Asus G53SX laptopu alalı 1 yılı biraz geçti. Laptop ilk aldığım dönemlerde de bu kapanma sorununu yaşatıyordu bana. Bazen birkaç hafta hiçbir sorun yaşamazken, bazen ise sıklaşıyordu. Bu sıklaşmadan kastım aynı gün içinde 4-5 seferi buluyordu klapanma sayısı. İnternetten araştırdığım kadarıyla sorun büyük ihtimalle fazla ısınma ya da güç kısmından kaynaklanıyor gibi görünüyordu. Ama laptop u yeni aldığımda zaten toz vs yoktu ve klima altında kullandığım halde (Gaming Desktop açtığımda cpu sıcaklığı 45 C civarı) kapanıyordu. Buna rağmen zalman nc300 soğutucu aldım ama bunun da hiçbir faydası olmadı. Tabi güç kısmına gelirsek güç kablosunu çekip batarya ile kullandığımda kapanma sorunu devam etti. Bataryayı çıkarıp güç kablosuyla kullandım yine kapanma sorunu devam etti. Herk ikisini de takarak kullandım (Batarya laptop üzerinde iken güç kablosu takılı halde) yine kapanma sorununu yaşadım. Sorunun en sık olduğu dönemler windows güncellemelerinden sonrası. Bu dikkatimi çekti. Bir güncellemeden sonra sık sık kapanırken daha sonra gelen bir güncellemeden sonra kapanmalar seyrekleşebiliyor. Servise gönderdiğim laptopun bataryasını değiştirip göndermişler. aynı gün tekrar kapandı (3-4 sefer). Bende ertesi gün tekrar servise yolladım (Şu an serviste cihaz). Laptop kapanması önce ekran kararması şeklinde oluyor. hiçbir işlem yapamıyorum. bir süre sonra tüm ışıklar sönüyor ve bilg kapanıyor. Tekrar açtığımda kaldığı yerden devam ediyor. Kapanma hazırda bekletme moduna geçiş şeklinde oluyor. Bayağı uzun oldu yazdığım fakat sorunumu detaylı bir şekilde ifade etmek istedim. Bir de şöyle bir şey var. Usb portlarındaki elektrik kaçağının böyle birşeye sebep olabileceğini okudum nette bugün. Daha önce elim soldaki usb bağlantılarına değdiğinde elektrik çarptığı olmuştu. Aklıma o geldi. acaba sebep o olabilir mi? Yorumu olan varsa lütfen paylaşsın.