Şimdi Ara

ASUS G75VX-CV056H VS SAMSUNG NP700G7C-S02TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben laptop almaya karar verdim 1 haftadır da piyasayı araştırıyorum eledim eledim en son 2 laptopa kaldım,bir türlü karar veremedim hangisini alsam diye,Asus un ekran kartı Samsung a göre biraz eski nvidia nın sitesine girip bizzat baktım aralarında farklar var,bazı kriterlerde baya farklar gördüm,yanlıs hatırlamıyorsam samsungunki 256bit asusunki ise 128bit.ekran kartları dısında başka gözüme batan fark göremedim ha bir de samsungda kronik problemler varmış ne düşünüyorsunuz hangisini almalıyım şöyle 4 5 yıl beni götürsün yeni oyunları çatır çatır oynatsın istiyorum ekran kartlarındaki farklar etkiler mi bunu yani samsung daha mı ileriye dönük olur?yani gönlüm asustan yana ama samsung aklımı çeldi biraz.yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...

• G75VX deki gtx670mX, kepler mimarili (28nm), yeni nesil bir kart ve 192 bit. Samsungdaki gtx675m, fermi mimari (40nm) eski nesil bir karttır ve yeni nesillere göre biraz daha fazla ısınır ve fazla enerji harcar. O.c yapıldığında ise gtx670mx , aşağı yukarı gtx675m in performansına çıkabilir veya 675m i geçebilir. Aynı şekilde gtx675m ede o.c yapıldığında performansı biraz daha artırılabilir. Yani gtx675m, eski nesil de olsa herhalükarda gtx670mx den biraz daha yüksek bir karttır ve bu karttan biraz daha uzun güncel kalabilir. Yalnız kasa kalitesi, soğutma, ssd (256gb) gibi konularda asus biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca asusun yanında 500 tl değerinde nexus tablet hediye ediliyor. Aşağı yukarı iki ürün de aynı fiyatlara gelmiş oluyor. Yine de ekran kartı bakımından samsung biraz daha öne çıkıyor. İki ürünün de kullanıcı bölümleri mevcut. Ordan biraz daha araştırıp birini eleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

G75VX deki gtx670mX, kepler mimarili (28nm), yeni nesil bir kart ve 192 bit. Samsungdaki gtx675m, fermi mimari (40nm) eski nesil bir karttır ve yeni nesillere göre biraz daha fazla ısınır ve fazla enerji harcar. O.c yapıldığında ise gtx670mx , aşağı yukarı gtx675m in performansına çıkabilir veya 675m i geçebilir. Aynı şekilde gtx675m ede o.c yapıldığında performansı biraz daha artırılabilir. Yani gtx675m, eski nesil de olsa herhalükarda gtx670mx den biraz daha yüksek bir karttır ve bu karttan biraz daha uzun güncel kalabilir. Yalnız kasa kalitesi, soğutma, ssd (256gb) gibi konularda asus biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca asusun yanında 500 tl değerinde nexus tablet hediye ediliyor. Aşağı yukarı iki ürün de aynı fiyatlara gelmiş oluyor. Yine de ekran kartı bakımından samsung biraz daha öne çıkıyor. İki ürünün de kullanıcı bölümleri mevcut. Ordan biraz daha araştırıp birini eleyebilirsin.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670MX.82603.0.html adresindeki test sonuçlarını incelerseniz gtx675m'in bahsettiğiniz gibi her halükarda gtx670mx'den daha iyi bir kart olmadığını görebilirsiniz.

samsung artık geçen senenin modeli ve kullandığı bileşenler de ona göre daha eski model. asus vx modelini yeni çıkardı ve tüm bileşenleri samsung'a göre daha üstün. bunun yanında malzeme ve işçilik kalitesi de samsung'un çok üstünde. tabi asus daha yeni model ve bileşenleri de daha yeni model olduğu için fiyatı da yüksek. samsung'un fiyatı 2700TL civarında. Teknosa'da hafta sonu bu fiyattan satıldı en son.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

G75VX deki gtx670mX, kepler mimarili (28nm), yeni nesil bir kart ve 192 bit. Samsungdaki gtx675m, fermi mimari (40nm) eski nesil bir karttır ve yeni nesillere göre biraz daha fazla ısınır ve fazla enerji harcar. O.c yapıldığında ise gtx670mx , aşağı yukarı gtx675m in performansına çıkabilir veya 675m i geçebilir. Aynı şekilde gtx675m ede o.c yapıldığında performansı biraz daha artırılabilir. Yani gtx675m, eski nesil de olsa herhalükarda gtx670mx den biraz daha yüksek bir karttır ve bu karttan biraz daha uzun güncel kalabilir. Yalnız kasa kalitesi, soğutma, ssd (256gb) gibi konularda asus biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca asusun yanında 500 tl değerinde nexus tablet hediye ediliyor. Aşağı yukarı iki ürün de aynı fiyatlara gelmiş oluyor. Yine de ekran kartı bakımından samsung biraz daha öne çıkıyor. İki ürünün de kullanıcı bölümleri mevcut. Ordan biraz daha araştırıp birini eleyebilirsin.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670MX.82603.0.html adresindeki test sonuçlarını incelerseniz gtx675m'in bahsettiğiniz gibi her halükarda gtx670mx'den daha iyi bir kart olmadığını görebilirsiniz.

samsung artık geçen senenin modeli ve kullandığı bileşenler de ona göre daha eski model. asus vx modelini yeni çıkardı ve tüm bileşenleri samsung'a göre daha üstün. bunun yanında malzeme ve işçilik kalitesi de samsung'un çok üstünde. tabi asus daha yeni model ve bileşenleri de daha yeni model olduğu için fiyatı da yüksek. samsung'un fiyatı 2700TL civarında. Teknosa'da hafta sonu bu fiyattan satıldı en son.

675m herhalükarda iyi olmasa bile az da olsa 670mx den biraz daha yüksek bir karttır. 670mx de yeni nesil bir kart olduğu için o.c ve bazı konularda biraz daha iyi performans sergileyebilir. Bazı oyunlarda 670mx in fps oranı, bazı oyunlarda da 675m in fps oranı fazla. 670mx yeni nesil olmasından dolayı biraz daha iyi olabilir. Ayrıca ekran kartları ve ssd hariç, vx ve np700 aynı konfigürasyona sahip. Bunların dışında eski veya yeni model farkı olabilir. Zaten yukarıda da g75 modelinin kasa , ssd, soğutma gibi konularda biraz daha iyi olduğunu belirtmiştim.

• quote:

quote:

quote:

675m herhalükarda iyi olmasa bile az da olsa 670mx den biraz daha yüksek bir karttır. 670mx de yeni nesil bir kart olduğu için o.c ve bazı konularda biraz daha iyi performans sergileyebilir. Bazı oyunlarda 670mx in fps oranı, bazı oyunlarda da 675m in fps oranı fazla. 670mx yeni nesil olmasından dolayı biraz daha iyi olabilir. Ayrıca ekran kartları ve ssd hariç, vx ve np700 aynı konfigürasyona sahip. Bunların dışında eski veya yeni model farkı olabilir. Zaten yukarıda da g75 modelinin kasa , ssd, soğutma gibi konularda biraz daha iyi olduğunu belirtmiştim.

675m tabi ki 670mx'den daha üstün bir karttır. ssd de sonradan eklenebilir. kasa ve soğutma konularında nasıl geçtiğini anlatabilir misiniz? Bir laptop çıkarıp üstüne ROG damgası basmakla olmuoyr her şey. samsung'un kasası zaten çok iyi. Gerek evde oyun için gerek işte çalışma için rahatça kullanılabilen şık bir kasası var. soğutma ile ilgili ise hiçbir sorun yaşamadım ama 670mx yeni nesi olup daha az ısı üreteceği için burda asus'un daha soğuk çalışacağını düşünüyorum ama yine de samsung'la ısınma konusunda hiçbir sorunum olmadı

• quote:

quote:

quote:

tabi daha iyi karttır demekle daha iyi kart olmuyor sonuçta. test sonuçlarına bakmak gerekiyor. benim gördüğüm test sonuçları da bana gtx670mx ekran kartının gtx675m'den daha iyi olduğunu söylüyor. gtx675m'in gtx670mx'den daha iyi sonuçlar elde ettiği testlerle ilgili link verebilir misiniz?

• quote:

Yorumu doğru düzgün okumadığın karaborsa alıntı yapmandan belli. Yanlış yoruma alıntı yapmışsın. Ve benim yazdığım yorumu da okumamışsın herhalde. Ayrıca noteboocheck den örnek göstermişsin. Madem 670mx daha yüksek, sıralaması neden daha geride? Bir de bit olayıyla bitmiyor ama 670mx 196, 675m 256bittir. Az da olsa 675m yüksek bir karttır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung NP530U4C-S03TR
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Yorumu doğru düzgün okumadığın karaborsa alıntı yapmandan belli. Yanlış yoruma alıntı yapmışsın. Ve benim yazdığım yorumu da okumamışsın herhalde. Ayrıca noteboocheck den örnek göstermişsin. Madem 670mx daha yüksek, sıralaması neden daha geride? Bir de bit olayıyla bitmiyor ama 670mx 196, 675m 256bittir. Az da olsa 675m yüksek bir karttır.

hayır sizin yorumunuzu alıntı yaptım başka yorum göremiyorum. sanırım çok önceden blokladığım birkaç kişinin yorumu var arada ama sizin yorumunuza istinaden yanıt olarak yazmıştım. burada milletin ekran kartı için gerilmenin anlamı yok. ben sadece yapılan testlerde gtx675m'in önde olduğu herhangi bir test sonucu varsa görmek istediğimi belirttim. çünkü notebookcheck testinde 4-5 kart arkada görünüyor. sanırım yanlış anlaşılma var burada. gayet samimi şekilde öğrenmek amaçlı soruyorum. yanlış ifade ettiysem ve anlaşıldıysam kusura bakmayın.

• bende ağustosta asus cihazını almayı düşünüyorum, ama asus 4,5 kg bana biraz ağar geldi ama sizce ağırlığı normal mi?
  • Eğer Laptop'u her gün yanınızda taşıyıp başka yerlere götüreceksiniz ağır olabilir ve 15 inch ekrana sahip modelleri tercih edebilirsiniz.. Ama eğer benim gibi Laptop'u neredeyse tamamen sabit kullanıp , ara sıra yer değiştireceksiniz, ağırlığın bir önemi kalmıyor.
  • Arkadaşlar bende Samsung'un bu modelini düşünüyorum Asus daha iyi ama çok daha pahalı 675m iyi bi ekran kartı ama 40nm olması ve kepler olmamasından dolayı karar veremiyorum mx modelini mi beklesek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Arkadaşlar bende Samsung'un bu modelini düşünüyorum Asus daha iyi ama çok daha pahalı 675m iyi bi ekran kartı ama 40nm olması ve kepler olmamasından dolayı karar veremiyorum mx modelini mi beklesek?

samsung np700g7c'de ciddi çuvalladığından gamer serisinin gelmesi gecikebilir. samsung'u 2700tl gibi fiyatlardan elden çıkardılar. şu anda birkaç yerde stok var görünüyor ancak 3200-3400 gibi fiyatlrdan satılıyor ve bu cihaz için geçen sene ilk çıktığında belki verilebilirdi ancak şu anki diğer modellerle karşılaştırıldığında cidden fahiş bir fiyat. asus g75vx ile samsung np700g7c birbirinden çok farklı bilgisayarlar ve karşılaştırma yapmak bile nerdeyse imkansız. samsung'da kullanılan anakart dahil ec teknolojisi, ekran kartı eski ve thunderbol portunun olmaması, ram'in düşük olması, 3D olmaması, gerçek SSD ile gelmemesi kutu içeriğinin nerdeyse güç tuğlasını bile vermeyeceklermiş dedirtecek kadar boş olması gibi birçok eksiği var. tabi donanımsal ve yazılımsal birçok sıkıntısının hala devam etmesi de bir diğer eksiklik. ilgili konuya baktığınızda çıkalı 1 sene olmuş bir notebook için neden çözülememiş olduğunu merak ettiren sorunlar yaşadıklarını görebilirsiniz kullanıcıların.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Arkadaşlar bende Samsung'un bu modelini düşünüyorum Asus daha iyi ama çok daha pahalı 675m iyi bi ekran kartı ama 40nm olması ve kepler olmamasından dolayı karar veremiyorum mx modelini mi beklesek?

samsung np700g7c'de ciddi çuvalladığından gamer serisinin gelmesi gecikebilir. samsung'u 2700tl gibi fiyatlardan elden çıkardılar. şu anda birkaç yerde stok var görünüyor ancak 3200-3400 gibi fiyatlrdan satılıyor ve bu cihaz için geçen sene ilk çıktığında belki verilebilirdi ancak şu anki diğer modellerle karşılaştırıldığında cidden fahiş bir fiyat. asus g75vx ile samsung np700g7c birbirinden çok farklı bilgisayarlar ve karşılaştırma yapmak bile nerdeyse imkansız. samsung'da kullanılan anakart dahil ec teknolojisi, ekran kartı eski ve thunderbol portunun olmaması, ram'in düşük olması, 3D olmaması, gerçek SSD ile gelmemesi kutu içeriğinin nerdeyse güç tuğlasını bile vermeyeceklermiş dedirtecek kadar boş olması gibi birçok eksiği var. tabi donanımsal ve yazılımsal birçok sıkıntısının hala devam etmesi de bir diğer eksiklik. ilgili konuya baktığınızda çıkalı 1 sene olmuş bir notebook için neden çözülememiş olduğunu merak ettiren sorunlar yaşadıklarını görebilirsiniz kullanıcıların.

Anladım dostum saol bilgilendirme için sanırım vazgeçtim Samsung almaktan biraz daha bekleyecez demekki Asus çok pahalı o kadar parayı bi laptopa yatıramam belki 2.700 TL'lere düşerse alınabilir Samsung ama 3.400 TL çok para dediğiniz gibi ram düşük ve ssd yok gibi bakalım bi türlü karar veremedim en sonunda orta halli bişey alıcam o olacak yani.

• cokkkkkkkkkkkk acil bir durum lutfen yardim ;))))))))))
    ben mimarlik ogrencisiyim ve bilgisayarimi yenilicem bu laptap'u en cok alma sebebim 3d cizimlerinde ve render icin kullanilabilir ve hizli olmasi butun urunlere baktim genel olarak en son cikan urunler listesinde suna gozume carpan ASUS N56VZ S4283H VE SAMSUNGN56VZ-S4375H VAR HANGISI DAHA IYI EKRAN KARTI OLARAK VE ISLEMCI ACILL YARDIM SU FAKIRE ACIYIN
  • N56VZ 2gb ekran kartlı modelini al bir de ssd tak işini fazlası ile görür kardeş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.