D Vision Kit ( 3D Gözlük + RF Transmitter)
    15” Gaming Sırt Çantası
    Razer® Oyun Mouse’u

Fiyat yaklaşık 3400 tl.

http://www.hepsiburada.com/asus-g51j-ix094v-intel-core-i7-720qm-16ghz-4gb-640gb-156-tasinabilir-bilgisayar-sirt-cantasimouse3d-gozluk-hediyeli-/ProductDetails.aspx?productId=bd750894&categoryId=98

Arkadaşlar kafam çok karışık , işim gereği 3d tasarım işleri uğraşıyorum. Bu bilgisayara bu para çokmu yada bilgisayarın özellikleri beni ne kadar götürür. Vede pm 55 anakart hakkında detaylı bilgi bulamadım bu bilgisayarın + ları ve - leri yorum yaparmısınız. 1 hafta içinde almayı planlıyorum.Yada 3D tasarım için önerebileceğiniz bi laptop varmı max bütçem 3500 tl. Bu makineyi kullana varmı yada asus hakkında yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. Gerçekten banaçok yardım etmiş olacaksınız. Şimdiden çok teşekkürler.

• Tasarım işinde olduğun için senin için 3 önemli parçanın iyi olması gerekir. İşlemci, ram, ekran kartının iyi olması gerekir. Ama maalesef piyasada tasarım için pek notebook kullanılmaz daha ziyade desktop tercih edilir ve ekran kartlarıda desktoplara göre yapılır (ati fireGL gibi) bu tip kartların desktoplarda fiyatları ucuktur normal kartlara göre. notebooktaki fiyatınıda sen düşün artık. Tasarım için üst seviye bir kullanıcı isen ekran kartı seni tatmin etmeyebilir ama bu dediğim kart güzel çalışmaz anlamına gelmesin ya da o şekilde anlama. Bunun dışında diğer özellikler çok iyidir. ekran kartıda idare eder konumdadır. Şahsi fikrim fiyat uygun gibi geldi indirim de yapmışlar son 4 adet kalmış havaleli 3232 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

Tasarım işinde olduğun için senin için 3 önemli parçanın iyi olması gerekir. İşlemci, ram, ekran kartının iyi olması gerekir. Ama maalesef piyasada tasarım için pek notebook kullanılmaz daha ziyade desktop tercih edilir ve ekran kartlarıda desktoplara göre yapılır (ati fireGL gibi) bu tip kartların desktoplarda fiyatları ucuktur normal kartlara göre. notebooktaki fiyatınıda sen düşün artık. Tasarım için üst seviye bir kullanıcı isen ekran kartı seni tatmin etmeyebilir ama bu dediğim kart güzel çalışmaz anlamına gelmesin ya da o şekilde anlama. Bunun dışında diğer özellikler çok iyidir. ekran kartıda idare eder konumdadır. Şahsi fikrim fiyat uygun gibi geldi indirim de yapmışlar son 4 adet kalmış havaleli 3232 tl.

Yahu GTX 260 dan bahsediyoruz ne demek idare eder, her türlü grafik uygulama için yeterli bir kart.

• quote:

Tasarım işinde olduğun için senin için 3 önemli parçanın iyi olması gerekir. İşlemci, ram, ekran kartının iyi olması gerekir. Ama maalesef piyasada tasarım için pek notebook kullanılmaz daha ziyade desktop tercih edilir ve ekran kartlarıda desktoplara göre yapılır (ati fireGL gibi) bu tip kartların desktoplarda fiyatları ucuktur normal kartlara göre. notebooktaki fiyatınıda sen düşün artık. Tasarım için üst seviye bir kullanıcı isen ekran kartı seni tatmin etmeyebilir ama bu dediğim kart güzel çalışmaz anlamına gelmesin ya da o şekilde anlama. Bunun dışında diğer özellikler çok iyidir. ekran kartıda idare eder konumdadır. Şahsi fikrim fiyat uygun gibi geldi indirim de yapmışlar son 4 adet kalmış havaleli 3232 tl.

Peki arkadaşlar ben bu laptopun ilerleyen zamanlarda ekran kartını değiştirebilirmiyim ne bilim hd5870 yada gtx serisi daha başka üst modelle yükseltebiliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: designer11

quote:

Peki arkadaşlar ben bu laptopun ilerleyen zamanlarda ekran kartını değiştirebilirmiyim ne bilim hd5870 yada gtx serisi daha başka üst modelle yükseltebiliyim.

mxm 3 destekliyorsa değiştirebiliyorsun tabiki, büyük ihtimalle destekliyordur.

• bu bilgisayar pcdepoda 3 bin lira
  • n61 serisinde yan yüzeylerde soyulma (korozyon) olduğu şikayet ediliyor. Acaba G51 de aynı sorun çıkabilir mi? Birebir inceleyenlerden görüş almak isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5738Zg
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Yahu GTX 260 dan bahsediyoruz ne demek idare eder, her türlü grafik uygulama için yeterli bir kart.

Benim buradaki "idare eder" kelimesini kullanma maksadım, arkadaşın 3D tasarım işi ile uğraştığından dolayı bu işine uygun düzeyde ve bu işi yaparken alabileceği maksimum verimi göz önüne alarak bir tavsiye yapmak oldu. Ben GTX 260 için bu işlerde idare eder diyorum hala. Sebebine gelince; sırf tasarım-modelleme için üretilen ekran kartlarının fiyatlarının neden uçuk olduğunu hiç düşündünmü? Hatta bu işi yapanların da çoğunlukla desktop kullandığınıda okumuş veya görmüşsündür. Zaten pahalı olan bu kartlar diz üstlerine konulduğu zaman fiyatın iyice uçmasına ve sınırlı bir kitlenin bundan yararlanmasına (tasarımcılar) sebep olacaktır. tasarım işi ile uğraşmıyorsan neden o kadar pahalı bir notebook u alasınki zaten. Benim ayrım yapmak istediğim nokta budur. Yoksa diğer uygulamalarda (oyun vs..) gxt260 hayli hayli yetecek bir karttır. saygılar..

• Birkaç inceleme okumuştumda en büyük eksisi işlemci normaldede turbo boost modundada aynı performansı göstermesiydi. i7 i5 kullanmadığım için normalde ne kadar performans katkısı sağlar bilmiyorum ama aşırı bi fark yoksa dert edilecek şeyde değil bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.