Yeni bir laptop alacagim, genelde Call of Duty MW2 oynuyorum, Black ops vs de oynayacagim. Bunlardan daha dusuk bir laptop ile de ayni seyleri yapabilirim buyuk ihtimalle biliyorum ama gercekten iyi bir laptop olsun istiyorum.
Suan elimde hal hazirda kullandigim HP bir laptop var bununla cod mw2 de hicbir sorun yasamadim yanliz bazen asiri derecede isiniyor, ayni zamanda ekrani kucuk ve pek guzel degil, bazen oyunlarda problem oluyor kucuk sekilleri secemiyorum kontrast cok zayif, ozellikleri:
Alacagim laptop elimdekinden iyi olmali dogal olarak ve cok isinmamali. En azindan kasaya dokununca cok farkedilmemeli, HP yaniyor bazen dokununca. Neyse aklimdakiler:
========================= 1)ASUS G73JW-XA1:
-Intel i7-740QM (1.73GHz) -8GB RAM (DDR3 1333MHz) -Nvidia GTX 460M 1.5GB GDDR5 -750 GB HDD 7200RPM -17.3-Inch Full HD (1920x1080) LED -USB 3.0 var
============================================= 3)ASUS G73JW-3DE Republic of Gamers 17.3-Inch 3D Gaming Laptop
- 1.73GHz Intel Core i7-740QM -8GB RAM -2x500GB hdd hybrid -Blu-ray Burner -nVIDIA GeForce GTX 460M 1.5GB Graphics -17.3" 3D LED Backlit Widescreen Display -Canta, oyun faresi ve 3D gozlukle geliyor.
bu model ilkinin biraz gelismisi gibi ama arada bayagi fiyat farki var. ==============================================
Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? Ilki butcemde fakat diger ikisi biraz kasacak. Son secenekde 3D ekran demesi nedendir? Ilkinden farkli mi yani? Elimde 3D Tv var zaten buna gerek olur mu ilerde?
Eminimki baska birsuru guzel secenek vardir ama ne yazikki ben Tr de degilim ve bulabildigim secenekler bunlar. Baska tavsiyesi olan varsa belirtsin.
Aklimda soru isareti kalan bir nokta var. Bazi hdd lerde solid state drive diyor, fiyatlari da bayagi pahali. Bu cok mu hizlidir bizdeki normal hdd lere gore? Bunun icin biraz beklemeli miyim, fiyatlar duserse alirim diyerek? Yoksa pek de onemli degil midir?
herkese simdiden tesekkurler
Teknik detaylar konusunda,uzman arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir. Ama yardımcı olabilmek açısından, bir kullanıcı olarak şunları söyleyebilirim. Şu anda kullandığım bilgisayarda 256Gb samsung solid state disc kullanıyorum. 5400 , 7200 rpm' lere göre inanılmaz farklı. Ayrıca bir süre 10.000 rpm hdd' de kullandım. Ona göre de kat be kat hızlı. O kadar para ödemeye değer mi dersen, değmez. Hem gereksiz pahalı, hemde alan olarak çok küçük. Ben sadece sistem diski olarak kullanıyorum. Yani sadece işletim sistemi ve bir iki tane program kurulu. Geriye kalan herşey diğer diskde duruyor. Ama sonuçta bütçenle alakalı. Eğer; param var, pahalı ama en iyisi olsun diyorsan alabilirsin tabiki :) Fakat fiyat düşecek diye beklersen, daha uzun zaman beklemen gerekecek gibi görünüyor.
3. şıkkı yani 3D modeli ele bence asusun G51 modeli için inceleme vardı , 3D açıldığı zaman Fps yarıya kadar düştüğü söylenmişti dikkat edrsen ASUS G73JW-XA1: modelinde Nvidia GTX 460M 1.5GB GDDR5 varken , ASUS G73JW-3DE modelinde de Nvidia GTX 460M 1.5GB GDDR5 var isteddiğin performası alamıcağına göre en azından 3D için söylüyorum yoksa diger ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. en iyi tercih 2. şık alienware ancak çok pahalı
solid state drive(ssd) fiyat olarak pahalı ancak verdiği performans bu yüksek fiyatı rahatlıkla kapatıyor , fiyat düşmesi pek muhtemel değil kaç yıldır eynı terane dönüp duruyor fiyat düşünce ssd artelnatif olmadığı için ciddi bi düşüş olması muhtemel değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme